מי כאן הברברי?

לגבי שתי האפשרויות שאתה טוען

שהיו לנו לפני היציאה.. א. יש איסור מוחלט על יהודים להרוס בתי כנסת או מקומות קדושים אחרים ליהדות.. ב. "מן הסתם"???? זה לא צריך להיות "מן הסתם"... זה היה צריך להעשות בצורה מכובדת ומסודרת ע"י ההנהגה הפלשתינאית..., כיאות למקום קדוש לדת מסויימת.... אני לא מבין את החשיבה הזאת שלכם שמבחינתכם זה מובן מאליו שאם אנחנו משאירים בתי כנסת אז לפלשתינאים מותר לשבור, לשרוף, לחרבן ולהשתין שם....

באזור החוף בתל אביב

יש מסגד ישן ישן באמצע תל אביב... אני מאמינה שהוא שימש את הערבים שחייו בתל אביב לפני קום המדינה... תגיד לי ראית פעם תמונה של אלפי יהוים הורסים מסגד? וכשכבשנו את סיני גם שם היו מסגדים ובכל זאת שמרנו על הקדושה שלהם.. ובעוד מקרים רבים אחרים בארץ.. מה שאני מנסה להגיד זה שהפלשטינאים כעם הם חיות ללא כל יכולת ריסון וזה בדיוק הסיבה שהם עדין לא רוצים באמת להקים לעצמם מדינה כי טכלס אף אחד לא מפריע להם... פשוט קצת יותר קל להתבסס על המוסדות האירגוניים התשטיות השלטון והצבא הנוראי שלנו שיעשה להם שמה שקט! ככה הפלשטינאים כעם הם חיות! ושוב אף אחד לא לקפוץ יכול להיות איזה אחמאד נחמד לא הכללתי אמרתי כעם כהתנהגות שלהם כעם!

kedeman

New member
מסגד חסן בק?

או משהו כזה אחרי הפיגוע בדולפינריום גם אליו התנכלו קצת והמשטרה עצרה את זה אבל זה ההבדל העיקרי בינינו לבין הרשות - לכוחות השלטון שלנו יש מספיק כוח כרגע. לכוחות השלטוניים שלהם אין מספיק, הם עוד לא מסודרים (כמו שאומרים - עכשיו מחכים לאלטלנה הפלסטינית) והם לא חיות - הם אנשים מדוכאים שרוצים להרגיש שיש להם כוח יש לא מעט אנשים שהיו עושים את אותו הדבר אצלנו לכל המסגדים (שלא לדבר על כל ערבי - ולפעמים אנשים שסתם נראים כמו ערבים, ברחוב) פשוט בארץ החוק והסדר קצת יותר מוסדרים כבר

UJFYE

New member
kedem...

you kind of living in a dream! how can you make peace with ppl ther religion says that you'r a monky who not worthy to live and serve god? a belive who says that in the end you have tow options a- be a muslim b- die! and its not some propogenda read my last messege and look for the things i wrote down one more look for hudaybe agreement

כל כך לא נכון....

