מי שמע?

saar7650

New member
שמענו...

איך הרב יכול להוציא פסק הלכה כזה?? הרי- קול באישה ערווה! וכן אישה שתעלה לתורה לא בטוח שיעסקו הגברים בקריאת התורה כי אם באישה עצמה! ועוד ועוד סיבות רבות לכך שאישה לא תעלה לתורה ולא רק הסיבה שנכתבה בידיעה. אגב לגבי החתימה- "הכיבוש משחית". המחבלים משחיתים! המתאבדים משחיתים! לא הכיבוש... חביבי. אנחנו לא כבשנו כלום. אותם פלשתינים באו וניסו לכבוש שטחים לא להם... אך מה לעשות וב"ה ניצחנו במלחמה... אז שלא יבכו... אגב- הסכמנו (ברק וחבר מרעיו) הסכים לשחרור כל הכיבוש... וירקו לו בפנים... סליחה למנהל הפורום שעניתי כאן על שאלות פוליטיות- פשוט קשה לי עם זה שמאשימים אותנו בכיבוש!

iceviper

New member
קודם כל תפסיק לצעוק

אנחנו אכן כובשים,תחיה עם זה. זו לא שאלה של מסכים או לא-אלו הן העובדות,כל מפקד בצה"ל וכל פוליטיקאי,ימני ככל שיהיה,יגיד לך את זה. בעניין קול באשה ערווה-אלו בדיוק הטענות שיש לנו נגד הדת כרגע-שהיא לא מעוניינת לשנות את עצמה,גם על דברים מגוכחים כגון אלה.אי אפשר להתחסד ולומר שהגברים יישטפו במחשבות על האשה,ולהתעלם מחוסר הצדק כלפי הנשים. שלא להזכיר את הפעילויות המאוד "דתיות" הנעשות בבתי הכנסת-דרשות פוליטיות גזעניות,מריבות,מכות,ממכר של מצוות בכסף.....

saar7650

New member
תראה לי אחד שחושב כך!

הרי לפי הימנים הדתיים- הארץ היא שלנו כהבטחת ה' לאברהם. ואילו הפלשתינים הם הם שכבשו מאיתנו. לפי הימנים שחילוניים- כפי שכבר ציינתי- הפלשתינים עצמם ניסו לכבוש עוד שטחים מלבד קווי 67 ובסופו של דבר ניצחנו ב"ה במלחמה. והחזרנו את בירת ישראל ואת שאר חלקי הארץ השייכים ל-נ-ו לחיק מדינת ישראל! דבר שני- אני לא צועק ולא בטיח. מי שצועק כאן זה אתה. חוסר הצדק כלפי נשים- זוהי גדולתה של האישה! שיודעת להצטנע. שיודעת שכדי לא להחטיא את הרבים במחשבת עריות היא תצטנע. וזה הכבוד האמיתי של האישה! "כל כבודה בת מלך- פנימה!" מכונסת פנימה. ואגב- אלו לא דברים מגוחכים! היום כשאתה רואה את הפריצות הנוראה שיש ברחוב כל דבר קטן מעלה הרהור עבירה. אין ברירה. צריך להילחם בזה ולכן כל דבר קטן שיכול להביא לידי עבירה אנחנו נשתדל למגר אותו. לגבי "הפעילויות המאוד דתיות הנעשות בביה"כ"- מישהו התיר את זה? נראה לך שלא מדברים על העניין? נראה לך שהרבנים לא יוצאים כנגד זה? זה עוד אחד מתחלואי החברה. בכל מקום ובכל זמן. ו-כן! לצערינו גם בביכ"ס.

iceviper

New member
אחד,אריק שרון

דיבר לפני שבוע על הכיבוש שהורס אותנו. אתה מוזמן להפנות שאלותיך גם לפורומים ימניים,ותראה איזה תשובות תקבל. לגבי עניין קול באשה ערווה-אני חושב שזה עוול כלפי הנשים-שלא עולות לתורה שמא הגברים יחשבו מחשבות כאלה ואחרות. אף אחד לא טען שיש להרשות פריצות בבית כנסת אבל גם לא ניתן לשים גדר כל כך רחוקה מהאיסור עצמו,בעוד שהיא פוגעת בנשים.

saar7650

New member
זה ימני זה???

חביבי- אריק שרון מזמן כבר לא נחשב ימני- אלא למרכזניק ושמאלה ממנו. תראה את חברי המרכז (של הליכוד) מה חושבים על אריק של היום! דבר נוסף- שוב אני מסביר לך את העניין שהאישה עקב גדלותה יכולה לוותר על מס' דברים כדי לא להחטיא את הרבים. לשים גדר רחוקה מהאיסור עצמו?? מה לעשות וכן ריך לשים גדר רחוקה מהאיסור עצמו? שהרי גם בשדה מוקשים לא שמים את הגדר מטר מהמקום שבו טמונים המוקשים אלא קילומטרים אחרי! וזאת כדי שחלילה לא ניפגע מהמוקש. כך גם התורה ציוותה אותנו לגדור גדירות כדי שלא נגיע לעבירה!

iceviper

New member
אז למה בכלל שיגיעו לבית כנסת?

