מי כאן הברברי?

מי כאן הברברי?

מי כאן הברברי? אפשר להגיד שממשלת ישראל עטפה את בתי הכנסת בגוש קטיף בסרט ורוד והצמידה אליהם פתק "שרוף אותי", כדי שאחר כך יוכלו השרים להזיל דמעות תנין ולהגיד "תראו איזה ברברים!". אחרי שהקימו התנחלויות שבמשך עשרות שנים ממש חנקו את רצועת עזה, עד כדי כך שהתושבים לא יכלו ללכת להתרחץ בים שנמצא שני קילומטר מהבית שלהם, מה ציפו שיקרה בדקה הראשונה של חגיגות השמחה כאשר מורידים לפלסטינים את המשקולת הכבדה הזאת מהגב, ובאותו זמן מכוונים את אורות הזרקורים אל בתי הכנסת ולמעשה מסמנים אותם בתור מטרה? למי שלא שם לב, בדיוק השבוע הוכנס ספר תורה לבית הכנסת ביריחו. כן, בעיר יריחו שבשליטה פלסטינית מלאה, נמצא ומתפקד בית כנסת, יהודים (ודווקא יהודים מחוגי הימין והמתנחלים!) באים ומתפללים שם תחת שמירת המשטרה הפלסטינית ולא קורה שום אסון. אילו לפני חצי שנה הממשלה היתה מודיעה לרשות הפלסטינית שהיא מבקשת לשמר כמה בתי כנסת בגוש קטיף, והיו נכנסים למו"מ מסודר ועושים הסכם, בהחלט יכול להיות שזה היה אפשרי. אבל מה אפשר לצפות כאשר שרי הממשלה זורקים את זה פתאום ממש בדקה התשעים, כמה שעות לפני היציאה הסופית מהרצועה, ומבטלים החלטה קודמת שעברה את כל ההליכים ואושרה גם בבג"צ? בעיני, מי שהביא לנו את הסצנה המבזה הזאת מתוך כוונה לקבל עוד כמה קולות במרכז הליכוד הוא הברברי האמיתי.

spraizler

New member
לא, הוא אומר ובצדק שבנסיבות הללו

היה עדיף שאנחנו נהרוס את בתי הכנסת ולא נספוג את ההשפלה הזאת של חילול בתי הכנסת והריקודים על הגגות. עם כל העניין של המקום הקדוש.. עדיף שאנחנו היינו הורסים ולא אויבנו.

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gif../images/Emo45.gif מסכימה.

ההחלטה שלהם מטופשת.

לא מסכימה

אני יהודיה ובתור יהודיה בחיים אבל בחיים בשום פקודה לא הייתי הורסת בית כנסת יהודי!!!! ואני מעדיפה שאחד הגויים יעשה את זה מאשר שאני! דבר שני לא זה לא היה חייב לקרות יש במדינת ישראל גם מסגדים ישנים מאוד שאף אחד לא בא והורס! וכבר עשינו טעיות ונתנו להם נשק באוסלו אז לפחות שישתמשו בו לשמירת הביטחון של בתי הכנסת או שלא יאפשרו הברחה של סמים וכלי נשק!!! יש פה מישהו שהיה מוכן לנהוג בבולדוזר שמפרק את בתי הכנסת? חזרתי משבוע גדנ"ע ורק שם כמה שזה הבסורדי הבנתי כמה טעויות מפגרות מדינת ישראל עשתה!!!! כל כך הרבה קדושים שלנו חינכתע לאהבתם והערתם כל כך הרבה דברים שראיתי וחנכתי אחרת מאיך שהם באמת פתאום גיליתי שסתם הראו לי אותם כך.. לא יודעת בקטע הזה חזרתי מבולבלת... ואני חושבת שיקח לי לא מעט זמן והרבה חרישה על חומר אובייקטיבי בנושאים כאלו (מידיינים הסכמים למינהם בויים רון ערד וכו') יתנו לי וב איזושהו מושג...

kashiu

New member
אני.

אני הייתי מוכן לנהוג בD9 שהיה מוריד את הבית כנסת.. הוא כבר לא בית כנסת סתם אוסף של אבנים הוציאו ממנו את כל מה שהיה קדוש(למי שזה חשוב לו). החלטה שנבאה משיקולים תדמיתיים זה מאוד נוח להציג את הפלשתינאים כברברים מיד אחרי שמדינת ישראל ה"נאורה והצדיקה" ביצעה מהלך מדיני כזה. עשה לנו רק טוב בעולם. בעיני זה כל כך שולי מי הרס אותם, המבנים האלו הם סמל רק למי שהפך אותם לסמל..

"נוח להציג את הפלשתינאים כברברים.."

