מי אמר '1984' ולא קיבל?

adiavn

New member
דווקא די קל להתחקות אחריך

במידה ויש לוג בנתב ניתן לראות מזהים ייחודים לכרטיס הרשת האלחוטי שלך, וכך לגלות איזה מחשב היה מחובר.

Patrick kim

New member
1984ורובוקופ משתלבים במרחב המערבי

אתם מכירים את הגנאי לאינטלגינציה?והוא ניקרא:דמוקרטיה מערבית שמגינה על עצמה. האמנם?ידענו ``רפובליקות דמוקרטיות`` מימים בין גושיים אפלים.

Patrick kim

New member
במקרה של עודף מעקב על האזרח יש פתח

לסחיטה והתנכלות ודי שהאוחזים במידע ישחררו אותו או ימנעו לעשות בו שימוש ראוי יוצא שרשויות המעקב הם הריבון האמיתי. והאזרח עובד עבורם ולא הם עבור האזרח.רק חוקה קשוחה תטיל אימה ופיקוח על המפקחים מעשיית עוולות.

פלסטיק

New member
לא רק למשטרה תהיה גישה, גם "רשויות נוספות"

זאת אומרת שגם כל מיני שלטונות מכס, הצבא, ביטוח לאומי וגם הרבנות או בנק ישראל. בקיצור כל מי שיש לו איזושהי גישה למשרד ממשלתי או סמי-ממשלתי יוכל לעקוב ולבדוק כל אדם במדינת ישראל. רוב הסיכויים שגם כל מיני האקרים יצליחו לגשת ללמאגר המידע הכביכול מאובטח הזה. בקיצור יחד עם התועלת הפוטנציאלית המצוצצמת בהקמת מאגר כזה יש בו גם המון נזק פוטנציאלי. המון אנשים יוכלו לעשות שימוש רע במידע כנגד אנשים ישרים.

gershon17

New member
מי הדביל שגולש ברשת של אחרים וחושב שהוא מוגן?

חוץ ממתיקסוד1, כמובן? אני באמת צריך לנסות את זה. אפתח את הרשת האלחוטית שלי כך שכל אחד יוכל להתחבר, אתקין sniffer ואמתין. תוך כמה שעות אגלה את סיסמאות הדואר של רוב שכני (POP לא מוצפן), וכמובן שאוכל להכנס בשמם לרוב האתרים בהם הם גלשו (ממתיק - אם אתה תגלוש בלי רשותי ברשת האלחוטית שלי, אני אוכל להתחזות לך בתפוז ולכתוב בשמך, כי יהיה לי ה-cookie שלך). כמובן ששום דבר לא מונע ממני להכנס לבית-קפה עם רשת אלחוטית, להפעיל sniffer ופשוט לקרוא את המיילים של כל יושבי בית הקפה בלי לעבור על שום חוק - כל מייל שהם קוראים בזמן שהם יושבים שם משודר על רשת ציבורית באופן פתוח (אף שירות מייל לא מצפין את התעבורה). אדם פחות שומר חוק ממני יוכל לאגור גם סיסמאות לתיבות הדואר שלהם אצל הספקים השונים ואת הקוקיז שלהם, ולהתחזות להם בקלות רבה. מי שנכנס לרשת אלחוטית במקום ציבורי, כאילו מקריא בקול רם את מה שמופיע לו על המסך. זה ממש ממש מצחיק שמישהו חושב שגלישה ברשת של מישהו אחר מגבירה את הפרטיות שלו - היא רק מקטינה אותה.

baudrate

New member
נדמה לי שהאזנה כזאת היא עבירה פלילית

למרות ששוב, טכנית זה אפשרי. לא הייתי מציע לאדם שומר חוק לבצע זאת. עם זאת, לא חסרים עבריינים וברור שיש סיכונים שלא לוקחים סתם ככה. בדיוק כפי שלא משאירים את הרכב עם המפתחות בפנים ודלת פתוחה. אגב, יש שירותי דוא"ל אלקטרוני עם SSL למשל. או דרכים אחרות להצפנה ולזיהוי מאשר שליחה של סיסמה בצורה גלויה. אתה מוזמן לחפש בגוגל. גם כאן אין 100% ביטחון אך כמובן זה הרבה יותר בטוח ורצוי מאשר שירותי הדוא"ל הרגילים. ולבסוף, תמיד יש מישהו בין המחשב שלך לבין האתר אליו אתה גולש. שום דבר לא ישנה את זה. כל מה שאפשר לעשות זה להצפין מחד ולהסתיר את זהותך מאידך.

