מי הוא ערבי?

avitush17

New member
הם=העם הפלשתינאי הפשוט והתמים

שנשלט ע"י השלטון בצורה עיוורת לגמריי. חשבתי שצריך להבין מה כותבים לפני שמגיבים לא?

TalHai

New member
גיאוגרפית אנחנו ערבים אבל

ערבי הוא מי שמעל הכל בוחר להיקרא ערבי זה אחת ושתיים בהתנהגות/ במנטליות/ בתכונות/ במראה/ בחתך הדיבור/ בדת אנחנו לחלוטין לא ערבים אגב כל המושג הזה מעוות ולא נכון... ערבים הם מי שגרים בחצי העי ערב גרידא גררו את זה להרבה איזורים אחרים בהם גרו אנשים שבעקבות הדת או כל סיבה אחרת אימצו את המנהגים של תושבי חצי העי ערב...

Ragamala

New member
אנחנו לא נראים כמו ערבים?

לא יודע מתי ראית ערבי פלשתינאי לאחרונה, אבל וואלה, אני לא הייתי מבדיל. מנטלית אנחנו בדיוק כמוהם - נקמה, דם, יצריות חזקה, חוסר פשרות, אמונה בנשק כפיתרון, אלימות, מה לא? אה נכון, אנחנו יהודים
אני מדבר בעיקר על הפלשתינאים כמובן

TalHai

New member
אני ממש חושב שאתה טועה...

מנטלית אנחנו דומים???????????????????????? בוא תיצפה בערוץ אם בי סי (המקביל הערביח לערוץ 2) ובערוץ 2 ונחפש מצא את ההבדלים, יהיו לך כל כך הרבה הבדלים שימלאו אנציקלופדיה עבה... אנחנו מאמינים באלימות, בנשק כפיתרון, חוסר פשרות? וזה בטח מסביר למה בזמן שהיו כאן פיגועי טרור רצחניים (95-96) רוב העם היה בעד שלום, זה מסביר גם למה רוב העם היה בעד ההסכם עם מצריים ובעד ההסכם עם ירדן וגם בעד ההסכם ההוא שהביא לכאן את ערפאת, נו איך קוראים לו? אוסלו? לכן אנחנו גם מתפללים לשלום 3 פעמים ביום ולכן קראנו ב-48 במגילת העצמאות לשלום עם שנינו וזה אחרי פרעות תרפ"ט בהם הם טווחו ביהודים תמימים בירושלים, חברון, וגם דמשק ובאגדד. אנחנו לא מוכנים לפשרות??? מסירת סיני תוך כדי הפסד מיליארדים בכך שאנחנו לא מנצלים את שדות הנפט, עקירה של ישובי חבל ימית תוך כדי הסתכנות במלחמת אחים,וכל זה תמורת שקט, מסירת כמות נכבדת של מים לירדנים תוך כדי הפסדים כספיים נרחבים כל שנה כל אלו אינם פשרות? לגבי המראה, אני באמת לא חושב שאנחנו דומים להם, אבל על עניין כזה אין טעם לוויכוח כי זה דינמי.

Ragamala

New member
ובכל זאת

טלויזיה היא לא מראה מייצגת של העם אלא מראה מיפה (וורודה) ב95-96 בוצעה בישראל מהפכה שקטה ע"י רצח ראש ממשלה ובחירות לאחר מכן, וכל זה כי לא כל כך רצינו שלום. אנחנו מתפללים לפי מה שכתוב ולא לפי מה שאנחנו באמת רוצים. על הסכמים חתומים גם הערבים (הרי לא נחתום לבד!!) המגילה לא מכתיבה את סדרי היום של ממשלות ישראל - זאת לא חוקה אלא הצהרה שכבר מזמן לצערי לא קיבלה יחס הולם. מסירת סיני? מה, היא הייתה שלנו? נתנו אותה סתם? יחסי שכנות עם כמה משכנותנו הוא בהחלט דבר ראוי לציון אבל עם זאת, עם כל זה, אנחנו ממש כמוהם. לפי הבחירות, יותר מ50% מהעם מאמין שראש הממשלה הנכון הוא האיש שהערבים הכי מפחדים ממנו תוך רצון להיכנס באם אמא שלהם. העם הזה היה פעם שונה, אולי ב48, אבל היום אנחנו פשוט כמוהם. אולי זה החום?

TalHai

New member
ס-ל-י-ח-ה....

