מי שמאמין!!!

Harrington

Well-known member
מנהל
אם הוא לא פוגע בי, אינו מטריד אותי, אינו מנסה לכפות עליי הוא לא מפריע לי|פטיש|
עד כה המגזר הזה עשה את הכל, פגע בי, הטריד אותי, וניסה לכפות עליי.
לעומת זאת מעולם לא פגעתי בחרדי, לא הטרדתי חרדי ולא ניסיתי לכפות עליו.
זה מה שמבדיל אותי מהחרדי/דתי.
לא יודע מה יש לך אישית עם המגזר שהוא בחר לרדוף דווקא אותך, אבל כנראה שיש דברים בגו שאינם גלויים לקוראים כאן (קצת מזכיר את כל הנסיונות לרצוח דווקא אותך בכבישים :)). כך או אחרת, אכן בישראל יש כפיה דתית, בדיוק כמו שיש בה (בניגוד לדבריך) כפיה חילונית. מה לעשות, חברה הטרוגנית שצריכה למצוא את הדרך להתקיים במשותף. פעם זה מוותר ופעם זה מוותר. דרכו של עולם ויפה מאוד שהציבור בישראל, על אף שזה לא קל לאף אחד מ'הצדדים', מצליח להתקיים כך כבר עשרות בשנים.

raya

Well-known member
לא יודע מה יש לך אישית עם המגזר שהוא בחר לרדוף דווקא אותך, אבל כנראה שיש דברים בגו שאינם גלויים לקוראים כאן (קצת מזכיר את כל הנסיונות לרצוח דווקא אותך בכבישים :)). כך או אחרת, אכן בישראל יש כפיה דתית, בדיוק כמו שיש בה (בניגוד לדבריך) כפיה חילונית. מה לעשות, חברה הטרוגנית שצריכה למצוא את הדרך להתקיים במשותף. פעם זה מוותר ופעם זה מוותר. דרכו של עולם ויפה מאוד שהציבור בישראל, על אף שזה לא קל לאף אחד מ'הצדדים', מצליח להתקיים כך כבר עשרות בשנים.
מעניין איפה אתה רואה כפייה חילונית.
כל נסיון למצוא שילוב בין האוכלוסיות מצריך "התקפלות" של הציבור החילוני אל מול הדתי.
("צו פיוס" בעבר).
החילונים לא מכריחים אותך או את הציבור הדתי לנסוע בשבת, אבל הציבור הדתי מונע זאת מהחילונים.
מסעדות כשרות - יש לציבור הדתי (וחילוני אם ירצה יאכל גם בהן), ומסעדות לא כשרות מכריזות על היותן כאלה , ולא "מכריחות" אף דתי/חרדי להיכנס אליהן.

Harrington

Well-known member
מנהל
מעניין איפה אתה רואה כפייה חילונית.
הסברתי זאת כבר פעמים רבות כאן. אבל בכולן כמדומני אמרתי מראש, הסיכוי שחילוני יסכים שיש כפיה חילונית, הוא אפסי. זה פשוט (כמעט ו)לא קיים. אמנם הפתיעה אותי כאן אחת הגולשות באחד הפעמים ואישרה שהיא מסכימה שיש כפיה חילונית (לא זוכר אם זה היה בעקבות הדוגמאות שנתתי או עמדתה לכתחילה). אבל היא בדיוק היחידה שנתקלתי בה עד היום שמוכנה להכיר בכך :).
כל נסיון למצוא שילוב בין האוכלוסיות מצריך "התקפלות" של הציבור החילוני אל מול הדתי.
זאת אולי התחושה הרווחת. הגיוני שזה המצב שכן כך זה מצויר. הלכה למעשה כאמור, לא חסרים מקרים של כפיה חילונית. אשמח להיכנס איתך לדיון ולדוגמאות, אבל רק אם אנחנו באמת דנים בעניין. מבלי לפגוע, רוב תגובותייך כלפי מסתיימות אחרי ההודעה הראשונה בכך שאת לא ממשיכה. לא מעניין אותי מדוע זה וכו', אבל לא בא לי לכתוב כעת באריכות ולהתייחס ברצינות לנושא תוך הצגת דוגמאות וכו', ולגלות שאני מבזבז את זמני.
החילונים לא מכריחים אותך או את הציבור הדתי לנסוע בשבת
מזל כי בשום מקום לא טענתי זאת :). הקטע הוא שיש עוד כמה דברים בעולם זולת נסיעה בשבת.
אבל הציבור הדתי מונע זאת מהחילונים.
לא, הוא לא. אין אף חילוני שנדרש שלא לנסוע בשבת. אולי את מתכוונת לתחבורה ציבורית. או אז נתחיל בלציין את העובדה שמי שחוקק את החוקים בעניין היה בית המחוקקים עם הרוב החילוני למהדרין. כך שבוודאי לא שייך לדבר כאן על "הציבור הדתי" שכן זה האחרון לא מונע כאמור מאף חילוני לנסוע כאוות נפשו בשבת (אם כי הוא כנראה כן מצטער על כך).
מסעדות כשרות - יש לציבור הדתי (וחילוני אם ירצה יאכל גם בהן), ומסעדות לא כשרות מכריזות על היותן כאלה , ולא "מכריחות" אף דתי/חרדי להיכנס אליהן.
נתת 2 דוגמאות. אני יכול להצטרף ולתת עוד 22. מעולם לא הכחשתי את קיומה של הכפיה הדתית (אם כי אודה שלא הבנתי היכן היא באה לידי ביטוי במסעדות, אבל זה לא ממש עקרוני לי). זאת את שמכחישה שיש כפיה גם לכיוון השני כזכור :).

למעלה