מישהו פה יכול

אין נוסח אחד לתורה !!

אנא הסתכל באתר המצורף ישנו סיכום טבלאי של 7 נוסחים שונים כאשר הראשי הוא נוסח קורן (הנפוץ ביותר היום) אבל גם הנוסחים האחרים היו בשימוש בקהילות שונות ברחבי העולם. (בטח על כתר ארם-צובא שמעת) בנוסף לנ"ל, נמצאו נוסחים שונים של ספרי נביאים במגילות קומראן, כשהעותק השלם ביותר הוא של ספר ישעיה וגם בו שינויים מהנוסח המוכר היום. ולענין אחר - אם אתה טוען שמשה שימש כעט כתיבה עבור אלוהים - זו בדיוק הטענה המוסלמית כי מוחמד שימש עט בידי אלוהים ולכן הקוראן הוא הנכון .

ההבדל הוא

שמוחמד "קיבל" את קוראן במעמד של יחיד,ומשה קיבל את התורה במעמד של מיליוני אנשים.לגבי נוסחאות שונות,השוני היחיד הוא אות כזאת או אחרת,לגבי נביאים וכתובים לא ידוע לי.

אתה טועה

מוחמד "קיבל" את הקוראן והכתיב אותו לאנשים נוספים שהיו עמו ולגבי משה (וזה כבר נידון פה בפורום עשרות פעמים) - אם הוא כתב את כל החומש - אז הוא כתב גם את זה שראו אותו "כל העם" (הפרשנות של מליונים היא רק ספקולציה). ז"א יש איש אחד שכתב ספר בתוכו הוא אומר שהרבה אנשים צפו במתן תורה. בעיה אחרת עם זה - איך כתב על מותו שלו? אם כתב רק את עשרת הדיברות - אזי מישהו (או אפילו כמה) כתבו את החומש. וכדאי לך לבקר בפורום שכן "ביקורת המקרא". לגבי השוני בנוסחאות - אני שמח שאתה מקבל זאת.

ehudt

New member
כמה רעיונות

קודם כל, הוא היה יכול לכתוב שראו אותו כל העם גם אם לא ראה אותו כל העם (אולי גם מוישה שלנו היה שקרן), ונראה לי יותר הגיוני שבגלל שכתוב שם על מותו, אז בכלל מישהו אחר כתב את זה. הרבה אנשים אחרים, שגם הם רצו לפאר את גדולתו של הספר ולכן כתבו שהוא ניתן מהאל מול "כל העם"

Dark Muse

New member
הוכחה שאין אלוהים

תשאל מישהו שמאמין באלוהים למה הוא לא מאמין שחייזרים בראו אותנו יש דת כזאת... שחכתי את שמה, אני בטוח שאנשים פה מכירים שכביכול החיזרים ייצרו אותנו בהנדסה גנטית עכשיו בתור אחד שהוא קטן מול היקום לך תוכיח שהדת הזאת לא נכונה?? אנשי הדת שלה קצת דיבלים (למשל אחד אמר שאם יבנו איזה בנין שישמש כשגרירות אז פתאום כל המליארד מוסלמים לידנו יפסיקו לשנוא אותנו) אבל שוב הנקודה היא יש כל כך הרבה דתות בעולם וכל אחד מאמין חזק בדת שלו לכן אלוהים נמצא אצל כל אחד בלב ובמחשבה ולא בעולם החומרי לכן בעיקרון, אלוהים לא קיים, אלא אתה יוצר אותו לעצמך

Dark Muse

New member
והקישור לשרשור

הקשר הוא שהנצרות היא לא דת מוטעת וגם לא האיסלם זאת האמונה שלהם והמחשבה שלהם כלפי העולם אפשר להגיד שזה מה שמיחד אנשים, הדת ולא אלוהים הדת היא יותר השקפת עולם... עצם זה שאני לא מאמין שיש אלוהים לא אומר שאני לא יהודי...

neko

New member
הכת עליה אתה מדבר היא הכת הראלית,

(RAELIT) והם טוענים שאם תבנה שגרירות לקשר עם החייזרים (בצורת מגן דויד ענקי אם אני זוכר נכון), החייזרים (אבותינו הקדומים שהינדסו אותנו גנטית) יחזרו אלינו. אני מכיר בחור ראלי אחד ד"א, אבל לא נראה לי שהוא לוקח את זה יותר מדי ברצינות, סתם לא בא לו להקרא "יהודי"...
מצ"ב האתר שלהם.

