מכירים את הספר

Tatu4Taty

New member
גם אם זה המצב

והיא לא מנסה לשחזר דברים היא עדיין לא עיוות מוחלט - כמו שאתה אמרת היא קצת מפה וקצת משם, והיא גם לא חסרת כל בסיס היסטורי - כבר זרמו הרבה מים בנחלים מאז שוויקה נוצרה ואם היא מסתמכת על דברים קדומים יותר יש לה בסיס היסטורי חלקי לפחות.

RainBird

New member
יתכן, אני אישית לא קראתי. אז אפשרי שאתה צודק. וויקה היא לא דת חסרת בסיס. יש לה בסיס. היא הומצאה על ידי ג'רלד גארנר. זה בסיס מספק. וויקה היא באמת דת גאונית. תראה כמה אנשים מצטרפים אליה, ומאמצים את הדרכים האלו, צומת של הדרכים הישנות והדרכים החדשות. זה לא אומר שיש זכות למישהו לשפוט דת של מישהו אחר. אגב, גם מאלוס/הקומפדיום מליפקארום גאוניים. תראה לכמה מכשפות הם גרמו לבעור. גם הכתיבה שלהם מאוד משכילה בהתחשב בתקופה בה הם נכתבו. ארדן.

Duke Tear

New member
וויקה לא חייבת להיות גם דת

הפילוסופיה שלה, הערכים שלה הם דברים אוטופים. זה שיש אל ואלה ועוד בנוסף זה משהו אחר. יש פה כמה וכמה וויקונים שמאמינים באלוהים העברי.

RainBird

New member
טיר, אני מבדיל בין נאו-וויקאנים לוויקאנים. הוויקה המקורית של גארנר מבוססת על מסתורין וסוד. עד היום הפולחנים הפנימיים של הוויקה המסורתית הם סודיים ורק חלק, או כלום ידוע לאלו שאינם משתייכים לדת. צריך לזכור שהריד היא יותר מהמשפט האחרון שלה. עכשיו זה שעם כל הכבוד יש אנשים שמאמצים את הגישות של הוויקה ולא את מבנה האמונה השלם שלה, אשריהם. אני לא אגיד להם איך לחיות את החיים שלהם. ויש את אלו שהם נאו וויקאנים- כל אלו שעוברים חניכה עצמית וחיים את החיים שלהם עם פולחנים של גלגל השנה, וגם זה בסדר. אבל צריך לזכור שגלעין הסוד והמסתורין של הוויקה לא בדיוק נחשף. ארדן.

Yali 17

New member
דת גאונית ?

דת גאונית אמרת ? כמות אנשים אינה מדד לאיכות, או לאמת. הבסיס שלה מורכב מפיסות, פיסות של דתות אחרות,אם נקח ממנה את ה"כישוף ", היא תשאר עפר ואפר. אנשים רואים יותר מדי " מכשפות ", זה למה....

LOL

את מכירה דת ללא פולחן? ללא תפילות? ללא מנהגים? אם תקחי מכל דת את הפולחן היא תישאר אוסף רעיונות יפים. LOL

