מי יודע מה יש מחר??

מי יודע מה יש מחר??

מחר יום הזיכרון ליצחק. בואו לא נדבר על הרוצח ועל אריאל זילבר ועל כל מה שהולך עכשיו. מה דעתכם על יצחק? מה אתם יודעים עליו?

koshcosh

New member
איזה נושא, כבד על הבוקר

אממ אין לי שום בעיה עם זילבר ולכל אחד מותר להשמי את דעותיו, אני אישית לא אוהב את המוסיקה שלו אזמבחינתי זה לא משנה.... אני לא חושב שיצחק היה אדם רע אבל אני נורא לא מסכים עם דעותיו... אני חושב שצריך לתייחס ליגאל עמיר כרוצח, בדיוק כמו כל רוצח אחר, ואם זה אומר המתקת עונשו אז בסדר. כמובן שחייבים לאפשר לכל אדם להתחתן ולהוליד ילדים. מבחינת היום, אין לי כל קשר לא ממש מעניין אותי.

B R A Y E R

New member
מנהל
../images/Emo153.gif../images/Emo174.gifהוא ממש אבל ממש לא

כמו כל רוצח אחר. הוא אדם שלקח את החוק לידיים ורצח מנהיג. מי הוא חשב שהוא כשהוא החליט לשים קץ לחייו של נבחר הציבור, רק כי הוא לא הסכים עם דעותיו?!?!?!?!?!? הזכות להתחתן ולהוליד ילדים בכלל לא מגיעה לחלאה הזו. כשהוא החליט לרצוח את ראש הממשלה, הוא ידע מראש מה העונש שמצפה לו ואיך הוא יגמור לעצמו את החיים בכלא. כל זכות שאנחנו מוסיפים לו, זה רק עוד יריקה בפרצוף של עצמנו. אנחנו רק נותנים לו להמשיך לזלזל בנו.

DEANC

New member
../images/Emo45.gifמסכים

הוא לא רצח רק את יצחק רבין, ראש הממשלה. הוא רצח את הדמוקרטיה.

abs7

New member
לא מסכימה איתך.

זה לא משנה אם הוא רצח מנהיג של עם או כל אדם אחר בציבור. אני מאמינה בעובדה שערך חיי וחיי ראש הממשלה שווים. כולנו בני אדם ורוצח הוא רוצח באשר הוא. לא צריך להתייחס להתייחס ליגאל עמיר בשונה משאר הרוצחים. אני ממש לא תומכת ביגאל עמיר כי בעיני כמו כל רוצח אחר הוא בנאדם נתעב ואני אישית הייתי אוסרת עליו את הזכות להקים משפחה וגם על כל רוצח אחר.

כן צריך,

כי נכון שחיי רה"מ וחיי או חייך הם אותם חיים, וחייו לא שווים יותר. אבל יגאל עמיר לקח את המדינה לידיו והחליט לשנות את הסדרים בה בגלל שלא הסכים עם דעות יצחק רבין. הוא בפירוש רצח את הדמוקרטיה, אז לא- הוא לא כמו כל רוצח אחר. הוא לא רצח אדם "רגיל", הוא רצח את רה"מ וזה היה לא בגלל סכסוך כמו אלו עליהם אנו שומעים כל יום, אלא בגלל דעות פוליטיות, וזה לא נחשב אותו דבר. הוא ידע שהוא חי במדינה דמוקרטית, שבה קובעים הרוב, והוא פשוט הלך ו'רצח' גם את דעותיהם של אלו אשר הצביעו לרבין. ו'רצח' את מה שהם חשבו.

koshcosh

New member
כאילו אין אנשים מאחורי רבין

כמו פרס וכל השמאל, הדעה של המצביעים לא "נהרגה", עובדה שאנו עדיין בעידן דמוקרטי כך שהדמוקרטיה לא מתה.

DEANC

New member
היא כן, למעשה.

מי נבחר לראשות הממשלה לאחר רצח רבין? נכון, נתניהו. הדמוקרטיה זועזעה באותו רגע ועתיד המדינה השתנה בקנה מידע שכנראה לא נדע לעולם. לרצוח מנהיכ זה לרצוח את העם ובחירותיות, אי אפשר להתווכח על זה.

koshcosh

New member
נתניהו נבחר כי העם הבין השמאל מפשל

בהנהגת המדינה, הדמוקרטיה זועזע אבל היא ממש לא נפלה.

