מי פה כופר?

lirandr

New member
זה כמו לומר שכל מי שלא צם

עושה זאת רק כדי "לעשות דווקא". עזבי לכל אחד לעשות את החשבון האישי שלו. את לא רוצה לצום ? אל תצומי
תכבדי אחרים, יכבדו אותך.

PianoGirl20

New member
עשיתי חשבון למישהו?

תסלח לי מאוד, אבל כל מה שעשיתי היה להביע את דעתי. ויש לי את הזכות המלאה לעשות כך. אני מאוד מכבדת אחרים, ולא ירדתי כאן על אף אחד שכן צם או משהו בסגנון, אז אל תיסחף. לא לדבר על כך שמעבר לזה שאני מכבדת אחרים, אני אפילו לא מסתכלת טלויזיה בקול רם בשל כבוד לשכנים דתיים, למרות שזכותי לעשות כך. אז אל תגיד דברים שאין להם כל קשר למציאות, אוקיי?

PianoGirl20

New member
מה בדיוק לא זכותי?

להביע את דעתי? לראות טלויזיה בווליום שמתחשק לי? דווקא נראה לי שזו כן זכותי, ואפילו זכותי המלאה. אם תבדוק קצת, תגלה שזה מה שנקרא 'חופש הביטוי'. ואגב, כשהסתובבתי בחוץ לפני כן, ראיתי מישהו נוסע באוטו. ותכלס, זו זכותו. זכותו גם לא לכבד את היום הזה אם הוא לא רוצה. זה דבר מגעיל לעשות, בעיניי לפחות, כי הוא אכן מחלל את קדושת היום הזה, אבל זו עדיין זכותו מכיוון שהוא לא פוגע באף אחד.

מורני !

New member
למה מה שהוא עושה זה דבר מגעיל?

"כי הוא מחלל את קדושת היום" אבל מה שאת עושה לא נחשב אותו דבר? למה זה שהוא נוסע ביום כיפור וזה שאת תשימי טלויזיה באיזה ווליום שיתחשק לך - לא נחשב תחת אותה קטגוריה? מה עושה את ההתנהגות שלך ל"בסדר" ואת ההתנהגות שלו ל"מגעילה ומחללת"? וזה בלי בכלל להתייחס לזכויות שאין או יש.

PianoGirl20

New member
אז זהו, שאני לא עשיתי מה שבא לי.

אני בניגוד לאיש הזה שנסע ברחוב מול כולם באוטו, לא עשיתי שום דבר כזה. אני שהסתכלתי בטלויזיה עשיתי את זה בווליום שקט, כדיי שזה לא יגיע לשכנים או לאנשים מבחוץ. חבל שאת לא טורחת לקרוא הכל לפני שאת כותבת תגובות. וכן, לדעתי זה מגעיל שהוא נסע ככה ברחוב, אלא אם כן יש לו סיבה ממש טובה (ולא ממש נראה שהייתה לו, לא ראיתי איזו אישה כורעת ללדת במושב שלידו..).

מורני !

New member
הדרך בה את שופטת אנשים...

את לא ראית אישה כורעת ללדת לידו אז אוטומטית את קובעת שאין לו סיבה? איבדתי עניין בהודעות שאת כותבת.

PianoGirl20

New member
אמרתי ש*לא נראה לי*

שיש לו, לא קבעתי אוטומטית שאין לו. ובקשר לאיבוד העניין בהודעה- זה הדדי.

PianoGirl20

New member
וגם בקשר לזכויות שיש או אין לו

אם תקראי שוב ובתשומת לב, את תראי שאמרתי שזו זכותו לעשות כך.

כי טלויזיה זה משהו שנעשה במרחב

פרטי בבית שלה, ולסוע ברחוב זה משהו שמפריע לשאר הציבור שמתיחס ליום אחרת (או סתם מסכן את החילונים באופניים
) וברור שיש הבדל בנהם! בבית אף אחד לא יכול להגיד לה מה לעשות..ברחוב זה כבר עניין יותר רחב שגם אם לא רוצים צריך לכבד

../images/Emo45.gifצודק

כל אחד ממלא את המצוות והמסורת בדרכו שלו, ובפרט יום הכיפורים. זה לא אומר שמי ש"מקיים על פי כל הכללים" את יום כיפור עושה את זה על הצד הטוב ביותר. אפילו שאני לא הולכת לבית הכנסת וצמה בלבד, ליום הזה משמעות עמוקה עבורי. אז באמת לא לשפוט סתם כך אנשים...אפילו שמה שהיא אמרה נאמר בכלליות וע"פ דעתה...