מה שאתה אומר זה שטויות... הפלשתינאים הציגו את עצמם כברברים בלי "עזרתו" של אף אחד.... תאמינו לי שאם הפלשתינאים, בצורה מסודרת, היו לוקחים שופלים והורסים את בתי הכנסת לא היו אומרים להם כלום... אבל הצורה שבה זה נעשה ברברית ועוד איך.. והיא מזכירה ימים שחורים בהיסטוריה...

גם בהר הבית כבר אין בית מקדש...

אז שנהרוס את הכותל???? הרי לפי דבריך הוא סתם קיר..... מבנה, גם אם הוא כבר לו משמש לאותם צרכים של פעם הוא עדיין מסמל משהו עבור אנשים מסויימים... למה אנשים שלפני חודש התפללו במקום הזה לה' צריכים לראות אותו נשרף ומחולל בצורה כזאת???? זה מקום דתי וקדוש עבור אנשים רבים ושום דבר בעולם לא יכול להצדיק חילול של מקום קדוש בצורה כזאת...

TonyK

New member
לא...

יהודי לא הורס בתי כנסת... ואני לא חושב שהערבים ברברים... היה עדיף שהם יהרסו אותם מאשר שאנחנו נהרוס אותם... התקשורת בחרה להראות את הצד הרע של זה.. ואני בטוח שמי שלומד תקשורת יסכים איתי... הרבנות הרי בקשה שיהודים לא יהרסו בתי כנסת... והם ידעו מה יקרה לבתי הכנסת... הם לא עשו את זה כדי להכפיש את הערבים... אלא רק כדי שיהודים לא יצטכו להרוס 'מקום קדוש' עזבו אתכם מזה... כל החלטה במקרה הזה היא החלטה לא נכונה.... תחשבו על זה...

UJFYE

New member
all of us hed herd before

about the palasrineian doing! me is a jew i whould never destroy a synagogue no metter what if they think allah will kill anybody not muslim then let them rot in that belive when the day coms we will see hoe shall stand

poisonit

New member
על פי חוקי יהודות:

אסור ולא יהיה דבר כזה להרוס מקום קדוש!! עדיף שהערבים יהרסו תבתית כנסת ולא אנחנו! וככה העולם רואה גם איזה עם נוראי הם..

מיכלצי

New member
סתם שאלה...

הבתי כנסת שם ריקים לגמרי מכל דבר שנחשב קדוש. אין שם לא ספרים, לא מזוזות, לא כלום. רק המבנים נשארו שם. עד כמה המבנה נחשב לקדוש אם הוציאו כל מה שמתוכו.. לא מתייחסת לזה רק כבניין על שטח אדמה מסויים אבל דוגרי כל מה שיכל להחשב קדוש כבר הוצא משם. וסתם חשבתי על זה... הרי בארצות אחרות אנטישמים הורסים בתי כנסת של יהודים. איך זה יתקבל אם אנחנו נהרוס בתי כנסת של עצמנו?? אני יודעת שהמניעים שונים והכל אבל בכל זאת מעניין איך זה יתקבל אם בסוף אנחנו נהרוס אותם...

המקום קדוש!!!!!!!!!1

והוא ישאר קדוש לעולמים!!! וזה לא משנה אם יש בו ספרים קדושים או לא! האנשים שחיו שם התפללו שם ולא סתם כי שם היה מזגן אלה כי שם הם חשבו והאמינו שאלוקים נמצא ומקשיב ואותו "סתם מבנה" בשביל הוא קדוש יותר מהבית של הרבה אנשים מבחינתם! ככה שבתור יהודייה לא הייתי הורסת בחיים בית כנסת! והפלשטינאים ברובם כהתנהגות של עם ולא כיחידם הם מגעילים אבל המזל שלנו זה שאנחנו נלחמים נגד ערבים שברובם כעם ולא כיחידים מעוד מטומטם כי אם יהודים היו חושבים על דרכי פיגוע או על פעולות טרור הם היו נראים לגמרי אחרת! ושוב אני לא מכלילה יכול להיות וסביר להניךך שיש כמה אינשטיינים בתוך העם הפלסטינאי אבל אני מדברת על ההתנהגות שלהם ככלל כעם!

המקום קדוש!!!!!

והוא ישאר קדוש לעולמים!!! וזה לא משנה אם יש בו ספרים קדושים או לא! האנשים שחיו שם התפללו שם ולא סתם כי שם היה מזגן אלה כי שם הם חשבו והאמינו שאלוקים נמצא ומקשיב ואותו "סתם מבנה" בשביל הוא קדוש יותר מהבית של הרבה אנשים מבחינתם! ככה שבתור יהודייה לא הייתי הורסת בחיים בית כנסת! והפלשטינאים ברובם כהתנהגות של עם ולא כיחידם הם מגעילים אבל המזל שלנו זה שאנחנו נלחמים נגד ערבים שברובם כעם ולא כיחידים מעוד מטומטם כי אם יהודים היו חושבים על דרכי פיגוע או על פעולות טרור הם היו נראים לגמרי אחרת! ושוב אני לא מכלילה יכול להיות וסביר להניךך שיש כמה אינשטיינים בתוך העם הפלסטינאי אבל אני מדברת על ההתנהגות שלהם ככלל כעם!

kedeman

New member
האמנם?

