מי מלמד אותם לצלול?

הנקאי

New member
בלי לנקוט עמדה ../images/Emo19.gif

לגבי עצם הודעה זו, תוכנה וסגנונה, הנקאים רוצים להבהיר כי לא יתנו יד להעלאת מקרי כמעט תאונה המדווחים באופן וולונטרי ובכנות בפורום זה, בשום במה אחרת בלי הסכמה מלאה של כל הנוגעים בדבר. גם במסגרת פורום זה, הנקאים יגנו על כל מי שמדווח דיווחים חשובים כאלו מפני תגובות סרקסטיות, עוינות ואפילו סתם לא מנומסות. הנקאים לא ירשו לאיש ליצור אוירה שתרתיע ולוא במשהו חברים מלדווח בכנות על מקרי כמעט תאונה, הן כאלו שבהם המדווח פעל כשורה (קותי במקרה זה) והן כאלו שבהם אכן שגה (כמו הקרפיון בדיווח לא מזמן, ורבים אחרים לרבות הנקאים בשרשורים ישנים יותר). הנקאים מתנצלים בפני קותי אם לא הצליחו ליישם קו זה במלואו בשרשור הנוכחי, ומבטיחים לפעול להבא ביתר תקיפות להגנת המדווחים. פורום זה הוא אולי הבמה הציבורית היחידה בעולם הצלילה הישראלי בה אכן מועלים ונדונים עניינית מקרים כאלו, וזאת שלא תחת אימת סנקציות מכל סוג שהוא. אנו נפעל בנחישות להמשך מצב עניינים זה.

Pini1

New member
היות וכבר נקטת עמדה בהודעה קודמת

שכתבת ומצאת לנכון למחוק (אצלי היא מודפסת) אביע את עמדתי בכל זאת. כמובן שאתה תוכל למחוק גם אותה אם תרצה. ברור לי שבמחשבה שניה אבי ע. הגעת למסקנה פרטית כי נסחפת קצת וכתבת דברים לא ראויים. להלן תגובתי: כל בר דעת שיקרא את הודעתי, את הזמן שלקח לי לכתוב אותה אחרי הודעתו של קותי, כמו גם את הודעות המשתתפים האחרים יכול להבין מה שאתה החמצת , וחבל. הוא יבין שהודעתי נכתבה לאחר מחשבה ולקיחת כל מה שנכתב לפניי בחשבון ראוי (לא שלופת מותן כיאה לאחרים בדיון כאן) , ועוד: 1. אין שום ניגוח בהודעתי כמובן שאין סרקזם , אין לו מקום בדיון החשוב הזה. 2. אם ישנה טינה אישית היא קיימת רק אצל קותי ולא אצלי , אני עדיין מגיב לעניין להודעות מטעמו שנראות לי ברות תגובה. אם הוא לא מגיב , אני בכל זאת לא מתרגש - כמו שאמרתי מזמן , חשוב לי שהוא קורא ומפנים. 3. אני חושב שאני מבין בצלילה ברמת צולל 2 כוכבים וקצת יותר , כמובן שמבין בעוד דברים (עם כל הצניעות) למרות שיש כאן DM ומדריכים. 4. מי שמבין מהודעתי לקותי כי בפעם הבאה יעדיפו שלא לדווח , לא הבין את כוונתי נכון (אני חושש שזה רק אבי ע. בלבד). 5. בהתייחס לסעיף 5 לעיל , אין בהודעתי שום מחלוקת על אופן התנהגותו מתחת למים של קותי , אינני שופט. הצעתי מה שנראה לי נכון להציע , ותו לא. 6. כל אחד יבין לאחר התגובה הזו מי מתעסק בקטנות וגורר את הפורום לתהומות של ניגוחים וריבים מיותרים ומי מתדיין הגון. אני יודע מי אני. שנה טובה לכולם, פיני

אבנר29

New member
כתבתי כבר חבל

לאבי ולכולם אנו מעוניינים בדיווחים כאלו לפי דעתי רצוי בעילום שם או דרך נקאים ואז גם אם הויכוח מתלהט הוא לא נוגע בפן האישי ןלעצם העניין רובם יצאו להגנתו של כותב הדיווח אולם ישנה גם דיעה אחרת שאומרת שעל המדריך(גם אם הוא לא בתפקיד אמורים להיות לו הכישורים) לקפוץ לבן הזוג ולתפוס אותו (מ-27 מ´ הוא יתפוס אותו ב-17 מ´) ואז יוכל להציל אותו (במיקרה של תאונת אמת) הניתוח אינו שלי אלה של מדרכי צלילה פעילים במיקרה הזה הויכוח נסב לכוון לא נכון וחבל אבנר

פליפר.

New member
לאבנר - קפיצה אחרי הצולל

לא מבטיחה בכלל שתצליח להשיגו (רוב הסיכויים שהוא לא הוציא אויר מהמאזן ואז המאזן מתנפח יותר ומציף מהר יותר) וכדי להשיגו - גם אם יצליח להשיגו נגיד ב 17 מטר - הוא יצטרך לרוקן במהירות גם את המאזן שלו (אם הוא ירוקן לפני כן - רוב הסיכויים שהוא לא ישיג את ה"מזנק" רק בעבודת סנפירים) וגם את המאזן של הצולל שקפץ - וגם אם הוא יעשה זאת במהירות שיא מדהימה - סביר להניח שהוא כבר יגיע לפני המים או מאד קרוב אליהם. לכן - לדעתי - גבורות כאלו טובות או לסיפורים או ליחידי סגולה - וזה מותנה בכך שהבחנת בכך כשה"מזנק" עדיין מאד קרוב אליך.

אבי ע

New member
אבנר היקר, לדעתי זה מסר חשוב ../images/Emo39.gif

ונוגע בשתי שאלות חשבות. על השניה עמדתי לענות אך הקדימני מורי ורבי פליקס - כל מילה בסלע. הראשונה היא שאלת הדיווחים. כותיק בפורום אעיד שהיו מקרים שאנשים התלבטו אם לדווח (אפילו כשהתקלה לא היתה באשמתם) מחשש הטון הלא-נעים המתלווה לעתים. אני סבור שזו תעודת כבוד לפורום שמרבית המדווחים עושים זאת בשמם, וראוי לשמור על מצב זה. פשוט, לחשוב עוד פעם לפני קטעים ביקורתיים בתגובה, זה הכל. זה מופנה גם אליך כמו שכתבתי קודם, אך בניגוד למגיב אחר אני באמת מאמין שתגובתך הראשונה לקותי היתה ללא כוונת זדון, אלא שמחוסר נסיון בפורום לא הערכת כיצד טון דו-משמעי יתגלגל הלאה. עם זאת, הן כשהייתי משתתף מהשורה והן עתה כנקאי, הייתי מוכן להעביר וגם העברתי בפועל דיווחי כמעט תאונה של חברים שהעדיפו לא להזדהות, ואפשרות זו קיימת לכל המעוניין/ת תוך הבטחה לדיסקרטיות מלאה. ועדיין, אשרי הפורום שמשתתפיו סומכים עד כדי כך על חבריהם שידווחו על מקרים כאלו, וכאמור אנו לא ניתן שדיווחים כאלו ישמשו לניגוח או דיון שלא על דעת בעלי הדבר בגופים שמחוץ לפורום.

למעלה