מי אתה?

mga-abir

New member
מי אתה?

מגיפת "אלוהים" ואלוהות "מפילה" חללים רבים. ללא בושה מכריזים: אני נגוע,אני אלוהים. יש בי אלוהים, וחוזר חלילה. אלוהים הפך יציר אדם, אלוהים הפך לפייה הטובה. תמוהה בעיני העובדה שעוד מוסיפים מאפיינים לאלוהים כחלק מהראייה האנושית שהופכת את האלוהים לאנושי, יותר ויותר.אל מול אלה הדברים חולם האדם על יכולות אלוהיות מופלאות ומנסה בכל דרך להשיג הבנה ושליטה בהם. לדוגמא ע"ב שמות שיש רבים המאמינים בהם בכל יכולותיהם אולם מאידך,אלוהים נשאר בגדר ההבנה והתפיסה האנושית. פיצול זה מתעתע בהבנות וחוסם את הדרך לחיבור עם אלוהים.האם רק האדם יכול? הרי על פי אותו הגיון אנו מעתיקים או משערים אלוהות, ואם היא קיימת קיים גם אלוהים. כתבתי כבר שאלוהים יכול להיות חומר ללא צורה, וצורה ללא חומר, האם יש בהשגתו של אדם להבין זאת? אביא דוגמא אחת מקבילה הנמצאת באדם,אך אין זה אומר שהוא אלוהים מפני שאנו כחלקים לא נוכל להוות את סך האלוהים ותכונותיו מאחר והוא השלם. חלקינו בו החומר ללא הצורה,והצורה ללא חומר שהם השכל והדמיון.-דמיון כצורה ללא חומר, ושכל כחומר ללא צורה. כאשר נטיב להתבונן בהם ונתן להם ביטוי תהיה זו התפתחות רוחנית/אלוהית. ולסכום אשאל: מי נטע בנו שכל לדעת ולהבין חוכמה? לדאבוני כיום מכוסה קטנות האדם על ידי אלוהות גדולה שיצר. בברכה אביר

mga-abir

New member
זהות ניסתרת

נושא:האני הניסתר ה"סוטה" האני האמיתי בתאריך: 13/04/2001 04:44:41 הכתבה: אדם גדל מתפתח ומתעצב בגופו ובנפשו.ככל שיזוהה באשיותו ע"י הזולת ועל ידי עצמו,לא יתן לעולם דרור מלא למאויו. זוהי מכשלת החיים. והינה נחלת הכלל. כולל האנשים המוארים לכאורה.ללא הבדל דת גזה ומין.כשם שלא ניתן לחיות באור מוחלט ואנו זקוקים לצל,כך גם אנו זקוקים לתת פורקן למאווים אלו.קימת בנו זהות נסתרת שאף אנו נוטים להתעלם ממנה לעיתים עקב השפעת הסביבה והחברה כולל הסביבה הקרובה ביותר (קשרי דם)זהות זו מורכבת ממאווינו (איני מציין פחדים וחרדות הכלולים בפנימיותינו בדף זה)הכמוסים ביותר הינם כוח מניע בעל אנרגיה אדירה הגולשת לעיתים.נקרא לכך הפינות המוצלות בחיינו.פינות אלו הן תוצר של כניעה לאילוץ חברתי וגובל בהקרבה אישית.כולם מסתתרים מתחת למסוה המסיכה (שאף היא משתנה תדיר) אף אם נהייה שלמים עם דרך חיינו,עדיין נישא זהות נסתרת זו. זהו האני מאחרי האני העומד בין האני לאני העליון. מן ספח החוצץ בניהם ואינו נפרד במהותו.אקרא לה זהות המאווים הניסתרים.ניטלה מוטמא בנו בחוזקה,פועל כמאיץ אך נבלם בעטיה של ההכרה העצמית במציאות הנילוית סינון משקעים אלו או חלקן גורם משפיע להתנהגויות שאינן תקינות לאורך חיינו אך מקובלות בחברה.זהות זו באה לביטוי באופן ניסתר ומקודד,ובחלקו נשאר עלום. בעולם הרוח והמחשבה קורא הוא דרור למרות היותו עלום לזולת לנו הוא מוכר היטב למרות ההכחשה העצמית. בקטגוריה זו נמצא אנשים שפעלו על פי זהות ניסתרת זו בגלוי והינם בשולי החברה.החברה אינה סולחת.לפחות חיו את האמת שלהם ביתר כנות וללא הכחשה ולא חשובה הסיבה.איני דן בכאלו אלא באדם הממוצא באדם הנאור באדם המואר ליכאורה.גם האדם הרגיל מביע זאת אך בצורה מקודדת-גחמות למינהם,הרגלים מגונים (לא לו לחברה)הנאה עצמית שכרון חושים,שיעבוד,אובססיות לדבר ואו לרעיון.האין אלו פנים שאנו יכולים להרשות לעצמינו להעמיד ולהביעם לעיתים ברבים. (בודאי) מיהו החכם היכול להביט נכוכה דרך דברים אלו ולגעת בשושיהם? לכן אומר אין צדיק בסדום, נפעל ככל שנפעל אנו נשלם את מחיר ההבלגה נשלם גם אם לא נבליג המחיר לעיתים הוא יקר מאוד, הוה אומר אובדן על כל משמעויותיו אשיות בראש ובראשונה חירות כבוד כסף חברה. מאחר וברוב הזמן המחיר הוא חלקי אנו מאבדים את נשמתינו טיפין טיפין אין שיווין בעולמינו למרות היולדנו אנו שונים.כבוגרים אנו תוצר של אירועי עבר עם מבט לעתיד ללא הוה. ואם מישהו חולק על כך שיענה בצורה ענינית ויבהיר. בברכה mga-אביר בעל זהות ניסתרת וכבושה

