מישו מכיר

Apikachu L

New member
אגב, בא לי לפתח דיון על פורנו ומוסר.

רוצה כאן, או שנפתח שרשור חדש?

אפשר כאן

אני לא מסכימה עם אורלד שכל פורנו זה אונס, אבל לדעתי יש בעיות רבות בפורנו מבחינה מוסרית:
1. פורנו מציג הרבה פעמים מודל בעייתי של הגוף [גברי ונשי כאחד, בכל הסוגים של הפורנו מכל המינים] וגורם להנצחת מודל היופי [זה יותר בעייתי כשזה מקושר ישירות לסקס מאשר כשזה על פרסומת לשמפו, לדעתי, כי זה מקשר בראש שלנו סקס ומודל מאוד מסוים של גוף ומכוון אליו את התשוקות המיניות של מי שצופה בו].
2. פורנו מתחזק את המחשבה שיחסי מין הם עוד צורך של האדם שצריך לספק אותו, בלי להתחשב בזה שיש גם עוד אדם בעסק [אחרת זו אוננות], שבדרך הופך למכשיר לסיפוק הצרכים ומאבד את אנושיותו.
3. פורנו לפני שהאדם מתנסה בסקס בעצמו יכול לעוות מאוד את המושג של אותו אדם על סקס [מהבחינות שכבר ציינתי, אבל גם מבחינת ציפיות ל"ביצועים" מהצד השני או חרדות של אי יכולת או אי רצון לעשות את מה שיש בפורנו ומחשבה שהצד השני ירצה בוודאי דברים כגון אלו]. זוהי בעיה בעיקר לאנשים בתולים, אבל רוב האנשים מתחילים לראות פורנו כשהם עדיין בתולים.
4. פיתוח פנטזיות מיניות [שזה אחלה בפני עצמו] ברמה שסקס "רגיל" כבר משעמם, בהתעלמות מהעובדה שסקס הוא לא תכנית בידור, וכמה שזה סבבה לגוון כששני הצדדים רוצים, זה בעיקר עניין של קשר אנושי, וכך שוב מתפספסת אנושיותו של הפרטנר.

maayani2295

New member
פורנו זה רע, אבל לא לגמרי. (
לייט)

אישית אני מתנגדת לפורנו נחרצות, אבל יש לי במגירה כמה דיסקים קנויים של loving sex, שזה פשוט אנשים רגילים שהם זוגות במציאות, שמשתתפים בסרט מבחירה. שם היחסים הם אוהבים מאד (אולי אפילו יותר מידי, לפעמים אני לא במוד של רק "לעשות אהבה") והאנשים =נורמלים= בלי ניתוחים וחרא כזה. יש שם קטעי מעבר של שיחות עם מומחים וסקרי רחוב ששואלים זוגות כל מיני דברים. יש שם המון דגש על איך לפנק את בן או בת הזוג, וזה באמת משהו שאפשר לצפות בו בהנאה יחד כזוג

פורנו לרוב רע לדעתי ומעוות את המציאות ביחס ליחסי גבר-אישה (או אישה אישה וכדומה) וביחסי לאיך סקס וגוף האדם אמור להיראות.
הסרטון המשעשע הנ"ל מסביר הכל :) http://www.youtube.com/watch?v=q64hTNEj6KQ
אפרופו יש סרטון ביוט יוב שגם מראה תגובות מצולמות של לסביות לפורנו לסביות. קורעעעע XDDD אם אמצא אותו אעלה לכאן

דעתי

קלטות סקס "הום מייד" הן מבחינתי בסדר כל עוד הן מופצות באישור כל המשתתפים (מה שלצערנו בד"כ לא המצב). כיוון שבדרך כלל בקלטות כאלה יש אנשים רגילים, זה פותר את בעיית מודל הגוף.
למרות כל זאת, אתה אף פעם לא יודע מה היה בהסכמה ואם ההפצה הייתה בהסכמה וזו הסיבה שאני לא צופה בפורנו מצולם בכלל. ממש בכלל.

