אתה נהנה מזה?
אני רוצה להבין איפה הביקורת האמיתית מאחורי כל זה.
הוויקה ,היא דת של משחקי תפקידים+רעיונות פילוסופים שלא עובדים ביקום שלנו ולא יעבדו אם יש ברצוננו רצון לשרוד. באמת? אני שורד יופי ואני חושב שלא רק שהיא עובדת מעולה אלא שהיא גם מציגה דרך הישרדות אופטימלית מבחינתי לפחות.
ברור שאם תוריד לכל דת את הפולחנים הכביכול מיסטיים שלה הם ישארו רק רעיונות, השאלה היא איפה עומדים הפולחנים כחלק מהדת ,זה נראה שבוויקה קודם כל מדובר בטקסים ולחשים ואחר כך מדובר בדת אמיתית למען האמת אם מתעמקים במחשבה הזאת, הוויקה היא לא דת שיש בה דמות אלוהית, אלה שתי דמויות שמשמות קודם כל לפולחנים מיסטיים. זה עניין של גישה. אני בתור אדם שלוקח ממנה דברים ומשנה גם כמה דברים חושב שכן יש שם דמות אלוהית ולא רק דמויות שמשמשות לפולחנים מיסטיים. אתה לא יכול להכליל בצורה כל כך גורפת מהם האל והאלה לכל הוויקאנים, ולא, אתה גם לא יכול להחליט מיהו וויקאני ומיהו לא.
למישהו מכל האנשים שמגדירים עצמם כוויקונים ,יש באמת שני אלים ,"האל והאל" שהם מקיימים אליהם פולחנים לא רק כשהם צריכים לעשות טקס? למישהו מהוויקאנים יש מושג מהם הערכים של האל והאלה האלו? ואני לא מדבר על אל תפגע באף אחד וכל אלו , אלה ממש ערכים שהאלים האלו ניסו להעביר,לפחות מה שאמרו שהם ניסו להעביר דרך המיתוסים כן, אני יודע מיהם האלים שלי. כן, אני יודע איזה ערכים הם מעבירים לי. כן, הפולחן אצלי הוא חלק בלתי נפרד מחיי בכל יום ויום.
סתם דרך "משוכללת" ומעניינת יותר לעשות מעשי כשף, אפילו בספר של קונינגהם מדברים יותר על איך עושים כישופים מאשר מה זה בכלל וויקה איזה מהספרים שלו? וממתי אדם אחד מייצג דת שלמה? הדגש|איפלו יודעים מי המציא את הוויקה, ממתי דתות ממציאים? או לפחות, ממתי אנשים אמורים לדעת מי המציא אותם? לא מדובר בישו שמביא תורה שהועברה אליו ,מדובר במישהו שאני לא בטוח שבכלל טען שיש לו קשרים האל והאלה שמדברים אליו ,אלה סםת בנה מנגנון פילוסופי לדרך חיים צבעונית עם חיבור כלשהו לדתות פאגאניות. הזלזול נוטף. גם על ישו אתה לא אמור לסמוך בתור אדם עם קשר ישיר עם אלוהים לפי דבריך, גם על אברהם לא, למעשה אם אתה כל כך פרנואיד אל תסמוך על אף אחד - אתה אף פעם לא יודע מי עשוי לשקר או לרמות אותך. הדת מוכיחה עצמה כשאתה חי אותה, לפחות ככה זה היה בשבילי. אני גם חושב ש שה"יוצר" של הדת פשוט קרא לילד בשמו, הוא העניק לחוויה שלו הגדרה, דבר שאני חושב שקיים אצל כל אדם שמאמין בכל דבר בין אם זו דת ממוסדת או אמונה אישית. לא מוריד מאמיתות קיומה. אגב, כל הדתות בנו מנגנון פילוסופי לדרך חיים מסוימת עם חיבור לחברה, לזמן שבו נוצרו ועוד גורמים שונים. במה הוויקה שונה מכל דת אחרת במובן הזה? שהיא חידשה דברים? אני מברך בכל יום על כך שהיא שינתה ולקחה את הטוב ביותר מכל דת, גם היהדות טרחה לקחת קצת מדתות אחרות לבסיס ול"שדרוג" יציב של הדתות.
הערכים של היהדות הם ערכים הרבה יותר מפורטים ונעלים מאשר ערכי הוויקה שאומרים לך לא לפגוע, ומה עם למנוע אי פגיעה? 
שמור את זה לסדנאות החזרה בתשובה בסדר? מי אתה שיחליט מה נעלה ומה לא? בפעם האחרונה שאני בדקתי לאף אחד לא היה מונופול על נכון ולא נכון. ליהדות יש תשובה? תתפלא, גם לוויקאנים יש תשובה. לפחות אני יודע שיש לי תשובה לכך - עצם זה שאני אתן לאדם אחר לפגוע במישהו אני אתן את ידי לפגיעה באדם אחר וע"י כך אני אפר את העקרון הזה. לא רק זאת, אני גם חושב שעל אדם שלא מכבד את העקרון הזה אין מחובתי להגן על שלומו - אם אדם תקף אדם אחר שלא יבוא וידרוש את הזכות לעשות זאת בביטחון מלא ללא פגיעה בו. זה אבסורד.
ולא , אני לא בא להתיף ליהדות, אף על פי שאני מיום ליום נהנה ללמוד עליה יותר ויותר כי גיליתי שמאחורי כמה פינגווינים חסרי מזל ומסביב לאיזה מעגל כפרות של תרנגולת, יושבת לה דת מדהימה. אבל עזבו ,זה לא קשור לעכשיו . לא רק שאתה מטיף, אתה גם מגלה חוסר סבלנות מדהים לאמונה שונה משלך ללא כל בסיס מוצק מלבד הדעות האישיות שלך לגבי ערכי הדת וקיומם של האל והאלה.