מי לה' אליי

אז

את רוצה שאעזור לך להרים את דגל ה"מותר לנו לא לרצות"? מותר, ברור שמותר. לוגית, לא מצליחה להבין. עם כמה שרוצה, לא מצליחה להבין. לחברה יש הרבה מה לתקן בה, אחד מדורשי התיקונים הבסיסיים, זה השפיטה החיצונית, שבתוכה כלולים גם אנחנו, עבי הבשר. זה בהחלט משמעותי והגיוני הדרישה הזו לקבלה ושיווין הזדמנויות, גם למי שנראה שונה מהממוצע. אממה, לפני שבאים לחברה ודורשים שיקבלו אותנו. קודם צריך לעבוד על עצמנו בלחפש את הדרך המקדמת אותנו ביותר. ההבנה למה מקדם אותנו יותר..היא ללא ספק משתנה פה מאדם לאדם. ועל זה, אנחנו כנראה חלוקות

קליספרה

New member
ברור שאנחנו חלוקות

במה הראה חיצוני אמור לייצג כישורים או יכולת במה השמן נחות מהרזה? שיוון הזדמנויות כשאני מופלית בגלל משקל? זה בדיוק כמו להיות מופלה כי אתה שחור או אישה תכונה מיצונית שאינה מעידה על כלום מלבד להבנייה חברתית ושטויות שהאכילו אותנו לגביהם

את צודקת לחלוטין

וזה מאוד עצוב שאנחנו נשפטים על משהו שולי כמראה חיצוני. זה לא שייך רק לשמנים. מחקרים מראים שאם נולד תינוק עם מחלת לב קשה לעומת תינוק עם עיוות בפנים..האמא של הילד עם מחלת הלב יהיה לה הרבה יותר קל לאהוב את הילד. זה ממש אבסורד ומקומם, אבל זו עובדה, מראה חיצוני הוא הדבר הראשון שאיתו אנחנו נפגשים. לטוב ולרע ויש לו השפעה גדולה מאוד על מי שאנחנו ועל איך שאנחנו חווים את החברה. מבינה את הרצון להילחם בזה. לא פשוט לייצר נירמול בתחום הזה.

קליספרה

New member
לגמרי לא פשוט

אבל הפורום הזה הוא לפחות סוג של עשייה. לתחושתי זאת רק סנונית ראשונה בדרך, כי עובדתית , הקו של הביקורת כנגד ההשמנה והקו של עליית אחוזי ההשמנה בקרב הציבור הולכים לכיוונים הפוכים לגמרי.

הפורום הזה

קיים כבר מעל לעשור למיטב זכרוני. עופר, בטח יודע לומר בדיוק. הדבר הנפלא בפורום הזה, שאליו הצרפתי אי שם לפניי כעשור זה בקידום האמירה שאנחנו יפים ואנחנו צריכים לכבד את עצמנו בכל זמן ומצב. על זה ולזה שמחתי להצטרף אז ולקחתי לחיי בחיבור וחיבוק רחב..לחלק השני של שימור המצב הקיים, לא הצלחתי להתחבר מעולם. בעייני הוא גם מסוכן, כי יהיו כאן ילדים/ות ונערים/ות שיוכלו לפרש את זה כעידוד להשמנה, גם אם זה ממש לא המצב ולא האג'נדה של הפורום. זה שכמות השמנים גדלה בעולם, זה אולי מגדיל לנו את אופציות ההלבשה..אבל במקרה דנן, זה וזו נקודה שלא אוהבים לדון בה פה, זה גם מגדיל את סיכויי סיבוכי המחלות במחלות שבהגדרתן נובעות (ושוב זו הסטטיסטיקה) מהשמנה. (להבדיל ממחלות שרופאים נוטים לזרוק על השמנה ללא שום קשר) תעסקו פה באהבה העצמית. תעסקו פה בכיבוד העצמי. תפסיקו לשכנע אנשים שאין סיבה לרדת במשקל. ואני אעצור פה ואחזור לחופשתי הרחבה מהפורום. רובכם נעמתם לי מאוד. תודה

