לא יכול להיות...
לא יכול להיות שעם כל מה שמדברים על קושי לרדת ולשמור על הירידה, לא יכול להיות שעם כל הפטנטים והשיטות, הדיאטות, המוצרים, אימוני הכושר והניתוחים לא יכול להיות שתעשיית ההרזיה היא המוכרת ביותר בעולם וההצלחה שלה מהנמוכות ביותר, העולם הולך ומשמין ואת עדיין חושבת שעודף משקל זה רק אכילת יתר. אז מעבר לזה שיש אנשים שמנים שאפילו לא אוכלים הרבה, עודף משקל הוא בכלל לא הבעיה. עודף משקל הוא סימפטום וראוי להתייחס אליו ככזה. אחד הגורמים לעודף משקל זה אכילת יתר שלרוב רק תומכת בתהליכים אחרים. אני נוטה להסתכל על אכילת יתר כאחת מצורות הביטוי של הפרעות אכילה ככלל. הפרעות אכילה הן סימפטום של דברים עמוקים בהרבה. מתחת להן תמצאי שפע של חוויות רגשיות קשות יותר או פחות. העובדה שאת לא רואה את זה לא עושה את זה פחות נכון, אבל יותר מזה, את סוגרת בפני עצמך את האפשרות לרפא ולהחלים. וכן, למרות מה שאומרים ב- OA, אני מאמינה שאפשר להחלים. למשל: את אוהבת שוקולד וגבינות. את יודעת שהשלמת חוסרים תזונתיים יכולה להרגיע את התשוקה שלך למזונות אלו? כן, אחרי שנים יש גם הרגל - חשיבתי, רגשי - שצריך לשחרר אותו, אבל הבאת הגוף שלך לאיזון תגרום לקונפליקט בין החשיבה שלך לבין מה שהגוף מוכן לקבל. אם את אוכלת שוקולד וגבינות כל הזמן, לא תוכלי לענות על השאלה, אבל רוב האנשים עם תשוקות יספרו לך מתי הם אוכלים יותר. אני הייתי ממש לאחרונה בגל ארוך של שוקולדים - המשקל נשאר יציב, למה? כי הייתי בשלב בתהליך בו דברים אחרים היו באיזון ובנוחות. לפני כשבוע קרו כמה דברים: 1. הפסקתי עם השוקולדים 2. שוב השתבשה לי שנת הלילה ומצאתי את עצמי ערה בלילה וישינה ביום 3. לפני כשבועיים, משהו שסמכתי עליו נעשה פתאום לא בטוח - הקרקע שלי זזה קצת המשקל עלה למרות שאני אוכלת פחות קלוריות ואוכל מזין יותר. בעבר, כשהתעקשתי על דיאטה שלא בזמנה, הגוף שלי צבר נוזלים. אני יכולה לכתוב ספרים (וכותבת הרבה כמו שאת רואה) על מה שעומד מאחורי בעיות בריאות ובכללן הפרעות אכילה. חלק מהדברים עברתי על בשרי, חלק אני מכירה כמטפלת משיחות ומטיפול באנדים רבים. תצחקי. כשתסיימי לצחוק, תנסי לבדוק את מה שאני אומרת. כנסי לאינטרנט ותראי כמה דיאטניות ואחרות מלמדות היום דברים אחרים: "הרזיה באמצעות המחשבה", "הרזיה ללא דיאטה", "להיות חברה של הגוף" ועוד. ה- OA מדבר על 12 הצעדים שהם מסלול רוחני, ועוד הרבה. אם ירידה במשקל הייתה עניין של כוח רצון - הייתי היום רזה. תני לעצמך קרדיט. אילו זה היה פשוט כל כך - רק לאכול פחות - הפורום הזה היה ריק. טוב, אולי לא ריק אבל היו כאן בודדים כי כל אחד מאלו שכאן (ואני לא מכירה כאן אף אחד עדיין) ירד במשקל לפחות פעם בחייו ואף אחד מהם לא הסתכל בראי ואמר: לא מתאים לי! מחר אני מתחיל/ה לאכול. כולם, כולל את יספרו על כוח בלתי נשלט ששיבש את הכל. כוח בלתי נשלט - מה זה? למה? שאלת פעם? אולי הגיע הזמן לראות את הדברים מזווית אחרת...