Tal_Ya_Tal
New member
מי אני?!?!../images/Emo42.gif
היי אביר, כפי שהבטחתי לך, (מוטב מאוחר, מאשר..
) השאלה ´מי אני?´ היא השאלה היחידה הראויה להישאל, על פי אדוויטה ודנטה. מפני שמסע רוחני אמיתי הוא, למעשה, המעבר מזיהוי עצמי עם היסטוריה אישית ועם עתיד של הגשמה עצמית לזיהוי עם האחד. שאין לו עבר, שאינו מותיר מאחוריו עקבות , שאין לו עתיד כלל, כי במהותו אין הוא מתהווה. התחושה השגוייה של זהות אישית נובעת תמיד מהזדהות עם תהליך מסוים שמגדיר את העצמי, הקשור לרצף של התהוות בזמן שהתחיל בנקודה מסוימת ואמור להמשיך הלאה, אמור להמשיך להגשים את עצמו במה שמכונה ´עתיד´ אפשר לומר, שאני יודע/ת מי אני כי אני זוכר/ת מי הייתי עד עתה ומי אני רוצה להיות. (כלומר, הזהות האישית, יכולה להיות מקושרת רק לעבר או לעתיד) אולם כידוע, הזמן היחיד שקיים הוא ההוה. אז מי אני בהווה? מי אני עכשיו? מי אני ברגע זה? מי אני ללא ההיסטוריה שלי ומי אני ללא העתיד המיוחל? כאשר נשאלת שאלה כזאת, מפונה מקום למישהו או למשהו שהוא תמיד חדש. שאין לו היסטוריה ואין ציפיה לעתיד. לכן אין זהות מעבר למה שקורה בכאן ועכשיו. ולכן מה שקורה בכאן ועכשיו אינו ´קורה´ למישהו מוגדר. ומשום כך איננו בונה או מגדיר זהות כלשהי. במקום בו נוכח זה שאין לו עבר ואין לו לעתיד, אין לו זהות אישית, למעשה אין לו זהות כלל. שום דבר לא נצבר או נאסף. אין המתנה לכלום. יש הוויה כאן ועכשיו. מי שאינו חושש להביט על עצמו ללא עבר וללא עתיד, יראה את עצמו כמות שהוא, ללא קשר לזמן. מי שאינו חושש להביט על עצמו ללא זמן, יהיה חופשי בן-רגע. L&L TALYA
היי אביר, כפי שהבטחתי לך, (מוטב מאוחר, מאשר..