קליספרה

New member
טוב - אם נחזור להתחלה כיהודיה

אני לא יכולה להשאיר אותך עם המילה האחרונה בלי לענות
אנחנו אוהבים מאוד להשתמש בסטטיסטיקה - מישהו פעם הביא בפנינו התפלגות של האוכלוסייה על פי משקלה? בואי נגיד על פי ה- BMI שהוא ממד יחסית מעוות אבל סוג של שוויוני. היה מאוד מעניין לראות את זה כי אני די משוכנעת שהממוצע לא יתכנס סביב BMI תקין - אלא לכיוון עודף משקל. הגזרה (תרתי משמע
) שבאה מכיוון האחראים על ההבנייה החברתית במקרה זה - היא גזרה שהציבור בכללו לא יכול לעמוד בה. אני לא חושבת שיש מישהו בפורום הזה שלא מבין שלהשמנה יש גם את המינוסים. זה לא שלא אוהבים לדון בכאן בגורמי מחלה שמקושרים להשמנה - אלא דואגים להדגיש שאותם גורמי מחלה בדיוק מקושרים גם להמון מצבים אחרים שמצב של דיאטה יכול לחשוף אותנו אליהם - כמו למשל מתח נפשי, עישון ודיכאון . השמנה לא צריך ל'עודד' - התרבות שלנו מכתיבה לנו מי "נכון" ומי "לא נכון". אנשים שמנים נמצאים בצד הלא נכון של האישור החברתי. כך שכל הקטע של עידוד להשמנה הוא, סליחה, בולשיט. כל פעם מגיע לכאן מישהו שחושב שהנה הוא יאיר את עיני העולם , ואומר את משפט המחץ הלעוס "אם הייתה באה פייה ומנפנפת לכם בשרביט שהופך אתכם לרזים, אף אחד מכם לא היה מתנגד" ואני מחזקת - בוודאי שכך. אף אחד לא אוהב לחיות בדיסוננס קוגניטיבי . על פי תרבותינו היום רזה = אטרקטיבי, וכולם רוצים להיות אטרקטיביים. אבל וזה הדבר הגדול - השמנה היא מצב נתון וכמו בכל מצב נתון אנחנו צריכים לראות האם שווה לנו להפוך עולמות כדי לשנות אותו - את מידת התועלת אל מול הנזק. מי שמגיע לכאן מעבר לקבועים שמצאו כאן פשוט בית - הם אנשים משני סוגים : אלה שצריכים לקבל את האישור של אתם בסדר כמו שאתם - ואלה שרוצים להטיף שאפשר גם אחרת. האנשים האלה שצריכים אישור שהם בסדר כמו שהם - צריכים מקום שיאפשר להם את זה - הם מכירים ויודעים הכל - הם כבר ניסו כל דיאטה שבעולם, הם שקלו ניתוח קיצור קיבה ואולי אפילו עשו פעם, הם מרגישים רע עכשיו - וכל הרע הזה יכול על פי הסטטיסטיקה לגרום למחלות לב, וליתר לחץ דם ולסוכרת לא פחות מעודף משקל - אבל זה פחות אטרקטיבי אז למה שנזכיר את זה? כמו שקורה בסופו של דבר הוא שדווקא המקום הזה שגורם לך להאמין בעצמך כאדם עם כוח, דווקא המקום הזה - מייצר את האפשרות לנתח את מצבך בלי הלחץ החברתי לשקול מה באמת נכון לך - מתוך עצמך - לפעמים הוא מביא אותנו להכרה שהכי טוב לי להיות שמן ולפעמים דווקא מכאן צומח הרצון לשינוי באורח החיים. שניהם לגיטימים בעיני באותה המידה.

זה לא בגלל שאי אפשר

רפואית - זה ניתן, כלומר זה אפשרי. זה שאנשים לא ישמרו על המשקל, נובע מכל מיני סיבות, אבל לא מדובר במצב ששמירה על המשקל היא בלתי אפשרית. זה כן עניין של בחירה ועוד איך, בחירה אם להתמיד או להתיאש איפשהו בדרך, כי כמו שאמרתי, קל זה בד"כ מאד מאד לא ולא לכל אחד יש את הכוחות להתמודד. השמנה היא מצב הפיך בניגוד למשל להזדקנות, שהיא תהליך בלתי הפיך ובלתי נשלט.

PavlovsDaughter

New member
אפילו פחות מזה, רק אדם אחד מ-20 מצליח לרזות.

לדיאטות למיניהן (לא כולל אמצעים כירורגיים) יש סיכוי של 95% סיכוי לכישלון בטווח של 5 שנים. גגלו מחקר של UCLA. המשמעות היא שהאפשרות לרזות תוך מאמץ, משמעת עצמית, "שינוי אורח חיים" ושאר מילים יפות אינם אלא מיתוס שקרי ברוב המקרים. מיתוס שמפרנס היטב את חברות הדיאטות ולא באמת עוזר לאנשים.

ממש לא נכון

תפסיקו לנסות לשכנע את עצמכם בבדותות. מבחינה רפואית קלינית - השמנה היא מצב הפיך. העובדה שאנשים לא מצליחים להתמיד בשמירה על המשקל, היא לא תוצאה של אי הפיכות המצב אלא תוצאה של חוסר יכולתם לעמוד בתנאים ובדרישות הנוקשים הנדרשים על מנת לשמור על המשקל. כל רופא יגיד לך את זה.

PavlovsDaughter

New member
עזוב, אתה לא רומז לכלום.

לא העלית שום טענת נגד להגיב עליה. אם אתה רוצה להגיד שאני טועה, אתה מוזמן להביא מידע מהימן כמו זה שאני הבאתי, ולא דעה אישית שמבוססת על קריאה במדורי הלייפסטייל של העיתון, שמציעים עצות דיאטה לצד טיפים לבחירת ליפסטיק.

PavlovsDaughter

New member
קראתי מצויין, כל העובדות שהבאתי מהמחקר נכונות

אם אתה טוען אחרת, תדגים.

סבא וסבתא שלי יספרו לך

שגם אם היו ממירים את דתם ומתנצרים, עדיין היו נשלחים לטרבלינקה. ככה גם אחיהם, חלק מילדהם הורהים והשכנים שלהם. האנלוגיה שעשית פה מקוממת אותי! השימוש במילה "ארית", הוא בעיניי פרובוקציה מיותרת. ובשל כל זה, אני חווה את ההודעה שלך כפתאטית ומעוררת אנטגוניזם.

זו דעתך וזכותך

אם כי אני בטוחה שהיית יכולה לחשוב על דרכים ראויות יותר להביע אותה. לשימת לבך, הדרישה /ציפייה להתבוללות הייתה קיימת מאות שנים לפני השואה. לא כל דיבור על אנטי-יהדות, אנטישמיות והתבוללות חייב להתחיל ולהיגמר באושוויץ. וגם לשואת היהודים היו שלבים רבים, שהראשונים שבהם היו בהחלט מקבילים במישורים רבים לאנטישמניות; קריקטורות בתקשורת, אלימות, הוקעה. אך גם להסכים שלא להסכים זה בסדר. בינתיים אנחנו מדינה דמוקרטית.

למעלה