אני מזכיר לך את כיכר רבין העמוסה לפני ואחרי רצח רבין באנשים שהעריצו את השלום... אני לא חושב שרצח רבין היה בגלל שלא רצינו שלום אלא בגלל מטורף אחד שראה לנכון לקחת לידיו את הדין להרוס את שמו הטוב של הציבור הדתי לאומי ושל המסורת היהודית לדורותיה ולרצוח בניגוד לכל הגיון, רצון של הציבור הוא חלק ממנו... נראה לך שרבין וברק נבחרו בגלל שהישראלים חשבו שהערבים מפחדים מהם? אתה אומנם חושב שאנחנו מטומטמים אבל אני לא מאמין שאתה עד כדי כך מעריך אותנו בצורה נמוכה... אני לא שמעתי אף מתמודד לראשות הממשלה שאומר במצע שהוא יקרע לערבים את הצורה או יכנס באים-אימם... רובו הגדול של העם בוחר במנהיג לפי קריטריונים אחרים לגמרי אם לא הפוכים.. אני חושב שאתה מזלזל יותר מדי בעם שלך ואני לא מבין למה, אתה מתעקש להוריד אותנו לרמה שלהם בלי שום סיבה הגיונית... אני באמת חושב שאין כל נקודה להשוואה ביניהם וביננו, בכל עניין תרבותי...

Ragamala

New member
ידידי

העם הצביע בעד ביבי נתניהו אחרי רצח רבין. כיכר רבין מלא במיעוט השקט של העם. גם אצל הערבים יש כאלה - הם לא יוצאים לכיכר כי ירו בהם בגלל התקהלות. מטורף אחד גרם לשינוי תוצאות הבחירות? לא ולא, זה העם שהצביע בעד ביבי. המצע של שרון "שלום עם ביטחון" - הרקורד של שרון "20 קילומטר מבירות" רבין וברק שייכים לתקופה אחרת בה העם היה (51% ממנו) אופטימי. קל להיות אופטימי כשאתה חי טוב. אתה מוזמן לשבוע במחנה פליטים להנאתך. אתה באמת חושב שהעם בחר בראש ממשלה שיביא שלום? (אל תשכח שאני מדבר על הרוב ולא על כל העם). העם בחר באיש חזק שלא יכנע!! לא, ראשי הממשלה שלנו לא יגידו שהם הולכים להיכנס באם אמא של הפלשתינאים אבל זה רק בגלל שהם חיים בעולם שצופה בהם מהצד והם יודעים מה הם צריכים לשדר. יש לך מושג מה יקרה אם יקום אדם שיקרא להפסקת המו"מ וירוץ לממשלה?

Ragamala

New member
ורק כדי שלא תחשוב שאני שונא אותנו

המטרה היא לא להשפיל את העם (אתה חושב שלהשוות לערבי זה משפיל, כמה גזעני מצדך) המטרה היא לזהות את הנקודות הדומות ובכך להבין אותם יותר

TalHai

New member
אני לא השוותי לערבים אני השוותי

לרוצחים, זה מאוד בולט בהודעה אני לא גזעני ותקרא את ההודעה שוב ותבין את זה. אני מבין מה שאני רואה, אני לא יודע איך אתה מבין את מה שאתה מבין...

TalHai

New member
תשמע אתה מסיק מסקנות שנוח לך

להסיק.... את ביבי בחרו בגלל שפרס לא היה ראש ממשלה טוב נקודה, ביבי הבטיח להמשיך את הסכם השלום וקיים, למרות שהוא היה מהימין הוא היה האחראי (לצערנו או לא) להסכמי ואי, ולהסכם בחברון... הוא לא היה לטעם העם מספיק מוחץ במילוי המטרה שלו (שלום...) ולכן נבחר ברק... גם אריאל שרון הציע ועדיין מציא שלום הוא מנסה בכל דרך להתרחק מהמלחמה וההתנתקות היא אחת הדרכים שלום (על אף שהיא מאוד לא יעילה), ראש ממשלה שרוצה רק מלחמה ודם היה מוביל תוכנית לפינוי ישובים? נו באמת... ולגבי הרקורד של שרון, אני חושב שזה ברור שהוא שינה כיוון לחלוטין...

