מישו יודע...

Krishi

New member
אבל כל הדברים האלה..

אפשר גם לעשות בלי קשר לצבא. כל ההשלמת בגרויות והשיקום והמה לא, יש לזה ארגונים ומוסדות.. לא חייבים לעשות לזה בצבא, כמו שיש בהרבה ארצות אחרות וכמו שיש גם פה. פירוש ראשי התיבות צה"ל הוא "צבא הגנה לישראל" ולא "צבא משקם מוגבלים".. לישראל הרבה יחודים, אבל זה יחוד שהוא די מיותר. תקשיבי, בצבא נופלים המון בין הכיסאות שזה כבר לא נקרא "בין הכיסאות" אלא פשוט נופלים. המוסד הזה רק נהיה רקוב מיום ליום... על איזה ייעול את מדברת? חחח.. המצב היום מבחינת ניצול כח אדם הוא די קטסטרופי. אוקי אני אגיד את זה בפשטות. אין אף לוחם או אפילו מאבטח מתקנים שעושה רק טירונות 02. גם לתת לג'ובניקים לשמור זאת בדיחה. לשמור צריכים שומרים שאומנו לך ושזה התפקיד שלהם.. ובכל מקרה, בשביל לדעת איך לתפעל M-16 לא צריך טירונות של 3 שבועות...

תרווד

New member
וואו את שומעת על מגל *לפחות* פעמיים

בשבוע. ומי אני שאחליט בלה בלה בלה?! איזה טיעון עמוק, מבוסס ובוגר.
כשמש"קיות קליעה מכשירות לוחמים או תומכי לחימה הן תומכות לחימה. כשהן מכשירות ג'ובניקים הן לא תומכות לחימה, כי הן פשוט לא תומכות בלחימה. ההגדרות היבשות נועדו להרעיל אנשים שלא מספיק חכמים כנראה כדי לקלוט שאם הם מכשירים ג'ובניקים הם כנראה לא תומכים בלחימה, אבל אם המשכורת וההגדרה של התפקיד שלהם היא של תומכי לחימה- אז וואו, הם תומכי לחימה. עצוב, אבל נדמה שגם את שקועה בדפוסי החשיבה האלה
צה"ל מגייס המון כוח אדם להמון תפקידים שאין בהם צורך- אם זו האינדיקציה שלך להאם תפקיד מסויים הוא נחוץ או לא, זה סתם עצוב. דרך אגב, אני ממש נטול כל כעסים או זלזול. יותר רחמים ושעשוע (כן, בטירונות 02 שעברתי, החוויה הייתה בעיקר מצחיקה ומלאת רחמים על המ"כים. ולא רק שלי
).

עליסה מ

New member
חח. ציניות ברעל.

לא ניסיתי להתרברב באיזשהו ידע על מגל. בדיוק כמו שאתה לא יכול לשלול את זה. בסה"כ ניסיתי להציג צד אחר של המטבע, כי אתם פשוט סתם פה כדי לזרוע רעל ולהשביז אנשים. תיכף תכתוב פה הודעה שכל הפקידות מיותרות בצהל וקדימה פיטורים המוניים בכל הלשכות. ואם להיות קטנוניים - יש גם מכיות שהן ממש ממש ממש תומכות לחימה (כמו שאתה אוהב להגדיר.. באות במגע עם לוחמים והכל .. וואו איזה הבדל) . ובסופו של דבר איך שצהל מגדיר אותך (כתומך לחימה) ישפיע על המשכורת שלך, אם תרצה ואם לא , וזה די קריטי בשביל הרבה (אם לא כל) האנשים. האינדיקציה שלי שצריך את התפקיד היא לא שהתפקיד קיים, אלא הצגתי פה מה המטרה של התפקיד. תאר לעצמך איך הצבא היה נראה אם אנשים ישר היו מגיעים לסדיר שלהם, או לקורס. הם היו חוטפים כאפה לא נורמאלית. הגיע הזמן שאנשים יפסיקו לזלזל בכל תפקיד בצה"ל.