בקודם כל, אם היו ישראלי - יהודים שפגעו או רצו לפגוע בממסד מוסלמי אחרי פיגוע התאבדות זה היה רק בסערת רגשות רגעית וגם זה היה בפרופורציות, למרות שאני מדגיש שבחיים לא שמעתי על פגיע כלשהי או פעולת נקם של יהודים במוסלמים אחרי הפיגוע בדולפינריום.. אין כאן שום תרוץ... כמו שציינתי כבר, לפלשתינאים יש הנהגה נבחרת.. יש להם את כל הגיבוי ממדינות המערב ואת כל האמצעים למנוע פרעות והפרות סדר... הם לא חיות אתה אומר... בוא נפרוש כמה קוי דימיון משותפים לחיות שפועלות לפי אינסטינגטים ולא לפי מחשבה לבין הפלשתינאים: * חיה שמזהה חולשה אצל מישהו היא רואה בו טרף קל ותוקפת אותו לעומת זאת מישהו שחזק ממנה היא לא תתקרב אליו.. - בהנהגות שהיו רכרוכיות וותרניות הפלשתינאים ראו בזה חולשה ותקפו לעומת הנהגות שהיו תקיפות יותר, הפלשתינאים פחדו מהם... * כשחיה יוצאת לצוד היא לא רחמנית.. היא לא מסננת את החלשים יותר או את חסרי האמצעים להתגונן, אדרבה, היא תתקוף את החלשים, את הלא מוגנים... - כשמחבל יוצא להתאבד הוא מחפש את החפים מפשע... את הילדים, את הנשים, את הזקנים ... אין לו את חוש הרחמים כלפיהם.. מבחינתו הם רק "טרף קל".. * אצל בעלי החיים שחיים בקבוצות, יש מדי תקופה מסויימת קרבות בין הגברים החזקים אשר שואפים להנהיג את הקבוצה... הקרבות הללו הם חסרי רחמים או הבחנה כלשהי וכמובן שמבחינת כל העדר, המנצח הוא המנהיג... - לא פעם ולא פעמיים שמעתי בחדשות על קרב ירויות בין חמושים בשטחי הרשות... כל ארגון טרור שם שואף להנהיג ולהיות הארגון הכי חזק והכי משפיע.. ולפעמים הם מנהלים קרבות בינם לבין עצמם.. בלי שום רחמים או הבחנה כלשהי... אתה יודע כמה מסגדים יש בגליל, בגולן.. בעצם בכל הארץ... כולם נמצאים, מן הסתם במרחק לא גדול ממקום מגורים של יהודים... אף אחד מהם לא מאובטח 24 שעות... בדיוק כמו שבתי הכנסת בארץ לא מאובטחים 24 שעות... האם אי פעם שמעת על פגיע או נסיון פגיע במסגד על ידי יהודים, ככה סתם, בלי שום קשר לכלום....??????? כשכבשנו שטחים במלחמות השונות הייתה פגיעה במוסדות דת של האיסלאם??? מה מנע מצה"ל לשים קצת חומר נפץ במסגד אל עקצה במלחמת ששת הימים ולהוריד אותו, כחלק מהמלחמה..? כלום... העובדה שדברים כאלה לא נעשים מצידנו מראה שמה שאתה אמרתה שטות אחת גדולה... אין ליהודים כל צורך או רצון לפגוע בדת אחרת... בקשר לדיכאון שאתה טוען שהפלשתינאים שקועים בו.... התנאים שהם מקבלים תחת חסות ישראלי פי אלף יותר טובים מהתנאים שהם קיבלו תחת חסות של מדינות ערב.... לסיכום אני רוצה להגיב על משהו שאמרו לי לפני כמה ימים פה בפורום בנושא הזה... אמרו לי שאני רואה את המצב כאילו אנחנו תמיד בסדר והפלשתינאים תמיד חארות ושאני רואה את המצב בצורה חד צדדית..... אז קודם כל, למרות שזה לא נכון, עדיף לראות את עצמך תמיד כבסדר ואת הצד השני כלא מאשר לראות אותך תמיד כחרא וכלא בסדר ואת הצד השני תמיד כהמסכן והתמים... כי זאת שינאה עצמית... בקשר לחד צדדיות... אני הייתי קורא לזה ריאליות...

kedeman

New member
הגזמת!