אני כן צופה בפורנו מצוייר (הנטאי). הכל שם מצויר ומוגזם בכל מקרה, וכמובן שכל מה שהמשתתפים צריכים לעשות (מעבר לאנימציה עצמה) הוא דיבוב. כך אין לי מה לדאוג לגבי מוסריות הדבר או לגבי עניין ההסכמה, במעשה או בפרסום.
מה שכן, אני לא יודעת אלו מין "עלילות" יש בפורנו מצולם, אבל בהנטאי שאני מוצאת יש בעיקר דברים מאוד מוזרים. אני מאוד, מאוד מקווה שאין צופי הנטאי שלוקחים את זה ברצינות ומצפים לעשות את זה עם בני/בנות זוג שלהם. זאת אומרת, משוגעים תמיד יש, והם לא צריכים שהפורנו יעזור להם עם הרעיונות האלה, אבל מקווה שרוב האנשים שמסתובבים בחברת אנשים אחרים מבינים ש"אל תעשו את זה ללא הסכמה מפורשת".
לפחות כל מי שיצא לי לדבר איתה על הנטאי שפויה בקטע הזה.

Apikachu L

New member
מסכימה איתך בנוגע לפורנו מצוייר

או כתוב, אם כבר. כאשר זה מצוייר או כתוב, כמה קיצוני ומטורף שזה יהיה, זה לא מנצל אף אחדת, ושם גם ברור לחלוטין שכן, זו לא מציאות. לפחות לרוב הא/נשים. אני באמת מקווה שאין א/נשים שפורצים לגני חיות ואונסים תמנונים אומללים...><;

maayani2295

New member
מה שאני סיפרתי הוא לא הום מייד

זה חברה מוכרת כזו, כך שאין מצב בו מישהו צולם והופץ בניגוד לרשותו. זה דיסקים קנויים בצורה מסודרת, אז זה באמת לא מנצל אף אחד.
הנטאי נשמע מעניין. אבל הגודל של הציצים שם ממה שיצא לי לראות לא אנושי O___O"
ולבנים תמיד איכשהו יוצא דם מהאף שהם רואים אישה ערומה. מוזר...
(שוב, לפי מה שיצא לי לראות)

Apikachu L

New member
הדם שיוצא מהאף

הוא מאמונה יפנית עממית שגירוי מיני יכול לגרום לדימום מהאף. ציצים יש בגדלים שונים, תלוי איפה יש, אבל כן, בהנטאי ספציפית זה די נפוץ. ברוב הפורנו המצוייר למעשה...
לגבי חברות, אני לא הייתי סומכת על זה. דווקא חברות מסודרות יכולות לנצל א/נשים יפה מאוד, אבל אם הם אכן מתחייבים לזה, יהיה טוב.
זכור לי גם שלאחרונה היה סקנדל גדול בנוגע לזה שרצו לחייב חברות פורנו לדאוג לכך שהשחקנים ישימו קונדומים, והייתה הרבה התנגדות. אפילו כתבו על זה בעיתונים בארץ. חושף בדיוק כמה בטיחות בעבודה חשובה לחברות האלו. הרי פועלי קרינה למשל - אף חברה כנראה לא תתנגד לחיוב לשים ציוד מגן...

Dannynammer

New member
תגובה

הבעיה דומה לדילמה שמעוררת הזנות. אם מקבלים את זכות האדם על גופו כעיקרון יסוד של חרויות הפרט אז אין פגם מוסרי בפורנו מרגע שדברים נעשים מהסכמה חופשית ורצון בין בגירים ואשר מוכנים להסתכן בגוף או בנפש כתוצאה מפעילותם. לגבי הטענה שפורנו מעודד התייחסות זולה לגוף האדם ורק כאל כלי חסר נשמה לסיפוק הנאה מינית ....איני משוכנע שיחס האדם לזולת מושפע מזה באופן מכריע יותר מאשר מפרסומות שמבזות נשים למשל מה שהיה לפני 15 שנה אשכוליות או לא להיות בו הציגו שדיים כמדד לגודל האשכולית ועוד המון דוגמאות

אחריות זה חשוב

אבל למה התנערות מאחריות בעקבות זה? לאדם יש זכויות על גופו ונפשו, אבל זה לא גורע מהחובות המוסריות של חברות שעושות דברים שתוצאותיהם שליליות והן מודעות לזה.
אחריות היא לא מים בכד שאם שופכים לשם אז שם אין- יש גם אחריות על המשתתפים וגם אחריות על התעשייה, והתעשייה לא לוקחת את האחריות הנדרשת ממנה, זה עוד לפני האם ניתן לעשות תעשיית פורנו אחרת טובה יותר- בואו נסתכל על מה שיש עכשיו.

