מכחישי השואה

Alon16

New member
מנין לך שזה מהר סיני?

קראתי כמה מאמרים ארכיאולוגיים בנושא הר סיני, ומועלים שם הרבה ספקות בקשר למקום המצאות ההר (8-13 אפשרויות). בכל המאמרים שקראתי לא הוזכרה האבן, אם כי עם כל אדם דתי שאני מדבר על הר סיני האבן מוזכרת... מעניין שרק הדתיים יודעים והחילונים לא. בכל אופן, יש לברר את העניין. מאיפה התמונה? איפה גילית את האבן הזאת? שלך, אלון.

giingiit

New member
כי האבן הובאה לפני הרבה שנים

עוד לפני שהבדואים התחילו לכסות את ההר בחול ולהרוס שם כל חלקה טובה והיא הובאה על ידי אדם חרדי, מה שמבחינתי נותן לזה אמון רב. שבוע נפלא תמנה

אנדרי ז

New member
כלומר אפילו אין לך הוכחה שזה משם

רק דבריו של אדם אחד. חס וחלילה רישום מדעי שמתעד בצורה מסודרת את מקורו של המוצג. ולפברוקים כאלה את מצפה שנאמין?

giingiit

New member
למה אתה כל כך בטוח

שחשוב לי שתאמין? אני מאמינה למה שראיתי וזה מה שחשוב לי. מי שרוצה לחיות עם ספקנות ולא מוכן אפילו לברר מה האמת לגבי התורה זו בעיה שלו. לא מתפקידי זה לשכנע אותך בכלום. אני יכולה הכי הרבה לשלוח אותך לרב שהראה לי את האבן אם אתה רוצה לראות אותה במו עיניך. אם תרצה, תשלח לי מייל. אם אינך רוצה לראות באמת, סימן שחשוב לך לשמור על הספקנות הזו בכל מחיר. הבחירה שלך.
שבוע נפלא תמנה

אנדרי ז

New member
למה חשוב לך להוכיח הזיות?

אם הראיה הזאת היא כל כך מוצקה, פני נא לאותו רב, שייגש למדען מכובד ויוציא בעזרתו מאמר מדעי רציני, עם כל ההוכחות הנדרשות. אח"כ אשמח אם תפני אותי לאותו מאמר. עד אז אין לי כוונה להקשיב לכל שרלטן מצוי.

giingiit

New member
האם אותו הדבר נכון לדביך גם

על ניסיונות להכפיש את התורה? האם גם שם אתה מצפה להוכחות ניצחות? למשל אשמח אם תפנה אותי למאמר שמוכיח בהוכחה נצחית שהתורה אינה אמת (הוכחה ניצחית - עם עובדות שלא ניתנות לערעור) אחרת למה לי לדבר עם שרלטן מצוי מאתר חופש שלא מבין בתורה? בברכה תמנה

אנדרי ז

New member
טעות ייסודית בדברייך

קודם כל אני לא התייחסתי למאמרים מהסוג שציינת, וזאת מסיבה מאוד פשוטה. אין לי שום צורך להוכיח שהתורה אינה אמת, משום שמעולם לא הוכח שהיא כן אמת.

giingiit

New member
מעולם לא הוכח שהמפץ הגדול הוא

אמת אבל אתה מאמין שזה כך לא? מעום לא הוכח שמוצא האדם מאב קדמון משותף לו ולקוף אבל אתה מאמין שזה כך לא? מעולם לא הוכח שהחיים על פני כדוה"א התפתחו במקרה אבל אתה מאמין שזה כך לא? במה האמונה שהתורה היא אמת שונה משאר האמונות? שבוע טוב תמנה

אנדרי ז

New member
יש שני הבדלים ייסודיים

1. התיאוריות הנ"ל כן הוכחו, לא במאה אחוז, כי כמעט שאין מאה אחוז במדע, אבל בסבירות מאוד גבוהה. 2. אני לא מאמין באותן תיאוריות כבתור אמת מוחלטת, אלא כמאוד סבירות, ולא מתוך אמונה עיוורת, כלומר אני פתוח לתיאוריות מתחרות מבוססות, אם יופיעו כאלה. האם את יכולה לומר ששני הדברים האלה חלים גם על התורה?

פחמן 12

שמעת פעם על החומר הזה? זה חומר שמתפרק מהר בחי ולאט בדומם. בעזרתו אפשר ל"הוכיח" כי מה שחי לפני 100 שנה היה לפי מחקר "מדעי" לפני 1000 שנה. על זה מבוסס כל ה"מדע" המדוייק של חקר הסטוריה "מדעית" לפני מליון שנה.

עידו10

New member
אתה לא יודע כ-ל-ו-ם על הנושא.

תלמד בבקשה לפני שאתה מצהיר הצהרות כאלו. דבר ראשון, המדידה נעשית על ידי השוואת פחמן 14 לפחמן 12. פחמן 14 הוא חומר רדיואקטיבי שנספג בכל גוף חי וצומח, כנ"ל פחמן 12. ההבדל הוא, שפחמן 14 הוא זה שמתפרק עם הזמן, ובקצב קבוע מרגע המוות של הגוף החי. פחמן 12 אינו מתפרק, ובעזרת ההשוואה בין כמות הפחמן 14 ופחמן 12 ניתן לדעת את זמן המוות של העצם שאותו אתה בודק. ההסבר שלך לא נכון, ואין לי מושג מאיפה הבאת אותו, אבל אתה מוכיח בכלל שמעולם לא קראת על השיטה הנ"ל.

פחמן 14

התנצלות. ועכשיו תתמודד. כי החומר הנפלא שלך מתפרק פי מיליון יותר לאט בחומר מת והוא ההוכחה היחידה שלכם לעולם שקיים מליונים. אל תתחמק ידידי ה"מלומד"

עידו10

New member
אני מתחמק?? אני מסביר לך איך זה

עובד ועוד אני מתחמק? אני רוצה לראות את המקורות שלך. בלעדיהם הטיעונים פה שווים כקליפת השום.

אתה מתחמק

ועוד איך. אתה מסתמך על "מדע בדיוני"ש מסתמך על חומר לא רלוונטי שנקרא פחמן 14. תוכיח שאני טועה.

עידו10

New member
לא רלוונטי???? אתה בעצמך העלת את

העניין! להוכיח שאתה טועה? לא עלי האחריות, אני מציע לך לקרוא קצת על הנושא ואז לבוא ולהתווכח.

עידו10

New member
ושוב אני מבקש את מקורותיך

כי בלעדיהם אין לטיעונים שלך ערך.

תענה תשובה לא מתחמקת

התורה מעידה על מליוני אנשים שהיו במעמד הר סיני. תוכיח לי בבקשה לוגית איך אפשר שהתורה היא המצאה של אדם אחד או קבוצה קטנה ששכנעה את העם היהודי כולו לקיים מצוות על סמך סיפור שלפני כך וכך שנים היה מעמד מליונים של התגלות אלוקית. בברשה. הבמה שלך ידידי ה"חופשי"

למעלה