לקחת את ההשוואה לחיות לגזענות. לגבי מה שהויצמן הצעיר אמר - גם ביהדות טוענים שבסוף כשתגיע הגאולה ומשיח בן דוד יופיע כולם יגלו את האור והאמת ויהפכו להיות יהודים (היה לי מורה שחזר בתשובה, שמעתי על זה לא מעט) ועכשיו חזרה לורצברגר - לא פעם ולא פעמיים שמעתי על קרבות כנופיות בין יהודים. אמנם אצלנו אנחנו נוטים להתעלם מזה אבל גם לנו יש עולם תחתון הולך ומתפתח וגם שם יש קרבות יריות וחפים מפשע שנהרגים אני לא יודע אם שמת לב שהפלשתינאים כן נמצאו בארץ תחת שלטון מדכא. אין פרנסה, לא היתה להם אזרחות של אף מדינה - ישראל שלטה עליהם ולא נתנה להם אפשרות אפילו להצביע לשלטון. תגיד מה שתגיד - יכול מאוד להיות שהיינו הרבה יותר בסדר ממה שכל מדינה ערבית אחרת היתה נוהגת בהם אבל עדיין לא היינו בסדר. ואתה כן רואה את המצב בצורה חד צדדית. נכון שאי אפשר תמיד לראות את המצב כאילו הם צודקים ואנחנו לא - כי אז אתה מתעלם מהרבה עובדות. אבל אם אתה מסתכל על העניין בתור אנחנו צודקים והם לא אתה עושה טעות, זו לא ריאליות אלא התעלמות מהרבה עובדות אחרות. צריך להסתכל על הכל. אין פה באמת מישהו צודק ומישהו לא צודק כי אנחנו עשינו להם והם עשו לנו (מזכיר קצת את הגן לא??) צריך פשוט למצוא פיתרון שבו תהיה באמת הפרדה בינינו. גם שיהיה גבול ברור ומוסכם וגם שאנחנו לא נשלוט להם על החיים.

לא הגזמתי, אולי הקצנתי..

הצגתי עובדות לגבי הפלשתינאים ולגבי בע"י, שאף אחד לא יכול להתכחש להם, והעמדתי אותם אחד ליד השני... זאת עדיין לא גזענות.... ההבדל בין העולם התחתון אצלנו לבין אירגוני הטרור הפלשתינאים זה שאצלנו הם פושעים, קרימנילים ותחתית החברה הישראלית... אצלם הם לוחמי חרות, מנהיגים... שאיפתו של כל נער פלשתינאי.....וכמובן שהיחס בהתאם לשני הצדדים... האם מדינת ישראל, שבין כה וכה מצבה הכלכלי והחברתי על הפנים, צריכה לדאוג גם לפרנסתם ומחייתם של עוד יותר ממליון פלשתינאים, שיש להם הנהגה נבחרת??? מדינת ישראל מחוייבת לאזרחיה... לאלה שעומדים גם בחובות של אזרח ולא דורשים רק את הזכויות... אם כשאתה אומר "ישראל לא נתנה להם אפילו להצביע לשלטון" אתה מתכוון להצבעה לשלטונות הישראלים, זאת אומרת כנסת, אז תסלח לי מאוד אבל אתה הזוי לגמרי... למה שמדינת ישראל תיתן זכויות אזרח לאנשים שמייחלים להשמדתה של מדינת ישראל??? עוד מעט גם תגיד שאנחנו צריכים לתת לחמאס ולג'יהאד להתמודד לראשות הממשלה... אם אתה מתכוון לשלטון הפלשתינאי אז אני לא מבין על מה אתה מדבר... הפלשתינאים בחרו בצורה דמוקרטית הנהגה... צה"ל ומדינת ישראל לא התערבו בבחירות האלה בכלל.... אני ממש לא חד צדדי, אבל תסכים איתי שרוב חברי הפורום פה, יהיה מה שיהיה, נוקטים בעמדה מסויימת... זה שיש לי דעה יותר נחרצת זה לא חד צדדיות... בנושאים אחרים יכולה להיות לי דעה אחרת לגמרי... באותה מידה אתה יכול להגיד שכולם פה חד צדדיים... כמו שבטח שמת לב לפני שכתבתי שעדיף להיות בדעה של אני צודק וכולם חארות כתבתי "לא שזה נכון"... ואם לא הבנת אז אני יוסיף - לא שזה נכון לגבי... אני לא מתעלם מאף עובדה... אני שומע ורואה בדיוק מה שאתה שומע ורואה... אבל לפעמים צריך לשים גם עובדות בפרופורציות... למשל אם היה פיגוע התאבדות בתל אביב, כמה שתנסה לשים את זה בפרופורציות (הרקע של המחבל הסבל הפלשתינאי וכו'..) זה דבר מזעזע... לעומת זאת אם בחילופי אש בין כוחות צה"ל לחמושים פלשתינאים נהרגו כמה ילדים חפים מפשע אז ככה כעובדה שטחית זה מזעזע ואיום ונורא... וככה אתם רואים את זה.. בצורה שטחית... אבל אם יום לפני ראיתי בטלויזיה רעולי פנים חמושים יורים לעבר כוחות צה"ל, כשהם מוקפים בילדים כל הזמן, או כשחודש אחרי זה אני שומע כידיעה קטנה בחדשות שכתבת גרמניה חקרה את האירוע וגילתה שהילדים נהרגו מאש של פלשתינאים.. אז פתאום זה שופך אור אחר לגמרי על האירוע... וזאת ריאליות... ברור שהסכסוך פה הוא מאוד מורכב ומבחינת כל צד הוא הצודק.. אני שוב מדגיש שהיו לפלשתינאין אין סוף הזדמנויות לשים סוף לכל הסכסוך הזה.. אבל כנראה עד שלא תהיה להם הנהגה חזקה ויציבה נמשיך להתווכח כאן...

