מי יודע מה קרה היום?

נכון!

כי רוק מתקדם=מורכב. וכל הסגנונות האחרים בעולם שהם מורכבים, הם גם רוק מתקדם. בטח!

Liorking

New member
לא כל מה שמורכב

יש מידה מסוימת של מורכבות, כמושיש מידה מסוימת של כבדות במוזיקה. עובדה שכשלהקות לא פרוגיות כמו לד זפלין ומטאליקה עשו אלבומים יותר מורכבים כמו Houses of the Holy ו- And Justice For All בהתאמה, האלבומים האלה נחשבים כפונים לכיוון פרוג (או אפילו פרוגרסיביים, לפי אתרים מסוימים). עובדה גם שכשפינק פלויד עברו לצליל יותר כבד בקטע כמו One Of These days, אפשר לומר שהם פנו לכיוון רוק יותר כבד, אבל באלבום החומה, שהוא כבר יותר כבד מהקטע הזה, זה כבר אלבום רוק כבד.

The Cabana Boy

New member
אל תקשקש לי בשכל

אין שום בין ג'אסטס פור אול או כל אלבום אחד של מטאליקה לפרוג. הם לא הושפעו, אין להם שום נטייה לפרוג והם אף פעם לא עשו שום דבר שקשור לפרוג. כנ"ל לד זפלין. אגב, מטאליקה משנת 1990 כבר לא עושים טראש מטאל או כל סגנון מטאל אחר אלא רוק כבד.

Liorking

New member
תפסיק לדבר שטויות

לפני שאתה יורה משפטים נבובים, תחשוב קודם על מה שכתבתי. לא קראתי לג'אסטיס ולביתי הקדושים אלבומי פרוג. כתבתי שהם נחשבים, כלומר מישהו מחשיב אותם, ומקורות המידע שלי הם אתרי מידע על מוזיקה (allmusic, progressiveears, digitaldreamdoor). באמת הם אלבומים יותר מורכבים מאחרים - ג'אסטיס יש לו תיפוף יותר פרוגי וב"ביתי הקדושים" יש יותר מלוטרון וכו'. אמרתי שהם יותר מורכבים מאלבומים אחרים שהם עשו. גא'סטיס באמת יותר מורכב מאדון הבובות ו"ביתי הקדושים" יותר מורכב מהאלבום השני. במודע או לא במודע, המורכבות הזה יש לה נטייה להשתייך לפרוג, אבל הם עדיין לא מספיק מורכבים בשביל להיות פרוג. זה מה שטענתי בהודעה הקודמת.

The Cabana Boy

New member
מצד אחד

באמת לא רשמת שאלבומים האלה הם פרוג. מצד שני רשמת ש"האלבומים האלה נחשבים כפונים לכיוון פרוג" וזה לא נכון, כי אין להם שום קשר לפרוג. אגב, לרוב אתרי המידע יש טעויות בלקבוע ז'אנר לאמן. זה בסך הכל בין אדם אחד לחמש שמחליטים איזה ז'אנר מקבל כל להקה.

JohnPaul

New member
בין אם הוא פרוג או לא

ואני אגב לא מחשיב אותו פרוג, זה מובן מאליו שיש יותר כאלה ששומעים פרוג ושומעים זאפה מאשר כאלה שלא אוהבים פרוג ולא מתחברים אליו ושומעים את זאפה. יש בפורום הזה לא מעט שכן אוהבים את זאפה, ולכן יש לו זכות קיום. חוץ מזה, למה לאלבומים מ1967 יש זכות קיום בפורום? אל תגיד לי פרוטו פרוג, כי רוב אם לא כל האלבומים שהזכירו שם הם לא פרוג ועובדה שאפשר לכתוב עליהם בפורום. וזה פשוט מעצבן אותי שכל פעם אתה כותב איזה משהו מזלזל וציני כשמזכירים את זאפה, זה ילדותי ולא פחות מעצבן מהודעות הנאצה שנכתבות כאן ע"י שמות בדויים.

ציני, כן?

מזלזל? לא. או רגע, בעצם... אולי... לא, לא סופי. כפי שאמרתי קודם, החיים יפים, קח את זה בקלות, העולם צוחק אז מצחיקים וכדורגל משחקים ארבעה רבעים. בסה"כ הלצה חסרת זדון, לא צריך להתייחס לזה ברצינות, או בכלל, בעצם. מניסיון, מדברים שמעצבנים אותך עדיף פשוט להתעלם. אפשר לכתוב על הכל בפורום. זאת הייתה סאטירה. זה לא היה ברור? כנראה לך זה לא היה, כי אתה יחסית חדש בפורום. רגע, אז זאפה נולד היום או לא?

JohnPaul

New member
כן.

וחדש זה באמת באופן יחסי, אבל בחצי השנה שאני פה הספקתי להכיר את הפורום.

ריח של בקו"ם ../images/Emo6.gif

מה שאני שכחתי אתה עוד לא הספקת לזכור! טוב, סוגרים את הבסטה?

אולי די כבר עם ה...

חומוס!

NevoSe

New member
קראתי את הדיון ו..

אני חייב להגיד שזאפה, הוא מאווווווד פרוג. תשמע את האלבומים הראשונים שלו, לא את האחרונים, ככה תקבל מושג קלוש לרמה של החור הזה שמבחינתי הוא אחד הגאונים שיש. הסוד הוא שצריך לשמוע אותו לפניייי שהוא הפך את המוסיקה שלו לסטנד אפ אחד גדול על הבמה. (למרות שהמוסיקה עצמה עדיין מדהימה). תקשיב ל- Waka/Jawaka שלו משנת 1972 ו Hot Rats מ1969. ואז תבין את דגולתו.

עמית ע

New member
אני יודע

היום מוריס אלמדיוני, פסנתרן ג'ז אתני יהודי-אלג'יראי, יופיע במועדון הזאפה בתל אביב. זה גם תאריך יום ההולדת של ג'יין פונדה.

HelterSkelter1

New member
גם להיידי קלום יש היום יומולדת

סתם לא יודע, אבל זה סתם תירוץ טוב לשים תמונה שלה. תהנו:

למעלה