מי פה כופר?

לדעתי

שכל אחד יעשה מה שנוח לו. וכל עוד זה לא פוגע ישירות ברגשות האחרים, הוא יכול להרגיש חופשי. לדעתי "פוגע ישירות ברגשות האחרים" משמעותו לנסוע בכיפור בתוך שכונה חרדית, או לאכול ליד בית כנסת בכיפור. אבל מה שלא משמעותו היא - לאכול בבית, לראות טלויזיה וכו'. ולעניין "לדעתי יש אפילו משהו קצת מזוייף במישהו שלא מקיים כמעט שום מצווה, אבל ביום הזה הוא כן מחליט להיות 'דתי' פתאום ולצום." - אני חושב שזה לא נכון. יש אנשים שלוקחים מה שהם רואים לנכון מתוך היהדות, וזכותם להחליט מה ואיך הם רוצים לעשות. אין אף אחד (לפחות לדעתי) שרשאי להגיד להם שהם לא מספיק יהודים או דתיים ושזה או הכל או כלום. כמובן שיש כאלה שכן אומרים זאת, כמו החוגים היותר אורתודוקסיים, שאצלם זה כן ככה. הזרם הרפורמי ביהדות, לדוגמה, אומר בדיוק את מה שאני אמרתי, ולכן יש למעשה חלקים אחרים ביהדות שלא רואים ברפורמים יהודים כלל.

PianoGirl20

New member
ברור.

זכותו של כל אחד לקחת מהיהדות מה שהוא רוצה, ולא באמת התכוונתי שזה מזוייף, סתם במקרה השתמשתי במילה הזאת. אני פשוט יותר בדעה שאם אתה כבר עושה משהו אז תעשה את זה מתוך אמונה שלמה, ולא בגלל מוסכמות חברתיות וכאלה דברים.

uri80

New member
../images/Emo45.gif סרט ענק.

רק על הסוף הם היו צריכים לעבוד עוד טיפה...

lirandr

New member
../images/Emo45.gifלא כופר, אבל לא צם.

חבל לי שזה יום התשומי הבינ"ל, של כל מיני כאלו שהחליטו שהיום הם הולכים להבליט את חוסר אמונתם בדת כלשהי...

סליחה? אני כן קוראת לעצמי יהודיה

ומשייכת עצמי לדת הזו, אבל נכון בלי לקים את כל החוקים וההלכות שבה. לי זה הדבר הנכון לעשות
אנחנו לא מדברים פה בשביל לעשות דווקא או צומי זה או אחר, פשוט רוצים להעביר את הזמן
וזכותנו לחיות איך שנרצה ולקיים או לא לקיים את הדת איך שנרצה..

lirandr

New member
אני מאמין ב"הבנת הנקרא".

"מבלי לדבר ספציפית על מישהו כמובן, הכל בכלליות".
גם אני יהודי

אבל קראתי את זה../images/Emo3.gif

חשבתי שלא התכוונת לאדם ספציפי אלא לכולנו.. אבל טעיתי, אז לא משנה.. סורי!

lirandr

New member
../images/Emo6.gif

כמו בפסיכומטרי. "מה עוד ניתן היה להבין מדבריו של דני ?"

PianoGirl20

New member
נראה לי שמי שמנסה

להשיג 'תשומי' אלה דווקא אנשים אחרים כאן... מעניין שכל מה שקרה כאן זה שמישהי שאלה אנשים אם הם צמים או לא, ולאחר שהם ענו לה (כנראה תשובות שלא ממש מצאו חן בעינייך) החלטת שאנשים כאן שמספרים על 'חוסר אמונתם בדת כלשהי' עושים כך כדיי לקבל 'תשומי'. חבל. ואגב, אני באופן אישי כן מאמינה בדת וביהדות, אבל אני גם מאמינה בעקביות. אני מאמינה בכך שאם בנאדם מתנהג בצורה מסויימת, אז הוא צריך להיות עקבי. אני מאמינה שאם מישהו בדרך כלל לא מקיים שום מצוות, אבל פתאום בימים מסויימים מחליט שיש מצוות שהוא כן מקיים, אז זה קצת מוזר. מעיד קצת על חוסר עקביות מסויים או חוסר הבנה של מה שהוא עושה או של הדת עצמה (כי בתור יהוד אמיתי אתה הרי לא אמור לבחור איזה מצוות אתה מקיים ואיזה לא). אגב, אני גם מבינה לגמרי את האנשים החילוניים שכן צמים, ויודעת שבדרך כלל זה נובע ממסורת ומהרגל ואני מאוד מכבדת אותם. רק יש לי הרגשה שאתה לא ממש מכבד אנשים שלא נמצאים באותה דעה כמוך.

lirandr

New member
../images/Emo45.gifבאמת חבל.