לא קראתי את הכול..

אבל אני יגיב על עינן השלום... תקשיב מדינת ישראל מתה לעשות שלום זההדבר שיהיה לה הכי טוב נראה לך שטוב לנו להיות אחראים על הביטחון והסדר בכל כך הרבה ערי פליטיים? שנרצה ממש ממש לטפל בבתי החולים שלנו באנים כאלו? מדינת ישראל רוצה שלום מבחינתה לסיים את הגדר ולחיות כשני מדינות עם קשרי מסחר בסיסים השונות זו מזו.. מי שלא רוצה שתהיה לפלסטינאים מדינה זה הממשל הפלסטינאי.. כן,כן.. אני לא הוזה... הוא מציג אותנו כרעים שמונעים מהם להקים מדינה ובכך מסתתר מאוחרי זה שהאמת היא שאין הם מסוגלים להתקיים כמדינה! אין להם תשתיות אין להם כלום!!! אתה יודע כמה תשתיות בסיבסויות גופים ומוסדות צריך להקים לפני שאתה מקים מדינה\? לערבים אין את כל הבסיס הזה ואין להם את היכולת לבנותל... לכן כמה שמה שאני אומרת נשמע טמעוני אבל זה לא התגלות מהחלום שחלמתי אתמול... זו תפיסה של אנשים שמבינים הרבה יותר ממני וממך ביחד!

ועוד משהו...

בתור אחד שטיפה מבין ביהדות ובכל מה שקשור לזה אני אומר לך חד משמעית, אין מילה אחת בתנ"ך, ובטח לא נבואה כלשהי, שמזכירה משהו בנגוע לזה שבאחרית הימים (או ביאת המשיח איך שלא תקראו לזה..) "כולם יגלו את האור והאמת ויהפכו ליהודים"... לעולם לא הייתה ולעולם לא תהיה כוונה כלשהי להפוך את כולם ליהודים... תפקידו של עם ישראל, כעם נבחר ע"י ה', היה להוות דוגמא לשאר העמים ולהפיץ את תורת ה', ולא את הדת היהודית (שדרך אגב, תורת ה' או התנ"ך למי שרוצה, היא התורה הכי נפוצה היום ותמיד היא הייתה הכי מוסרית והכי הומנית)... אם זה נעשה ואם זה לא, ואם זה נעשה חלקית.. תלוי את מי אתה שואל...

