מי שרוצה יכנס...

מבדיקה שאני הקטנטן עשיתי....

מתברר מנסיונם של אחרים שהשתדלות בשידוכים לא מועילה!!! ההשתדלות הינה בבחינת פקיחת אזניים להצעות והתייחסות מתאימה וכו'

הצחקת אותי......

את מסכימה שהיא לא מועילה, אם כך אנא תועילי להסביר, מדוע מתחייבת?! מה זה, השתדלות זה גזירת הכתוב? זה חוק בלי טעם? זו תכונה כפייתית?

פשוT אJי

New member
סטנדאפיסטית,

נהייתי מה?? השתדלות היא דרך ההתנהלות של העולם הזה, ההשתדלות היא בעצם נסיון האמונה שלנו. ההשתדלות היא הסתר הנס בטבע. עלינו להאמין שההשתדלות שלנו לא מפקיעה את המציאות והמאורעות מידיו של האלוקים בו אנו מאמינים, ולא גורמת לנו לשלוט בה יותר ממה שהיינו שולטים אילו לא היינו משתדלים. החיים שלנו הם נס אחד גדול,ונס בעולם הגשמי שלנו צריך כלי גשמי להתפס בו. (ע"ע עובדיה הנביא ונס השמן)

מצטער, ממש לא....

לא ענית על מה ששאלתי!!! אף אחד לא חולק על עניין ההשתדלות וכו' השאלה היא - במילים אחרות - האם השתדלות לא הגיונית הינה בגדר חובת ההשתדלות? נאמר שאדם צריך פרנסה, בשביל ההשתדלות הוא יעשה הליכה של שעתיים כל בוקר... למרות שהוא סבור שה"השתדלות" שלו לא מועילה לפרנסה, אולם הוא למד שצריך לעשות השתדלות..... חחחח כנ"ל במקרה דנן, את סבורה כמו רבים וטובים שההשתדלות בשידוכים לא מועילה, אם כך שאלתי מדוע "חייבים" להשתדל באופן שאינו מועיל??? על זה עדיין לא ענית!

פשוT אJי

New member
מתחכם,מה??

אהבתי,אני חייבת לציין!!
ובכן, מה שנקבע לנו לדעת ליפני אנחנו נדע, וזו הדרך לקבל את המידע שאנחנו צריכים לדעת.

אויש..

השתדלות חייבת להיות..אך לא תמיד זה בא מכח ההשתדלות..אבל לפעמים זה רק מכח ההשתדלות! בכל מהלך חיינו אנו משתדלים..לדוגמא..ללמוד זה השתדלות להחכים..(ובתורה יש גם את החיוב של והגית בו יומם ולילה.שזה כבר חוץ מחובת ההשתדלות)..לעבוד זה השתדלות להרויח כסף..וכו` רק בשמיים נקבע כמה תרויח וכמה תחכים ברמה שבו השתדלת..

רוי6לי

New member
יש המשך לסיפור...;-)

אבל אפשר שתהיה השתדלות בתפילות!! מתוקה,כל מי שפנתה לשדכנית מיד מצאה את חתנה??ממש לא!!כל אחת בזמן שנועד לה..הרבי בתפילות ותחנונים כי רק ה.ו.א יכול לעזור לך..ותסמכי עליו..!!לא חסרים לו דרכים להביא לך את ההצעה..מדודים שכנים חברים ואפי באקראי..בקצ..באמת שלא חסר..רק תפילה..זאת ההשתדלות ה.כ.י מועילה..!זו דעתי בכא..והמון הצלחה לכולם..

פשוT אJי

New member
ירגיע באופן פסיכולוגי??

והשתדלות מה תהא עליה?? כיהודים אנו מאמינים שהכל נקבע בצורה היותר מדוייקת מלמעלה, וההשתדלות לא שולטת במצב,על אף שלעיננו הגשמיות זה נראה כך. אבל עם זאת מוטלת עלינו חובת ההשתדלות!!

בושה זה ממש אבל ממש ממש לא...

אבל אם את כ``כ מתביישת אפשר אחרת.. אין לך אחים/אחיות גדולים שיכולים לדאוג לך לזה?! או משפחה קרובה עם קשר טוב שהם יצרו את הקשר?! אם לא כמו שאמרתי ואמרו כאן זה ממש לא בושה... ושיהיה לך המונמון הצלחה!!

תראו

ברור שאני מתפללת וזה מה שעשיתי מגיל קטן הרי יש סיפור מוכר על אחד שבנו יצא לתרבות רעה והגיע לרב כדי לבקש ברכה הרב אמר לו שהוא היה צריך להתפלל ממזמן,,, לכן גם מעכשיו מתפללת על חיינוך ילדי למרות שכרגע אין אני מאמינה בו ויודעת שהכל לטובה ויגיע זמני אפשר רק להתפלל להקדימו לא יותר מזה.

אפשר לומר

שבאמת מרגישים בבית כאן אני קצת יותר מעודדת שהגעתי לכאן יהיה טוב מאוד מאמינה ומתפללת.....

להתפלל- להתפלל- להתפלל על ישראל!

מכירה את השיר? אמונה וביטחון יביאו לנצחון!

כי לא מצאת את

החצי השני השני של הנפש שלך אבל גם אני עוד לא מצאתי אבל אני לא עצוב כי הכל מהקב``ה אז ככה תתחילי לחיך וגם החצי השני יגיע ב``ה פסח כשר ושמח

למעלה