מי שמאמין!!!

אבי בן 1231

Well-known member
יהודים לא יכולים להינשא בישראל בחתונה לא דתית, זו כפיה. (נכון שיש מדינות שמאפשרות נישואין בדואר אבל זה לא סותר את זה שמה שנעשה זה כפיה)

מי שבוחר לשרוף גופה, יכול לעשות זאת, אבל בניגוד לקבורה דתית, ביטוח לאומי לא יממן.

איסור על תחבורה ציבורית בשבת.

זה רק חלק מהכפיה הדתית הנהוגה במדינת ישראל
כוכבית את ממש לא נדיבה!!! חחחחחחחחחחחחחחח
נתת רק חלק קטן מהכפייה שקיימת במדינה ומהפגיעה של המגזר הדתי בחילוני.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
יהודים לא יכולים להינשא בישראל בחתונה לא דתית, זו כפיה. (נכון שיש מדינות שמאפשרות נישואין בדואר אבל זה לא סותר את זה שמה שנעשה זה כפיה)

מי שבוחר לשרוף גופה, יכול לעשות זאת, אבל בניגוד לקבורה דתית, ביטוח לאומי לא יממן.

איסור על תחבורה ציבורית בשבת.

זה רק חלק מהכפיה הדתית הנהוגה במדינת ישראל
האם בלכתך מהעולם (אני מקווה בשיבה טובה) היית רוצה שישרפו את הגופה שלך?

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
כן, חשבתי על זה. ומצידי שיפזרו את האפר מסביב לעץ הצאלון.
ההורים שלי תרמו את גופתם למדע לצמיתות, זו גם כן אפשרות מבחינתי.
זה נשמע לי מוזר ולא מקובל ככה לשרוף את הגופה כמנהג הגויים.
אבל זה בעיקר נוגע אצלי בנקודה רגישה אודות תקופות אפלות מהעבר של העם היהודי.

raya

Well-known member
זה נשמע לי מוזר ולא מקובל ככה לשרוף את הגופה כמנהג הגויים.
אבל זה בעיקר נוגע אצלי בנקודה רגישה אודות תקופות אפלות מהעבר של העם היהודי.
ללא שום קשר לתקופה האפלה, ולא מעט מבני משפחתי המורחבת שלא זכיתי להכיר, היו ב"סיפור" הזה, אני לא רואה קשר בין המקרים.

משתפרת1

Well-known member
האם בלכתך מהעולם (אני מקווה בשיבה טובה) היית רוצה שישרפו את הגופה שלך?
מה שכוכבית (וגם אני) היתה רוצה זה שתהיינה אפשרויות נוספות. לא חובת נישואין אזרחיים, לא חובת שריפת גופות וכדומה. רק אפשרות כזו במקביל ובנוסף לאפשרות היחידה הקיימת היום.

Harrington

Well-known member
מנהל
מה שכוכבית (וגם אני) היתה רוצה זה שתהיינה אפשרויות נוספות. לא חובת נישואין אזרחיים, לא חובת שריפת גופות וכדומה. רק אפשרות כזו במקביל ובנוסף לאפשרות היחידה הקיימת היום.
בשני התחומים קיימות אפשרויות כאלה. אולי לא מלהיבות במיוחד ולא בדיוק אחד לאחד כפי שקיימות במדינות אחרות, אבל עדיין, קיימות. כך מי שמעוניין יכול לשרוף את גופתו בכיף, לתרום אותה למדע ואף להיקבר ללא טקס דתי. בנושא נישואין זה מורכב יותר, אבל אין שום דבר שעוצר בני זוג לערוך חוזה נישואין ביניהם. המדינה תכיר בהם כידועים בציבור והם יהיו זכאים לרוב ככל הזכויות כמו כל זוג נשוי, גם אם תוארם לא יהיה כזה במערכת.

אז היכן הבעיה בדיוק :)? אם כל הדרישה היא אפשרויות נוספות (ולא הצהרתיות גרידא), הרי שדרישה זו מתקיימת כבר היום ואין צורך לשנות מאומה (מעבר לדיון אם לכתחילה יש בכך עניין או שבדיוק להיפך).

משתפרת1

Well-known member
בשני התחומים קיימות אפשרויות כאלה. אולי לא מלהיבות במיוחד ולא בדיוק אחד לאחד כפי שקיימות במדינות אחרות, אבל עדיין, קיימות. כך מי שמעוניין יכול לשרוף את גופתו בכיף, לתרום אותה למדע ואף להיקבר ללא טקס דתי. בנושא נישואין זה מורכב יותר, אבל אין שום דבר שעוצר בני זוג לערוך חוזה נישואין ביניהם. המדינה תכיר בהם כידועים בציבור והם יהיו זכאים לרוב ככל הזכויות כמו כל זוג נשוי, גם אם תוארם לא יהיה כזה במערכת.

אז היכן הבעיה בדיוק :)? אם כל הדרישה היא אפשרויות נוספות (ולא הצהרתיות גרידא), הרי שדרישה זו מתקיימת כבר היום ואין צורך לשנות מאומה (מעבר לדיון אם לכתחילה יש בכך עניין או שבדיוק להיפך).
עבור הבטוח הלאומי האפשרות של שריפת. גופה או של קבורה חילונית לא קיימת. גם לנישואים לא דתיים מדינת ישראל לא נותנת מענה. זו הבעיה.
תאר לעצמך מצב הפוך בו היה אזרח מחוייב בתשלומים גבוהים עבור קבורה דתית ועבור נישואים ברבנות, זו היתה כפיה חילונית.

