מי "אשם" בבגידה?

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך
שנהם אשמים

הוא והוא שנהם חרא של בני אדם.

היא במודע נכנסת לקשר עם גבר נשואי
הוא במודע נכנס לפלונטר הזה ופוגע באישתו וילדיו .. אם לא טוב לו אין בעייה שילך לרבנות ויבקש גת !!

שנהם אנשים מבוגרים
שנהם אשמים

אין לי שום חמלה או רחמים לא לו ולא לה

אם זוגתך

תרשם לאתר הכרות אבל שום דבר לא יוצא לפועל (לא יוצאת עם אף אחת ואף אחת לא נענעת לפניות )
עדיין בגידה לדעתך?
למרות שבפועל לא קורה כלום?

כאישה פמניסטית (נמדה לי)

איפה שוויון פה? למה האישה פחות אשמה?
אני למרות שאני לא פמניסטית
אומרת ששנהם אחראים
שנהם אנשים מבוגרים

sweetdreams

New member
זה לא בגלל שהיא אשה, כי בסיטואציה הפוכה..

.. שהאישה היא זו שנשואה, והמאהב הוא גבר, האחריות בהחלט תהיה על האשה.
&nbsp
הרעיון הוא שיש כאן צד אחד נשוי וצד אחד שלא. הצד הנשוי (גבר או אשה) הוא האחראי הבלעדי לשלום הנישואים שלו, והוא היחיד שנושא את האחריות או באשמה מול בן/בת זוגו, ולא המאהב/ת.
&nbsp
זה שהמאהב/ת עצמו/ה לא אדם מוסרי במיוחד, על זה אני מסכימה איתך.
ונגיד את זה כך, אם מישהי מחברותיי היתה נכנסת לקשר כזה עם גבר נשוי, זה לא היה מוסיף למעלותיה בעיניי (בלשון סופר-המעטה).
ועדיין, **לא היא הבוגדת כאן**, ועל כן האחריות המוסרית שלה היא אך ורק בינה לבין עצמה, ולא מול אשתו של מר-בוגד.

למה הצד השני

זה שמשתף פעולה בכל העיניין לא אשם?
הוא יודע למה הוא נכנס . הוא יודע שהוא עלול לפרק משפחה כן הוא אדם בוגר גם בו יש אשמה..

ומה עם סנריו למשל ששני הצצדים נשואים
לה יש בעל ולו יש אישה
שנהם בוגדים בבני זוגם

מר ישראלי נשוי לגברת ישראלי הוא פוגש את גברת כוהן בחוג לרקודי עם. גברת כוהן נשואה למר כוהן.
מר ישראלי נדלק על גברת כוהן .. הדברים מתגלגלים
מי אשם כאן? מר ישראלי או גברת כוהן (שנהם נשואים)?

sweetdreams

New member
אני מתחילה לחשוב שאת לא כותבת במלוא הרצינות

או ששוב אני לא מצליחה להבין את הלוגיקה שלך.
זה נראה לי שלא ממש התייחסת לדברים שכתבתי, בתגובה לדברים שלך, אלא פשוט חזרת על אותה מנטרה ממקודם, כולל על נקודות ושאלות שכבר התייחסתי ועניתי עליהן.

בכל מקרה, נראה לי שהדיון הזה הפך להיות די עקר בשלב הזה.

כל טוב לך!

Ginger L Honey

New member
קל לנו לכתוב ה"מאהבת"

אבל זה יכול להיות המאהב באותה מידה.
סטטיסטית גברים ונשים בוגדים באותה מידה.
&nbsp
נכון, שזה לא באמת בסדר להניח שהגבר הוא הבוגד, ושהמאהבת היא אישה. אבל כנראה שאנחנו בוחרים לכתוב כך מטעמי נוחות
אין קשר בכלל לפמיניזם.
&nbsp
זה לא קשור לכך שהמאהבת היא אישה.
אנחנו לא מאשימים את המאהבת, או את המאהב, כי זו לא האחריות שלהם.
יש המון דברים שאני יכולה להגיד על מאהבים ומאהבות, ואף אחד מהם אינו דבר טוב.
לדעתי מדובר באנשים חסרי-מצפון. וזה הדבר הכי קל שאני יכולה להגיד מבלי לשפוך פה את הג'ורה על אנשים כאלו.
אבל הם לא אשמים בבגידה.
&nbsp
להגיד שהמאהבת אשמה כי פיתתה את הבעל, זה כמו להגיד שהיהלום אשם כי הוא נצנץ מול הגנב.