DEANC

New member
מפשל?

רבין נבחר ב-92, תוך שנתיים היה לנו הסכם שלום עם ירדן שסגר את החזית המזרחית במלחמות. נתניהו נבחר כי העם היה בשוק, הוא לא היה נבחר בדרך אחרת וכן, זה מוות לדמוקרטיה.

DEANC

New member
בקשר ליחס אליו (עמיר)

זה לא שהוא צריך לקבל את היחס שהרוצחים האחרים, אלה הרוצחים, האנסים והגנבים שצריכים לקבל יחס כשלו.

koshcosh

New member
בנו?

חמוד אם תרצה או לא תרצה הוא חלק מאיתנו וצריך לגלות אחריות ולהבין שהדמוקרטיה עוד קיימת, אני חושב שאדם שרוצח קשיש( ויש כאלה בשפע) הוא חלאה גדולה פי מאה מיגאל. הזכות להתחתן ולהוליד ילדים היא זכות שהקב"ה נתן כמעט לכל בני האדם ( לא לעקרים ) ואין לך, ילד טיפש בן 15 זכות לבוא ולאמר משהו אחר. הפשע שעשה חמור, רצח הוא האיסור הגדול ביותר בתורה ( ולפי ההלכה דינו מוות), אבל מכיוון שאנו לא חיים במדינת הלכה של משפט עברי, אנו ניתן לו את העונש שמגיע לרוצח לפי בית המשפט והחוקים הישראליים, לפיהם גם לרוצחים ממתיקים את העונש לפעמים. מצטער שאמרתי שאתה טיפש, אבל באמת השעה שלך טיפשית ומראה חוסר ידע.

DEANC

New member
אם כבר אתה מדבר על חוקי המדינה

יש חוק האוסר מתן חנינה וחופשות לרוצח ראש הממשלה, פירצה בחוק נתנה לגנים המזוהמים של עמיר לצאת מבית הכלא לבטן (שבינינו, נראית מזוהמת) של לריסה טרימבובלר. ואם כבר העלת את הנושא הדתי, הקדוש שלך נתן את החיים, מי הוא אותו רוצח שיקח אותם? להרוס משהו זה גרוע בהרבה מלא לאפשר לדבר להתקיים מלכתחילה, זה מונע את עוגמת הנפש. אפרופו זכויות: מי אתה שתקרא לבן טיפש?

koshcosh

New member
תשובה

כמו שאמרת בעצמך בחוק יש פירצה לא קטנה, וכמובן שחוקים ניתן לשנות. לפי התורה אסור להרוג, אבל גם רוצח הוא אדם , וחייבים לתת לו הזכיות הניתנות לו ע"י הקב"ה ( לא המדינה!!!) להוליד ילדים ולהתחתן.. אני ציינתי בהודעה אל בן שהוא אינו טיפש אלא שעמדתו היא טיפשית וחסרת הבנה, מי אני הוא עניין לא רלוונטי.

DEANC

New member
הוא ידע מראש שהזכות הזאת תילקח

בכל זאת הוא קם ורצח. אחד כזה ראוי למוות ארוך ומייסר ע"י קריטת כ"א מהעצמות בגופו מהרחוקה לקרובה, בלי משכחי כאבים. בוא נפסיק לדבר על זכויות הפושעים ונדבר על זכויות הקורבנות. זה דפקט גדול במדינה שלנו, לפושע יש יותר זכויות מלקורבן.

koshcosh

New member
הקורבן כבר מת

הוא לא חלק מן העולם הזה, לעומתו הפושע עדיין פה! אין מקום לדבר על זכיות הקורבן כי פשוט אין לו! ובהודעה שלך האחורנה ממש הרגזת אותי, מי אתה חוש באתב יא חתיכת ילד מפגר??? מי אתה שתגזור על בנאדם חי ונושם שיש לו צלם מהקב"ה בכבודו ובעצמו שעונשו יהיה ארוך וכואב כזה? מי אתה הא? ילד בן 15 (עכשיו אני מבין כמה צדקתי..) שלא מבין כלום, מה שברת פעם את היד? נקעת את הקרסול? מי אתה שתתלוש לאנשים את העצמות? אתה חתיכת פרא אדם! האם יגאל תלש לרבין את העצמאות? האם הוא נתן לו מוות ארוך וכואב? מי אתה שתקבע שהוא ידע שזכות המשפחה תישלל ממנו אחרי הרצח? למה שידע את זה? אם אתה לא יודע יגאל עמיר היה בבית ספר למשפטים לפני הרצח, כך שהבין טוב מאוד מה יהיה עונשו לפי משפט צדק במדינת ישראל, שלילת הזכות למשפחה היא לא הגיונית בעליל! התגובה האחרונה שלך היית מפלצתית, ואני מקווה שתתנצל.

