מישהו פה

freeonly

New member
הקשקוש

אני מנסה לקרוא את דבריך, ואינני מצליח למצוא בהם דבר מלבד אוסף מילים הלקוחות מהטפות של מטיפים דתיים שונים. אין בהם עובדות. אין בהם תוצאות של מחקרים. אפילו "העדויות" לכאורה המוזכרות בהם הן עצמן מהוות סיפור פולקלוריסטי. ככאלה, אין טעם כלל להתווכח איתן. אם מצד אחד אמונתך כוללת דמויות ספרותיות כיצחק וכ-"בורא", ומהצד האחר אתה מסתמך על דמויות אלה לביסוס אמותנך, אתה משתמש בזאת בלוגיקה שמתאימה להטפה אך לא לדיון. לא נותר לי אלא לשמוח מצד אחד באושרך הפנימי, ולהצטער מהצד האחר על כך שאינך מצליח להתעלות מעל לדברים הנושנים שהורגלת בחשיבתם.

uuuaaa

New member
אתה מצחיק מאוד

אני הבנתי מהשאלות שלך שאתה רוצה תשובות מהצד הדתי - כלומר איך שאני רואה ומאמין בהם. לא באתי לשכנע אותך, אלא לספר לך במה אני מאמין. בשאלות שלך, הסכמת לצאת לרגע מנקודת הנחה שיש בורא, ושאלת מה הטעם וההגיון בכל מיני דברים שלא מובנים לך. - ועל זה עניתי. אם הייתי מנסה לשכנע אותך להאמין הייתי כותב דברים אחרים לגמרי. כמו למשל זה שאתה מאמין ב"השערות" שכל כמה שנים משתנות ועוד על דברים שקרו לפני מילארדי שנים. דברים בלי הוכחות. ואילו אני מאמין בעדות של מליוני אנשים מלפני כ-3300 שנה.

אנדרי ז

New member
לא יעזור לכם

כל פעם שתחזרו על השטות הזאת של מיליוני העדויות, אנחנו נזכיר לכם שיש רק עדות אחת. אחת ויחידה. אז אני מציע שתתחיל לחפש טיעונים מגוחכים אחרים.

freeonly

New member
יש פה מספר אי-הבנות

ראשית - לא ברור לי שהבנת נכון את כוונתי. בקשת תשובות הינה חלק מדיון (ולמעשה כל משפט שמסתיים בסימן שאלה מבקש תשובות). אני רואה בתגובות שבאו בהמשך פשוט את המשך הדיון. האם ייתכן ולא השתמשתי בסגנון נכון? ייתכן - אני רק בן אדם (כמו חז"ל
) שנית - אינני מאמין ב-"השערות", אלא מקבל השערות בעירבון מוגבל, בתלות בחוזק הביסוס המדעי שלהן. הסיפור לגבי העדות שהוספת בסוף הוא סיפור דתי, ואפילו לא השערה. ייתכן שכמו למספר סיפורים דתיים עתיקים, יש לו איזשהו גרעין היסטורי (נדידות של חמולות עתיקות וכו´), אבל דווקא המאמינים הדתיים מסרבים לחקור קיומו של גרעין היסטורי אפשרי כזה.

עידו10

New member
יש למישהו מילון מחב"תית-עברית?

איבדתי את שלי ובלעדיו אני לא יכול להבין מילה ממה שuuuaaa כתב...

uuuaaa

New member
נו

אז מי קנה היום פלייבוי ? את המילים שם אתה כן מבין ואותי לא ?

Dorfl

New member
"החרדים ייצרו פה מדינה בסגנון 1984"

האם הבנת אותי UUUAAA ? לא. למה? כי אין לך מושג וחצי מושג בתרבות חילונית, ואתה פוטר את עצמך מלהכיר אותה על ידי אמונה שמדובר פה רק בפלייבויים למיניהם. אכן, תמונות עירום הן שהביאו אותנו אל הירח. אתה יכול להתעקש ולהחזיק באמונות פרימיטיביות למיניהן ככל שתרצה, אבל על אמונה בנחיתותה של התרבות החילונית ושלילת האפשרות שיש בה ולו שביב של אור ויופי היא אמונה שעם המחזיק בה לא אוכל לחיות בשלום. נ.ב: ואם תהית - 1984 הוא ספר שנכתב ע"י ג´ורג´ אורוול (אם אני לא טועה זהו איננו שמו האמיתי) בשנות החמישים (1954 כמדומני). מומלץ (אבל היהזר, יש שם תיאור קצר של יחסים מחוץ לנישואין [לא מדובר פה בזימה, זה נועד להעביר רעיון מאוד חשוב, קרא ותבין]).

uuuaaa

New member
בעעע

למה אתה בכלל נדחף לכל ויכוח. אפילו לא הבנת מה שכתבתי לעידו. זו היתה בדיחה פנימית ביני לעידו. עידו יודע על מה דיברתי, וזה בכלל לא היה נסיון לתקוף את התרבות החילונית. אתה פשוט בונה תיאוריות שלמות באויר מדברים שלא אמרתי, ואז תוקף אותם ואז מרגיש הכי חכם. אני מבין שאתה רוצה להתקבל לכתבי "חופש" והם ברגע זה קוראים את תגובותיך לדתיים, לראות אם אתה מספיק מקצועי. אני במקומם לא הייתי מקבל אותך. אם תרצה תגובה על התיאוריה שפיתחת (כלומר על התיאוריה שאני "כאילו" טוען אותה בדבריך - תבקש ואני אשתדל). דרך אגב, אני לא חרדי. יכול מאוד להיות שב-20 השנים הראשונות לחיי ראיתי יותר טלוויזיה, סרטים, וכדורגל ממה שאתה הספקת ב-20 השנים הראשונות לחייך. עכשיו אני ממש מצטער על כל הזמן הזה שבזבזתי. עכשיו אני סטודנט. אני די בקי בתרבות שלכם. ואני לא מנסה לעשות עליך רושם או להתחנף. גם את 1984 קראתי, אל תדאג. יום טוב.

