מכללת ספיר

liori241

New member
מכללת ספיר

אני יודעת שנשאלות כאן שאלות רבות בנוגע למכללות, ואני יודעת שתמיד התשובה היא שעדיף אוניברסיטה, וגם מסכימה איתה כמובן, אבל אין מה לעשות ולפעמים לא מצליחים להתקבל.
אני עושה כרגע בפסיכומטרי נוסף כדי לנסות להתקבל לאוניברסיטה, אבל עדין מתלבטת מה יקרה במידה והציון לא יספיק. הבנתי מרבים שהמכללות שנחשבות הכי טובות הן המכללה למנהל והבינתחומי בזכות המרצים, התכנים ותנאי הקבלה הגבוהים ביחס למכללות אחרות - שזה כביכול מעיד על רמת הסטודנטים. אחרי שבדקתי ראיתי שתנאי הקבלה בספיר גבוהים יותר מתנאי הקבלה במכללה למנהל, ויחסית דומים לתנאי הקבלה בבינתחומי. אני יודעת שהתוכנית יחסית חדשה בספיר, אבל לפחות השכר לימוד שם לא נושק ל40,000 ש"ח בשנה. השאלה היא אם במידה ובאמת בסופו של דבר לא אתקבל לאוניברסיטה, האם יש פער גדול בין ספיר לבין המכללה למנהל/הבינתחומי, או שזה לא כזה קריטי?

ושאלה נוספת לא קשורה - אני רואה שמדברים כאן הרבה על קבלה להתמחות ושיש העדפה לבוגרי אוניברסיטאות תמיד על פני בוגרי המכללות, והשאלה היא אם זה יותר בולט בתחום המסחרי, או שבכל התחומים יש את העדפה לבוגרי האוניברסיטות?

תודה מראש

natilousky

New member
הייתי באותה סירה שאת נמצאת

במסגרת עתידים צוערים לשלטון המקומי,שם הלימודים הם בספיר הם ממנים לך את כל הלימודים פלוס מחשב נייד פלוס משכורת פלוס השמה בסוף התואר במשרדי הממשלה.

חשבתי על כך רבות(גם בעזרת הפורום פה) וראיתי שהפלוסים לא כאלה משמעותיים שיפרתי עוד קצת בגרויות(בלי פסיכומטרי) והתקבלתי לעברית.

עם פסיכומטרי 660-680 ושיפור בגרויות נחמד את יכולה להתקבל לאת"א. תלכי על האופציות של ה5 יחידות של תנך ספרות והיסטוריה.אלה בגרויות יחסית קלות וקל להוציא מהם ציון גבוה.כמו כן גיאוגרפיה 5 יחידות.

liori241

New member
העניין הוא

שאני לא רוצה לדחות את הלימודים בעוד שנה. יתכן וזה נראה עניין פעוט לאנשים מסוימים, אבל אני באמת חייבת להתחיל ללמוד. לא יכולה להעסיק את עצמי עוד שנה שלמה, זה מה שאני עושה עכשיו, וזה מספיק לי.

sacrament

New member
אני אתחיל מהשאלה השניה שלך

העניין הוא ביקוש והיצע. יש הרבה מועמדים על כל משרת התמחות, ובייחוד על משרדים מסחריים או במשרד המשפטים, או משרדים שאינם בהכרח מסחריים ואפילו לא גדולים אבל ממוקמים גבוה בדירוגים השונים (למשל, מנדלסון בדיני משפחה). גם אנשים שהיו מעדיפים מבחינה עקרונית תחום ספציפי מסויים (משפחה, עבודה, פלילי וכו') - עדיין מעדיפים מסיבותיהם בהרבה פעמים להתמחות במשרד מסחרי.
ולכן ככל שמתרחקים מהתחום המסחרי או ממשרדים ממשלתיים מסויימים, או ממשרדים גדולים או כאלה שממוקמים גבוה - הביקוש הרבה יותר קטן והסיכוי להשיג התמחות יותר גדול. כבר שמעתי על הרבה אנשים שהייתה להם בעיה להשיג התמחות אך טרם שמעתי על מישהו שבסופו של דבר (גם אם היו הרבה פשרות) לא מצא בכלל. יכול להיות שיש כאלה, אבל הם לא רבים. מכל מקום, גם תלמידי מכללות מוצאים התמחות, ובהמוניהם, אם נסקור את הססטיסטיקות של בחינות הלשכה :)

