סימון על חבל עוגן
ניתקלתי בבעיה דומה בצלילה לשירה , לקראת סיום הצלילה בן הזוג שלי (מזדמן ) סימן לי שהוא רוצה לעלות, סימנתי לו OK וכן סימנתי לו ע"י תנועת אגרוף קפוצה אשר נעה מלמעלה למטה ( יעני, דימוי של אחיזה בחבל ) ופניתי לכיוון חבל העוגן אשר היה באיזור החרטום וקרוב למקום שבו היינו, הראות היתה 3 עד 4 מטר. לאחר שהגעתי לחבל לא ראיתי אותו, נפגשנו שוב על חבל העוגן בעומק של 10 מטר והמשכנו ביחד לחניית הבטיחות. כשיצאנו הוא הסביר לי שלא הבין את הסימון שלי ולאן אני צולל, והואיל והגיע לגבולות הדקומפרסיה החליט לעלות , מאוחר יותר הוא ראה את החבל ותפס אותו . לעניין מי מלמד אותם לצלול , אני לאחר 3 צלילות ראשונות עם הבן שלי שסיים בקיץ קורס כוכב אחד במדוזה, ובינתיים אני מאד מרוצה מהרמה שלו ( טפו- טפו) , לרבות טיפול בתקלות קטנות כמו ריקון מים מהמסכה , טיפול בזרימה חופשית של אוויר בדרגה השניה ואיזון. התברר לי גם שהם למדו הרבה תירגולות שאני לא תירגלתי בקורס 2 כוכבים כגון: ניתוק אינפליטור במקרה של ניפוח לא מבוקר של המאזן, נשימה משותפת לסירוגין של זוג מאותה דרגה שניה ועלית חירום תוך כדי כך. לעניין בן הזוג המזדמן, צריך גם להסתכל על נקודת המבט של בן הזוג שלך כנראה שהוא לא סמך עליך מספיק, שתעזור לו לצאת מהמצב שלתוכו נקלע, אולי אם היתם מדברים קצת קודם לצלילה ולומדים זה על נסיונו של זה הדבר היה שונה, אולם כפי שאמר שרקי אין תחליף לבן זוג קבוע. כנראה שרצוי לתאם לפני הצלילה סימן מוסכם לחבל עוגן, ולסכם את נוהל העליה.