מכירים את המקום?

sirpad

New member
אכן תיקנתי את עצמי

עוד לפני שהגבת, אגב. אבל השוס בתאוריה שלו, היא לא הלפספס, אלא מה שיגרום לך לפספס. ואת זה זכרתי מצויין, אם בלהחמיא לעצמי עסקינני.

הבטחות דתיות

כל דת מבטיחה דברים אחרים, רסטפרים מבטיחים חיי נצח וליהודים יש אוסף שלם של קסמים וכשפים (כוונתי, פנייה ישירה למלאכים ולכוחות הבריאה שקיומם מוכח מדעית, כמובן).

סלסרו

New member
כמובן, אבל אלה נוהגים כהמלצת חז"ל -

"הרוצה לשקר ירחיק עדותו". חיי נצח וכאלה, הרי אי אפשר לבדוק. אולי תקום לתחיה ותחיה חיי נצח, מתישהו.. העתיד גדול.. אבל הTMניקים האלה מבטיחים משהו שניתן לבדוק על המקום. נקח את מי שהגיע לדרגה הגבוהה ביותר, ונראה האם הוא יכול לעוף. כמובן שגם להם יש תירוצים מן המוכן, אבל כשהטענה היא כה פשוטה וקלה לבירור, זה כבר דורש יותר חוצפה..

סלסרו

New member
../images/Emo6.gif לפני שפתחתי, חשבתי שזה מהויקיליק..

גם חשבתי שבגלל הפציעה בשפתיים, הוא סוף סוף שותק ובמקום לדבר הוא שולח אימיילים..

mayush63

New member
LOL I LOVE the onion- they're good! :)

Almost remind me of Brit humor :) (and yes- how come there was nothing there on the lip injury thing? Maybe next time..)​

סלסרו

New member
עה, לא לטעמי

לפעמים יש להם יציאות מצחיקות (כמו זה שביל גייטס הוציא פטנט על 1 ו-0) אבל בדר"כ קרשים. הפעם דווקא היה מסחיק.

אני מפנה אותך שוב

לפוסט שכתבתי על התעופה היוגית. אני מצטט: "...רובנו (אולי אפילו כולנו), המתרגלים את התעופה היוגית, נמצאים בשלב הראשון הזה..."

רובנו זה כבר טוב

"כולנו" פחות טוב. יש אחת (גם אחד אני מוכן לקבל) שעברה לשלב השני? עזוב אותך מהשלישי, אני לא מחפש שלמות. יש לך מישהי אחת ויחידה שמרחפת במדיטציה יותר משבריר שנייה? (לצורך העניין, "מרחפת" משמעו עולה למצב יציב מעל האדמה, לא נמצאת בתנועה למעלה או למטה). גם הרסטפארים התפלאו כולם כשבוב מארלי מת והסיקו שהאמונה שלו לא היתה מספיק חזקה לרפא אותו מהסרטן. אני מניח שהמרחפים שלא הגיע לשלב השני פשוט לא הצליחו להתרכז מספיק? אגב, אני לא מטיל ספק לרגע אחד בכוחה של מדיטציה על הפרט הבודד. לא שאני מאמין באנרגיות כאלה או אחרות, זו שאלה של אמונה, אבל היכולת להתרכז ולהתמקד דומה ליכולת להירגע ובהחלט יכולה להשפיע על תהליכי מחשבה (של אותו הפרט), על מצב פיזיולוגי (ככל שמנוחה ורגיעה מסייעות) ועד לשליטה מסויימת בצרכים ותחושות בסיסיות כמו רעב וכאב. עד כאן אין לנו מדע חדש. אני מטיל ספק גדול ביכלתה של כל קבוצה להשפיע על הנעשה מחוץ ל-ד' אמותיה כל עוד אין מידע על הנעשה בקבוצה. אם אני יודע שבקטמה למטה יש קבוצה של שותי תה, ההתנהגות שלי תהיה מושפעת מהידיעה הזו לבדה. אם אין לי יסוד לחשוב שבקומה למטה יש משהו שונה, ההתנהגות שלי לא תושפע מהם גם אם התה והעוגיות שלהם הם המשובחים שיש.

