לא הגבת לי אבל עדיין כמה דברים
אין לך זכות להגיד את דעתך בויכוח הזה בגלל שאפשר להגיד שאתה משוחד. אתה לא מאמין באלוהים וגם חבל לי שמגן דוד מסמל עבורך רק מדא אבל זה לדיון אחר.. בכל אופן אתה לא יכול לראות בצורה אובייקטיבית את האירועים. נכון שגם אני לא ממש בן אדם מאמין.. אבל יש לי כבוד והערכה וקשר כלשהוא כן לדת ולמסורת. אז נכון שגם אני חשבתי שכדאי שאנחנו נהרוס את בתי הכנסת למנוע את החילול.. ונכון שזה היה צפוי שהם לא יהרסו את זה "נקי" אלא בהשחטה אבל לפי ההלכה, הדת והאנשים שזה חשוב להם רק שתדע בית כנסת יהיה תמיד בית כנסת. אפילו אם יוציאו ממנו הכל והוא ישאר בית יתום מדברים. בית כנסת זה מקום קדוש לתמיד. זה דבר אחד.. דבר שני זה ההשואה לנאצים, אני בהחלט מסכים איתך, אבל הוא לא השווה אותם לנאצים. הוא אמר שמעשים כאלה נעשו בתקופה הנאציזם והשנאה הגדולה ליהודים הוא לא אמר במפורש שערבים=נאצים. הוא רק גרם לך לחשוב פעמיים על המצב הזה.. ומה קרה פעם באותו מקרה. דבר שלישי, אני אמנם מסכים שזה לא מה שמאחד את כולם, אבל בהחלט חלקים נרחבים מהאוכלוסיה. הפלגים הקיצוניים שולטים שם, התושבים עוזרים להם, עצרות ענקיות של התושבים נגד ישראל כולל שריפת דגלי ישראל, הסתה אלימה וצעקות של "ירושליים הבאה בתור" ו"נכבוש את פלסטין". החינוך מחנך נגד ישראל, חכמי הדת מחנכים נגד, הצעירים- דור העתיד מתהדרים בזה שהם שהידים ועוטים על עצמם דגלי חמאס וקלצ'ניקובים, מיידים אבנים וקוראים בקריאות גנאי. האוכלוסיה לא מתנגדת, לא עושה כלום, זה טוב בשבילה.. עוד שטחים.. עוד גאווה.. עוד התרחבות וכסף.. מה אכפת להם? בשבילם זה טוב, הג'יהד משיג את המטרה שלו.. אז למה שהם יפסיקו להאמין בדרך הזאת תגיד לי? הרי הג'יהאד השיג להם את כל מה שהם השיגו.. לא המשא ומתן והשלום. דבר רביעי, התקשורת, אני מסכים איתך שהם רוצים ברובם סקופים וכותרות מרעישות.. ושהעיתונאים מראים לרוב את העניינים לא באופן הכי אובייקטיבי שיש אבל זה שישראל שונאת את הפלסטינים זה ממש לא נכון. צר לי להודיע לך אבל אני לא ראיתי שום הפגנות גדולות ומאורגנות להשמדת הערבים וכבישת עזה וגירושם, לא של כמה אנשים שצועקים מוות לערבים - זה לא כח, זאת טיפשות. לא ראיתי מצעדים עם נשקים, לא ראיתי הסתה פרועה בדת ובחינוך (יש מקרים יוצאי דופן אבל זאת לא דרך החיים, תמיד יהיו קיצוניים), לא ראיתי אנרכיה ושליטה בישראל ע"י כהניסטים או קבוצות קיצוניים שקוראות ל"השמדת האיסלם", אין את אותה שנאה בעיניים שאתה מראיין מישהו והוא משבח את המחבלים המתאבדים ומבטיח "בשנה הבאה בפלסטין הבנויה". אז כדאי שאתה תפתח את העיניים שלך...