משתפרת1

Well-known member
עבור הבטוח הלאומי האפשרות של שריפת. גופה או של קבורה חילונית לא קיימת. גם לנישואים לא דתיים מדינת ישראל לא נותנת מענה. זו הבעיה.
תאר לעצמך מצב הפוך בו היה אזרח מחוייב בתשלומים גבוהים עבור קבורה דתית ועבור נישואים ברבנות, זו היתה כפיה חילונית.
ולפני שתשאל, גם כפיה היפוטתית כזו פסולה בעיני.

Harrington

Well-known member
מנהל
עבור הבטוח הלאומי האפשרות של שריפת. גופה או של קבורה חילונית לא קיימת.
זה עניין אחר לחלוטין. האפשרות קיימת אך כרוכה בתשלום. קבורה חילונית אגב מכוסה על-ידי המוסד. זאת פונקציה של הגוף הקובר, אם הוא בחר לחתום על חוזה עם המוסד או מעדיף לדרוש תשלומים פרטיים ישירות מהלקוחות ומשפחותיהם.
גם לנישואים לא דתיים מדינת ישראל לא נותנת מענה.
הצבעתי למעלה על הפתרון הקיים. הוא כולל את הכל מכל כיוון אפשרי, זולת הגדרת הזוג כנשוי במערכות המדינה, משהו שלא פוגע בו כהוא זה. ההתעקשות היא על ההצהרתיות שבעניין, לא על המהות.
דנו, את ואני, בעניינים האלה מספיק פעמים כדי שתדעי שאני לא מכחיש לרגע שיש כפיה דתית בישראל. בדיוק כמו הכפיה החילונית (הקיימת, לא זאת שבדוגמה התיאורטית שלך), חלק בלתי נפרד ממה שמאפשר לחברה ההטרוגנית בישראל להתקיים יחדיו.

משתפרת1

Well-known member

לא, האפשרויות הללו פתוחות רק בפני עשירים. לא, האפשרויות הללו לא נפתחו ע"י המדינה וחוקיה.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא, האפשרויות הללו פתוחות רק בפני עשירים.
כאמור מעלה, לא חולק על כך. דיברתי אך ורק על קיום האפשרות.
לא, האפשרויות הללו לא נפתחו ע"י המדינה וחוקיה.
לא ברור לי למה זה מתייחס. ככל שזה בנוגע לקבורה חילונית צר לי, אך את טועה. המדינה פתחה אפשרות זו מזמן כבר. נכון, היא עדיין מוגבלת ואולי לא נוחה. אבל היא בהחלט קיימת. ככל שדיברת על משהו אחר, לא טענתי שהמדינה פתחה את האפשרויות שהוזכרו. כל שאמרתי הוא שהן קיימות. מציאות.

משתפרת1

Well-known member
כאמור מעלה, לא חולק על כך. דיברתי אך ורק על קיום האפשרות.

לא ברור לי למה זה מתייחס. ככל שזה בנוגע לקבורה חילונית צר לי, אך את טועה. המדינה פתחה אפשרות זו מזמן כבר. נכון, היא עדיין מוגבלת ואולי לא נוחה. אבל היא בהחלט קיימת. ככל שדיברת על משהו אחר, לא טענתי שהמדינה פתחה את האפשרויות שהוזכרו. כל שאמרתי הוא שהן קיימות. מציאות.
הענין העקרוני הוא פתיחה של אפשרות אחת בלבד ע"י מדינת ישראל ומוסדותיה. המדינה נמנעת מלאפשר דרכים נוספות.

Harrington

Well-known member
מנהל
המדינה נמנעת מלאפשר דרכים נוספות.
נו טוב, נסתפק בזה. אין טעם בפינג-פונג ארוך של 'כן-לא'. עובדתית כאמור, זה פשוט לא נכון מה שאת כותבת. המדינה אולי מפעילה אפשרות אחת (וגם זה לא מדויק), אבל מאפשרת שלל אפשרויות. כך בשני הנושאים שעל הפרק. מציאות.

המשך יום שקט ונעים.

משתפרת1

Well-known member
נו טוב, נסתפק בזה. אין טעם בפינג-פונג ארוך של 'כן-לא'. עובדתית כאמור, זה פשוט לא נכון מה שאת כותבת. המדינה אולי מפעילה אפשרות אחת (וגם זה לא מדויק), אבל מאפשרת שלל אפשרויות. כך בשני הנושאים שעל הפרק. מציאות.

המשך יום שקט ונעים.
עובדתית זה מדוייק לגמרי מה שכתבתי: מדינת ישראל פותחת רק נתיב אחד של התנהלות וכל מי שזה לא מתאים לו צריך לאלתר (בעיקר על חשבונו).

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אין עוד אפשרויות במקביל.
זה או לקבור את הגופה או לשרוף אותה לכדי אפר ולשים בכד.
יש עוד אפשרות אחת והיא להלביש את הגופה בכובע קש ובגדי דחליל ואז לשים אותה בגינה.

למעלה