עד כמה שאני מבין את זה כל בית יכול להפוך לבית כנסת במקרה הצורך האם כל בית שהפכו אותו לבית כנסת הופך לקדוש? האם זה נכון להפוך מקום לקדוש בכזו קלות? ואיזה קדושה יותר חשובה? קדושת המקום או קדושת החיים? עד כמה שידוע לי "פיקוח נפש דוחה שבת" זתאמרת כדי להציל חיים של אנשים מותר לעבור על חוקי דת שונים ובתנאי שמצילים חיים. האם המקום עדיין קדוש אחרי שהוצאו ממנו כל תשמישי הקדושה? רק אם את יודעת שהוא אמור להיות קדוש לדעתי כי הקדושה היא עניין סנטימנטלי (אסור להרוס כי פעם היה פה משהו חשוב למרות שהיום אין פה כלום)

אמ...

אני לא כל כך מבינה איך אתה מבין את רוב הפסקה הראשונה אבל שי כבר מזמן הפסקתי לנסות להבין אותך... ולא הבנתי מה הקשר בין " מה יותר חשוב קדושת המקום או קדושת החיים" ברור שקדושת החיים איפה בהודעה שלי הבנת אחרת? אני בעד היציאה מעזה! ואני לא חושבת שאף אדמה שווה יותר מדם! לכן אני לא מבינה את הטענה שלך! וכן בית כנסת הוא מקום קדוש והוא מקום בעל חשיבות רבה לאנשים מסויימים שאולי לא נמצאים בפורום של בני המושבים. בשביל אותם אנשים חשוב לשמור על כבוד המקום הזה ויש להם כבו אליו גם אחרי שהוצאו ממנו את הדברים. כי אחד שגורש לפני כמה שבועות עבר שם עלייה לתורה ובשבילו המקום נורא חשוב! סתם דוגמא אחת מאלף וכן אני לא חושבת שיהודי צריך להרוס את זה ואני חושבת שעם נורמאלי צריך לנסות למנוע הריסה כזו!

מיכלצי

New member
נראה לי ש...

היה איזה בניין קצת בעייתי בת"א והזיזו את כולו הצידה כדי לבנות איזה כביש... אמרו לי שזה היה בדיון כשדברו על כל הקטע הזה עם בתי הכנסת.. אבל זה לא אפשרי מבחינה כלכלית. רק להזיז את הבניין היחיד הזה, עלה הון, אז להזיז את כל בתי הכנסת, זה לא משהו שבר ביצוע מבחינות כלכליות או מעסיות. בתי הכנסת באשר הם, חשובים לאנשים ולא רק לאלו שמאמינים. כואב לי על כל העניין בלי קשר לאמונה שלי באלוהים ואם היא קיימת בכלל, כי אני מודעת לזה שיש אנשים שהריסת בתי הכנסת פוגעת במשהו מאוד יסודי בחינוך שלהם והדרך בהם הם מאמינים.

kedeman

New member
עוד לגבי מה שאת כתבת

"אנשים התפללו והאמינו שאלוהים נמצא שם" האנשים שהתפללו שם מאמינים שאלוהים נמצא בכל מקום. ע"פ האמונה היהודית - האל הוא אוניברסלי, לא קשור למקום אחד, לא מיוצג ע"י פסל, תמונה או מקום. בכל מקום שבו רוצים אפשר להקים בית כנסת, אפילו באמצע הרחוב. בתי כנסת הם תחלופה לעלייה לירושלים. מכיוון שאין בית מקדש לעלות אליו זוהי חלופה זמנית בלבד כדי שיהיה מקום שבו ירוכזו התפילות ההילולה שהיתה על בתי הכנסת היתה ברורה וידועה מראש. ברגע שאנחנו הפכנו אותם לנושא מרכזי דחפנו את הפלשתינאים לעשות משהו חגיגי כדי לסמן את זה שיצאנו משם. האפשרויות שהיו לנו לפני היציאה היו: א. יהודים יהרסו את בתי הכנסת בצורה מכובדת (יחסית להריסה) ב. פלסטינים יהרסו אותם ומן הסתם גם יחללו אותם בדרך. זה היה ידוע מראש. אני לא יודע מה הסיבה האמיתית שבגללה השארנו שם את בתי הכנסת הרשמית אומרת שזה כדי שיהודי לא יהרוס בית כנסת בתכלס... גם השימוש בתמונות שאחרי למטרות תעמולה בטח עבר למי שקיבל את ההחלטה בראש...

למעלה