ואני מזכירה שזה שיש דברים גרועים בעולם לא מצדיק דברים גרועים אחרים- צריך לחסל את הפרסומות המבזות והמחפיצות בדיוק כמו את הפורנו המבזה והמחפיץ.
כמו זה שיש רעבים באפריקה לא מצדיק את זה שתרעיב למוות מישהו בישראל.

orald

New member
עסוקה במאבק עם הדיקטטורה המשטרתית.

ובלהיות מהממת בכללי.

Bell4Ever

New member
הגזמות ודעות קדומות

לא כל בחורה שמשתתפת בפורנו היא נאנסת כמו שלא כמו בחור שמשתתף בפורנו הוא נאנס.
הרבה בנות מגיעות לעסוק במקצוע הזה מרצון וגם נהנות לעשות את זה.
לא כולן עברו התעללות מינית בילדותן.
אני לא אומרת שהכל בתעשייה הזאת טוב ויפה ולגיטימי אבל הדעות הקדומות והכללות שרצות פה מזכירות קצת ביפוביה.
חסר בחורות שאוהבת את התהילה? שהחיים האלה מתאימים להם?

כמו כל דבר בעולמנו גם תעשייה הפורנו נובעת מביקוש. אני אישית לא רואה שום דבר רע בלצרוך פורנו או להשתתף בפורנו, כל עוד הכל בהסכמה.
אם מישהו מפחד מההשפעה על הנוער, שיתחיל לחנך את הילדים שלו להבין את ההבדל בין מציאות לסרט, אחרת הוא יתחיל לחפש דרקונים במערות ויחכה שסופרמן יציל אותו.
ובנות חשופות ל"מראה האידאלי" במגזיני אופנה ובטלוויזיה מבלי לראות פורנו פעם אחת בחייהן. אני דיי בטוחה שהפורנו נמשך אחרי האופנה ולא להפך.

גם בתעשיית הנעלים יש ניצול מטורף, לא שמעתי על אף אחד שקורא להחרים נעילת נעליים.

lily kane

New member
למעשה יש החרמת נעלים

הדוגמא העיקרית היא הביקרות שעושים כנגד נייק ובמפעלים שלהם.
במידה מסוימת זה אותו מאבק
השאלה המוסרית של ניצול א/נשים למען הנוכחיות של המקמות היותר מתקדמים .

אני חושבת שבמידה מסוימת השאלה המוסרית והמאבק הזה היה חיובי
מכיון שהוא יצר יותר מודעות לניצול שיש בתעשייה לדחיפה לניתוחים , לאלימות שגדלה יותר ויותר כלפי נשים בתעשייה
ויצרה בין היתר תנועה של פורנו שנחשב female friendly , יצירה של פורנו אלטרנטבי,קווירי, ולהכניס לבימוי גם זווית נשית יותר.
עדיין תעשייה שבה יש הרבה ניצול בעיקר של נשים, ההוכחה היא שיש פורנו "לסביות" שלם, אבל כמעט כולו מופנה לצופה הגברי ההטרו-נורמטבי.

אני תמיד on the fence לגבי זה.