הרוח הנעה בתוך המילים...

הכתובות, מקנה תחושה של עצבות מסוימת, כבדות תנועה...ואכן באה כאן לידי ביטוי החסימה . חסימת האמת הכבושה. והרי אתה יודע שכבושה בתוכך אותה אמת הזועקת להתפרץ...וכל אותן מוסכמות חברתיות הן אלה היוצרות בעבורך(מין הסתם גם בעבור אחרים) את החסימה, אז מדוע ? למה אינך מרשה לעצמך ? למה אתה כובש את האמת שלך ? האם הפחד חוסם...הפחד הינו תוצר לואי של אנרגיה כך גם האומץ, האומץ לומר את האמת שלי, ללא כחל ושרק, כך בפשטות כפי שאני...אדם!הפוך את האנרגיה , והייה אמת... אור ואהבה, סול ולורי

mga-abir

New member
סול ולורי יקר/ים

לא אוכל להתכחש עתה לדברי, אולם מן התאריך עולה שנכתבו לפני זמן מה. הכוונה לא היתה אישית אז. אולם כיום מהתבוננות בכתובים אתייחס למהות הדברים. אין אדם יכול לקום יום אחד ולנתק את עצמו ממשפחתו,אשתו וילדיו ולנוע כרצונו. עקרונית זה אפשרי. למעשה החסימה לעיתים הינה מוסרית ונובעת מתוך כיבוש האגו. ברם עם ההתפתחות הרוחנית הצורך הנסתר נעלם והחיים בהתהוותם במציאות חיינו מתקבלים בשלמות. במצב זה נעלמים הספקות ותחושות המעצור של דברים שבדיעבד הוגבלנו בינם.לסיכום ניתן לומר: לא רקבעצם ההשגה הינך משיג שלמות, אלא גם באמצעות אי ההשגה וההגשמה.ושניהם יחדיו כשני חלקי השלם. כאשר נלמד שאין חלקים ובכל דבר נמצא השלם, אזי נמצא את השלווה שבשלמות. בברכה אביר.

חלמתי חלום...

חלמתי חלום...ראיתי עיגעו שלם, ובתוכו חלק אחד של פאזל, על החלק הבודד היה כתוב "אני" שאר העיגול היה ריק. מתחת לעיגול היה כתוב חלק משלם... המחשה: חלמתי חלום... עיגול בתוכו חלק הפזל "אני" מתחתיו הכיתוב: חלק משלם... כולנו מחפשים את השלם שלנו.

