מישו מכיר

Bell4Ever

New member
אז מה מפריע לך בפורנו?

רק כי זה על רקע מיני?
2. הוספתי ממאגר הדברים ששמעתי בעבר.
3. אין לאף אחד מאיתנו נתונים על זה.
4. כשאתה משווה את זה לפדופיליה אתה אוטומטית אומר שזה לא מוסרי, וזה הדיון עצמו, לא חוכמה. אני רוצה להשוות את זה לסרטי אימה: יש אנשים שאוהבים לראות את זה, אז מצלמים עוד.
5. הרבה אנשים בעולם נאלצים לעבוד בעבודות קשות כי הם צריכים להאכיל את הילדים שלהם... איך אפשר להגיד שזה לא בסכמה?
6. הטיעון על הנוער הוא שאתה לא יכול להפיל תעשייה שלמה על הטיעון שזה משפיע על הנוער לרעה, כי אז אתה מפיל עוד הרבה תעשיות אחרות שלא עומדות בשאלת ה"מוסרי\לא מוסרי": תעשיית הסרטים, מגזינים, פרסומות, אתרי הכרויות וכו. זה דיון אחר שאפשר לדסקס בפעם אחרת :)
7. ישיר? עקיף? זו אותו הדבר. ביטחון עצמי ירוד בגלל דימוי גוף מוטעה שמושפע מהסביבה זה דבר לקוי בעיניי. דווקא בפורנו יש את המגוון הכי גדול של צורות גוף. אי שם יש שחקן פורנו במידותיך בדיוק :)
8. הכרח? אתה יודע, לפני שהמציאו את הנעליים אנשים הלכו יחפים, אבל עברו כמה אלפי שנים מאז, אז זה נראה לך הכרח, אבל בוא לא נתבלבל, זה לא חמצן. אולי עוד כמה אלפי שנים, גם נחשוב שפורנו זה הכרח. בכל מקרה זו הייתה רק דוגמא. כן, פורנו זה לבידור, אבל אני לא רואה סיבה לאסור את זה. הלוואי והיו שיפורים בתנאים של העובדים, אבל זו המשאלה שלי לכל תעשייה בעולם, כי לכולן יש את הצד האפל.

*אני רק רוצה לציין שאני לא איזו צרכנית מטורפת של פורנו, אני פשוט מנסה להיות אובייקטיבית ולא מתחסדת.

orald

New member
כשנחיה בעולם ללא תעשיית מין, ללא ניצול, ללא..

אונס, ללא פטריארכליזם, בשוויון, ללא תרבות אונס, ללא החפצה מינית ועוד ועוד...*אז* נדבר על החלקים הפחות בעייתיים, לכאורה, בצורה כזו או אחרת, בהסכמה כזו או אחרת, של פורנו.
*אז* נוכל לברר ולהסתכל על זה בשוויון, בהכרה מלאה, בעיניים לא משוחדות, בידיעה על הכוחות שפועלים שם בצורה מלאה יותר, אמיתית יותר.
עד אז תמיכה בסוג אחד זו תמיכה ובלבול עם שאר הסוגים, ושאר תעשיית המין.

אגב, שת/ירים מי שכאן עסק/ה בתעשיית המין בצורה כזו או אחרת ויכול/ה לומר מנסיונה/ו שזה לא כזה נורא. שזה סבבה. שזה לא משהו שהגיעו אליו בחוסר ברירה ונסיבות חרא של החיים.
מישהי? מישהו?

סבבה. כי מניסיון אישי? זה לא סבבה. זה כן נורא. זה כן משהו שלא עושים בשמחה ומתוך רצון למשהו אחר חוץ מקורת גג ולחם על השולחן. זה משהו שמשאיר צלקות, לא משנה כמה מחייכים ומשקרים שאת בסדר וזה שום דבר.

תודה לכם על הדיון.
בכוונה לא השתתפתי מאז שהתפתח, כדי לא להתעצבן על כל מי שיכול להעיר בזמן שהוא לא חווה דברים.
כשתשפילו את עצמכם מול מי יודע כמה שרצים, כשלא תדעו לעולם כמה מהנבלות שהולכים סביבכם ברחוב ראו אתכם ופגעו בכם, כשתפחדו להיחשף כל הזמן כי אולי יכירו אתכם איכשהו, כששם תמים יעלה בכם זכרונות רעים, אז נדבר על כמה שזה סבבה.

כי לי זה לא היה סבבה בכלל. אז תודה, אבל לא תודה, ולא אוסיף עוד להצטדקות שלכם.

Apikachu L

New member

Kutaly

New member
אני לא בתעשיית המין באופן ישיר אבל

יצאתי פעם עם מישהי שבעבר עבדה בדירת "מסאז'ים" והיא דיברה על התקופה ההיא בגעגועים.
עכשיו אני בקשר עם רקדנית במועדון הבורסה שנראה שהיא נהנת מהעבודה והיא ממש לא מסכנה בלי שום אופציות (טוב, כזה שכר בעבודה אחרת זה באמת קשה למצוא. אפילו עם ההשכלה שיש לה).
חוצמזה יצא לי להפגש פה ושם עם דומיות מקצועיות
ואף אחת מהנ"ל לא היתה מסכנה מדוכאת.