Duke Tear

New member
יש משהו בדבריה

שאי אפשר להתעלם ממנו, הוויקה ,היא דת של משחקי תפקידים+רעיונות פילוסופים שלא עובדים ביקום שלנו ולא יעבדו אם יש ברצוננו רצון לשרוד. ברור שאם תוריד לכל דת את הפולחנים הכביכול מיסטיים שלה הם ישארו רק רעיונות, השאלה היא איפה עומדים הפולחנים כחלק מהדת ,זה נראה שבוויקה קודם כל מדובר בטקסים ולחשים ואחר כך מדובר בדת אמיתית למען האמת אם מתעמקים במחשבה הזאת, הוויקה היא לא דת שיש בה דמות אלוהית, אלה שתי דמויות שמשמות קודם כל לפולחנים מיסטיים. למישהו מכל האנשים שמגדירים עצמם כוויקונים ,יש באמת שני אלים ,"האל והאל" שהם מקיימים אליהם פולחנים לא רק כשהם צריכים לעשות טקס? למישהו מהוויקאנים יש מושג מהם הערכים של האל והאלה האלו? ואני לא מדבר על אל תפגע באף אחד וכל אלו , אלה ממש ערכים שהאלים האלו ניסו להעביר,לפחות מה שאמרו שהם ניסו להעביר דרך המיתוסים, זה נראה כאלו דת הוויקה היא לא באמת דת ,סתם דרך "משוכללת" ומעניינת יותר לעשות מעשי כשף, אפילו בספר של קונינגהם מדברים יותר על איך עושים כישופים מאשר מה זה בכלל וויקה, וכמו שארדן אמר, איפלו יודעים מי המציא את הוויקה, ממתי דתות ממציאים? או לפחות, ממתי אנשים אמורים לדעת מי המציא אותם? לא מדובר בישו שמביא תורה שהועברה אליו ,מדובר במישהו שאני לא בטוח שבכלל טען שיש לו קשרים האל והאלה שמדברים אליו ,אלה סםת בנה מנגנון פילוסופי לדרך חיים צבעונית עם חיבור כלשהו לדתות פאגאניות. ואגב, הערכים של היהדות הם ערכים הרבה יותר מפורטים ונעלים מאשר ערכי הוויקה שאומרים לך לא לפגוע, ומה עם למנוע אי פגיעה? :) ליהדות יש לזה תשובה ,ולא , אני לא בא להתיף ליהדות, אף על פי שאני מיום ליום נהנה ללמוד עליה יותר ויותר כי גיליתי שמאחורי כמה פינגווינים חסרי מזל ומסביב לאיזה מעגל כפרות של תרנגולת, יושבת לה דת מדהימה. אבל עזבו ,זה לא קשור לעכשיו .

וזה בדיוק

מה שאני לא אעשה. אין לי שום כוונות לרדת לוויכוחים על איזה דת שווה/יותר טובה יותר/ אמינה יותר. זו ההתחלה של כל מלחמת הדתות. מי נכון? מי בא קודם? מי יותר חכם? אתה תאמין בשלך, ואני אאמין בשלי. אתה תכבד אותי, ואני אכבד אותך. אל תחפש דברים רעים בדת שלי, אני לא מחפשת בשלך. חיה, ותן לי לחיות.

Tatu4Taty

New member
אתה נהנה מזה?