דנה אז

New member

למאהב/ת אין שום מחוייבות לנבגד/ת, ולכן אין שום אשם בבגידה.
לבן/בת הזוג הבוגד יש מחוייבות כלפי בן/בת הזוג. מחוייבות לנאמנות, אהבה, כבוד.... והוא זה שמפר אותם, ולכן הוא היחידי שאשם בבגידה. במקום להתמודד עם הקושי בנישואים ובזוגיות, בוחר בדרך של בגידה.
האיש/ה האחרת אשמה בהרבה דברים אחרים, שלא אתחיל לפרט. אבל מאמינה שאדם שלוקח חלק בבגידה, כמו אדם שבוגד זו בחירה שמבחינתי לא מקובלת.

dify

New member
אבל הם לא עשו אותה פעולה

הוא תכנן, הוא הבטיח אמון למישהי, הוא משקר לאישתו.
&nbsp
היא אמרה כן לגבר שהתחיל איתה. מעולם היא לא הבטיחה אמונים לאישתו ולא משקרת לה כל יום כשהיא חוזרת לישון בבית..
&nbsp
אז לכן שאלת השיוויון (ממש לא קשור לפמניזם) לא רלוונטית פה, הם לא עשו אותו דבר ולכן אין עליהם אותה אחריות. זו בדיוק הנקודה! מי שמבטיח לשמור אמונים ולאהוב כל החיים, ובוגד בהבטחה ובאמון בו, הוא האחראי. נקודה.
&nbsp
&nbsp
ואני רוצה לראות פה אחת שתגלה שבן הזוג הקבוע שלה שנתן לה את הידיעה המלאה שהם זוג מונוגמי, רשום ופעיל באתר היכרויות, אני רוצה לראות אחת, שזה לא יגרום לה לקפוץ לשמים ולאבד את כל האמון שלה בו ובזוגיות שלהם ולהבין שהוא כבר לא איתה יותר.. זה משנה אם הוא הספיק למצוא שם מישהי שהסכימה לו? אם החבר שלך "רק" רשום באתר היכרויות, "רק" מתחיל שם עם בחורות, ו"רק" מציע להן להפגש איתו למטרות ברורות, זה לא מספיק בעיניך כדי שזה יחשב בגידה?! כי בעיני אין בכלל ספק. זה גמר את היחסים ביננו נקודה. להגיע למצב שהלכת וחיפשת ביודעין ולא הצלחת רק כי אף אחת לא אמרה לך "כן" אומר שאתה חתיכת נבלה, גם אם לא הצלחת לממש את זה בסוף. נקודה.

dify

New member
חשוב לי להדגיש

בוגד= נבלה, כן.
&nbsp
אבל,
אם הוא יבוא ויגיד לי שיש לנו בעיות, שהוא רוצה לפתור אותן, ושאחד הפתרונות שהוא חושב עליהם זה לפתוח את הזוגיות שלנו לקשרים עם אחרים, אני אכבד את זה מאד, את פתיחת הנושא והעלאת הכיוון (גם אם אני לא אחשוב שזה הפתרון הרצוי, ואולי כן, מי יודע).
&nbsp
כלומר יותר משקשה לי אישית עם זה שיהיה יחסי מין עם מישהו אחר, קשה לי עם הידיעה שאני לא אאהיה מסוגלת אי פעם להאמין שוב לאדם שאני חולקת איתו את חיי.
&nbsp
עם המאהבת אני לא חולקת את חיי, בה אין לי בעיית אמון, היא ואני לא התחייבנו לכלום ולא נצטרך לחיות יחד הלאה. לכן היא לא מהווה פונקציה בכלל ולא אחריות ולא אשמה.
&nbsp
מי שבוגד באמון, ובגידה באמון זה גם ללכת לחפש תוך הסתרה וידיעה שאפגע מזה ולכן הסתרה כפולה ומכופלת, זה מבחינתי האחראי וזה מבחינתי הנושא האמיתי.
&nbsp
&nbsp
אני לא נגד פתיחות מינית. אני נגד שקר והסתרה. צביעות יותר גרועה ממין מכל סוג שהוא (חוץ מפדופיליה כמובן)

לא מובן לי . מה אני אגיד

האם לא יהיה לך שום כעס \ זעם כלפי האישה {זו שלא אשמה}
תסכימי להפגש איתה (שתראה למשל את הצעד הנפגע מכל הסיפור למשל)?

נכון שהוא הבעל.. הוא זה שעמד תחת החופה והבטיח לאהוב וכו.. ועדיין היא לא נקייה מאשמה לגמרי .. לדעתי לפחות.. אישית הייתי יותר נפגעת מאוד מ"בעלי" וכועסת.. את הכעס הייתי מפנה לאישה ..
הייתי דורשת מבן זוגי שנלך לטיפול זוגי (וגם הייתי הולכת לבד) ..

dify

New member
למה שאפנה את הכעס לאישה?