את טועה ומטעה

ואני אנסה לפרט:
1. עם זה שלא כל מי שמשתתף בפורנו הוא נאנס אני מסכימה וכתבתי כך כבר קודם.
2. אף אחד/אחת שאני ראיתי לא ציין התעללות מינית בילדות. זה את הוספת ממאגר הדימויים שלך.
3. לאהוב את התהילה בדרך כלל מוביל אותך לכוכב נולד, האח הגדול ושאר ראליטי, לא ליחסי מין עם זרים מול מצלמה. אז כן- חסרות בחורות כאלה, למרות שבטח יש מעטות שדווקא הפורנו הוא רצונן, קשה למדוד.
4. לא הבנתי את טענת הביקוש- אם מישהו רוצה את זה זה בסדר? פדופילים רוצים פורנו ילדים בני 7, גם זה בסדר? יש ביקוש.
5. הטיעון של "הכל בהסכמה" הוא טריקי, כי הוא מתנער מאחריות לגמרי באופן פושע- לא רק אקדח לרקה [או חטיפה לארץ זרה] הם איומים [שד"א זה אמיתי, לא המצאתי את המקרים האלה], אלא גם חוסר יכולת להאכיל את הילדים שלך, ושאר מניעי השרדות. זה לא שלדעתי אין בכלל אחריות על האנשים שמשתתפים, פשוט האחריות הזאת לא מנקה את הכפיים של מי שמייצר את התעשייה הזאת, ורבות הפעמים מסכן את האנשים האלה בגופם ונפשם. האם כשאדם נוסע במהירות מופרזת ובחוסר זהירות בתוך העיר הוא יכול להפיל את כל האשמה על הולך הרגל שהוא דרס? ["למה האידיוט הזה לא ראה שאני בא ב-150 קמ"ש לכיוונו?"].
6. הטיעון על הנוער הוא דמגוגיה זולה- כל מי שמכיר נוער יודע שהנוער לא יחליט שסופרמן קיים [נוער זה לא ילדים בני 4], לעומת זאת הוא כן יקבל מושגים מעוותים לגבי מה נחשב להיות גיבור בחיים האמיתיים, כמו שאף אחד לא חושב שהנוער יושפע לרעה לחשוב שיש ערפדים מצפייה בפורנו-ערפדים, אלא שהמושג על סקס, יחסים וכל זה [דברים שכן קיימים במציאות] יתעוות בעקבות זה. כמו שאת בעצמך כתבת "בנות חשופות ל"מראה האידיאלי"", אז כנראה גם את חושבת שניתן לקבל מושגים מעוותים מדברים שנחשפים אליהם, גם אם אתה אדם מחונך. כמובן שאני בעד לחנך את הנוער, וזה גם מה שאני עושה בחיים שלי, אבל שוב- זו התנערות מאחריות לעשות דבים שהשפעותיהם שליליות וידועות מראש באמירה שאנשים אחרים צריכים לדאוג לזה שאף אחד לא יפגע ואני נקי מהכל.
7. זה שבנות חשופות למודל היופי בכל מקום זו ממש לא הצדקה לחשוף אותן יותר במקום כל כך רגיש, מה גם שזה משפיע על דימוי הגוף של גברים גם כן, וגם על דימוי הגוף של האחר בעיני. כל אלו בתוך הקשר מיני מיידי, ולא עקיף כמו בפרסומות או באופנה [למרות שגם שם יש למגר את זה, זה פשוט לא קשור].
8. בתעשיית הנעליים באמת יש ניצול מטורף וכן, שווה להחרים חברות שעושות אותו ולקנות מאחרות שלא, אבל בניגוד לפורנו- נעליים זה הכרח [שלא יהיה קר ברגליים בחורף, שלא להדקר מקוצים בקיץ, נחשים ועקרבים, אבנים, אספלט חם...]. פורנו הוא לא הכרח באף סיטואציה בחיים. אז נכון שלמי שכבר יש נעליים אז עוד זוג זה לא הכרחי, ואפשר בהחלט להחליט לא לקנות זוג שני [למרות שיש חברות טובות יותר, ועדיף למצוא אותן ולקנות מהן]. עוד הבדל בין נעליים לפורנו זה שנעליים זו לא תעשייה שדורשת ניצול- ניתן לייצר נעליים לא ע"י ילדים, עם זכויות נורמליות לעובדים וכו', זה אפשרי והנעל עצמה אין לה השפעות שליליות בדרך כלל על אנשים. לעומת זאת פורנו היא תעשייה שמאוד קשה לנקות אותה מהתוצאות השליליות האימננטיות שמנינו.

למעלה