צודק לחלוטין

ובאמת, זוהי סיבת שנאתם של היהודים (טוב, רובם) לערבים - ההשלכה של כל השנוא עליהם בעצמם. פסיכולוגיה פשוטה. אותו הדבר, אגב, קורה בין השבטים הסרבו-קרואטיים השונים אחת לכמה עשורים. ואגב: כבר לפני למעלה מחמש שנים, נתגלה קשר גנטי מוכח בין ה"יהודים" ("אשכנזים" ו"מזרחיים" כאחד, אגב) לבין הפלשתינאים - שהם, כנראה, בכלל צאצאי היהודים, שלא גלו אחרי מרד בר-כוכבא - ועם שהגיע הנה הכיבוש המוסלמי, התאסלמו ברובם... אנחנו עם אחד!! רק צריך להבין זאת...

היכן קראת על הקשר הגנטי הזה?

סביר שהערבים כאן הם בחלקם גם צאצאי היהודים שחיו בארץ בתקופת בית שני, אבל לא שמעתי על מחקר גנטי שמאשר זאת. ישנו מחקר היסטורי תרבותי של יצחק בן-צבי שטוען למוצא היהודי של חלק ניכר מערביי ישראל, על סמך ראיות שונות. למשל, השמירה הקפדנית על שמות יישובים המוכרים לנו מתקופת בית שני. (כמו בית עור א תחתא ובית עור א פוקא שהן גלגול של בית חורון עליון ותחתון. שימור השמות מצביע על רציפות התיישבותית).

אריק ל

New member
לא בהכרח

לאחר הכיבוש המוסלמי בארץ, יכלו להתנחל ערבים טיפין טיפין אל תוך היישובים הללו, וכך להפוך לרוב, אבל את השם לשמור. זה קרה בהרבה מקומות בעולם. הדרך היחידה לוודא שהפלסטינים הם אכן יהודים היא בבדיקה גנטית. לדעתי רק מיעוטם הם צאצאי יהודים, כיוון שרק מיעוטם יכולים לטעון לישיבה של שנים רבות כאן - הרוב הגדול של הפלסטינים הגיעו לפני ב-170 השנים האחרונות (ובעיקר במנדט הבריטי). חלקם הגדול אגב בכלל לא ערבים - אלא יוונים, בוסנים, כורדים, צ'רקסים וכו', שאמצו את השפה הערבית ב-100 שנים האחרונות.

גם בדיקה גנטית

לא יכולה אלא רק לתת כיוון כללי. הרי ברור שכולנו מעורבבים כהוגן. עניין השמות היה רק ראייה אחת מתוך כמה, ובכל אופן הוא מעיד במידה רבה על רציפות היישוב – וזה לא דבר מבוטל. האם יש לך נתון, כמה ערבים ובני עמים אחרים היגרו לכאן ב 170 השנה האחרונות? לפי מיטב ידיעתי כל הקבוצות הלא ערביות שהזכרת, צ'רקסים ואחרים, היו תמיד שוליות.

אריק ל

New member
ידוע שתחילת ההתיישבות המחודשת

בארץ ישראל ע"י גורמים לא יהודיים התחילה בשנות ה-30 של המאה ה-19, כתוצאה מכיבוש ארץ ישראל ע"י מצרים, למשך 11 שנים. חיילים ופועלים התיישבו בערים הרוסות ועניות (יפו נבנתה אז מחדש). בנוסף, באותה תקופה, צרפת כבשה את אלג'יריה, והשבטים שנלחמו נגד צרפת ברחו לסוריה, והתיישבו בצפון הארץ. אח"כ האמפריה העותומאנית עודדה צ'רקסים, כורדים ובוסנים (שהגיעו לארץ אחרי שאוסטריה כבשה את הבלקן) להתיישב בארץ כקונטרה נגד הבדואים המרדנים. יש כפרים ליד קיסריה ובשטחים ששמות המשפחה הם בוסנים. יוונים הגיעו לארץ באותה תקופה בגלל מלחמת יוון-טורקיה (מלחמת העצמאות היוונית) שבגללה נרדפו יוונים רבים ע"י הטורקים באיזורי איזמיר, והם נדדו והתיישבו בארץ (שנחשבה כאיזור נטוש). אחרי תחילת ההתיישבות היהודית, הגיעו ערבים נוספים בעיקר מסוריה ולבנון כדי לעבוד בארץ. בתקופת המנדט הבריטי עשרות אלפי אם לא מאות אלפי חורנים (ממחוז חורן שבסוריה) היגרו בחופשיות אל תוך המנדט, בעוד הבריטים סרבו לתת ליהודים להגר. כל העמים האלה הם אלה שמרכיבים את רוב הפלסטינים, לפי מיטב ידיעתי. כמובן שיש גם אלמנטים נוספים, מקומיים, כמו שומרונים שנאלצו להמיר את דתם לאיסלאם במהלך ימי הביניים והתקופה העותומאנית, ועוד יהודים שנאלצו להמיר את דתם לנצרות בתקופת הצלבנים ואח"כ לאיסלאם בתקופת הממלוקים, וכו'. אבל הרוב הגדול של המוסלמים בארץ מוצאו ממהגרים שהגיעו ב-170 השנים האחרונות. קח גם בחשבון שרוב הארץ לא הייתה ראוייה ליישוב - חלקה הצפוני היה מכוסה בביצות, ואילו חלקה הדרומי היה מלא בשודדי דרכים בדואיים שמרדו באופן קבוע כנגד השלטון העותומאני.