וואו אתה מגזים../images/Emo110.gif

כל העניין הזה של ה"ילד מפגר בן 15" בהודעות שלך לא מתאים בכלל:/ בשביל מה עכשיו אתה מתחיל לקלל? אפחד אחר לא קילל אותך פה.. ואגב אם כבר.. אז אני חושבת שאם יגאל עמיר היה יכול הוא היה דואג לו למוות ארוך וקשה.. אבל זה ככ לא משנה כי הוא עדיין הרג בנאדם ולקח לו תזכות לחיות.. אז הוא צריך עכשיו לקבל זכויות? הוא לקח אותן לרבין אז למה שהוא יקבל אותן?

מסכימה איתך לגמרי../images/Emo45.gif../images/Emo13.gif

תפסיק לקלל,זה קודם כל. יפה שיש שיחה מעניינת-אבל למה לרדת לרמות כאלו נמוכות
:/ זה לא כאילו שהוא יעשה ויבצע את מה שהוא אומר.הוא אומר את דעתו ונותן לה ביטוי.זה הכל! ולדעתי- עצם העובדה שהקורבן כבר מת לא אומרת שעכשיו אפשר להתעסק ב'סלב' ! זה לא כאילו היה קורבן של איזה דיבורים ומת מוות טבעי ולא קשור...הקורבן לא מת סתם!!!הוא מת כי מישהו רצח אותו. עכשיו משהו קשה בשבילך- נסה להעמיד עצמך במקומו של רבין ז"ל.לא משנה מה דעותיך הפוליטיות[מקסימום תדמיין שלגבי הפוליטיקה המצב היה הפוך]. עכשיו,נבחרת על-ידי הציבור להנהיג מדינה.וכמו במשטר דמוקרטי תקין-הרוב בחר ועל כולם לעשות! מי שלא מסכים,יכול להפגין נגד.יש דרכים חוקיות להראות את דעתך. אסור בשום פנים ואופן לקחת את החוק לידיים! דמיין שאם אתה רבין,נבחר הציבור,נרצח.מחר אתה נרצח בדם קר.בכוונה.ממישהו שחשק במותך.רצה שתמות כדי להמית את דעותייך.להמית את דרכך.להמית את השלום[ואל תגיד לי שזה לא נכון,כי ראה מה מצבנו היום,וראה לאיזה כיוון הוא נטה אז!]. ולא סתם מישהו,מישהו מעמך.מישהו שיודע את חוקי המדינה,שיודע כי הרוב קובע כאן.מישהו שהיה בבחירות והצביע
אך זה לא מספק אותו,עצם זה שכל העם מאמין בך-לא מספק אותו.מלחמת האחים שהוא יכל ליצור-לא מעניינת אותו בכלל! הוא שם זין על היתר.עושה כרצונו.אתה יכול לדמיין איך תראה המדינה שלנו אם כל אחד יעשה כרצונו וניתן להם פרווילגיה לעשות כך
עכשיו,האם לדעתך לאותו אדם,שרצח אותך,למרות שרוב העם בחר בך.למרות שזוהי מדינת חוק. האם לאותו אדם שגזל חיים,האם זה הוגן שיביא לעולם חיים חדשים
ותחשוב על זה. *סליחה על החפירה,זו התגובה שלי לכל השיחה הזו...*

koshcosh

New member
פשוט מאוד

כן. את מנסה להעניש את זרעו . והתינוק פשוט לא אשם , בדיוק כמו לריסה ...

DEANC

New member
לריסה אשמה

היא לא הכירה אותו לפני עד כמה שידוע לי והתנדבה ללדת לו בן רק בגלל שהוא רוצח ראש הממשלה. אף אחד לא מעניש אותה או את הילד (שאני כבר מרחם עליו, לא בגלל החיים שיהיו לו [והוא יהיה מקובל בחברה הזאת] אלא בגלל החסך בהורים נורמאליים) אבל שלא יצפו לשחרור של האב 'אל חיק המשפחה'.

למעלה