"בקיצור, לדעתי זה סתם שטויות וכל אלה שצמים לא ממש יודעים למה הם בעצם עושים את זה ופשוט עושים את זה מתוך הרגל/מסורת." מבינה למה הבנתי את מה שהבנתי ? כנראה שלא התנסחת כראוי. או שאני לא הבנתי נכון. לא נורא. קורה.

PianoGirl20

New member
בזה שאני מביעה את דעתי,

זה עדיין לא אומר שאני, או אנשים אחרים שלא מאמינים בצום, מחפשים 'תשומי'. אז לא, כנראה שאני עדיין לא מבינה למה הבנת את מה שהבנת. ונראה לי שאני דווקא התנסחתי דיי כראוי. אגב, מצטערת אם אני נשמעת תוקפנית, פשוט מעצבן אותי שאנשים אומרים דברים לא נכונים ואחר כך עוד מפילים את ההתנהגות שלהם על מישהו אחר.

lirandr

New member
האמת היא שההודעה שמשורשרת

להודעה הראשית, לא קשורה אלייך ב-כ-ל-ל (ההודעה שמתייחסת אלייך, משורשרת אלייך). הכוונה שלי היתה לאלו שאומרים דברים כמו "וואלה, היום אכלתי חזיר ליד בית כנסת"
או מפרטים את רשימת ה"חטאים" שהם ביצעו ביום כיפור, וכאלו לא חסרים. אז תרגישי חופשי להכנס בחזרה לפרופורציות. ובקשר להודעה מלמעלה, אז אני חושב שביום כיפור אסור להרעיש ("טלויזיה בקול רם"), אני זוכר משיעורי אזרחות שיש חוק האוסר על כך, אבל אני לא בטוח ב100%. ההשוואה להוא שנוסע במכונית לא קשורה לדיון.

PianoGirl20

New member
לא זכור לי שהיו אנשים

שאמרו דברים כאלה בשרשור הנוכחי, ככה שנראה לי קצת מוזר שאלה האנשים שאתה מתכוון אליהם.. ודבר שני, לשמוע טלויזיה בקול נורמלי, זה לאו דווקא להרעיש. אני צפיתי בטלויזיה בווליום חלש במיוחד, כדיי שאפילו המעט הזה לא יגיע לאוזני השכנים הדתיים, כדיי לכבד אותם. מן הסתם אני לא אשים את הטלויזיה על פול ווליום, אבל אם הייתי רוצה הייתי יכולה לשים את הטלויזיה על ווליום יותר חזק ממה ששמתי אותו, ותאמין לי שאף אחד לא היה עוצר אותי על כך.. ובקשר להוא עם המכונית, זה כדיי להראות לך שאין חוק שבאמת מונע מאנשים לנסוע ביום כיפור, אלא זה יותר מנהג שהשתרש פה מפאת העובדה שאנחנו חיים במדינה יהודית.

lirandr

New member
נכון, לא היו כאלה בשרשור הנוכחי.

לעומת אנשים מהסוג שבהודעה הראשונה שלך, שמהם היו הרבה ?! לא ברור לי למה את מתעקשת להמשיך, הבהרתי לך שאת לא מטרה ושלא התכוונתי אלייך. את מה שהיה לי לומר באותו עניין, כתבתי בהודעות ששורשרו אלייך. ורק ליישר קו, לא טענתי שום דבר לגבי מקרה המכונית, מה גם שזה שונה מטלויזיה, לכן לא ניתן להביא את הדוגמא הנ"ל ולומר ש"זה יותר מנהג שהשתרש פה", כיוון שזה פשוט לא אותו הדבר ודווקא יש חוק, רק שאני לא יודע את פרטיו המדוייקים ולכן מעדיף לא להכנס לזה. באמת לא התכוונתי אלייך ספציפית (ואפילו הגדשתי זאת)

PianoGirl20

New member
הבנתי שלא התכוונת

דווקא אליי, אבל בגלל ההודעות שכתבת לי למעלה, זה קצת היה נראה לי ככה. הסיבה שאני 'התעקשתי להמשיך' היא שמפריע לי כשאנשים אומרים דברים לא נכונים (או שנראים לי לא נכונים) ואני מרגישה צורך להסביר את עצמי. זה הכל. ומבחינתי שנינו הבהרנו את עצמינו, אז.. צום מועיל, גמר חתימה טובה ולילה טוב....:)

למעלה