עננים.

New member
כך נאמר לי: אמת, חצי אמת, שקר../images/Emo13.gif

אמת: פה, בחיים הארציים תמיד תשאלו, מה הוא היעד? חצי אמת: אחדים יחשבו שיש בידם את התשובה שקר: יש תשובה לשאלה ועוד נאמר לי: לאדם הארצי קשה להבין/לקבל את עוצמת האנרגיה האוניברסלית, את יעודה ומטרת. האדם הארצי יצמח ויתפתח ע"מ לשרת את המטרה העליונה, שהיא מטרה הנשגבת מבינתו, ואל לו לחשוב כי יוכל להבינה. האדם הארצי בדרך לצמיחה תורם להתפתחות האנרגיה האוניברסלית עננים

mga-abir

New member
הבנה, חוכמה כמהות

הבנה וחוכמה כמהות אתייחס לתפיסת מציאות חיינו.איני רואה באותה עין את המציאות שהאחרים מרבים להסביר. לטעמי הנני עד וצופה בתהליכים,ולעיתים גם משתתף בהם.אין זהות אישית מלבד החברתית. לעצמי אני עלום אך בעל יכולות בלתי מוגבלות. איני מוצא את הטעם שבפועל כשליחות וכמטרה אלא כבטוי מהותי העלומה והעמוקה הצצה בי בצורתה הרוחנית. לחיות עם או בלי אהבה תורם רק לעצמי ולמערכות היחסים הסובבות. לחיות עם או בלי אמצעי קיום תורמים ליכולת השרדות בלבד.להראות או לא להראות (פועל האדם ומעשיו) אינם חשובים כלל מלבד המשמעות האישית ואו החברתית הנרקמת בגין הדבר. יוצא מכך שאין חשוב יותר וחשוב פחות. דומה הדבר להבדל בין תרופה לבין תפילה, אין הם חשובים אלא מהווים כלי בדרך אל מטרה. ואני טוען אין צורך במטרה, אין צורך בדבר, הכל נמצא וקיים כשם שאינו בנמצא.איני בטוח שתרד לסוף דעתי אולם אולם דעתי זו אינה נובעת מעמדה, אלא מחוסר עמדה, מהתבוננות והבנה בלבד.הבנה לא אישית והתבוננות לא אישית.אגדיר את נקודת ההבנה כך:ההבנה אינה אישית,לעומתה אי ההבנה היא אישית. יוצא מכך שההבנה (החוכמה) קיימת בפני עצמה. בתקווה שדברי הובנו לעומקם. (מסובך ובלתי נתפס-תלוי ---בהבנה) בברכה אביר

davyav

New member
לא הבנתי מה בדיוק לדעתך חוסם :)

אותנו מחיבור אם אלוהים? באהבה דוד

mga-abir

New member
הסייגים

הסייגים שנוטע אדם ברעיון האלוהי ובאלוהים, הבאים לידי בטוי בהבנות ארציות המצביעות על פועלו ואופיו של אלוהים, הם החסימה (לדעתי) בברכה אביר