Dizen

New member
מוזר לי

שאת מתייחסת ללצום מתוך הרגל ולצום בגלל מסורת אותו דבר. "כל אלה שצמים לא ממש יודעים למה הם בעצם עושים את זה" - בטח שהם [חלקם] יודעים, הם צמים בגלל שזאת מסורת של העם שלהם והם רוצים לקיים אותה. אני חושבת שזו סיבה לא פחות טובה מאשר הצד ה"דתי" יותר של העניין. זה בערך כמו לשאול למה אנשים שלא מקיימים שום מצוות מקיימים בערב פסח את ליל הסדר. לפעמים כן יש רצון לעשות דברים לשם שמירה על המסורת. קורה :] [אגב, אני השנה כופרת בנסיבות חריגות... בד"כ צמה בדיוק מהסיבה הזאת.]

PianoGirl20

New member
תראי,

אולי הכללתי קצת. ברור שרוב האנשים מבינים בדיוק מה מטרת הצום, וברור שזה גם עניין של מסורת. מה שאני התכוונתי הוא שזה קצת מוזר לי שיש הרבה אנשים חילוניים שכן צמים, אבל לא הולכים לבית כנסת למשל. כי הרי אם אתה סתם יושב בבית ולא אוכל, מה זה באמת נותן לך? אם אתה הולך לבית כנסת ובאמת מתפלל, אז כן יש משמעות לצום, לדעתי. אבל סתם לשבת בבית ולצום נראה לי קצת מוזר. ושוב, ברור שיש את עניין המסורת שהוא חשוב, ואני לא מזלזלת בזה, אבל... א. יש לי הרגשה שיש לא מעט אנשים שצמים ולא לגמרי יודעים למה הם באמת עושים את זה, ואולי אפילו סתם מתייחסים אל זה כסוג של אתגר, לא יודעת. ב. זה בכל זאת טיפה מוזר לי שאנשים בוחרים בעצמם איזה מצוות לקיים ואיזה לא, ושלצום זה משהו שבעיניהם באמת מסמל את היהדות וחשוב לעשות אותו, אבל לשמור שבת זה לא מספיק חשוב. זו נקודה למחשבה לדעתי. ו-ג. בגיל ההתבגרות גרתי בחו'ל, כך שאולי בגלל זה אני מסתכלת על עניין היהדות וחוקי היהדות בצורה קצת אחרת...לא יודעת. בכל אופן אני מודה שקצת הכללתי, ושוב אני באמת לא מזלזלת באף אחד שצם, אז סליחתי נתונה עמכם.

אני חייתי כל חי בארץ

ואני ממש מסכימה איתך
בדיוק מהסיבה שאני לוקחת את המסורת כמשהו חברתי ופחות דתי, אני לא רואה טעם בלצום, שוב אבל זאת אני.. זה כמו שממש התעצבנתי מאחותי הקטנה שחשבה על לצום רק כי חברות שלה צמות ולא נעים לה שהיא לא, זאת הסיבה הכי מפגרת לדעתי, ומעצבן אותי אנשים שנכנעים ללחץ חברתי.. לי תמיד היו חברות שצמות וממש לא הסתרתי או התביישתי בזה שאני לא צמה

PianoGirl20

New member
תופעת העדר...

אני גם חושבת כמוך. לדעתי יש הרבה אנשים שצמים פשוט בגלל שהם מרגישים חובה לצום ביום כיפור, כי זה משהו שלכאורה כל יהודי צריך לעשות, או שהם פשוט עושים את זה כי זה מקובל וזה מה שכולם עושים והם מרגישים צורך להיות כמו כולם. אני באופן אישי אף פעם לא הלכתי אחרי העדר, וגם במקרה הזה אין לי שום כוונה לעשות זאת...וגם אני לא מתביישת בזה שאני לא צמה. להפך, לדעתי יש אפילו משהו קצת מזוייף במישהו שלא מקיים כמעט שום מצווה, אבל ביום הזה הוא כן מחליט להיות 'דתי' פתאום ולצום. ואגב, שלא תבינו לא נכון, אני דווקא אוהבת המון דברים ביהדות, דברים שקשורים לאהבת הזולת, לנתינה, לעזרה ולערכים. אבל במקרה הספציפי הזה, אני לא חושבת שלצום באמת ייתן לי משהו. לא חושבת שאם חטאתי (ולא נראה לי שחטאתי) אז זה שאני אתענה בצום יגרום לכל חטאי להיעלם פתאום והכל יהיה בסדר. לדעתי בנאדם צריך להיות אדם טוב, וזהו. זה מה שחשוב באמת, ולא אם אתה צם ביום כיפור או לא, או שומר שבת או לא.

למעלה