gershon17

New member
אני די בטוח שזו לא עבירה פלילית

וגם אם כן, היא כזו שבלתי ניתנת לאכיפה, כי אין לך שום דרך לדעת אם מישהו מריץ סנופי (זהו שמו העברי של ה-sniffer לעיתים). ברור שאם אתה משתמש ברשת שלי, מותר לי להקליט כל מה שעובר בדרך. יש דרכים לשמור על פרטיות, גלישה ברשת אלחוטית של מישהו אחר היא לא אחת מהן אלא להיפך.

baudrate

New member
חוק האזנת סתר

קישור מצורף . ההגנה היחידה שיש לך זוהי הגנה של תום לב, ששמעת באקראי משהו במקום ציבורי. ובודאי אם אתה אוסף סיסמאות אז אתה מאזין האזנת סתר על מנת לעבור עבירה (ר סעיף 3).

gershon17

New member
כאמור, בלתי ניתן לאכיפה

אין לך מושג אם מישהו מאזין לרשת ציבורית או לא, ואין לך שום דרך לדעת את זה, כי מדובר בהאזנה פסיבית לחלוטין. אם אתה דואג לפרטיות, אל תגלוש ברשת כזו. כמובן שלא מדובר בהאזנת סתר אם אתה משתמש ברשת ששייכת לי ללא רשותי.

baudrate

New member
איך אומרים, סוף גנב לתליה?

החזקת מכשיר האזנה (סניפר) והפעלתו בצמקום ציבורי תחייב אוותך בהסברים רבים למשטרה. ובהחלט אם אתה משתמש בסיסמאות תעורר שאלות כיצד השגת אותן, ואם ימצאו אצלך בחיפוש את מכשיר ההאזנה או אפילו קובץ עם סיסמאות של אנשים אחרים אתה בדרך הנכונה לכלא. גם האזנה לתקשורת אלקטרונית על ידי שימוש בראוטר שלך אסורה, משום שבודאי שזה לא נעשה בתום לב אלא כדי לאסוף מידע. אתה עוצם עיניים ובדרך הנכונה להתנגשות בחוק. זה לא מטריד אותך? י ולבסוף, הצפנה היא כלי יעיל למנוע ממך גישה לתוכן השיחות. לא צריך לשם כך לשדר סיסמאות בצורה גלויה. הצפנה נותנת למשתמש פרטיות לא רעה בכלל. אפילו אם אתה משתמש בתקשורת אלחוטית במקום ציבורי וברשת של גרשון. אם אתה בעסקי המחשבים אתה כבר היית צריך לדעת את זה. אתה יכול כמובן לנסות ולפענח הצפנות, אבל נדמה לי שגם בשביל זה אתה צריך אישור ממשרד הבטחון. וכן, גם כמה עשרות או מאות מחשבים (תלוי בחוזק ההצפנה).

gershon17

New member
זה לא מכשיר האזנה

זו תוכנה שאתה מתקין על המחשב. אין לאף אחד דרך לדעת, אלא אם כן אתה רוצה שלמען השמירה על פרטיות יפשפשו במחשביהם של אנשים לבדוק שאין להם Sniffer-ים, ושמי שמשתמש ב-Sniffer לצורך עבודתו (ויש רבים כאלה) יאלצו לשאת רשיון מיוחד. אין אפשרות לאכוף, אין אפשרות לגלות. כל שאני אומר, שאם אתה חרד לפרטיותך, אל תגלוש ברשת ציבורית ותחשוב שאתה מוגן - כל אחד (ולא רק המשטרה או ספק האינטרנט שלך) יכול להשיג עליך מידע לא מבוטל. אתה יודע מי יושב לידך בבית הקפה? אתה יודע מי מכוון אנטנה חזקה מרחוק ומתחבר לרשת של בית הקפה? לא, אתה לא יודע. רוצה להיות יותר בטוח - אל תשתמש ברשת אלחוטית ציבורית. דיונים על הצפנות לא רלוונטיים פה - כמעט כל מה שאתה עושה ברשת לא מוצפן.

baudrate

New member
מה שצריך מוצפן אצלי ../images/Emo13.gif

אתה לא צריך לדאוג לפרטיות שלי, לי אין בעיה.

baudrate

New member
וכמובן - במקרים של חשד לביצוע עבירות

בית המשפט מוסמך להוציא צו חיפוש במקום שבחזקתו של אדם, במיטלטליו, בניירותיו וכן גם במחשבים ומדיה שנמצאים בחזקתו. זה בהחלט מוצדק בעיני, כל עוד זה נעשה באופן סביר ותקין.

gershon17

New member
ואיך זה רלוונטי לנושא?

תמצא מי ישב באותו בית המלון, ותוציא צו חיפוש לכולם?

sheketz

New member
למה כולם?

יש מי שמוכר מידע שנאסף שלא כחוק, יש מי שקונה אותו. בסופו של דבר מגיעים גם אל מי שאוסף אותו.

למעלה