Tal_Ya_Tal

New member
כן../images/Emo45.gif היי אביר, בקשר לתפישת האלוהי

אני בהחלט באותה דיעה. אולם אינני מסכימה לחלוטין עם הרעיון שאין ´בחירת הנשמה´ אלא כפייה. אתה טוען שאינך מאמין שנשמה הייתה מוכנה להתגלגל לתוך סלע למשך אלפי שנים. אולם, הנשמה, כאשר אינה מצויה בעולם האשליה, והנפרדות, אלא בעולם האלוהים, ´בוחרת´ כמובן בצורה מסונכרנת עם אנרגיית האם, עם האלוהות את ההתנסויות הארציות הבאות שלה. ומאותה נקודת ראות, אין היא עושה חישובים של ´כמה שנים´ מפני שממקום מושבה ב-אמת, הנשמה רואה את האמת ולא את הפיצול. משם היא נייטרלית ומחפשת את ההתנסויות האופטימליות, שיעזרו לצמיחתה והתפתחותה. נוסף על כך, ´גלגולים´ קורים יחדיו בו-זמנית. מנקודת המבט של האחד, אין הם קיימים כלל. רק הדואליות, השניות, הקוטביות-יכולה לראות ולהכיר בהם. זה כאילו היית שואל, למה שחקנית מסויימת מוכנה לשחק את דזדמונה,אם היא יודעת, שאותלו עומד לחנוק אותה למוות?!? ולמה שלא תרצה אם היא יודעת שזה רק משחק?!??!?! שעשוי לפתח את כשרונה, להעניק לה פרסום ויוקרה. מובן שמניעיה של הנשמה הם אחרים ומסונכרנים עם הרצון האלוהי. אבל זוהי עדיין בחירתה.היא יכולה לבחור לחוות חוויה כלשהי בכמה וכמה רבדים שונים: פיזי, רגשי, מנטלי או רוחני. אם תרצה לדייק, תוכל לאמר, שהנשמה ´מתבייתת´ או מתמגנטת לפסי דפוסים בעלי תדר דומה לשלה. כך אני רואה את זאת. כך מתמגנטים גם לבני משפחה. L&L TALYA

mga-abir

New member
ענין של משמעות פרשנית

ולא של ידיעה ממש. הייתי ממליץ לך לקרוא את שער הגלגולים של האר"י זצ"ל לא אוכל להתעלם מיסודותנו וממורשתנו למרות הדעה האישית הנובעת מתוך בחירה. לא אומר שהנני חכם יותר מהאר"י ומנסיונו. לרבות תלמידו שכתב את ספריו של האר"י לאחר מותו באמצעות תקשור. בטוח אני שלהם נגלו עולמות נסתרים שאין לנו השגה עליהם מלבד הכתובים.תפיסות העידן החדש מתאימות אולי לתבונתו של האדם בין זמננו אך אין הם מצביעות בהכרח על אמת מוכחת. לכן יש לקבל את כל האפשרויות כאפשריות. בברכה אביר

מומלץ גם הספר התקדשות של אליזבט../images/Emo63.gif

היך, ספר קריא,ומרתק ששופך אור מעניין על נושא הגלגולים. אחד הספרים הראשונים שקראתי בהחשפותי לעולם שמעבר לגשמי. מומלץ מאוד.

mga-abir

New member
קראתי מזמן

התחושה לזהות ולזכור מאפשרת לנו לנוע בתוואי שנוצר בגלגולים קודמים. אך כאשר האדם מבין זאת גם מבלי להיות מודע לגלגוליו יוכל להמצא באותה עמדה כשל המחברת. היכולת לחוות מבלי לחוות עדיין מוגבלת ואינה נתפסת באדם, ולמרות שהיא קיימת אין היא באה לידי ביטוי.להבין שהאדם כל יכול הווה אומר חיבור עם הכל ללא שיוך וזהוי אישי שלרוב מקבע אותו. בברכה אביר

Tal_Ya_Tal

New member
אין קשר../images/Emo42.gif ל´עידן החדש´

היי אביר. התפישה של בחירת הנשמה היא עתיקה יותר מן האר"י הקדוש. היא קשורה להרמס טריסמגיסטוס,לאדוויטה ודנטה, לכנסיוית האור, לאחווה הלבנה הגדולה שמקושרת עם האיסיים שכתבו את ´המגילות הגנוזות´ וכמובן גם בתפישה של היוגה. וכן, גורודייב, רוריך, סי.סי.זאין (אלברט בנג´מין)ומרטין שולמן, אסטרולוגים קארמתיים, שחייו לפני תקופת ´העידן החדש´ והגיעו להבנות, שאולי עליהן נשענת ´תרבות העידן החדש´שהפכה כמעט לשם גנאי.
L&L TALYA

desert water

New member
אבוי ואבוי אביר...בעלות על אלוהים?

