אהלן ליאור...
קודם כל - אני סטודנט שנה ב' למשפטים במכללת ספיר.
העלתי את היוזר הזה פה בפורומים מהאוב, פשוט כי נתקלתי במקרה בפוסט הזה וחשוב לי להגיב על הדברים שנאמרו פה.
הייתי בדיוק במקום שלך - יש לי פסיכו 693 ובגרות בממוצע 94. ניסיתי להתקבל לפני הלימודים לעברית ולבר אילן ונדחתי משני המקומות. החלום שלי הוא ללמוד משפטים ולהיות עו"ד, וראיתי אותו מתרחק...
אבל אז...

שכן שלי עו"ד ותיק מאוד בבאר-שבע. הוא עובד עם בנקים וכו'.. דיברנו על הנושא, והוא שאל אותי למה בעצם לא ספיר? מבחינת המרצים - בראש המחלקה עומד פרופ' ידלין שהיה באוני' ת"א, הוא הביא איתו את פרופ' אריאל פורת, פרופ' בועז סנג'רו, ד"ר איל פלג, טלי מרגלית, דוד קרצ'מר ועוד ועוד ועוד, כך שהרמה האקדמית פה פסיכית.. בשיא הכנות...
המחלקה אז עוד הייתה תחת פיקוח המל"ג והיה לי חשש מטורף להיכנס לסרט הזה, אבל האישור ניתן במהלך שנה שעברה..
שכר הלימוד זה עוד פלוס מאוד משמעותי, שאי אפשר להתעלם ממנו. לצורך העניין - שנה אחת של לימודים בבינתחומי שווה לכל התואר שלי... זה אבסורד..
עכשיו, דיברת על תנאי הקבלה - עמרי ידלין התעקש שהכיתות פה יוגבלו ל-80 איש במחזור במקסימום. זה אדיר! המחלקה אצלנו כמו משפחה... כאילו ברמה שאנחנו עובדים על הקמת אגודת סטודנטים נפרדת. כשיש 80 איש, אפשר גם להציב תנאי קבלה שהם קצת מעבר למה שדורשים במכללות הפרטיות למטרות רווח (יש לך עיניים יפות? התקבלת, רק שלם

). יחד עם זאת, מכללה מחויבת בחוק להציב תנאי קבלה נמוכים מאוני'. אני רואה מי לומדים איתי - מדובר באנשים ברמה גבוהה מאוד!
עכשיו המשפט שאמא שלי אמרה לי - השוק מוצף, לא תמצא סטאז' וכו' וכו' כו'... אז ככה - מה שמניע אותי בחיים זה שמי שאוהב את מה שהוא עושה ומנסה להצליח כמה שיותר - יצליח. אין לי ספק בזה, ככה זה עובד!
החבר'ה שלנו שמסיימים עכשיו עברו יריד השמה של המחלקה, ו-80% מצאו סטאז' דרך היריד. כרגע ממה שהבנתי מהם כולם מצאו התמחות, בין היתר בפרקליטות ובסנגוריה בבאר-שבע, בביהמ"ש השלום והמחוזי בב"ש.. כאילו הקטע שספיר זה המקום היחידי בדרום פותח הרבה דלתות בקטע הזה, וכשאת מגיעה לראיון קבלה להתמחות זה את והמראיין, ואני חושב שזה כל כך לא משנה איפה למדת... זה הרושם שאת משאירה!