תרווד

New member
סיבוב אחרון, אני כבר עייף ../images/Emo9.gif

-לא ניסיתי להתרברב באיזשהו ידע על מגל. בדיוק כמו שאתה לא יכול לשלול את זה. בסה"כ ניסיתי להציג צד אחר של המטבע, כי אתם פשוט סתם פה כדי לזרוע רעל ולהשביז אנשים. =רעל את זורעת, אבל שביזות אני אשמח לזרוע. מה כבר יקרה אם המוטיבציה של אנשים להיות מ"כים תרד?! הכשרות ה-02 יפגעו?! טירונים ישנו יותר מ-6 שעות?! טירונות 02 תבוטל (כן! כן! כן!
) -תיכף תכתוב פה הודעה שכל הפקידות מיותרות בצהל וקדימה פיטורים המוניים בכל הלשכות. =חלק ניכר מהפקידות והפקידים בצה"ל הם חיוניים ותורמים מאוד. אני, *לעומתך*, לא מסתכל על ההגדרות היבשות שכנראה כובלות את דפוסי החשיבה שלך, אלא מסתכל בתכל'ס, מה הבנאדם/אוכלוסיה הזו בצה"ל עושה ותורם. פקידים בשלל תפקידים יכולים גם לא לעשות כלום (ואז כן, "פיטורים" המוניים יהיו חיוביים דווקא, גם ככה מצבות הכוח אדם במפקדות מנופחות וכורעות תחת העומס) וגם לעשות המון. בטח שלתרום יותר ממ"כים 02 של טירונות ג'ובניקים רגילה, שלדעתי לא תורמים *כלום*, מלבד אי נעימות בת קצת פחות מחודש לטירונים ששונאים אותם- ואי נעימות בת שנתיים-שלוש לעצמם. -ואם להיות קטנוניים - יש גם מכיות שהן ממש ממש ממש תומכות לחימה (כמו שאתה אוהב להגדיר.. באות במגע עם לוחמים והכל .. וואו איזה הבדל) . ובסופו של דבר איך שצהל מגדיר אותך (כתומך לחימה) ישפיע על המשכורת שלך, אם תרצה ואם לא , וזה די קריטי בשביל הרבה (אם לא כל) האנשים. =מה?! קראת בכלל מה שכתבתי?! מצרף את זה שוב- "ההגדרות היבשות נועדו להרעיל אנשים שלא מספיק חכמים כנראה כדי לקלוט שאם הם מכשירים ג'ובניקים הם כנראה לא תומכים בלחימה, אבל אם המשכורת וההגדרה של התפקיד שלהם היא של תומכי לחימה- אז וואו, הם תומכי לחימה. עצוב, אבל נדמה שגם את שקועה בדפוסי החשיבה האלה". מי בכלל דיבר על אם המשכורות חשובות או לא לאנשים?! מי שתומך בלחימה הוא תומך לחימה עבורי, מי שלא- לא. כנ"ל במ"כיות שאת כותבת עליהן- *כל כך קשה לך לשלוט את זה*- אז תהני, תסתכלי על תלוש המשכורת של החייל ולא על מה שהוא עושה בפועל. דרך מצויינת לקבוע תרומה או חיוניות של אדם/תפקיד בצבא, דרך אגב. -האינדיקציה שלי שצריך את התפקיד היא לא שהתפקיד קיים, אלא הצגתי פה מה המטרה של התפקיד. תאר לעצמך איך הצבא היה נראה אם אנשים ישר היו מגיעים לסדיר שלהם, או לקורס. הם היו חוטפים כאפה לא נורמאלית. הגיע הזמן שאנשים יפסיקו לזלזל בכל תפקיד בצה"ל. =לעומת הליטוף שאנשים מקבלים במהלך הטירונות?! שום כאפה ושום בטיח. הכשרה המותאמת לתפקיד שהנ"ל ימלא בצה"ל, וזהו. ולא הצגת את המטרה של התפקיד, אלא בדיוק מה שאמרתי, הפעם ציטוט שלך- "שאם לא היה נחוץ לצה"ל לא היו מגייסים אליו בכל שנה כל כך הרבה חיילים.". אני סיימתי להיום, ובכלל. באמת שקטונתי. לילה טוב ושירות מוצלח שיהיה לך.

עליסה מ

New member
תודה. השירות שלי כבר מוצלח: )

אפילו שעשיתי טירונות 02. אומנם לא בבט"ר, אבל עברתי אותה, וכן - היא עזרה לי. אין לי כוח ממש להגיב על כל מה שכתבת , אתה כבר יודע לבד מה אני חושבת. הלוואי ויבוא יום וכולנו נבין את ההגיון שבצבא, ואתה תבין את ההגיון שבהקמת מגל. לילה טוף.

עליסה מ

New member
כמה הבהרות.

ראשית- ילדה בכיתה יב' לא תמיד מודעת לתפקידים שהיא מתמיינת אליהם , והרבה בנות הולכות למיונים שהן לא יודעות לאן יובילו אותן בכלל. שנית- המיונים למכ"יות הם יחד עם מדריכות יח"ש, תפקיד שהוא די נחשק ולכן הרבה בנות הולכות למיונים עם רצון להיות מדריכות אבל מתקבלות למכ"יות. שלישית - יש בנות שבאמת רוצות להיות מכ"יות, וזה לא פסול. אל תשלול שום תפקיד בצ"הל.