לגבי השאלה הראשונה - הרבה אנשים לומדים משפטים. והרבה לומדים במכללות שהן לא הבינתחומי/מנהל ובכל זאת מוצאים התמחות וחלקם מצאו התמחות לא רעה בכלל, וחלקם אף מצליחים מאוד כעורכי דין. השאלה היא לא אם זה אפשרי להצליח אלא מהי נקודת הפתיחה שאת מעוניינת להיות בה. מי שמכוון גבוה יותר יש לו גם סיכוי טוב יותר לפגוע באיזורים הגבוהים.

liori241

New member
ושאלה נוספת

אם לצורך העניין אני מתמחה במשרד קטן שנמצא בדירוג גבוה, ולאחר מכן רוצה לעבור לתחום אחר, מה הסבירות לכך? והאם המוסד לימודים משפיע גם לאחר ההתמחות?

natilousky

New member
אל תשכחי דבר אחד

שספיר עוד לא הוציאה בוגר אחד לשוק וזה בעוכריה.

כשלקחתי את הייתרונות והחסרונות לקחתי גם את זה,וזה חיסרון משמעותי.לאף משרד אין נסיון עם בוגרי ספיר,ועל כך יסתכלו עליך בבצורה אחרת מסטודנטית עם ממוצע כמו שלך שסיימה בבינתחומי.אפילו אם בפועל את יותר טובה ממנה.

אני עדיין דבק בעניין של שיפור בגרויות.יש לי ידידה שבבר אילן קיבלו לה את הבגרויות קיץ אם היא נרשמה לפני,יכול להיות שזה גם באוניברסטאות אחרות על סמך מקום פנוי...

liori241

New member
הבנתי, תודה!

בדקתי קצת באוניברסיטת חיפה גם, ועם ממוצע לצורך העניין של 102 אני עדין צריכה פסיכומטרי 660+ (וזה עם לעשות ספרות, היסטוריה וגיאוגרפיה). כרגע אני צריכה לקבל באיזור ה690, נכון שיש פער, אבל לא מספיק גדול כדי שבאמת אעשה 3 בגרויות. ובבר אילן לא אלמד בכל מקרה.

natilousky

New member
את בודקת את זה עכשיו

שהרף קבלה בשמיים ולא מייצג את המציאות.תחכי עוד כמה חודשים שהספים ירדו.

אני זוכר אז בשנה שעברה בדקתי ממוצע של 104 עם פסיכומטרי620 והתקבלתי לחיפה ובר אילן...

natilousky

New member
שכחתי לציין

באוניברסיטת חיפה יש גם סמסטר אביב,הם קצת נואשים לפי דעתי,ומתחילים להתנהג כמו המכללות.

liori241

New member
נשמע די מוזר

ביחס לעובדה שתנאי הקבלה בחיפה הם 70% פסיכומטרי ו30% בגרויות... יש לפסיכומטרי משקל הרבה יותר גדול. (לפי דעתי זה גם כך בעברית אגב...)

natilousky

New member
זה גם כך גם בעברית

זה תנאי הקבלה לחיפה שהיו נכונים לפני שנה..

תנאי הקבלה בין העברית לחיפה זה מרחק שנות אור...התקבלתי לחיפה לפני שנה והייתי צריך לעשות פסיכומטרי נוסף ולספר 4 בגרויות עם ציונים של 93 ומעלה בשביל להגיע לסף של העברית מלמטה.

natilousky

New member
אגב

הוצאת בגרות עוד מתקופת הבית ספר או אקסטרני?

אם האחרון הוא הנכון אז תשקלי את האופציה של ראויים לקידום.

את מהפריפריה?

liori241

New member
לא ולא

הוצאתי בגרות בבית ספר ואני מהרצליה.
ולפי הבדיקה שלי בעברית אני כרגע צריכה פסיכומטרי 730+- ובחיפה 690. ההבדל לא בשמים, למרות שגם אני חשבתי כך. לעומת זאת, לת"א אני כרגע לא אתקבל לפי דעתי גם עם פסיכומטרי 800 כי הם פשוט שמים דגש הרבה יותר גדול על הבגרויות.
בכל אופן, הסף קבלה שנה שעברה לחיפה היה 665, וסתם בדקתי לצורך העניין כפי שאמרת עם ממוצע בגרויות של 104, צריך פסיכומטרי בערך 660. אז זה מה שהיה שנה שעברה...