לאמר את האמת, אני הרגשתי מושפל מאיך שאני עובד כלכך הרבה שעות בשביל פחות מחצי המשכורות שהן הרוויחו/מרוויחות.

אז סליחה שאני לא מקבל את הטענה שכל תעשיית המין היא בזויה.
כן. יש מקומות של ניצול וזה לא בסדר וצריך להאבק בזה, אבל זה ממש לא נכון להכליל את כולם.
אם כבר, צריך להאבק במסעדות ש"מעסיקות" (מרשות לאנשים לעבוד) מלצרים בלי לשלם וגם לוקחות להם מהטיפים שהם כן מקבלים. זה ניצול!

Apikachu L

New member
מעניין. תודה על השיתוף.

אני אישית מכירה גם מישהי שעבדה בעבר כחשפנית...היא לא בדיוק נהנתה מזה, למיטב ידיעתי.
מצד שני יש גם אנשים כמו buck angel, שמההתרשמות שלי מייצר פורנו (ומשתתף בו) שהוא דווקא הוגן למשתתפים/ות. לא ראיתי את הסרטים עצמם, אבל הגישה שלו לעניין מעניינת.

מצד שלישי, בהתחשב באקלים התרבותי והיחס שפורנו מקבל...אני לא יכולה לראות הרבה טוב בתעשיה של המין. הניצול והפגיעה שאחוז ניכר מהאנשים עוברות/ים יותר מידי גדולים.

אין לי אישית דעה חדה על זה, אבל הייתי רוצה שאנשים לא יפגעו מזה (אינפנטילית שכמוני). שמי שרוצה וטוב לה לעסוק בזה, שתהיה בטוחה ולא תפגע.

גם במקומות עבודה "קונבנציונלים" שמעניקים תנאים לא הוגנים צריך להאבק, ללא ספק. באופן כללי, תנאי עבודה כלל במקצועות לאוכלוסיות יחסית חלשות ברמות שונות הם מחפירים במקומות רבים, רבים מידי.

Kutaly

New member
רק תיקון

לא ממש משנה אבל הרקדנית מהפוסיקט
לא יודע למה כתבתי בורסה.

Ellianne

New member
מתערבת קצת

טוב, נתחיל מזה שאני לא מהפורום הזה (אני לא בי), אבל סתם קפצתי לבקר כי יש לי זמן פנוי היום ולא מצאתי איך לנצל אותו :/

אז קודם נדבר על עניין הניצול - לדעתי יש ניצול בכל עבודה:
בעבודות כמו מלצרות, נקיונות, עבודות כפיים ועבודות פיזיות אחרות מנצלים את גוף האדם.
כל אותם אנשים שעומדים על הרגליים כל היום חוזרים הביתה מותשים.
האם זה לא ניצול של הגוף שלהם? האם הגוף שלהם לא מתעייף/נפגע?
היה אפשר לפתח רובוטיקה שתעשה את העבודה במקומם, אבל זה יותר יקר. הרבה יותר זול לשלם לאנשים שכר מינימום...

אפילו בעבודות יותר ׳משכילות׳ מנצלים את הידע של העובדים (הייטקיסטים, הנדסאים, מהנדסים וכו׳...)

בכללי אני חושבת שכל עוד נמצאים בקבוצה היררכית (מנהלים, עובדים, פקידים...) יהיו מנצלים ומנוצלים.

ועכשיו בקשר לתעשיית הפורנו/זנות/חשפנות... - צריך לדעת להיכנס לתעשייה הזאת בחוכמה.
לדוגמא: יש הבדל בין זונה הכפופה לסרסור שלוקח את מרבית האחוזים לבין זונה שמארחת בביתה ו׳בוחרת את לקוחותיה בפינצטה׳.
יש הבדל בין שחקנית פורנו שמצטלמת בשביל חברות הפקות לבין כוכבת פורנו שיש לה אתר משלה והיא עובדת עם חברות הפקות שיצלמו בישבילה.
אז יש אנשים שיותר מצליחים בתעשייה ויש כאלה שפחות.
הבעיה בתעשייה היא הקיצוניות - אלה שפחות מצליחים יוצאים עם הרגשה של ניצול (ואפילו נזק נפשי) ולפעמים גם בלי כסף לעמת אלה שהם עצמאיים ומרוויחים טוב מאוד (הרגשת הניצול מינימלית).

חבל שאנשים נופלים לבורות האפלים של התעשייה, אבל האצבע המאשימה צריכה להיות מופנת כלפי גורמים אחרים (כמו המדינה (שאם הייתה עוזרת כלכלית מלכתחילה...), מעגל התעסוקה המצומצם ועוד הרבה גורמים אחרים). אני לא חושבת שזה הוגן להפיל את כל האשמה על התעשייה הזאת, במיוחד כשזו גם בחירתו של האינדיבידואל להיות חלק ממנה.

למעלה