MAYUSH139

New member
למען האמת

אני חושבת שללכת למיונים האלה הייתה הטעות הכי גדולה שעשיתי, אבל זהו, אין כבר מה לעשות... ואני חייבת להשלים עם רוע הגזירה (כמו שנאמר).... אז לפחות אפשר לחפש את הפלוסים לא כך?.... ולפרונת - באיזה בה"ד אגב את משרתת?

עליסה מ

New member
למה טעות?

יש לי חברות שהן מכיות. אחת יצאה לקצונה, וסיימה . אחת נשארה להיות " מודרך" ( כוכבת) בצריפין, והשלישית נשלחה לבט"ר . שלושתן דווקא נהנות יותר מרוב הבנות האחרון שיוצאות יומיות , ואפילו נהנות יותר ממדריכות יח"ש. אל תתבאסי. יש גם משהו מספק בלהפוך ילדים בני 18 לחיילים.

תרווד

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif להתרחק ממ"כ/ית טירונים

כמו מאש. תמיד יהיו אנשים מזוכיסטיים שנהנים גם מביצוע של תפקידים איומים, אין צורך להמליץ את זה לאנשים אחרים. להפוך ילדים בני 18 לחיילים? ומה הגאווה בזה? מ"כ טירונים שלא מדריך אוכלוסיות "רציניות" (פרחי טיס, טירונים בסמכות- חמ"ן לדוגמא וכו') בעיקר מעיק במשך 3.5 שבועות על ג'ובניקים ייעודיים שמתעללים בו. כבר אמרתי להתרחק כמו מאש?

עליסה מ

New member
אתה סתם זורע רעל

זה אולי לא התפקיד האידיאלי לכל אחד.. אבל יש בזה גם דברים חיוביים. אתה אומר שאין צורך להמליץ לאנשים אחרים, אבל גם אין צורך להשביז כאלו שכבר שם או עלולים ליפול שם .

עליסה מ

New member
יש יותר מאחד.

אולי כדאי שתשאל מכית שנמצאת בתפקיד ולא רק אנשים שעשו את מיטב יכולתם להתרחק מהתפקיד, ואז תקבל תשובה אוביקטיבית. תתפלא או לא, אבל התפקיד כן מספק , ועושה טוב לעזור לחיילים שמגיעים בהלם לצבא ולהכניס אותם לראש הצבאי והמערכתי. יש גם מקרים חריגים שיש חיילים שממש צריכים את העזרה שלך, וזה עושה טוב לדעת שאתה הצלחת לעזור למישהו אפילו במשהו הכי קטן. חוצמזה שאתה המסגרת הראשונה שטירון מגיע אליה בצבא, ולכן אתה תיצור את הרושם הראשוני שלו לגבי הצבא . נדמה לי שזה חשוב- אתה לא חושב? אחרת לא היו מ"כים\ מכ"יות. עוד משהו- לומדים הרבה על עבודה בצוות, ועל עבודה מול אנשים (יחסי אנוש) , ארגון וניהול. וכמובן- מזיזים קצת את התחת מחוץ למשרד בניגוד להרבה תפקידים בצבא שכל היום יושבים על התחת עד שכבר נרדמים השרירים. אגב- אני לא מכ"ית , ולא רציתי להיות מכ"ית , ואפילו פחדתי שישבצו אותי כמ"כית. במילים אחרות הייתי אנטי בדיוק כמוך..עד שחברות שלי התקבלו ומסתבר ש"השטן" לא כזה נורא.

תרווד

New member
אני חושב שטירונות 02 היא דבר מיותר

המקנה סבל לכל הלוקחים חלק בדבר. כל מה שנכתב כאן נשמע כמו לא יותר מטיעונים מסכנים של אנשים שתקועים כבר בתפקיד הזה, ומנסים להימנע מדיסוננס. וגם אני שוחחתי עם מ"כים ומ"כיות. וגם הייתי טירון בטירונות 02.

עליסה מ

New member
פספסת את המטרה

לא כולם מושלמים ומוכשרים כמוך ומצליחים ישר להשתלב במסגרת הצבאית. צה"ל היה טיפה יותר חכם והבין שיש חיילים שהמסגרת לא כל כך ברורה להן , ולכך נועדה טירונות 02 ,כדי "להכניס" את החיילים למסגרת וכדי להכשירם ברמה הבסיסית. כואב לי לראות שאתה כל כך מזלזל בתפקיד הזה .

למעלה