הנטיה הזו בעיני היא בדיוק האקט הלא פמניסטי, כמה קל להאשים את האישה שבשרשרת למרות שלה יש הרבה פחות אחריות.
&nbsp
שאלת, אענה, אספר לך סיפור מדהים...
&nbsp
כמו שאולי היה אפשר להבין פה, אני והרנוארית חברות טובות. הכרנו דרך זה ששתינו כתבנו פה בפורום הזה לפני מליון שנה בערך ואהבנו אחת את הכתיבה של השניה וככה לאט לאט נוצר קשר גם במציאות.
תוך כדי שאנחנו מכירות היא מספרת על בעלה ואצלי בבית נופל האסימון..
זוגתי היתה במערכת יחסים לפני,
בת הזוג שלה היתה עמוק בארון,
כדי להוכיח שהיא לא לסבית לעולם,
בין השאר
היה לה קטע קצר ומתוקשר היטב עם איזה בחור
שלא תאמיני כמה העולם הוא קטן
אבל הוא הבעל של הרנוארית
(כמובן שהוא לא הכיר אז את הרנוארית אלא היה בחור פנוי בעצמו).
&nbsp
&nbsp
לפי התיאוריה שלך זוגתי צריכה לכעוס על הבעל של הרנוארית..
&nbsp
&nbsp
המצב היום הוא כזה, שזוגתי ובן הזוג של הרנוארית הם חברים מאד מ-א-ד טובים (כל כך טובים שזוגתי שקלה לטוס איתו לגרמניה בסוף החודש הזה
)
&nbsp
&nbsp
אני חושבת שזה עונה על השאלה שלך..
&nbsp
הוא לא בגד באמון של זוגתי, אקסתה כן.
מאד ברור אצלנו בבית חלוקת האחריות בינהם :)
הנה לך תשובה מהחיים :)
&nbsp
&nbsp
אני לא אגיד לך שהיא לא קנאה וכעסה והיתה מתוסכלת בזמן אמת, אבל ברגע שהיא נרגעה וחשבה עם השכל ולא הרגש היא ידעה לבחון אותו על מי שהוא ולא על זה שבמקרה איתו בחרה אקסתה לבגוד.. מי שעשה את המעשה זו אקסתה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
(אני מרשה לעצמי לספר את זה פה ברבים כי אצלנו היום זה סיפור שמצחיק אותנו
סיפור מעולה למשחק האמת והשקר :))))

טוב אז אשאל אותך

בהאם הבעל של רנוארית ידע שהיא (הזוגה שלך אם הבנתי אותך נכון) ידע שהיא בקשר עם מישהי ?
אם לא ידע = לא אשם {כי לא ידע}
אם ידע ובכל זאת נכנס ל"פלונטר" הזה = אשם .
כמו שאני בוחרת לא להכנס ךקשר עם נשואים שפונים אלי באתרי הכרויות ואף אומרת להם את דעתי שהם פונים אלי..
אם כן הייתי בורחת אז כן.. האשמה הייתה גם אלי כיבחרתי להכנס לקשר עם גבר נשואי והרסתי לו את הזוגיות ..

מקווה שהבנתי אותך נכון כי נראה לי שאולי קצת עשיתי מישמש .. תתקני אותי אם עשיתי סלט.
תודה

dify

New member
הוא לא ידע

וגם אם היה יודע זה לא היה משנה מבחינתינו. לא הוא זה שעשה את הבחירה לבגוד, ולא הוא זה שבגד באמון. ההחלטה והביצוע כולה היתה של בת הזוג.

לא ידע = לא אשם

אם ידע בעיניי הוא חלק מהפלונטר
בעיניי הוא כן נושא חלק מהאחריות
אין לי אמפטיה לאף צד המשוואה (אם שני הצדדים ידעו על מעמד המשפחתי של השני) .

dify

New member
שאלת אותי מה דעתי

מבחינתי זה לא שינה בכלל אם הוא ידע או לא. בכל מקרה אני מקבלת אותו כמו שהוא והוא לא אחראי מבחינתינו על מה שהיה, גם לו הוא היה יודע. הוא לא הכריח אף אחד לבגוד, גם אם נניח הוא היה מודע. מבחינתי זה לא פוסל אותו כבן אדם בכלל.
&nbsp
אין לך חברות שהיה להן רומן עם גבר נשוי? אם חברתך הטובה ביותר תהיה ברומן עם גבר נשוי את תוותרי על החברות איתה?

אם חברתי אייתה נכנסת לזוגיות

בידיע שהגבר נשואי ?
בפרוש הייתי מאוד כועסת וגם אומרת לה את דעתי בצורה חד משמעית (ולא מסננת מילים).
לא יודעת אם הייתי נשארת חברה שלה

כן אני מכירה זוג נשואי שהגבר היה רומן עם אישה נשואה בהחלט שנהם אשמים באותה מידה...
ואני בפרוש יודעת שהיא זו שפיתטה אותו והוא נענה לפיתוי..
הוא אשם כי הפר אימון באישתו
היא אשמה כי פיטתה גבר נשואי

מה זה השטויות האלה

די כבר עם המיתוס של ״לפתות״. גברים יכולים לעשות החלטות בשביל עצמן, ואף אחד לא מכריח אותם לשכב עם אף אחד. מי שלא רוצה לשכב עם מישהי אחרת לא עושה את זה, נקודה. ההתנהגות של נשים אחרות בכלל לא רלבנטית.

אבל למה ״הרסת לו את הזוגיות״?

הזוגיות היתה הרוסה. הבחור כבר בחר לבגוד. אין לזה שום קשר למי שהוא בגד איתה.
אני בהחלט יכולה לקבל טענה שהאישה ״האחרת״ לא מוסרית, אבל להגיד שהיא אחראית על פירוק הקשר? זה פשוט לא נכון. האחריות הזו תלויה ב100% בבוגד.

למעלה