מכללת ספיר

natilousky

New member
סתם לידע כללי

מה תנאי הקבלה בבינתחומי?,קצת קשה למצוא את התנאים באתר...:)

liori241

New member
תנאי הקבלה בבינתחומי

אני לא בטוחה בדיוק במספרים, אני יודעת שעם ממוצע בגרויות מעל 100 בעבר היה אפשר להתקבל בלי פסיכומטרי, כיום אני לא יודעת אם המצב זהה. עם ממוצע בגרויות של 96 לעומת זאת צריך 660 בפסיכומטרי.
אבל אלו הם נתונים משנה שעברה, ולא הכי מדוייקים אז תקח אותך בערבון מוגבל

ותודה רבה רבה!

telteek

New member
אולי יכולה לעזור

יש פה כמה נק' שאת צריכה לשים אליהן לב לפי דעתי. אני לא באמת יודעת מה הולך בספיר חוץ מסיפורים של אנשים וחברים. אני כן יודעת מה קורה במכללה למנהל כי שם אני. כל מה שציינת לא סותר כי גם במכללה יש לך עזרה עם הסטאז ובמציאת מקומות עבודה. אני ממש לא מסכימה שרק בוגרי אונ' מצליחים לפתוח בקריירה. יש לי חבר שלמד בבר אילן ולקח לו חצי שנה עד שהוא מצא סטאז בתחום במשפטים וגם כאשר מצא הוא אומר שהוא סובל כי עובד כל היום מ9 עד 8.
יש הרבה מחשבה שאת צריכה להקדיש לנושא הזה, היו לי לבטים דומים מאד אבל בסוף בחרתי במכללה למנהל כי בדיוק כמוך לא רציתי לבזבז עוד שנה. ובלי קשר אבל חשוב מאד, יש להם הרבה מלגות בזמן האחרון כך שמי שבאמת רוצה לקבל הקלה במימון יכול !

natilousky

New member
לא חייב לבזבז שנה

יש סמסטר אביב באוניברסיטת חיפה אפשר לעשות בגרויות קיץ וחורף ולהירשם לחיפה.יש מקרים שהם מקבלים גם לשנה הנוכחית את בגרויות הקיץ.בבר אילן זה קרה לידידה שלי אבל היא לקחה הימור ונרשמה לפני.

דרך אגב,שאלה שתמיד רציתי לשמוע ממקור ראשון.כמה את משלמת שכר לימוד במכללה?(כולל דמי רווחה וכל הבולשיט הזה מסביב)

liori241

New member
צודקת

אני יודעת שגם לבוגרי המכללה למנהל והבינתחומי יותר פשוט למצוא התמחות, ואין ספק שהרבה מאוד תלוי בבן אדם. ומלגות אני לא חושבת שמדברות אלי בשום צורה. אני יודעת שיש להם את ההסדר מימון הזה אבל בסופו של דבר את משלמת אותו דבר. ויש לי בעיה אידיאולוגית מאוד מאוד גדולה עם העניין של השכר לימוד למכללה.

ultrascrazy

New member
אהלן ליאור...

קודם כל - אני סטודנט שנה ב' למשפטים במכללת ספיר.

העלתי את היוזר הזה פה בפורומים מהאוב, פשוט כי נתקלתי במקרה בפוסט הזה וחשוב לי להגיב על הדברים שנאמרו פה.
הייתי בדיוק במקום שלך - יש לי פסיכו 693 ובגרות בממוצע 94. ניסיתי להתקבל לפני הלימודים לעברית ולבר אילן ונדחתי משני המקומות. החלום שלי הוא ללמוד משפטים ולהיות עו"ד, וראיתי אותו מתרחק...
אבל אז... :) שכן שלי עו"ד ותיק מאוד בבאר-שבע. הוא עובד עם בנקים וכו'.. דיברנו על הנושא, והוא שאל אותי למה בעצם לא ספיר? מבחינת המרצים - בראש המחלקה עומד פרופ' ידלין שהיה באוני' ת"א, הוא הביא איתו את פרופ' אריאל פורת, פרופ' בועז סנג'רו, ד"ר איל פלג, טלי מרגלית, דוד קרצ'מר ועוד ועוד ועוד, כך שהרמה האקדמית פה פסיכית.. בשיא הכנות...
המחלקה אז עוד הייתה תחת פיקוח המל"ג והיה לי חשש מטורף להיכנס לסרט הזה, אבל האישור ניתן במהלך שנה שעברה..

שכר הלימוד זה עוד פלוס מאוד משמעותי, שאי אפשר להתעלם ממנו. לצורך העניין - שנה אחת של לימודים בבינתחומי שווה לכל התואר שלי... זה אבסורד..