UJFYE

New member
by the way

misonaris are forbiden in the judaisem not only that the isralyts see it forbiden they have stricked ruls about gyur and all of his diffrent streams

מה הקשר לקדושת החיים???

תאמין לי שלא היו מתים יותר פלשתינאים או יותר ישראלים אם בתי הכנסת היו נשארים שלמים... בתי הכנסת נבנו למטרה מסויימת - להתפלל לה'. וזה מה שנעשה במקומות האלה בשלושים השנים האחרונות וזה גם מה שהופך אותם למקומות קדושים.. אין כאן שום בעיה עם זה שהפלשתינאים יהרסו את הבתי כנסת יש כאן בעיה גדולה אם איך שהם הרסו...

בולשיט...

מה זה משנה מתי או למה החליטו להשאיר את הבתי כנסת???? הפלשתינאים הוכיחו שוב פעם מה הם חושבים על מדינת ישראל והעם היהודי.... ב 48 , אחרי הכרזת העצמאות אף אחד לא פגע במסגדים או בממסדים הדתיים של המוסלמים.. כנ"ל גם אחרי מלחמות ישראל השונות... תמיד ישראל הקפידה על שמירת זכויותיהם הדתיים של המוסלמים בארץ... אם כל הכבוד לחגיגות ולשמחה הפלשתינאית אין שום דבר בעולם שמצדיק פגיעה וחילול של ממסד דתי בכל מקום בעולם ושל כל דת בעולם.... חילול בתי הכנסת מראה בצורה הברורה ביותר את הכוונות של הפלשתינאים כלפי ישראל והעם היהודי.... אם בפלשתינאים היה אפילו טיפת צלם אנוש הם היו דווקא שומרים על בתי הכנסת כדי להראות על כוונות אמיתיות לשלום... ואני מזכיר לכולכם שהפעם האחרונה שבה נשרפו בתי כנסת בצורה מאורגנת וגלויה כמו כאן היה בליל הבדולח ע"י הגרמנים... כולנו יודעים מה היה השלב הבא של זה... אז אולי לפלשתינאים את האמצעים להשמדת עם אבל הם הוכיחו ועוד איך שיש להם כוונות...

בשביל ההשוואה

ככו כמה שניות אחרי שאתם קוראים את המשפט הבא ותענו לעצמכם בכנות... מה חשבתם לעצמכם כשניזרק ראש של חזיר למסגד ביפו??? עכשיו על תבלבלו ת'מוח שהמסגד הזה עוד פעיל ובתי הכנסת בהתנחלויות לא... זה מקום דתי... וכמו שצרם לכם בבדאי לאחר שקראתם את המשפט למעלה היה צריך לצרום לכם עוד יותר על חילול בתי הכנסת... צריך לצרום לכם על זה שנשרפו מקומות שלפני חודש התפללו שם לאלוהים שלכם (גם אם אתם לא כל כך מאמינים בו) צריך לצרום לכם שנשרפו מקומות שהם סמל לעם היהודי... צריך לצרום לכם שנשרפו מבנים בצורת מגן דוד... והכי צריך לצרום לכם (ולמרות שכבר אמרתי את זה אני יגיד את זה שוב..) שרק הנאצים הגיעו לרמה כזאתי של שריפת בתי כנסת.... אז בתור אנשים שמכנים את עצמם יהודים תפסיקו עם כל הייפות נפש הזאת ותתחילו להיות ריאלים.. עם, שמה שמחבר אותו והופך אותו לעם זה השנאה שלו כלפיכם (ראו "הגדרה עצמית" אי שם בפורום), אותו עם שרף, ודרך וחילל את הדת שלכם... אז תפסיקו כבר עם כל הפלצנות הזאת של "הם לא ברברים, אנחנו הזמנו את זה וכו'" הם שונאים אותנו ואת הדת שלנו והם ינצלו כל הזדמנות כדי לפגוע בנו (ותסלחו לי אם אני מכליל)אז תפתחו את העיניים שלכם כבר...