אני רוצה להבין איפה הביקורת האמיתית מאחורי כל זה. הוויקה ,היא דת של משחקי תפקידים+רעיונות פילוסופים שלא עובדים ביקום שלנו ולא יעבדו אם יש ברצוננו רצון לשרוד. באמת? אני שורד יופי ואני חושב שלא רק שהיא עובדת מעולה אלא שהיא גם מציגה דרך הישרדות אופטימלית מבחינתי לפחות. ברור שאם תוריד לכל דת את הפולחנים הכביכול מיסטיים שלה הם ישארו רק רעיונות, השאלה היא איפה עומדים הפולחנים כחלק מהדת ,זה נראה שבוויקה קודם כל מדובר בטקסים ולחשים ואחר כך מדובר בדת אמיתית למען האמת אם מתעמקים במחשבה הזאת, הוויקה היא לא דת שיש בה דמות אלוהית, אלה שתי דמויות שמשמות קודם כל לפולחנים מיסטיים. זה עניין של גישה. אני בתור אדם שלוקח ממנה דברים ומשנה גם כמה דברים חושב שכן יש שם דמות אלוהית ולא רק דמויות שמשמשות לפולחנים מיסטיים. אתה לא יכול להכליל בצורה כל כך גורפת מהם האל והאלה לכל הוויקאנים, ולא, אתה גם לא יכול להחליט מיהו וויקאני ומיהו לא. למישהו מכל האנשים שמגדירים עצמם כוויקונים ,יש באמת שני אלים ,"האל והאל" שהם מקיימים אליהם פולחנים לא רק כשהם צריכים לעשות טקס? למישהו מהוויקאנים יש מושג מהם הערכים של האל והאלה האלו? ואני לא מדבר על אל תפגע באף אחד וכל אלו , אלה ממש ערכים שהאלים האלו ניסו להעביר,לפחות מה שאמרו שהם ניסו להעביר דרך המיתוסים כן, אני יודע מיהם האלים שלי. כן, אני יודע איזה ערכים הם מעבירים לי. כן, הפולחן אצלי הוא חלק בלתי נפרד מחיי בכל יום ויום. סתם דרך "משוכללת" ומעניינת יותר לעשות מעשי כשף, אפילו בספר של קונינגהם מדברים יותר על איך עושים כישופים מאשר מה זה בכלל וויקה איזה מהספרים שלו? וממתי אדם אחד מייצג דת שלמה? הדגש|איפלו יודעים מי המציא את הוויקה, ממתי דתות ממציאים? או לפחות, ממתי אנשים אמורים לדעת מי המציא אותם? לא מדובר בישו שמביא תורה שהועברה אליו ,מדובר במישהו שאני לא בטוח שבכלל טען שיש לו קשרים האל והאלה שמדברים אליו ,אלה סםת בנה מנגנון פילוסופי לדרך חיים צבעונית עם חיבור כלשהו לדתות פאגאניות. הזלזול נוטף. גם על ישו אתה לא אמור לסמוך בתור אדם עם קשר ישיר עם אלוהים לפי דבריך, גם על אברהם לא, למעשה אם אתה כל כך פרנואיד אל תסמוך על אף אחד - אתה אף פעם לא יודע מי עשוי לשקר או לרמות אותך. הדת מוכיחה עצמה כשאתה חי אותה, לפחות ככה זה היה בשבילי. אני גם חושב ש שה"יוצר" של הדת פשוט קרא לילד בשמו, הוא העניק לחוויה שלו הגדרה, דבר שאני חושב שקיים אצל כל אדם שמאמין בכל דבר בין אם זו דת ממוסדת או אמונה אישית. לא מוריד מאמיתות קיומה. אגב, כל הדתות בנו מנגנון פילוסופי לדרך חיים מסוימת עם חיבור לחברה, לזמן שבו נוצרו ועוד גורמים שונים. במה הוויקה שונה מכל דת אחרת במובן הזה? שהיא חידשה דברים? אני מברך בכל יום על כך שהיא שינתה ולקחה את הטוב ביותר מכל דת, גם היהדות טרחה לקחת קצת מדתות אחרות לבסיס ול"שדרוג" יציב של הדתות. הערכים של היהדות הם ערכים הרבה יותר מפורטים ונעלים מאשר ערכי הוויקה שאומרים לך לא לפגוע, ומה עם למנוע אי פגיעה? :) שמור את זה לסדנאות החזרה בתשובה בסדר? מי אתה שיחליט מה נעלה ומה לא? בפעם האחרונה שאני בדקתי לאף אחד לא היה מונופול על נכון ולא נכון. ליהדות יש תשובה? תתפלא, גם לוויקאנים יש תשובה. לפחות אני יודע שיש לי תשובה לכך - עצם זה שאני אתן לאדם אחר לפגוע במישהו אני אתן את ידי לפגיעה באדם אחר וע"י כך אני אפר את העקרון הזה. לא רק זאת, אני גם חושב שעל אדם שלא מכבד את העקרון הזה אין מחובתי להגן על שלומו - אם אדם תקף אדם אחר שלא יבוא וידרוש את הזכות לעשות זאת בביטחון מלא ללא פגיעה בו. זה אבסורד. ולא , אני לא בא להתיף ליהדות, אף על פי שאני מיום ליום נהנה ללמוד עליה יותר ויותר כי גיליתי שמאחורי כמה פינגווינים חסרי מזל ומסביב לאיזה מעגל כפרות של תרנגולת, יושבת לה דת מדהימה. אבל עזבו ,זה לא קשור לעכשיו . לא רק שאתה מטיף, אתה גם מגלה חוסר סבלנות מדהים לאמונה שונה משלך ללא כל בסיס מוצק מלבד הדעות האישיות שלך לגבי ערכי הדת וקיומם של האל והאלה.

Duke Tear

New member
../images/Emo45.gif זה מה שרציתי לראות.

