מי "אשם" בבגידה?

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

Ginger L Honey

New member

לדעתי האישה אחראית גם

אולי פחות מהבעל אבל גם נושאת באחראיות מסויימת..
זו הסיבה שלעולם לא אכנס לזוגיות עם גבר נשוי לא רוצה חלק בפירוק משפחה

Ginger L Honey

New member
כאשר את במערכת יחסים מחייבת

בכל פעם שמישהו מתחיל איתך, יש לך את הפוטנציאל להיות בוגדת.
את זו שמחליטה האם לבגוד או האם להשאר נאמנה לבן-זוגך.
האחריות היא לגמרי עלייך.
&nbsp
אילו הייתי תופסת את בן-זוגי בבגידה אז כן, אני מאמינה שבמצב כזה היה בי כעס על האישה האחרת. אולי אפילו רגשות שנאה.
הרי היא אדם קטן ושפל המזלזל בעצם קיומי. האשמה היחידה של המאהבים (אלו שיודעים שהם עם מישהו תפוס) היא עצם היותם זבל של בני-אדם.
אני מכירה באופן אישי מאהבות ומאהבים, אפילו מישהי שאמורה להיות קרובה מאוד אליי. אך אינני יכולה לכבד באמת אדם כזה.
&nbsp
אבל זה הוא, שלא דחה אותה. הוא שהבטיח להיות נאמן לי תמיד ובכל זאת הלך מאחורי גבי.
אילו אי-פעם יבגוד בי, עם כל הכעס שכנראה אחוש כלפי האחרת, הוא האשם היחידי בבגידה.
&nbsp

kisslali

New member
חחח, איך אנחנו חושבות אותו דבר...

אני קוראת וקוראת וחושבת, זה לא מה שהיא התכוונה בשאלה בכלל...

אז אם הבנתי, השאלה היא האם יש לשותפה לבגידה: 'האישה האחרת', חלק באשמה. לטעמי ממש לא. האחראי הבלעדי הוא זה שנמצא במערכת יחסים. לא טוב לך- תתמודד, לא מצליח להתמודד/לתקן, - תפרק.

מי שכועס על המאהב, זה גם סוג של חוסר התמודדות ובריחה מאחריות.

ללי

dify

New member
ממש ממש ממש

השתדלתי לנסח את זה בצורה שהכי פחות תשפיע על התגובות

&nbsp
וזה אכן הצליח!

&nbsp
נו אז תכנסי למסיבה, הזוגה שלי עדיין טוענת שצריך מוח עם חשיבה ספציפית כמו שלי כדי להבין את ההגיון שלי שתמיד עובד מוזר בדברים שכאלו

בגידות...

מי שבוגד הוא כמובן האשם העיקרי, אבל בד"כ לא בוגדים סתם אלא כי משהו חסר בקשר וצריך לבדוק מה המקור/סיבה.
כמובן שיש אנשים שהם בוגדים סדרתיים ואז זה עניין של אופי ומי שנבגד בגללם בטח שאינו אשם.

SupermanZW

Well-known member
יש מקרים בהם רק הצד הבוגד אשם ויש מקרים בהם שני הצדדים אשמים

אם הצד הנבגד לא גרם לתסכול של הצד הבוגד ומערכת היחסים התנהלה באופן תקין עם תקשורת תקינה והתחשבות הדדית רק הצד הבוגד אשם, לעומת זאת אם הצד הנבגד הפעיל מניפולציות על הצד הבוגד, גרם לתסכולו ולכך שירגיש רע במערכת היחסים שני הצדדים אשמים למרות שנראה כביכול שרק הצד הנבגד אשם מפני שהצד הבוגד לא צריך היה להפר את האמון אלא להביע בפני הצד הנבגד את מה שמפריע לו, אם הוא מאמין שאפשר לתקן לנסות לתקן ואם לא אז לפרק את הקשר. שמירה על אמון היא גם שמירה על כבוד, מי שמפר אמון שניתן בו אינו מכבד את עצמו, לכן בשום מקרה לא ניתן להצדיק בגידה ויש בה אשם אחד או שניים אך הצד הנבגד אינו יכול להיות אשם לבדו.

למעלה