כחילה

New member
כבר מזמן התייאשתי מלנסות לענות לך..

אתה רואה את הדברים בצורה כל-כך חד צדדית, כאילו אנחנו תמיד בסדר, והערבים תמיד חארות, תבין, עם סגולה יש רק בתנ"ך.. אי-אפשר ליצור איתך שום דו-שיח כשאתה כותב דברים כל-כך פרובוקטיביים ודמגוגיים. ההשוואות המוגזמות שלך:"שריפת בתי-הכנסת הזכירה לי את השואה", "הפלשתינים רק רוצים להשמיד אותנו", נמאס כבר מכל הנבואות הזעם האלה, אלו השאיפות שלך בשביל המדינה? רק להילחם? רק למות כדי להרוג אחרים?

spraizler

New member
הוא מביא את המציאות.. לא חד צדדיות

מה לעשות שככה זה המצב?? שהם רוצים להשמיד אותנו? אתה מי שרואה את זה חד צדדי, כל יום עוד ועוד הצהרות של כיבוש כל פלסטין. שרון והיהודים בקריקטורות מבזות, חינוך לשניאת היהודים, התעצמות הכוחות הקיצוניים בעם הפלסטיני והתחזקותו. למה זה ככה? אתה לא חושב שאם היו פניהם לשלום הם היו עושים דברים אחרים במקום את כל זה??? וכן מה לעשות.. שריפת בתי כנסת נראתה רק בשואה ובפרעות אז מן הסתם זה הזכיר לו את זה.. אמנם הם לא נאצים אבל הם דוגלים בהשמדת ישראל. בעוד שאנחנו נותנים להם מחוות, מתפנים בלי שום תמורה, עוברים קרע בעם, מתאפקים כשהם מתפוצצים באוטובוסים ונותנים לקיצוניים במה הם רואים את זה כחולשה וממשיכים לתקוף ולחנך לרדיקליות. אז אם בא לך תמשיך לחשוב שהם טובים והכל יפה ותמיד אנחנו אשמים במלחמות אבל אני ועוד הרבה אנשים אחרים חושבים אחרת ולא נתן להם את מבוקשם. אז כנראה שנמשיך להלחם עוד הרבה זמן.

אל תתיאש כחילה..

אחרת לא יהיה פה מעניין.... אני לא מבין על איזה נבואות זעם אתה מדבר.. אני עוד לא מתיימר להיות נביא או משהו כזה... אני מתבסס אך ורק על עובדות... יכול להיות שלפעמים אני קצת מקצין אותם אבל זה מה שהופך אותי לימני לא..? וזה שאתה מתעלם מהם הופך אותך לשמאלני... אף פעם לא דיברתי על עם סגולה... אני ממש לא רואה את הדברים בצורה חד צדדית... אני לא אומר שאנחנו תמיד בסדר ושהערבים תמיד חארות.. אבל תסתכל על ההיסטוריה...

