מישו יודע...

MAYUSH139

New member
מישו יודע...

מה היציאות של מ"כיות טירונות בזמן פגרות? נגיד בתקופה שהן מחכות למחזור טירונים חדש או למשל בין אפריל ליולי שאין גיוסים?... ובכלל מה הן עושות בזמן הזה?

Paronet

New member
תלוי איפה

אצלנו בבה"ד הן יוצאות ל2 אפטרים וסוגרת 2 לילות. הבעיה שאצלנו בקושי יש פגרות

Krishi

New member
אני מקווה מאוד שאת שואלת בשביל חברה

כי אם לא, תנחומיי

Chaimiko1986

New member
באמת שאני לא מבין

מה מביא בחורה מן המנין ללכת להיות מכי``ת טירונים?!

לא שואלים בחור מן המניין..

רוב רובם של הקורסיסטים בקורס מ"כים הם בנים יחידים עם פרופיל גבוה וקב"א סבירה שלא הצליחו או לא רצו להתמיין לשום דבר אחר. בדר"כ כמחצית ממחזור הגיוס שלהם נופל (מרצון) לפני סיום ההכשרה. כל מי שמספיק לא רוצה להיות שם, לא נשאר שם. ככלות הכל, לא כ"כ קשה לפסול את הקורס (יש לך אפילו סעיף פסילה על חוסר מוטיביציה. אמנם אתה צריך להפגין חוסר מוטיבציה ממש מוגזם, אבל זה עדיין אפשרי ביותר). מאידך, יש לך גם מספיקים אנשים שרוצים להיות בקורס מסיבות כאלה ואחרות. ממה שלי יצא לראות, מדובר בין היתר, בבנים יחידים שפשוט באו עם רצון לשרת ביחידה קרבית אך זה נמנע מהם בגלל אי חתימה של ההורים, אז הם שמחים לפסאדו-קרביות שניתנת להם לפחות בתחילת השירות ותכלס מאמינים לשטיפת המח של עד כמה התפקיד שלהם הוא חשוב ובלה בלה. יש כאלה ששמחים מהשיבוץ בגלל המענק המוגדל והקורס הפיקודי שנותן להם פלוס מסוים באזרחות. יש כאלה שנורא אוהבים לפקד ובגלל זה נשארים. ויש כאלה שסתם, בסופו של דבר, משלימים עם רוע הגזירה ומסיימים את הקורס..

עליסה מ

New member
מוסיפה.

יש הרבה שהם אכן בנים יחידים שלא קיבלו חתימה של ההורים להיות קרביים. ויש כאלו שפשוט לא רצו להיות ג'ובניקים, ולא לוחמים, והתפקיד של תומך לחימה קרץ להם. מה רע?

qwam

New member
באיזה לחימה מ"כ בדיוק תומך?

בלחימה נגד הטירונים שלא יוציאו גימלים?

עליסה מ

New member
חחחח

תומך לחימה זה סטטוס. מ"כים , תתפלא, נחשבים תומכי לחימה. והמשכורת שלהם בהתאם.

תרווד

New member
זה לא הופך אותם לתומכי לחימה.

זה מבחינתי בדיוק כמו לוחמים שהפכו לחיילי מפקדה וממשיכים לקבל משכורות של לוחם ותעודת לוחם. הסטטוס הוא לא מה שהתכוונתי אליו.

עליסה מ

New member
תראה,

לא שאלו מבחינתך. שאלו מבחינת הצבא. מכ"ים נחשבים, אם תרצה או לא תרצה, תומכי לחימה. אתה יכול להגיד שמבחינתך גם משקיות קליעה, ומדריכות חי"ר לא נחשבות תומכות, אבל הם כן .

תרווד

New member
מדריכות חי"ר מכשירות לוחמים. לכן

הן תומכות בהכשרות ללחימה. מ"כיות 02 מדריכות ג'ובניקים. הן תומכות ג'ובניקים במקרה הטוב. השאלה הייתה באיזה לחימה בדיוק הן תומכות? אני מאמין שהתשובות שלי היו רלוונטיות יותר. דרך אגב, ואני מצטער אם אני נוגע בנקודה רגישה, אני בהחלט חושב שגם חלק ניכר מהפקידים תורמים יותר ממ"כים של 02, גם אם הם טוחנים פחות.

עליסה מ

New member
שטויות.

אתה לא מי שתחליט מי תורם יותר ופחות בצבא. יש פקידים שעושים יותר מחלק מהמ"כים ולהיפך. אתה לא נמצא עמוק בתוך מגל , ואני שומעת על מגל לפחות פעמיים בשבוע ולכן מודעת קצת יותר למה שהולך שם, ומה בדיוק המכיות\המכים עושים. בכל מקרה , משקיות קליעה לא תמיד מכשירות לוחמים , והן עדין תומכות לחימה. אגב, אני לא מסכימה איתך , וחושבת שהתשובות שלך מאוד לא רלוונטיות ונובעות מכעס עמוק וזלזול שלא עומד על כלום בתפקיד הזה, שאם לא היה נחוץ לצה"ל לא היו מגייסים אליו בכל שנה כל כך הרבה חיילים.