TalHai

New member
היה גם ישוב לפני זה

כבר לאחר גירוש ספרד הגיעו לכאן יהודים... ומס' שנים לאחר מכאן הייתה פריחה של יהודים בארץ, בעיקר בצפון. זה קרה כבר במאה ה-16....

קיימות הערכות על מספרים?

אני חולק עליך בקשר להערכת גודלן של הקבוצות הלא-ערביות בין המהגרים. צ'רקסים למשל הובאו למשימות צבאיות במקומות ידועים, בהם הם יושבים עד היום. (כפר כמא וריחניה). יש לכך תיעוד והם לא היגרו באופן עצמאי. אגב, שיים בשטחים שם המשפחה "בושנאק" המעיד על מוצא בוסני, אם אני לא טועה יש חבר המועצה הפלשתינית בשם חסן בושנאק. אבל כמה בוסנים באמת הגיעו? וכמה יוונים? קהילה משמעותית לא היתה נטמעת לבלי זכר, ואף ממירה את דתה. בקשר להערכת חלקם של מהגרים ממוצא ערבי (אגב, גם מצרים הגיעו, למשל לאיזור השרון) לעומת תושבים שחיו כאן מלפני המאה ה19, חלק זה ודאי משמעותי מאד - אבל לי לפחות לא ידוע עד כמה. אתה מכיר מחקר בנושא?

אריק ל

New member
יש כמה מחקרים בנושא

הידוע שמבינהם הוא בספר "מאז ומקדם", שנכתב ע"י פעילת השלום ג'ואן פיטרס. ידוע לי שמספר הבוסנים עמד על כמה אלפים (אבל זה היה בשנות ה-60 של המאה ה-19), מתוך אוכלוסייה מוסלמית שכ-40 שנה אח"כ מנתה 100,000. היוונים גם הם הגיעו במספרים לא מבוטלים. אגב, גם היוונים וגם הבוסנים לא המירו את דתם - הבוסנים הם מוסלמים, והיוונים הם נוצרים (רוב הפלסטינים הנוצרים הולכים אחר הכנסייה היוונית אורתודוכסית). בקשר לצ'רקסים - הם פוזרו ברחבי הסהר הפורה בידי רשויות עותומאניות אחרי שרוסיה הצארית כבשה את הקווקז (וטבחה ברבים מהם). סביר להניח שחלק לא מבוטל מהם, שלא חי בכפרים צ'רקסים מבודדים, נטמע באוכלוסייה הערבית בדיוק כמו הבוסנים. ידוע על כפרים כורדים שהיו קיימים אפילו באיזור הגבול עם חצי האי סיני. (רבין עצמו כתב על זה אם אינני טועה). אינני טוען שרוב הפלסטינים הם ממוצא לא ערבי, אבל אני טוען שרבים מהם כן. הייתי נותן הערכה גסה שבין 25% מהם ל-40% אינם ממוצא ערבי מוחלט. והערכה זו לא כוללת את ה-10% פלסטינים נוצרים. המהגרים הערבים הראשונים במאה ה-19 היו מצפון אפריקה - מצרים ואלג'ירים. אח"כ רוב ההגירה הגיעה מרחבי האמפריה הבריטית במזרח התיכון (סודן וחצי האי ערב), ובעיקר מסוריה ולבנון. אגב - נזכרתי שניתן גם למצוא ערבים עם שמות משפחה שמעידים על מוצא מחצי האי ערב. הסיבה לכך היא שבמהלך 30 השנים הראשונות של המאה ה-20 (עד 1932), משפחת סעוד, אשר כבשה את חצי האי ערב (ובסופו של דבר גם גרשה את השבטים ההשמאים אל ירדן של היום), גרמה לעזיבה של שבטים אשר לא סרו למרותה. שבטים אלו היגרו צפונה, אל עיראק, ירדן וארץ ישראל.

למעלה