הבעיה עם "אלוהים" לדעתי האישית היא שכל אדם באשר הוא מנסה להדביק למסכן תווית, ולא רק תוית...כשזו לא תוית, אלו יהיו האשמות נגדו, על מה ולמה, כשהאשמות לא יהיו נגדו הן יהיו נגד אנשים על כך שהם לא מאמינים בו, או לא יכולים להגיע אליו מתוך חוסר הטהורות שלהם וכיוצא וכיוצא בזה! אזי, הנגזרות רבות מדי! מה לעשות? בתרבותינו, לכל אחד אלוהיו שלו...של חלקינו נקנה בכסף, חלקינו...בקורבנות... חלקינו אמונה... חלקינו בחוסר האמונה... אלוהים...לדעתי האישית מרגע האמרות המילה אלוהים...סותר את הקיום שבו אני מאמינה :).... לדעתי אתה מביע זילזול גדול מדי בהבנה הארצית...כפי שקראת לה...שהרי היא כאן מסיבה! והיא אינה נחותה...היא סובייקטיבית לחלוטין. לכן שלדעתי אינך יכול להאשים את הגזע האנושי בחסימה על האלוהים. שהרי גם הוא הפך לסובייקטיבי...ורק השיחות בפורום זה מוכיחות. והרי שאם לא היתה מתקיימת ההבנה האנושית...האם היה מתקיים אלוהים? ואם היה מתקיים ולא הייתה הבנה מספקת לגרום לאמונה בו... "האם כשנופל עץ ביער. ואין מי שישמע אותו...הוא משמיע קול?" אין ספק שקטנו מלדעת! האמן באמונתך והיה בריא! DESERT WATER

mga-abir

New member
צדק בדבריך, אך לא זלזול ב...

אינטליגנציה האנושית. הנני טוען על חוסר הפתיחות שבאדם שאנו יכול, מסוגל, או רוצה מכל סיבה שהיא לקבל אפשרות של מהות נשגבת המתפקדת ופועלת טוב ממנו. אין הקבלה ממש בפועל ופועלו של אלוהים כחומר ללא צורה או כצורה ללא חומר, תודעה טהורה ועצמאית שאת פועלה והשפעותיה לא נדע. מדוע לשלול אפרות כזו? בגלל המחסום האינטליגנטי שאינו מסוגל לתפוס זאת? או בגלל מוגבלות של אינטליגנציה זו שאינה מוכנה לקבל את הבלתי מושג בקנה מידה אנושי. איני מתנשא או בז חלילה, הכל יתכן אל מול שלילה קיים החיובי. בברכה אביר

desert water

New member
הממ.....

שמע...אני מבינה את טענתך... אבל אני לא סבורה שהאינטיליגנציה האנושית לא יכולה לקבל דבר שכזה. אני מאמינה שהאינטילגנציה האנושית בפני עצמה מסוגלת לקבל רעיון שבמקורו הוא מאוד נשגב אך לא ניראה לעין...אנחנו מוקפים בדברים כאלה...אחרי הכל, אין בידינו מושג ולו וקל ביותר חלק ממה אנחנו ביקום הזה...או מה סובב אותנו מעבר לחלל...וכיוצא בזה... גם אותם אפשר להשוות לרעיון שלך....רעיונות גדולים מדי וללא רמז לקיומם האמיתי...חשוב קצת על אלו...וראה את הדילמה. מלבד העובדה, שזה אכן בעיתי, לבחור להאמין בכוחות עליונים ולא לדעת את פשרם...אז מה תהיה מטרת האמונה? (לא טענתי...רק כדוגמא!) אני קודמם כל עומדת בעד להאמין בעצמך...כשלם...ואז לחפש דברים אחרים להאמין בהם.

mga-abir

New member
להאמין בעצמי כשלם.

השלמות שלי אינה הכללת המציאות, להיפך הסובייקטיביות הריקה הינה השלמות שדרכה ניתן למצוא תשובות לשאלות הגדולות והנסתרות.איני סותר את קיומו של אלוהים, להיפך עבורי הינו תודעה טהורה המכילה את הכל ויתרה מזו, עצמאית ומתפקדת מעבר לרעיון האלוהי. בברכה אביר

Tal_Ya_Tal

New member
מי אני?../images/Emo42.gif זוהי השאלה המרתקת

ביותר, שקשה ביותר להשיב עליה אעשה זאת מחר, עם פחות עייפות L&L TALYA

למעלה