שיישבו בבית,הנשים. הכי טוב ככה. כבר הסברתי לך: הדבר הזה פוגע בנשים,ואין לך אלא למצוא פתרון-ןהפתרון הצודק ביותר הוא להעלות אותן לתורה,ואי אפשר לקחת מהן את ה שמגיע להן בדין ובצדק,רק בגלל שהבחורים עלולים להיתפס למחשבות.

saar7650

New member
הן מגיעות!

לעזרת הנשים- כדי שיוכלו ליטול חלק מסויים בתפילה. אי אפשר לבטל הלכות שנועדו לגדור גדרי צניעות. לכן כדי לא להוציא אותן לגמרי מבית הכנסת מקימים להן מקום מיוחד לנשים. חוץ מזה- יש הרבה הלכות שנפסקו כדי לא להחטיא את הכלל. לא רק לנשים. לדוגמא- בתקופת הגמרא (כשהיו מניחים תפילן במשך כל היום) אז לרבנים גדולים היה אסור ללכת 4 אמות ללא תפילין- שמא יחשבו שהוא לא הולך בכלל עם תפילין! או לרבנים חשובים היה אסור לקחת דברים בהקפה. (כלומר לשלם במועד מאוחר יותר) וזאת שלא יחשבו שהם לא משלמים! כלומר- למרות שהדברים מותרים (ללכת 4 אמות ללא תפילין או לקחת דברים בהקפה) לכלל הציבור- הרבנים אסרו על עצמם את זה כדי לא לגרום לחילול ה'! לא לגרום ליהודי לחשוב מחשבה רעה על הרב. כך גם הנשים יגדרו עצמן בצניעות כדי שלא להחטיא את הגברים!

iceviper

New member
הבעיה היא שזה לא הנושא היחיד

בנוסף לאיסור לעלות לתורה,יש גם את האיסור להתעטף בטלית ותפילין,להשלים מניין,ועוד דברים שמעולם לא נאסרו אלא רק מדובר בהחמרה לא ברורה. (מוכר הטיעון של מצוות שלא הזמן גרמן,אבל לא מקובל).

saar7650

New member
למה לא מקובל?

אגב- ישנו טיעון נוסף! האישה מושלמת יותר מהגבר. ולכן אין היא צריכה את כל המצוות. שהרי המצוות נועדו לקדם את האדם ברוחניות שלו. ואם האישה יותר קרובה מבחינה רוחנית אזי אין היא זקוקה למצוות נוספות.

iceviper

New member
מפני שאלה תירוצים

את הטיעון הזה אני מכיר (והוא מתקשר גם לטיעון שאני הבאתי,אם אינך יודע). אין שום סיבה שאשה שתרצה להסתובב עם כיפה לא תוכל לעשות זאת בלי שדתיים יסתכלו עליה בשאט נפש. אותו דבר אשה הקוראת בתורה (ואל תדאג,אני סומך עליהן שלא יעשו זאת אם הן טמאות-נידה).

saar7650

New member
חביבי-

זה לא קשור לנידה או לא. הסברתי לך למה זה קשור. מה הסיבות לכך שאישה לא עטולה לתורה וכו... "אין סיבה שאישה שתרצה להסתובב עם כיפה יסתכלו עליה בשאט נפש"... ואין סיבה שגבר שירצה להסתובב עם שמלה או מיני יסתכלו עליו בשאט נפש- נכון?

iceviper

New member
כן?

ואם בקהל של נשים,האשה היתה מוציאה ס"ת ומתחילה לקרוא בו,היית מקבל את זה?

saar7650

New member
טעות שלי!

אחד הטעמים לכך שאישה לא תעלה לתורה הוא אכן ניקיון הגוף לדבר שבקדושה. ועקב כך שהנשים פחות יכולות לשמור על גוף נקי- נפסק שלא יעלו לתורה.