natilousky

New member
יכול להיות שאני טועה

אני זוכר שהיה לי בגרות לא בשמיים והתקבלתי גם הפסיכו לא היה בשמיים

ההבדל בין 730 ל690 הוא תהומי...730 נמצא בסוף גרף הפעמון ורק 2 אחוז מוציאים את הציון הזה. בתחומים האלה את כבר מתמודדת עם "מתחרים" הרבה יותר רציניים.

liori241

New member
נכון

ההבדל הוא גדול, אך עם זאת הרבה יותר קל לשפר מ690 ל730 מאשר לשפר מ620 ל690, לצורך העניין.. (הבדל גדול בכמות תשובות נכונה). בכל אופן, תודה רבה על הכל! אקח הכל לתשומת ליבי.

לא מסכימה לגבי הפסיכומטרי

האחוזונים מראים את זה (למיטב ידיעתי, עוברים פחות אחוזונים בין 690 ל-730 מאשר בין 620 ל-690, כלומר [בגדול, באמירה גסה ולא מדוייקת מספיק] - הרבה פחות אנשים מצליחים לעבור בין 690 ל-730 מאשר בין 620 ל-690).

natilousky

New member
זה מה שטענתי

מספיק שיש לך כמה טעויות סתמיות,או שיש לך טעות סימון.ואת יכולה לשכוח מ730. לא רק שאת צריכה להיות טובה יותר מכל 98 אחוז הנבחנים שנבחנו איתך באותו מועד,צריך גם שיהיה לך הרבה הרבה מזל.במיוחד בתחומים האלה. לכן אני מסכים עם סטודנטית עייפה-הרבה הרבה יותר קל לשפר מ620 ל690 מאשר מ690 ל730

עם כמה שהיינו רוצים,המתמטיקה לא טועה.
בכל מקרה שיהיה לך רק בהצלחה...!

liori241

New member
חולקת עליכם

אין ספק שהפער בין 690 ל730 הוא עצום, אבל מה שאני טענתי זה שהפער בין הטעויות ב-690 ל730 הוא מאוד מאוד קטן, (הייתי אומרת משהו באיזור ה-5-6 תשובות נכונות נוספות בכל הבחינה?) לבין אדם שקיבל 620 שיש לו המון טעויות, וצריך לשפר ל690 שגם שם צריך להיות ברמה גבוהה מאוד. כמו שאמרת, יש גם המון מזל בתחומים הגבוהים, אבל אי אפשר להתבסס רק על זה. ברור שספורים הם האנשים שמקבלים 730, אבל גם אחוז האנשים שמקבלים 690 הוא לא גבוה כלל. בקיצור, אי אפשר להסתמך על הסטטיסטיקה של המרכז הארצי מבחינת הציונים, כי היא לא נכונה בנוגע לשיפור של ציונים, אלא לאחוז ציונים בכל מועד ולטווח בכל סקאלת ציונים באותו המועד. לקבל 730 זה משהו שיוצא דופן, לא טענתי אחרת.

natilousky

New member
5-6 תשובות נכונות לשאלות קצה

נכון שיכול להיות שעבר על אותו נבחן יום רע והתחיל לעשות שטויות.

אבל בגדול מה שהפסיכומטרי מנסה לעשות זה שה5-6 שאלות שכביכול את צריכה בשביל לקבל את הציון המיוחל אלה שאלות שרק 2 אחוז מהאוכלסיה הנבחנת ענתה נכון.

שוב בהערכה מאוד מאוד גסה.עדיין יש את המנחשים ואת אלה שדווקא ענו נכון על שאלות הקצה ובשאלות הקלות טעו.

אין בנינו מחלקות,את צודקת ואנחנו צודקים.זה עניין מאוד אינדבדולי לכל אדם ואדם.יש לי חבר שלא משנה כמה הוא חורש ולומד הוא כבר ניגש פעם 5 לפסיכומטרי(רפואה) ולא מצליח לעבור את ה715 בפסיכומטרי.נוצר מצב אבסורד שככל שהוא נבחן יותר הציון יורד לו בנקודה שתיים. כאילו המרכז תיכנן את זה לפי איך שהוא במקור תיכנן והצהיר.שעד המועד השלישי יש שיפור ומהמועד השלישי יש ירידה קלה בציונים. שוב זה הכל סטטיסטיקה,וסטטיסטיקה כמו סטטיסטיקה נותנת רעיונות טובים אבל מחמיצה את העיקר :)

המון בהצלחה אני בטוח שתצליחי!

למעלה