המתבונן מהצד

לעולם לא ידע מהי תחושתו של החווה. תסתכל על אנשים שאוכלים גלידה. האם תקבל את הטעם של גלידה על ידי התבוננות בהם? ודאי שלא. הרבה פעמים, בייחוד בתירגול קבוצתי, הקפיצה היא לא קפיצה בליסטית רגילה. יש שהיות קלות. שברירי שנייה. אבל כשאתה חווה את זה, אלה הם שבירי שנייה משמעותיים ביותר. לכיוון של שלב ב'.

תחושה היא דבר אחד והמציאות דבר אחר

נשאיר את תחושותיו של החווה בצד, גם אתה לא תדע את התחושות שאני חווה ולא תוכל לדעת מתי הרגשתי תעופה. כשהייתי ילד היינו קופצים עם האופניים, לרוכב זה היה נראה כאילו הוא עף באוויר לפחות שעה, במציאות, עלינו למסלול הבליסטי וירדנו. שלב ב' וכמובן שלב ג' אין בהגדרתם דבר וחצי דבר עם תחושה. או שפלוני מרחף לפרקי זמן או שלא. זו מדידה חיצונית ולא שאלה של תחושה. אגב, בארוחת תה של פורטנום אנד מייסון, כשהאסאם נפגש עם סקונס ראשון אני מרגיש תחושת ריחוף. הנוכחים האחרים גם כן מרגישים תחושות קלילות בדרגות משתנות אבל הטענה הרווחת היא שבשום שלב לא עזבנו את הכסאות.

Woking

New member
שמעתי פעם על מישהו שריחף במשך שלושים שניות

עד שהוא פגע בקרקע הוא לא הפסיק לצעוק "לא נפתח לי המצנח! לא נפתח לי המצנח!"

אז הסכמנו - החשיבות היא בחוויה האישית

ולכן נוכל להחליף מדיטציה טרנסדנטלית בסקונס ואסאם בתנאי ששניהם נותנים חוויה של רגיעה עילאית ושמימית.

החשיבות היא בשלושה מישורים

1. התנסות סובייקטיבית (חוויה אישית) - נסה להשוות את זה עם מישהו. "...חוויה של רגיעה עילאית ושמימית..." אלה מלים. האם התיאור שלך זהה (מבחינת החוויה) לתיאור של האחר שמשתמש באותן מלים. 2. לכן קיימת גם - התנסות או בדיקה אובייקטיבית. בעידן המודרני קל מאוד לכמת דברים. מנוחה, למשל, היא דבר מדיד. פעילות המוח, קצב נשימה, הרכב הגזים הנינשמים ואלה הנינשפים, תפוקת לב, שינויים ביוכימיים בדם, טונוס שרירים, לחץ דם..... 3. המקור של אותו ידע ואיך הוא הגיע עד אלינו היום פלוס המיומנות וההכשרה של מי שמלמד אותו.

מושלם - השגנו הסכמה

1. ההתנסות הסובייקטיבית - אכן אדוננו פורטנום ומייסון מעבירים חוויה שאפשר בהחלט לתאר אותה כרגיעה שמימית ועילאית. הניתוק מהעולם האמיתי בנבכי הקומה החמישית, הצעידה אל תוך ההסטוריה והטקסיות המוקפדת כולם תורמים לתחושה שאין עולם מלבד הנעשה באותו הרגע. 2. אובייקטיבית, כבר תרמו גדולים ממני למדע את האפקטים המרגיעים שבתיאנין ותחושת החום של גלוטן וגלוקוז. 3. המקור של אותו הידע קדום הרבה יותר מהמקור של TM, אדוננו פורטנום ומייסון מלמדים את המסורת הזו מאז 1714 ולמדו אותה בחצרו של המלך ג'ורג' ה-3.

