מי אני?

סוריאל

New member
מי אני?

היו לי שני בנים, ושניהם מתו. אולי משום שנשאו להם אשה נוכרית. כבר חשבתי שזה הסוף, שאין מה לדבר על נכדים, ומי יודע מה יהיה על הנחלה. ודוקא היא, האשה הזרה, דוקא היא תפסה יוזמה ועשתה מעשה. לא מאוד מכובד, נכון, לא משהו שכדאי לדבר עליו בקול, אבל למרות הכל עכשיו יש לי נכד. אומרים שעוד יצא ממנו מישהו, פעם.

נעמי

שלום לכם =) אבל נעמי אמרה לרות לעשות את מה שעשתה, לא? וברוכים הנמצאים...

סוריאל

New member
נכון, אבל

זו לא התשובה היחידה (אחרת זו היתה שאלה כמעט טריויאלית). ברוכה הבאה

תודה רבה!

לשניכם

eyalnadav

New member
לא מתאים האישה הנוכריה

יתכן שכן , אם נאמר שיהודה לא הכיר את תמר שבא עליה שחשבה לזונה ולדעת חז"ל גם התחתן איתה בהמשך מדין ייבום (מותר לפני מתן תורה לבני נח)

eyalnadav

New member
זה מתאים- אין דרישה כזו בשאלה

כתוב שהיו לו שני בנים ומתו - אבל השואל לא מיעט בנים אחרים שהיו לו - כמו שעניתי במקצת לענין בני אהרון

אלי ו.

New member
נרמז ב"מי יודע מה יהיה על הנחלה"

אם היה לו בן נוסף, אין שאלה על הנחלה.

eyalnadav

New member
האם יתכן שמדובר על אהרון הכהן אח משה רבינו?

מתו לו שני בניו נדב ואביהוא (בגלל שלא היו נשואים והקטירו קטורת זרה ,ובגלל חטא אביהם אהרון בעגל - "ובאהרון התאנף ה' " , ומשמעו כילוי בנים, ותפילת משה אחיו עשתה מחצה ונשארו 2 מ-4 בנים) האישה הזרה היא כזבי בת צור שנהרגה כידוע ע"י פנחס בן אלעזר בן אהרון הכהן וקיבל כהונה וברית שלום מה' , ויש אומרים שפנחס הוא אליהו הנביא.

סוריאל

New member
לא חשבתי על כך

ולא, הוא לא מתאים. אפילו אתעלם מהערבוב שעשית בין מדרשים לכתובים - אני איני נוהג כך - עדיין, גם לשיטתך, מותם של הבנים אינו קשור בשום צורה שהיא לנישואים עם נכריה.

eyalnadav

New member
מדובר על בנות לוט ולוט

אם נהפוך את הבנים לבנות - 2 בנות לוט מתו כנאמר במדרש ע"י אנשי סדום ו-2 הבנות הנמצאות הביאו נכדים מלוט אביהם סב הנכד

סוריאל

New member
לזכותך ייאמר שאתה עקבי

אתה מתעלם לא רק מהכתוב בתורה אלא גם מהכתוב כאן: הבנים הם בנים, לא בנות, ובשום מקום לא נאמר שהיו ללוט יותר משתי בנות או שאשתו היתה נכריה ובודאי לא שמענו מעולם על כלתו או כלותיו של לוט. רק על חתניו. והם (מן הסתם) מתו, כך שאפילו אם תהפוך את המינים לא תצליח לתחוב אותם לנתוני השאלה.

א-חידוש!!!

אשתו של לוט לא היתה נכריה? האם היא היתה יהודיה? והרי באותו זמן שרה עדיין לא הייתה מעוברת? ולגבי בנותיו של לוט, מפשט הכתוב יוצא שהיו לו (לפחות) ארבע בנות. "הנה נא לי שתי בנות אשר לא ידעו איש" (בראשית י"ט פסוק ח'), ולעומת זאת יש לו (לפחות) שני חתנים לוקחי בנותיו. "ויצא לוט וידבר אל חתניו לוקחי בנותיו..." (שם י"ד)

סוריאל

New member
אפילו נניח

ששתי הבנות הנזכרות הן רק הבנות שנשארו בבית, והיו ללוט עוד בנות שנישאו ויצאו מהבית, עדיין אלו בנות ולא בנים. ולגבי אשת לוט - כשאברהם שולח את עבדו לחפש אשה לבנו ליצחק הוא אינו מבקש אשה יהודיה אלא אשה מבית אביו. הניגוד יהודיה/נכריה איננו רלוונטי כאן, אלא הניגוד כנענים/בית נחור. וכיון שאין לי מושג מתי התחתן לוט באשתו, אין הכרח (אבל אין גם מניעה) להניח שלכל הפחות לא היתה כנענית.

eyalnadav

New member
מדובר על שאלתיאל בן יויכין מלך יהודה

למלך יויכין מלך יהודה לא היו ילדים (או שמתו) והיה במאסר של מלך בבל . שכנעו את מלך בבל נבוכדנצר הרשע שיאפשר להכניס אישה למקום המאסר (הצינוק) של יויכין. ולאחר שידולים הוא הסכים. נערה בתולה הסכימה לבצע זאת ע"י קידושין ונישואין למלך הכלוא המעשה עצמו היה בעמידה (כי לא היה מקום לשכב או לשבת ל-2 אנשים) ומבחינת נס ,הבתולה נכנסה להריון ונולד שאלתיאל -ששתלו אל , כך נאמר ע"י חז"ל במדרש. בנו של שאלתיאל הוא זרובבל הידוע בתחילת בית שני

סוריאל

New member
לא כל סאטירה מדרשית

ראויה לציטוט. לדוגמא מה שהבאת לעיל: זו בסך הכל בדיחה גסה, ולא ממש מוצלחת. ובודאי שאין כל צורך לתאר בפרטי פרטים את יחסי המין של מלך יהודה, מכל מקום לא בפורום תנ"ך; אני בטוח שלסיפורים מהסוג הזה יש פורומים מתאימים יותר (עם הגבלת גיל, אני מקוה).

eyalnadav

New member
לא התיחסת כאן האם זה עונה לשאלה?!

נראה לי שלא היית מתנגד לשמוע על אישה מבוגרת מאד שנכנסה להריון או על ניסיונות רבים של הפריה מלאכותית (שכל אילו קרובים לנס ולא דבר טבעי ) שנכתבים חדשות לבקרים בעיתון - אז גם על נס זה (וחלק מהנס שמלך בבל הסכים - הוא לא רצה לעשות את הטעות של שאול המלך שנתן לאגג אישה במאסר שנכנסה להריון ושנולד ממנה המן מבני בניה , בפרט שמדובר בהמשך זרע המלוכה של בית דוד) . כניסה להריון ואיזה אופן לא נוגע לגיל - ולצערי כל אחד שנכנס לכאן בגיל הנוער מבין יותר ממני בתחום (יש להם שיעורי מיניות להזכירך). וזה לא נוגע לסאטירה מדרשית - זה ההסבר לשם שאלתיאל ואיך היו בכלל ילדים ליויכין מלך יהודה במאסר שלך מלך בבל , שקודם לכן לא היו לו כלל ,ונכתבה שבועה מה' ע"י הנביא שיויכין יהיה ערירי גבר לא יוצלח בימיו , ויויכין שב בתשובה וקיבל המתקת העונש בצורת בן אחד

סוריאל

New member
כשתלמד לקרוא,

כלומר כשיעלה חמור בסולם, אולי אתחיל להתייחס אליך ברצינות.

למעלה