עכשיו, דיברת על תנאי הקבלה - עמרי ידלין התעקש שהכיתות פה יוגבלו ל-80 איש במחזור במקסימום. זה אדיר! המחלקה אצלנו כמו משפחה... כאילו ברמה שאנחנו עובדים על הקמת אגודת סטודנטים נפרדת. כשיש 80 איש, אפשר גם להציב תנאי קבלה שהם קצת מעבר למה שדורשים במכללות הפרטיות למטרות רווח (יש לך עיניים יפות? התקבלת, רק שלם :) ). יחד עם זאת, מכללה מחויבת בחוק להציב תנאי קבלה נמוכים מאוני'. אני רואה מי לומדים איתי - מדובר באנשים ברמה גבוהה מאוד!

עכשיו המשפט שאמא שלי אמרה לי - השוק מוצף, לא תמצא סטאז' וכו' וכו' כו'... אז ככה - מה שמניע אותי בחיים זה שמי שאוהב את מה שהוא עושה ומנסה להצליח כמה שיותר - יצליח. אין לי ספק בזה, ככה זה עובד!
החבר'ה שלנו שמסיימים עכשיו עברו יריד השמה של המחלקה, ו-80% מצאו סטאז' דרך היריד. כרגע ממה שהבנתי מהם כולם מצאו התמחות, בין היתר בפרקליטות ובסנגוריה בבאר-שבע, בביהמ"ש השלום והמחוזי בב"ש.. כאילו הקטע שספיר זה המקום היחידי בדרום פותח הרבה דלתות בקטע הזה, וכשאת מגיעה לראיון קבלה להתמחות זה את והמראיין, ואני חושב שזה כל כך לא משנה איפה למדת... זה הרושם שאת משאירה!

natilousky

New member
בשביל הדרום זה נחמד

למרות שאני לא ממש מסכים לגבי רמת הסטודנטים שם אבל שיהיה לא נתווכח איתך.

הבחורה פה מהרצליה,אני מאמין שהיא שואפת לעבוד במרכז ולא בדרום הצחיח(אגב גם אני מהדרום) היא רוצה חיים יותר טובים מאשר החיים בדרום עם המשכורות ברצפה.

במידה והיא תרצה לעבוד במרכז היא בתחרות עם עוד מלא מלא מכללות (מעניין למה הם קמו דווקא שם) וכרגע מכללת ספיר מול המכללות הוותיקות יותר כגון הבינתחומי והמכללה למנהל נמצאת בעמדת נחיתות כי אף אחד לא מכיר את המוסד הזה ואין לו נסיון איתו(עמדת נחיתות-בצדק או שלא בצדק)

בדרום אולי זה נחמד,למרות שאני לא מסכים לגבי העובדה שספיר נמצאת בדרום אז יש לה "בלעדיות" על המקום.יש מלא סטודנטים(כמוני) שגרים בדרום ועוברים למרכז או לירושלים לרכוש השכלה מכובדת.

ultrascrazy

New member
...

קודם כל נעים מאוד נתי,

מוזר לי קצת שאתה מהדרום, כי אתה מפגין בורות לא קטנה בקשר לאיזור.
קודם כל, לומדת איתי מישהי תושבת כפ"ס, יש גם חבר'ה יותר צפוניים ממנה. מכללת ספיר עוד כשהייתי בתיכון תמיד הייתה המכללה של הלידים הטובים, הקיבוצניקים.. ולא סתם החווייה הכי גדולה בלימודים פה זה המגורים פה בקיבוצים. אני באר-שבעי במקור כמו שאמרתי, ואני שוכר בקיבוץ דורות (5 דק' מהמכללה..).
לגבי עמדת נחיתות - לא יודע על מה אתה מדבר. ברור שאף אחד לא מכיר את הבוגרים, אבל מתחילים להכיר. ו-80% השמה להתמחות אומר שכנראה עורכי הדין בשוק העבודה כן מחזיקים מהבוגרים פה...
לסיים סטאז' בביהמ"ש המחוזי, תסכים איתי, זה לא דבר של מה בכך. ויש אצלנו כמו שאמרתי לך סטודנטים שיתחילו עכשיו את ההתמחות שם.

קצת כואב לי, אגב, לראות שאתה מהדרום. הצגת את אזור המגורים שלנו מינימום כאילו 3 ימים בשבוע אני קם בבוקר, עולה על גמל ויוצא ללימודים..
באר-שבע זה 50 דק' מת"א, לא שמעת?

natilousky

New member
ממש לא לעלות על גמל

למרות שיש מקומות בדרום שכן עושים את זה...:)

ההבדל בין הדרום למרכז לצערי הרב(בכנות) הוא גדול מאוד.