צר לי שאינני מכיר

את האדונים הנכבדים. 1. ההתנסות של הרגיעה השמימית אין בה התנתקות משום דבר. יש בה התחברות מוחלטת. אל העצמי הפנימי הכי אינטימי שלנו. 2. יש השפעות מרגיעות גם לאופיום, למורפיום... האם זה אומר שלקחת אותם עושה לאדם טוב? 3. על מקור המדיטציה הטרנסנדנטלית, הוֵודות, יש מספר חילוקי דעות. הממעיטים טוענים שהן בנות 5,000 שנה. יש כאלה שטוענים שהן בנות עשרות אלפי שנים ויש אפילו מי שטוענים למיליוני שנים (למשל נאסא, סוכנות החלל האמריקנית, בהסבר שהם נותנים לצילום לוויין שמראה גשר מאוד מיוחד שהיה קיים בין הודו לסרי-לנקה. לטענת נאסא מקורו בעידן וודי עתיק מלפני מיליון וחצי שנים). המדיטציה הטרנסנדנטלית, מאותם ימים קדומים ביותר, עברה בצורה השלמה ביותר שלה, באמצעות מסורת של מורים גדולים עד היום. ותמשיך לעבור הלאה דרך מסורת של מורים לעוד מיליון וחצי שנים ויותר.

סלסרו

New member
אני בהחלט מאמין שאתם מעופפים,

אולי לא במובן שבו אתה מתכוון.. אותי השאלה החשובה יותר היא: האם אתם מזיקים? אני לא יודע מה התשובה לזה. מצד אחד, על אף שאמונות השווא שלכם גורמות לכם להתמקד על שטויות, אינכם אלימים, ולמה שהשטויות שלכם יחשבו גרועות יותר מכל איוולת אחרת? כמובן, אם תעשו מדיטציה להביא את השלום, לא תועילו בכך מאומה, אבל גם לא תזיקו, אז מה רע בכך? מה יכול להיות רע בקבוצה של אנשים שעושה מדיטציה להביא שלום לעולם? מצד שני, יתכן שאתם גורמים נזק פסיכולוגי. אני לא מכיר מספיק את התנועה שלכם לומר כך או כך, אך יתכן שזה שאתם מאמינים שאתם יכולים לעוף וכל מיני שטויות אחרות גורם לכם להתמקד על פתרונות לא יעילים לבעיות ממשיות ובכך שכרכם יוצא בהפסדכם. אולי זה גם גורם בעיות פסיכולוגיות אחרות, כגון דכאון (כשהמאמין עובד שנים ולא מצליח לעוף, הוא יכול להאשים את עצמו ולבוא לידי דכאון), תלות נפשית במערכת, יצירת דיסוננס קוגנטיבי בין האמונות לראליה, ועוד.

גם אותך אפנה

לפוסט שכתבתי על הנושא. ההיבט של התעופה/ריחוף/קפיצות הוא הכי פחות משמעותי. אבל. אל תיתן לעובדות לבלבל אותך. בלמעלה מ-50 מוקדי אלימות בעולם זה נוסה אובייקטיבית תוך כדי כך שנלקחו בחשבון כל הגורמים האחרים שיכלו להשפיע, היו ירידות משמעותיות ביותר בפשיעה, בתאונות, בלוחמה, בטרור.... יש לי צילום של 2 מחקרים (קובץ PDF) כמו שפורסמו בכתב-העת המדעי של אוניברסיטת ייל בארה"ב journal of conflict resolution. הם מעט גדולים יותר מאשר מה שמאפשרת תפוז לגודל של קובץ מצורף. אם תשלח לי את המייל שלך, אוכל לשלוח לך. אלא אם אתה מעדיף להמשיך למתוח ביקורת מבלי שיהיו בידיך הנתונים הממשיים. אחד מהמחקרים האלה נעשה בירושלים בקיץ של 1983. הוא הראה ירידה משמעותית ביותר במלחמת לבנון ואפס הרוגים, בימים בהם גודל הקבוצה הגיע למספר הקריטי (לעומת ממוצע של כ-10 הרוגים בימים אחרים לפני המחקר).

למעלה