תשמע
אין טעם לנסות להשוות את ישראל למדינות אחרות, ובטח לא את הצבא. לדעתי זה מדהים שנותנים הזדמנות לחיילים (כמו נערי רפול למשל) להכנס לצבא ולשרת בדיוק כמו כל אדם אחר, להשלים שנות לימוד ולהתקדם. זה שהצבא הוא עוד כלי לפתח את המדינה ולצמצם פערים זה מבורך ולא מיותר, וזו הגישה הערכית שלי - וכנראה שאתה לא תומך באותה גישה. היה לי את אותו הויכוח עם קצין בבסיס שלי , והוא העלה בדיוק את אותה הסיבה - "צבא זה בשביל להלחם ולא יותר מזה , כל הכסף צריך ללכת ללחימה" וזה בולשיט. מתאים אולי לשוויץ ולארה"ב שם בונים מצבא קריירה, אבל לא אצלנו, ישראל היא קצת שונה ומיוחדת במינה, אם תרצה או לא תרצה. נכון, יש הרבה בעיות בצבא, והרבה אנשים "מבוזבזים" שיכלו לעשות הרבה יותר ממה שהם עושים , אבל דווקא כי הצבא הוא ארגון כ"כ גדול לפעמים הדברים נופלים בין הכסאות, וכל הזמן מנסים ליעל , לפחות מאיפה שאני באה יש מטרה כזו של ייעול. "טירונות 02 הוא ניסיון פאתטי להקנות לג'ובניקים מסכנים איזושהי איכות לחימה שהם לא ישתמשו בה לעולם" זה לא נכון לגמרי. למשל- בסיס הדרכה בדרום, חיילים רבים משרתים וביניהם לוחמים . פלוגת הלוחמים בסד"ח, ושאר הפלוגות בפגרה. פקידת שלישות צריכה לשמור , אבל היא לא יודעת איך מתפעלים M-16 (בשביל זה יש טירונות).