fate spinner

New member
אבל אלה דברים חשובים

יש הבדל בהין מסגד פעיל לבין בית כנסת שכל מה שנשאר ממנו הוא בניין. ואין מה לעשות אנחנו באמת הבאנו את זה על עצמנו. כשיש חילופי שלטון הגיוני מאוד שתהיה אנרכיה באזור. והאנרכיה בד"כ בולטות הקבוצות הקיצוניות והאלימות. עם נציגינו בממשל בחרו לקחת את הצא'נס שאוליי הבתי כנסת ישארו הם ואנחנו צריכים להתמודד אם המצב ההפוך במידה ויקרה (כמו שבסוף קרה) שהבתי כנסת לא ישארו שלמים. אני לא יודע מה לגבי אנשים האחרים כאן אבל הרבה מהדברים לא צורמים לי. אני לא מאמין באלוהים בכלל בהחלטו מפריע לי שנשרפו מקומות שהם סמלים רגשיים לאוכלוסייה שנפגעה חא מזמן. מגן דוד מבחנתי שהסמל של מד"א ולא יותר מזה. לגבי ההשוואה לנאצים. חבר'ה (ואני מתכוון לכל באי הפורום שעושים את ההשוואות האלה כי ראיתי את התופעה הזאת כמה וכמה פעמים). חלאס לא הכל קשור לנאצים גם ברוסיה שרפו בתי כנסת והם עברו צד באמצע המלחמה. כל ההשוואת האלה באמת נמאסו. אתה אומר שאת הען הפלסטיהע מה שמאחד זאת שינאה לעם היהודי. זה נשמע לי די שטויות. התקשורת בוחרת להראות לך את מי ששונא אותנו. אבל אם תסתכל קצת ב cnn תוכל לראות פתאום איך ישראל מוצגת בתור אלה ששונאים את הפלסטינים. נורא קל לצלם קבוצה קיצונית בארץ יצלמו את הפלסטינים שאומרים להשמיד את כל היהודים כמו שבתחנות טלווזיה ערביות יצלמו כהנאיסטים שאומרים להרוג את כל הערבים לשני הצדדים נוח לא להראות את הצד שקורא לדו שיח ולשלום. אז תפתח את העיניים שלך כבר...

spraizler

New member
לא הגבת לי אבל עדיין כמה דברים

אין לך זכות להגיד את דעתך בויכוח הזה בגלל שאפשר להגיד שאתה משוחד. אתה לא מאמין באלוהים וגם חבל לי שמגן דוד מסמל עבורך רק מדא אבל זה לדיון אחר.. בכל אופן אתה לא יכול לראות בצורה אובייקטיבית את האירועים. נכון שגם אני לא ממש בן אדם מאמין.. אבל יש לי כבוד והערכה וקשר כלשהוא כן לדת ולמסורת. אז נכון שגם אני חשבתי שכדאי שאנחנו נהרוס את בתי הכנסת למנוע את החילול.. ונכון שזה היה צפוי שהם לא יהרסו את זה "נקי" אלא בהשחטה אבל לפי ההלכה, הדת והאנשים שזה חשוב להם רק שתדע בית כנסת יהיה תמיד בית כנסת. אפילו אם יוציאו ממנו הכל והוא ישאר בית יתום מדברים. בית כנסת זה מקום קדוש לתמיד. זה דבר אחד.. דבר שני זה ההשואה לנאצים, אני בהחלט מסכים איתך, אבל הוא לא השווה אותם לנאצים. הוא אמר שמעשים כאלה נעשו בתקופה הנאציזם והשנאה הגדולה ליהודים הוא לא אמר במפורש שערבים=נאצים. הוא רק גרם לך לחשוב פעמיים על המצב הזה.. ומה קרה פעם באותו מקרה. דבר שלישי, אני אמנם מסכים שזה לא מה שמאחד את כולם, אבל בהחלט חלקים נרחבים מהאוכלוסיה. הפלגים הקיצוניים שולטים שם, התושבים עוזרים להם, עצרות ענקיות של התושבים נגד ישראל כולל שריפת דגלי ישראל, הסתה אלימה וצעקות של "ירושליים הבאה בתור" ו"נכבוש את פלסטין". החינוך מחנך נגד ישראל, חכמי הדת מחנכים נגד, הצעירים- דור העתיד מתהדרים בזה שהם שהידים ועוטים על עצמם דגלי חמאס וקלצ'ניקובים, מיידים אבנים וקוראים בקריאות גנאי. האוכלוסיה לא מתנגדת, לא עושה כלום, זה טוב בשבילה.. עוד שטחים.. עוד גאווה.. עוד התרחבות וכסף.. מה אכפת להם? בשבילם זה טוב, הג'יהד משיג את המטרה שלו.. אז למה שהם יפסיקו להאמין בדרך הזאת תגיד לי? הרי הג'יהאד השיג להם את כל מה שהם השיגו.. לא המשא ומתן והשלום. דבר רביעי, התקשורת, אני מסכים איתך שהם רוצים ברובם סקופים וכותרות מרעישות.. ושהעיתונאים מראים לרוב את העניינים לא באופן הכי אובייקטיבי שיש אבל זה שישראל שונאת את הפלסטינים זה ממש לא נכון. צר לי להודיע לך אבל אני לא ראיתי שום הפגנות גדולות ומאורגנות להשמדת הערבים וכבישת עזה וגירושם, לא של כמה אנשים שצועקים מוות לערבים - זה לא כח, זאת טיפשות. לא ראיתי מצעדים עם נשקים, לא ראיתי הסתה פרועה בדת ובחינוך (יש מקרים יוצאי דופן אבל זאת לא דרך החיים, תמיד יהיו קיצוניים), לא ראיתי אנרכיה ושליטה בישראל ע"י כהניסטים או קבוצות קיצוניים שקוראות ל"השמדת האיסלם", אין את אותה שנאה בעיניים שאתה מראיין מישהו והוא משבח את המחבלים המתאבדים ומבטיח "בשנה הבאה בפלסטין הבנויה". אז כדאי שאתה תפתח את העיניים שלך...