Krishi

New member
מה? מ"כים 02? מיותר בעליל..

כל הג'ובניקיה הזאת מיותרת בעליל... סתם עול על החיילים

עליסה מ

New member
זה כמו

שתגיד שחיל חינוך מיותר בעליל. אה וגם פקידות לשכה. וגם חלק מהמדריכות מיותרות לגמרי. אני יכולה למצוא לך הון של תפקידים שנדמה לך שהם מיותרים , אבל באמת שיש תפקידים ששם בשביל פואנטה מסויימת- שכבר הסברתי אותה למעלה. אתה מזלזל בג'וסניקים יותר מדי. חבל. אגב- חברה נוספת (נו, אנחנו חבורה גדולה...
) פקל"שית בפיקוד דרום, משועממת לחלוטין וטוענת שהתפקיד שלה מיותר בעליל. אבל כנראה שההגדרות תפקיד המצומצמות האלו הן משהו שצהל דווקא דורש. מי אנחנו שנתווכח עם זה. "עם בונה צבא בונה עם" - בסופו של דבר אני מאמינה שהכל מתחיל ונגמר במשפט הזה. וסתם בשביל הסקרנות- מה התפקיד שלך בצה"ל?

Krishi

New member
את לא מתארת לעצמך כמה דברים מיותרים

יש בצבא. וכן חיל החינוך, עם כל הכבוד לנפשות הפועלות בו שעושות עבודת קודש, הוא מיותר. מה לעזאזל הוא קשור ללחימה? ה-מ-ו-ן פקידים/ות שלא עושים כלום.. פקל"שיות.. רל"שיות ומה לא... מיותרים בעליל. אפשר היה לנצל אותם לדברים אחרים.. ובכלל הניצול חיילים בצבא הוא דפוק לגמרי ואני לא הראשון ולא האחרון שטוען את זה. טירונות 02 הוא ניסיון פאתטי להקנות לג'ובניקים מסכנים איזושהי איכות לחימה שהם לא ישתמשו בה לעולם.. שלא לדבר על הנשק שהם יראו אולי בתורנות שמירות (מי שיעשה) שהם מזלזלים בהן גם ככה.. 3 שבועות שבהם חיילים רוצים רק לברוח ושוכחים כל מה שהם עוברים העיקר לעבור את זה כבר. וככה גם היחס כלפי המפקדים. מיותר לגמרי. עם יכול לבנות עצמו גם בלי עזרת הצבא, זה עובד מצויין בעשרות ארצות אחרות. אני פקח טיסה

עליסה מ

New member
תשמע

אין טעם לנסות להשוות את ישראל למדינות אחרות, ובטח לא את הצבא. לדעתי זה מדהים שנותנים הזדמנות לחיילים (כמו נערי רפול למשל) להכנס לצבא ולשרת בדיוק כמו כל אדם אחר, להשלים שנות לימוד ולהתקדם. זה שהצבא הוא עוד כלי לפתח את המדינה ולצמצם פערים זה מבורך ולא מיותר, וזו הגישה הערכית שלי - וכנראה שאתה לא תומך באותה גישה. היה לי את אותו הויכוח עם קצין בבסיס שלי , והוא העלה בדיוק את אותה הסיבה - "צבא זה בשביל להלחם ולא יותר מזה , כל הכסף צריך ללכת ללחימה" וזה בולשיט. מתאים אולי לשוויץ ולארה"ב שם בונים מצבא קריירה, אבל לא אצלנו, ישראל היא קצת שונה ומיוחדת במינה, אם תרצה או לא תרצה. נכון, יש הרבה בעיות בצבא, והרבה אנשים "מבוזבזים" שיכלו לעשות הרבה יותר ממה שהם עושים , אבל דווקא כי הצבא הוא ארגון כ"כ גדול לפעמים הדברים נופלים בין הכסאות, וכל הזמן מנסים ליעל , לפחות מאיפה שאני באה יש מטרה כזו של ייעול. "טירונות 02 הוא ניסיון פאתטי להקנות לג'ובניקים מסכנים איזושהי איכות לחימה שהם לא ישתמשו בה לעולם" זה לא נכון לגמרי. למשל- בסיס הדרכה בדרום, חיילים רבים משרתים וביניהם לוחמים . פלוגת הלוחמים בסד"ח, ושאר הפלוגות בפגרה. פקידת שלישות צריכה לשמור , אבל היא לא יודעת איך מתפעלים M-16 (בשביל זה יש טירונות).

למעלה