מישו יודע...

Krishi

New member
../images/Emo6.gif

עאלק טירונות 02 נועדה בשביל "השתלבות והבהרת המסגרת הצבאית".. חחחח... איפה את חיה?! חחח

עליסה מ

New member
בד"כ אני חיה בעומר

למה נראה לך שקיימת טירונות? זו בדיוק הסיבה. עד שלא תיתן לי סיבה אחרת והגיונית אני אמשיך להאמין בסיבה שלי.

עליסה מ

New member
זה חסר טעם.

ובמילים יפות: "מטרת הטירונות היא להכשיר חיילים שהתגייסו לשרת ביחידות עורפיות לרמת רובאות 02. החייל ידע להגן על עצמו ועל סביבתו, ירכוש משמעת צבאית בסיסית ויכיר ויבין את ערכי צה"ל. במהלך הטירונות נחשפים החיילים לראשונה לרובה סער (M16), לומדים לתפעל ולנקות נשק ועוברים מספר אימוני קליעה. בנוסף מועברים שיעורי קשר, התגוננות הפרט (יום שדאות), התגוננות מפני מתקפה בנשק כימי, עזרה ראשונה, קרב מגע וכן תכני חינוך בנושאי לאום, ערכים וכבוד האדם." במהלך הטירונות לוקחים החיילים חלק בתפעול בסיס הטירונים. החיילים מבצעים שמירות בסיסיות ותורנויות מטבח ובזאת אני מחליטה, שהויכוח הזה חסר טעם , ושלא נצליח לשכנע אחד את השני לעולם. לדעתי גם אין טעם ברמטכ"ל . עזבו אתכם מרמטכ"ל, לא הוא ולא הלשכה שלו. כולם חיילים מבוזבזים. יכלו לעשות מליונים באזרחות

Krishi

New member
נו הנה את בעצמך פירטת

את כל הסיבות שהחליטו בגללן להקים את הטירונות הזאת. אז איפה פה בדיוק "השתלבות והבהרת המסגרת הצבאית"? הרי בסדיר הם יחיו הרבה יותר טוב מבטירונות. ובינינו.. את הרי יכולה לקחת אל כל המגילה הזאת שרשמת שם, ולראות איך היא מתרחקת בריצה מראשיהם של הטירונים ברגע שהם פוסעים את צעדם הראשון מחוץ לבט"ר. כמו שאמרתי בהודעה אחרת... זהו ניסיןו פאתטי להקנות להם תורת לחימה שהם לא צריכים בכלל..

עליסה מ

New member
להשתמש במ.ק

ולדעת להשתמש בM-16 זה לא תורת לחימה , זה ממש בסיסי , וכל חייל בצהל צריך לדעת את זה . לך תדע מתי הם יצטרכו לשמור. ובשביל שלא ישכחו - יש רענונים... בסדיר כמובן הרבה יותר טוב, אבל חוטפים כאפה אם מגיעים ישר לסדיר.

עליסה מ

New member
../images/Emo13.gif

תודה. אמרו לי בעבר שאני נוטה להתווכח בלי סוף , אבל "דמגוגיה מגוכחת" עוד לא שמעתי. תמיד יש פעם ראשונה.

צנצןדבש

New member
../images/Emo45.gif

אני מכיר אישית (עזוב שאני יצאתי מהמסלול הזה על ידי כך שלא התפנתי בבקו"ם) סיפורים קשים ורעים על מגל. לא ללכת לזה. לאאאא. בעעעעע....

עליסה מ

New member
ממ

אני לא יודעת מה היה הסיפור שלך. אבל יש אנשים שהאופציות האחרות שלהן לאו דווקא יותר טובות ומפתות.

YomiRel

New member
מנצל"ש אם כבר...

אם יש לי הקלה של ת"ש 3 זה כולל את ימי שישי שבת? כלומר ת"ש3 יכול בעצם להיותחמשוש? כי ישנים חמישי שישי שבת בבית תודה

MAYUSH139

New member
איך המשכורת באמת

של תומכי לחימה? ובכלל חוץ מלהמליץ לי על להתרחק מהתפקיד הזה (שבאמת ניסיתי) אף אחד פה לא באמת יודע מה היציאות בפגרות?

עליסה מ

New member
אני אנסה להיות יעילה

ואשכרה לענות על מה ששאלת. תומכי לחימה- המשכורת תלויה באיפה שאתה נמצא. אני כתומכת לחימה ( מדריכת יח"ש ) קיבלתי 477 ש"ח .. כי קיבלתי תוספת סיכון על האיזור שהבסיס נמצא. נדמה לי שמכיות מקבלות בסביבות ה 450 ש"ח. יציאות- בזמן פגרות חמשושים, בזמן שיש חיילים שו"שים וסוגרים עם החיילים כשצריך.

gilad86

New member
סוגרים גם בלי החיילים

מי נראה לך עושה שמירות בבסיס שאין טירונים??חובשים? נהגים? המ"כים טוחנים כמו כלבים. וגם אבט"שים ככה על הדרך ושלא לציין את כל החרא של התפקיד הזה. אז נראה לי שחמשושים קצת רחוק מהמציאות אולי חצאים או שלישים יותר הגיוני...

עליסה מ

New member
עניין של מזל .

לפעמים יש פלוגות אחרות שנשארות, ואז אתה יכול לצאת . שוב אני אתן את הדוגמה של חברות שלי שלא סוגרות כל כך הרבה . וכן, יצאו להן איזה כמה חמשושים רצופים.

עליסה מ

New member
אהה וגם

אבטשים?! לעתים רחוקות. הידע שלי הוא לרוב על בסיס ניצנים. אולי במחנה 80 ובזיקים מתנהל מגל אחר שלא ידעתי עליו.

gilad86

New member
בתור אחד שהיה אמור להיות חלק מהמערך

הנגוע הזה שנקרא מגל... אני לא ממציא דברים, כל מה שאני אומר זה משיחות עם מ"כים בעבר/הווה וחבר'ה שהיו איתי בקורס ואנשים שהיו קורסים מתחתיי... אני לא בא לריב או משהו כזה אבל לדעתי מ"כ טירונים של 02 זה אחד התפקידים היותר מגעילים שיש לצה"ל להציע אבל שכל אחד יעשה מה שטוב לו ומה שהוא חושב לנכון, ומה לעשות שאני והרוב פה חושבים שזה חרא של דבר...אל תיקחי אישי

למעלה