uuuaaa

New member
תפסיק לצעוק, ישנים פה

כמה שאלות: למה מפלגות חילוניות משריינות מקומות לנשים ? הרי יש שוויון ? למה לא ראיתי אף פעם מזכירה ממין זכר ? או גננת ? למה יש אפרטהייד אצלכם ? למה אשה לא יכולה לשחק במכבי ת"א כדורסל עם הגברים ? למה אחוז הפרופסוריות אינו תואם לאחוז הנשים באוכלוסייה ? למה יש פי 7 נשים מוכות אצל החילוניים ? וכמובן מקרי אונס כל 5 דקות ? למה מנצלים נשים לפרסם ביסלי במבה שוקו צמיגים קרטיבים מטריות מכוניות גבינה לבנה ? כי הם יודעות למכור דברים ? למה אתם לא יכולים למכור מזרון שינה או אמבטיה בלי לצלם עליו דוגמנית ? אה ? למה אשה חילונית מתאפרת שעתיים לפני שהיא יוצאת מהבית ? למה שחקני כדורגל בוחרים לעצמם בובות יפות ? כי הם מצליחנים ? למה הפרשי השכר בין בכירים גברים ובין נשים הוא פי 10. למה יש אצלכם תחרויות יופי ? זה המדד שלכם לנשים ? כך אתם מחנכים את ילדיכם ? שאשה יפה שווה יותר ? הה ? ולמה בחוגים בבתי ספר חילוניים הבנים לומדים חשמל והבנות ריקודי עם או משהו כזה ? (שאל את מירב מיכאלי) ולמה ולמה, אין לי כוח להמשיך. חידה: באיזו שנה הותר לנשים בשוויץ לעשות רשיון נהיגה ? ולגבי הכיבוש, הערבים מאלצים אותנו לכבוש אותם. כי אנחנו רוצים לחיות. איזה חוסר צדק יש כלפי נשים ? אתה מוכן לפרט ?

iceviper

New member
אז תמשיך לישון

אבל ברגע שתתעורר,אתה מוזמן לקרוא ולהפנם: 1.לגבי השריון לכנסת,עדיין לא הגענו למצב שהחברה הישראלית תשתחרר מהשוביניסטיות שלה ותשפוט אשה ע"פ כישוריה.וראה לדוגמא את החברה הדתית\חרדית כמה דתיים אתה מכיר שיבחרו באשה כנציגתם לכנסת? הרי את גילה פינקלשטיין היו צריכים לשריין במפד"ל. בעניין הטענות האחרות שלך,אלה טיעונים אינפנטילים שנעים בין שוביניסטיות ישראלית-דתית של ילד בכיתה ד' שגורמים לי לרצות לפרק את כל המקשים מהמקלדת והשליכם על המסך. השוויון קיים,ובת שתרצה ללמוד חשמל תוכל לעשות זאת,כמו בת שתרצה להיות טייסת. אבל רק בממסד הדתי מחנכים אותה מילדות שתפקידה הוא להיות בבית ו"ברוך שעשני כרצונו",וחס וחלילה אם תחשוב אי פעם ללמוד גמרא או להניח תפילין-כי הרי זה עניין של גברים ומה היא מבינה. בעניין הכיבוש,מוטב שלא אענה.

kinn

New member
תפילין

לא יכולתי להתאפק לגבי עניין התפילין. אין שום איסור להניח. וגם ידוע שהבת של רש"י הייתה מניחה- וזו "סתם" דוגמא אחת...

iceviper

New member
נכון

אבל רק תעז בת ישראל להניח תפילין,ומעניין איך יסתכלו עליה אנשים דתיים.

saar7650

New member
תפילין:

אכן- אם איני טועה בתו של רש"י הייתה מניחה תפילין. וגם ברוריה הניחה תפילין. אך מאז ועד היום עבר זמן רב. לדוגמא- החמירו כיום שלא יניח אדם תפילין כל היום מפני ירידת הדורות וחשש הזלזול בתפילין. כמו כן לגבי הנשים- יש בכך מס' איסורים: א. מצוות עשה שהזמן גרמא. ב. ניקיון הגוף. שהאישה מתקשה מאוד בשמירת ניקיון גופה. מבחינת ימי טהרתה וכיו"ב. לכן החמירו שלא תניח תפילין. זאת ועוד- שתי הנשים שהזכרנו לעיל היו יוצאות דופן מהבחינה הזאת שהן כן הניחו תפילין. נשים אחרות שהיו גדולות מאוד מבחינת רוחניותן גם כן לא הניחו תפילין. עניין זה מפורש באופן מפורט בראשונים ובאחרונים וקשה להסבירו על רגל אחת.

uuuaaa

New member
אה, שכחתי משהו

כל הבכיינים שצועקים על החוסר צדק כלפי הנשים, שכחו כמה דברים: שכחתם ש: גברים חייבים לקום כל-יום מוקדם להתפלל, וכמו כן גם אחה"צ ובערב. גברים חייבים בלימוד תורה כל הזמן, מי שמבטל חצי דקה נענש בגיהנום. לעומת זאת: נשים מתפללות מתי שבא להם. הם מגיעות מאוחר לתפילה כדי לזרוק סוכריות בבר-מצווה. הם פטורות מלימוד תורה. ובכל זאת, אשה יכולה ללמוד את כל ההלכות שקשורות אליה, שזה יכול לקחת עשרות שנות לימוד. גם לגבי כל שאר השטויות יש לי תשובות. אבל אתה נראה לי יותר מדי שטוף מוח. ואל תשכח שהציבור הדתי כלל לא שואף לשוויון. אלא שכל אחד ימלא את תפקידו בעולם. ודווקא אצל הציבור החילוני , השואף לשוויון - דווקא שם האשה מגיעה לשיא ההשפלה האפשרית.

למעלה