הייתי אמור ללמוד במכללת ספיר במסגרת עתידים צוערים לשלטון המקומי אם אתה מכיר.התלבטתי והתחבטתי,הלכתי גם להתרשם מהפקולטה.ואני(ושוב זאת דעתי) לא התרשמתי לטובה מהמוסד.(אולי כי נורא התרשמתי מהעברית אז אני מכור מראש)

להציג אותי כאחד שלא אוהב את אזור מגוריו זאת טעות מרה,אך זכותך. תקרא קצת מחקרים על משרות שנפתחות 80 אחוז מהמשרו נפתחות במרכז ושלוחתיה עוד 10 אחוז בירושלים והשאר בחיפה והדרום.ברגע שהבחורה הנ"ל תגיע למשרדים במרכז ותגיד שלמדה במכללת ספיר,ההמשך ידוע מראש.

natilousky

New member
לגבי האנשים שלומדים איתך

ברור שיש אנשים מהצפון וגם מאילת(אני אישית מכיר אחת שלומדת בעתידים במכללת ספיר)

הקשר בין מה שאני אמרתי לבין מה שאתה טענת הינו מקרי בהחלט.

אני אמרתי שהבחורה מהרצליה,כנראה שהיא תרצה לעבוד במרכז(שם גם המשכורות יותר טובות) ובמרכז יש המון המון תחרות.ויש כבר כמה מכללות שקנו לעצמם שם,ספיר עוד לא עשתה זאת.זה הכל :)

ultrascrazy

New member
חוזר בי אם הובנתי לא נכון :) אבל...

אני טוען שזה לא קשור בעליל איפה היא גרה לאיפה היא לומדת. כשם שאני כבארשבעי לומד בספיר, כך גם מישהו מכפר סבא, מנהריה או מאילת יכולים ללמוד פה. זה אחד היתרונות הגדולים של הדרום - מחירי הדיור שפויים בעליל. אם הייתי רוצה ללמוד במכללה למנהל או בבינתחומי הייתי צריך למכור כיליה כדי לממן שנת לימודים.
חלק מחווית הלימודים האקדמאים זה ש"קצת" יהיה קשה, להתאמנץ בשביל להשיג את מה שרוצים. במכללות שדיברת עליהם מקבלים את הכל עם כפית, קונים את התואר באיזשהו מקום.

בכל מקרה, שיהיה לה בהצלחה :) אולי אתה מורעל לעברית, אבל אני במיליון אחוז גאה ומאמין במוסד הלימודים שאני לומד בו!!! :)

liori241

New member
איזה דיון...

ללמוד בספיר אכן נראה לי חוויה, אבל כמובן שאני חושבת על ההמשך וכמו שנתי אמר פה, אני ארצה לגור במרכז ואני ארצה להתמחות ולעבוד במקום טוב ונחשב (כמו כל אחד אני מניחה) ולשם כך באמת צריכה את נקודת הפתיחה הטובה ביותר. אני מאמינה שבעוד כמה שנים יכירו את ספיר ושמעתי באמת דברים טובים על המקום, ואני מאמינה שגם יהיה לה שם יותר טוב מלבינתחומי ולמכללה למנהל, אבל מהמקום שאנחנו נמצאים בו כיום המצב הזה קצת רחוק....
תודה רבה לכולם, מקווה בהחלט שאתקבל לאוניברסיטה ואם לא, אז אחשוב הלאה.

ultrascrazy

New member
סתם איזה משהו שעלה לי עכשיו בראש...

דיברנו פה הרבה על לימודים בפריפרייה ועבודה במרכז,

כל המהנדסים שלומדים באוני' בן גוריון (מוסד הלימודים להנדסה ששני רק לטכניון..), נשארים לעבוד בבאר-שבע? :)

בכל מקרה, קבלי את ההחלטה הכי טובה שהאינטואיציה שלך נותנת... ושיהיה המון בהצלחה!

lol65

New member
סלח לי

אבל אתה מגזים לחלוטין! "מקבלים את הכל בכפית"? "קונים את התואר באיזשהו מקום"? באמת? אני רואה חברים שלי שלומדים בבינתחומי, לא טחונים ולא ילדים של רוטשילד, סתם חבר'ה טובים שעשו משהו מספיק טוב כדי לקבל מלגה טובה, קורעים את התחת שלהם ממבחן למבחן, ואתה מרשה לעצמך לזלזל ככה? למה? זה מאוד מרגיש כאילו אתה לא באמת כ"כ בטוח במה שאתה כותב על ספיר, ואתה ממש מרגיש צורך לפאר אותה, אבל הדרך היחידה לעשות זאת היא להנמיך את המכללות האחרות. חבל.

ultrascrazy

New member
ממש ממש לא מזלזל...

ללמוד בבינתחומי מאהרון ברק זה לא דבר של מה בכך. יש מכללות פרטיות שכבודן במקומן מונח.
מצד שני, יש מוסדות שכן, בתחילת שנה א' נותנים דיסק עם כל התואר, וכן, בגלל מוסדות כאלה השוק מוצף בעו"ד.

למעלה