Dorfl

New member
מה לעזאזל?

1. אני לא נדחף לשום דיון - אני פתחתי את השרשור הזה אם לא שמת לב. 2. כדורגל איננו מה שאני הייתי מכנה "תרבות חילונית", או "תרבות" בכלל לצורך העניין. 3. פעם שנייה שאתה טוען שאני מעוניין להתקבל לכתבי חופש - בכלל לא ידעתי שיש כזה דבר. איך בדיוק אתה מסיק את זה? אני אניח שאתה פשוט מוצא את סגנון הכתיבה שלי גבוה ואקח את זה כמחמאה, אבל לא כל מי שכותב בשפה גבוהה מנסה לעשות רושם על מישהו או להתקבל לאיזה מקום. יש גם חילונים שקוראים ספרים והשפה שלהם גבוהה. 4. אני מציע שתפסיק להשמיץ ברגע זה - אני לא מנסה להתקבל לכתבי חופש (ברגע זה אין לי שום דבר חדש להגיד, על מה אני כבר אוכל לכתוב? אם הייתי מעוניין לפרסם משהו הייתי שולח להם אותו ומבקש שהם יפרסמו אותו). 5. במידה ולא תענה על הודעה זו אסיק שפספסת אותה ואפרסם אותה שוב בשרשור חדש - אני חושב שמגיעה לי התנצלות ואני מתכוון לקבל אותה.

Dorfl

New member
כן, אבל לאדם אין ספק שאישתו קיימת

ואילו לקיומו של אלהים, ועוד זה היהודי, אין כל הוכחה. ואנחנו גם יודעים את הסיבות לאי-בגידה באישה. שוב, האנלוגיות שלך מוגחכות.

taro

New member
אני לא יודע אם לכך הוא התכוון,

אבל אני חושב שאפשר להגיד (אף על פי שתיאורטית אני יכול למצוא לכך הסתייגות או שתיים :) אושרו של אדם מוכיח שדרכו נכונה עבורו.

Dorfl

New member
זהו משחק מילים ותו לא, אתה משחק כאן

על משמעות המילה "נכון".

taro

New member
למה?

אני לא רואה בנכון מילה אבסולוטית, אלא מילה שתלויה בשיח הדדי. כיוון שאני לא מכיר באמת מוחלטת, "נכונותה" של תיאוריה יכולה להתבטא רק בצורה סובייקטיבית.

Dorfl

New member
שוב

למילה נכון יש משמעות שונה בהקשרים שונים. בהקשר מסוים משמעותה "אמיתי", ובהקשר אחר משמעותה "מתאים". אתה מנהל משחק מילים ומנסה להגיע ממנו למסקנות - נו באמת...

taro

New member
אני לא מנהל משחקים

הצעתי פירוש לדבריו של אואהאה(וכו´). אם הייתי עונה לפי הפירוש של "אמיתי", גם אז היית אומר שאני משחק משחקים? או שאתה אומר את זה רק כל עוד אני מפרש את זה לפי דרכי, ולא לפי דרכך?

Dorfl

New member
למה לעזאזל אני אמור להודיע לך שאני

לא אתאיסט? מתי הודעתי לך שאני כן אתאיסט? אתה שם לב לרמת הטמטום שלך? מישהו אחר שם לב לטמטום פה? אולי אני גם צריך להוכיח לך שהעור שלי איננו בצבע סגול?

Dorfl

New member
UUUAAA

למה לעזאזל אני אמור להודיע לך שאני לא אתאיסט? מתי הודעתי לך שאני כן אתאיסט? אתה שם לב לרמת הטמטום שלך? מישהו אחר שם לב לטמטום פה? אולי אני גם צריך להוכיח לך שהעור שלי איננו בצבע סגול?

uuuaaa

New member
כי

לפי מה שאני מכיר בינתיים, נראה לי שרוב החילונים הם כן אתאיסטים. ובמיוחד אלה שמבקרים בפורום של "חופש". גם האתר חופש מנסה תמיד לדחות את טענת קיומו של כוח עליון. (בעצם עכשיו אולי עולה בדעתי שאתה מסיונר, זה ממש מסתדר עם זה שחופש ממומן ע"י המסיון) הבנת ? אתה שוב מנסה לעשות רושם על הבודקים שלך מטעם "חופש" ?? לא תצליח להתקבל. עליונות לא תשיג ע"י דמגוגיה. וגם לא ע"י שפה צעקנית.

Dorfl

New member
בפעם הבאה שתנקוט בהשמצות שכאלו

אדווח עליך. איזה בודקים יש לי בדיוק מטעם "חופש"? ואפילו אם היו לי - איך זה היה פסול? ודמגוגיה? אני לא זוכר את עצמי מתנהג דמגוג, אבל אני זוכר פעמים אין ספור שאתה השתמשת בכל טריק בספר. ומיסיונר? מיסיונר של איזו דת אם מותר לי לשאול (מאחר ועדיין לא הגעת להחלטה אם אני אתאיסט, נוצרי או אגנוסטי). ובחזרה לנושא המרכזי - אם אתה עושה טעות באשמתך בלבד, רק אתה הוא החייב בהתנצלות. אשמתך היא שטעית וחשבת אותי לאתאיסט, אני מעולם לא הטעתי אותך. האשמה בך בלבד, ואתה הוא האחראי לבזבוז הזמן שלנו בויכוח הקודם.

למעלה