מי יודע מה המקור ל..

candy77091

New member
נכון, המעשה שעשה שאול אסור

ע"פי הדרכת הבורא ואיך זה קשור לכל העניין המדובר?

סקיפי

New member
הא?

אתה לא יכול להגיד שהתנ"ך אומר מה שהוא לא אומר. ואת זה בפירוש הוא לא אומר.

masorti

New member
עניתי ל- micro, ובכל מקרה...

הישארות הנפש היא מה שאת כתבת... הנפש נשארה.

פלגיה

New member
בוודאי לא מן התנ"ך

לדעתי זאת אימרה עממית, והיא בעייתי מאוד (מי שנולד להורים מתעללים, אשם בזה כי "הוא בחר אותם"?)

candy77091

New member
אף אחד לא אשם בשום דבר..

זה עניין של תיקון לנפש, היא בחרה כך כי כך תוכל לתקן את עצמה באופן הטוב ביותר.אני מאמינה שיש לאמירה מקום ואני אברר אותו אולי לא בפורום זה..

סוריאל

New member
אני לא מכיר מקור מן המקורות

אך מעניין לציין שבאחד מסיפוריו (שפורסמו לאחר מותו) מתאר ש"י עגנון את עצמו כנשמה טרם בואה לעולם, המתבוננת באישים שונים לאורך ההיסטוריה היהודית ומתלבטת למי להיוולד.

candy77091

New member
המממ..אם כך אני רואה בזה שיש מקור

כי סיפורי עגנון מבוססים על התנ"ך, הפסוקים וגם תורה שבעל פה.עכשיו צריך רק למצוא היכן בדיוק זה כתוב.או לחילופין ממה לומדים את זה.

סקיפי

New member
בקשר ל"השארות הנפש"

בץנ"ך אין מקום שכתוב בו מה קורה אחרי המוות. לאן אתה הולך - למקום עפר רימה ותולעה... ביהדות, לפחות לכתחילה אין את מושגי גלגול הנשמות למיניהם, ואפילו לא גן עדן/גיהנום. הסיפור של שמואל ובעלת האוב לא אומר לנו כלום על לאן הולכות הנשמות, ומקריאה שלו ברור לנו שהמעשה של העלאה באוב הוא לא בסדר. דבר נוסף: מעניין לקרוא את זה עם התמקדות על הסגנון; דברי שמואל כשמעלים אותו, מנוסחים כמו הקללות בכתובות הקבר הפיניקיות. ואני חושבת שהכוונה כאן היא להדגיש עד כמה הפן התרבותי של התעסקות עם המתים הוא זר לנו.

סקיפי

New member
זה בעייתי.

לגיטימי להניח הנחות; אבל לא יכולה להגיד שהתנ"ך אומר מה שהוא לא.

mirco

New member
השקר הראשון בהיסטוריה

דברי הבורא מן המקרא: בראשית פרק ב 16 ויצו יהוה אלהים, על-האדם לאמר; מכל עץ-הגן אכל תאכל: 17 ומעץ, הדעת טוב ורע, לא תאכל ממנו; כי, ביום אכלך ממנו מות תמות. דברי השטן מן המקרא: 4 ויאמר הנחש אל-האשה; לא-מות תמתון: 5 כי ידע אלהים, כי, ביום אכלכם ממנו, ונפקחו עיניכם; והייתם כאלהים, ידעי טוב ורע: מישהו משקר, במי אתם תומכים?

סקיפי

New member
אבל

מות תמות יכול להתייחס גם לעובדת הקיום של המוות. אאז"נ, תוחלת החיים הפכה לקצובה מראש בעקבות החטא. השטן?

candy77091

New member
האדם הראשון משקר ואז?

איך זה קשור לכל הדיון הנוכחי, לא הבנתי.

פלגיה

New member
הקשר לנושא הדיון לא ברור

ובכלל לא ברור מה האג'נדה שאתה מנסה לקדם בדבריך אלה.

pembencipolisi

New member
השטן ? או שמא נחש מדבר ?

ראיתי מאות נחשים בחיי , רובם בשבי , שנים בטבע ואחד החזקתי בידי. לא שמעתי שאף אחד מהם דבר אל אשה אי פעם, וגם לא שמעתי שאיזה שהוא נחש דבר אי פעם, פרט לכתוב בתנ"ך... דרך אגב : כשכותבי התנ"ך רצו להדגיש שטן הם כתבו שטן, לפעמים בה"א הידעה "השטן" כמו בספר איוב, ומדוע יתכון הכותב כאן שנחש פרושו שטן ?

למעלה