fate spinner

New member
יש לי זכות להגיד את דעתי בויכוח הזה

למרות שני משוחד (ככה זה בויכוח). ואין לי ספק שאני לא אובייקטיבי. גם אני מושפע מהתקשורת ומהסביבה אם אני רוצה את זה או לא. כתבתי בהודעה הקודמת שלי שצורם לי שהם פוגעים במשהו בעל ערך רגשי לאנשים שגם ככה נפגעו לא מזמן (מפונים). כשכותבים שפעם אחרונה ששרפו בתי כנסת היה ליל הבודל וכולנו יודעים מה היה השלב הבא של זה זאת השוואה לנאצים. נכון שהוא לא כתב שערבים=נאצים אבל אני חושב שהרמיזה פה מספיק ברורה. באזור פלסטין יש שלטון טרור. בדיוק כמו שכתבת "הפלגים הקיצוניים שולטים ש" והם שולטים בעזרת טרור. הרבה מהעם הזה מדוכא ודעתו לא נחשבת ולא נשמעת בציבור כי במידה והם יגידו דברים מסויימים בתקשורת פשוט מאוד יהרגו אותם. החלקים הנרחבים מהאוכלוסיה שאתה רואה שם הם לאו דווקא רוב. פשוט אתה לא רואה את הצד השני של המטבע כי האנשים שם מפחדים למות (למרות שדי פעם יוצא לנו לשמוע על איזשהו שיתוף פעולה בין יהודים לפלשיתנאים זה עדיין לא אומר שהציבור שם מרגיש נוח ובטוח להביע את דעתו כשהיא נוגדת את דעת ארגוני הטרור). אני לא ראיתי הפגנות גדולות אבל ראיתי המון שלטים/גרפיטי של "כהנא צדק". מלבד זאת ישראל היא מדינת חוק שלא נשלטת ע"י טרור והפגנות מסוג כזה פשוט מפוזרות ע"י המשטרה תוך 4-5 דקות. ומאותה סיבה כמות ההסתה בחינוך ובדת יותר נמוכה. יש בדיוק את אותה שנאה בעיניים כשאתה מסתכל בתשדיר בחירות של מפלגה כמו "מולדת" (אם אני זוכר נכון זה היה התדשיר שלהם) שבה אומרים לגרש/להרוג את כל הערבים (גם הערבים ישראלים) בארץ. צריכים לזכור שהג'יהאד פוגע גם באוכלוסייה שם ולכן יש חלקים באוכלוסייה שלא רוצים את הגי'אהד אבל גם לא רוצים למות

למעלה