בכל מקרה ,זה נשמע מהדברים האלו , שהוויקה היא דרך חיים בישבילך ולא משהו שאתה מסוגל להשוות אותו לדתות אחרות בצורה של האמונה ,למה אתה צריך לקרוא לה דת? חוויה יכולה להיות חוויה חילונית גם כן. ובכל מקרה, אני לא מחזיר בתשובה, אני יותר פאגאן/פנטאיסט מאשר יהודי , אבל סתם ביגלל שהיא דיברה על היהדות בהשוואה לוויקה, לקחתי את היהדות כדוגמא. ואני לא מזלזל בוויקה, אני מזלזל באנשים שקוראים לעצמם וויקאנים כי זה נראה להם מיוחד ,ביגלל זה אני מצפה לתגובות כמו שלך ולא שאנשים לא יגנו על הדת שלהם או לפחות ידברו עליה, כי בעצם אין להם דבר להגיד חוץ מזה שזה נחמד להם לבחור להם שתי אלים כל יום ולשחק בהוקוס פוקוס.

Tatu4Taty

New member
מסוגל, משווה ומרוצה מהתוצאות.

אם בנאדם תפס ככה את הוויקה זאת בעיה שלו, איך שהוא יראה בעיני זה דבר אחר לגמרי. הוויקה היא לא רק דרך חיים אצלי, שוב אני אקלקטי אז אני מסוגל להגיד שאני מזדהה עם הוויקה עד לנקודה מסוימת אבל האמונה שלי היא עדיין דת. הגבול בין דת לדרך חיים כמעט ולא קיים מבחינתי, דת מבוססת על דרך חיים ובסופו של דבר היא מה שאני חי בכל יום, מאמין בו וחווה אותו כל פעם מחדש. למה אני מתעקש לקרוא לזה דת? כי מחר יבוא אליי מישהו ויגיד לי "למה אתה מתעקש לקרוא לזה דת? בסך הכל אתה הולך אחרי מה שגרדנר אמר, אז אני הייתי אומר שמהדברים שלך זה נשמע יותר כמו כת, תקרא לזה כת - זה יותר מוצא חן בעיני". יותר מכך, אתה אומר שהיא גם יכולה להיות חוויה חילונית - היא לא חוויה חילונית מבסיסה, יש כאן אמונה באל ובאלה. זה לא חילוני לא משנה איך אתה מסובב את זה, זה מוי דתי. תשמע, לא יודע מה רצית להעביר בהודעה הקודמת שלך או האם זה היה מין "מבחן" למהי הוויקה עבור האנשים כאן או בכלל לראות אם יש לאנשים מושג אבל זה לא היה לעניין מבחינתי. אם אני לדוגמא לא הייתי כותב את ההודעה הקודמת שלי אני בכלל לא הייתי מבין מה רצית להגיד בדברים שלך ואז מה שהיה קורה זה שאני הייתי עושה עליך איקס גדול בראש שלי ולא מתייחס גם להודעות הבאות שלך מאז ולדיראון עולם. אז הסברת את עצמך, יופי. אתה רוצה עצה לשיפור? אל תעשה את התרגיל הזה להבא - זה לא נעים, זה לא מעביר את המסר שלך באופן ידידותי ולא כולם יבינו מה אתה רוצה מהחיים שלהם.

tall5

New member
אבל זה הקטע

בווויקה כישוף זה הכל ! אין להם דברים אחרים חוץ מהכישוף שלהם הדת שלהם שווה ל...

Tatu4Taty

New member
גם היהדות אגב

מכילה כמה וכמה פיסות מדתות אחרות, כמובן את לא תסכימי עם זה אבל זהו המצב. כיף להכריז ללא הסברים נכון?

RainBird

New member
עשיתי עבודת תרגום למיין קאמפ. לפני שנים- יש לי את המאלוס מליפיקארום, ואת הקומפדיום בבית. כריכה רכה, עם תרגום והארות. ארדן.

Nizzan Cohen

New member
יקירתי...

דווקא קראתי הודעה שלך בפורום תיאולוגיה שעוסקת בשינאת נשים ביהדות.... מוזר לי ראות אותך מתקיפה דת שמתקשרת כ"כ לפמיניזם. מילא.

אורי רז

New member
חיפשתי את הספרים ב google ו amazon

ולא מצאתי דבר - תוכלו לספק עוד פרטים על הספר, ולסכם את המידע הבסיסי שבו ?

TheBlueOne

New member
../images/Emo45.gif

גם אני חיפשתי ולא מצאתי כלום. אשמח לדעת במה מדובר ..

למעלה