לדעתי

האמונה שלהם יותר הגיונית משלכם למרות שזה נשמע מצחיק שחיזרים "בראו" אותנו זה נשמע יותר הגיוני מתאורית האבולוציה

Lu Tze

New member
מישהו צריך לאסוף את האימרות האלה

שלך למקום אחד. אגב, מישהו יודע איך הראלים חושבים שהחייזרים נוצרו?

neko

New member
הם טוענים שהזמנים ליצירת בני

האדם בכדוה"א באבולוציה לא הגיוניים, אבל החייזרים הללו קיימים הרבה יותר זמן, ולכן הם כנראה כן נוצרו באבולוציה. אנחנו מעין ניסוי מעבדה שלהם.

Lu Tze

New member
אה, אז 150 שלנו הרגע אמר

שהוא חושב שפיתרון יותר פשוט מאבולוציה על כדור הארץ הוא אבולוציה על כוכב אחר וניסוי על כדור הארץ. כן, זה מתאים להיגיון שלו.

מילונים זה לא ספקולציה

כידוע שישים ריבעו זה 600000,כתוב בתורה שהיו 600 אפף איש,גברים מי גיל 20 עד גיל 60,מה אם שאר הגילאים,מה אם נשים? מפה המספר הכולל מגיע למיליונים.חוץ מזה בקוראן לא כתוב שמוחמד כתב את הספר לעיני מיליונים,גם היסטוריה יודעת די במדויק איך התפתח האיסלם,הרי זה קרה בתקופה מאוחרת יחסית.

ehudt

New member
אם היו שם מיליונים

שמתוכם 600 אלף גברים יהודים אם נוסיף את הנשים והילדים נקבל בודאות מעל מיליון יהודים. אם היו לפני 3000 שנה כל כך הרבה יהודים, איך אתה מסביר שהיום (וגם לפני מלחמת העולם השניה) יש בעולם בין 10 ל-20 מיליון יהודים? הם התרבו כל כך מעט במשך 3000 שנה?

מילונים זה לא ספקולציה

כידוע שישים ריבעו זה 600000,כתוב בתורה שהיו 600 אפף איש,גברים מי גיל 20 עד גיל 60,מה אם שאר הגילאים,מה אם נשים? מפה המספר הכולל מגיע למיליונים.חוץ מזה בקוראן לא כתוב שמוחמד כתב את הספר לעיני מיליונים,גם היסטוריה יודעת די במדויק איך התפתח האיסלם,הרי זה קרה בתקופה מאוחרת יחסית.

Lu Tze

New member
תבין, בנאדם,

זו לא חוכמה לכתוב "היו במעמד סיני 600,000 איש" החוכמה היא להוכיח את זה. כרגע יש לך מקור אחד (התנ"ך) שהאמינות שלו מוטלת בספק מבחינה מדעית.

לא. תבין אתה

זו כן חכמה לכתוב ""היו במעמד סיני 600,000 איש" וזו בדיוק הראיה. למה הדבר דומה? תאר לך שאפרסם מאמר הטוען שלפני 200 שנה קפץ לו לרגע הר חרמון והתישב במרכז הארץ לעיני מאות אלפי אנשים. מישהו יאמין לי? מישהו יקבל זאת? הרי יאמרו - למה לא שמענו זאת ולמה לא סיפרו לנו אבותינו על זאת? מה שאינו כן אם אומר שאלוהי השדים נגלה לי בסתר ואמר כך וכך - במקרה זה אם אני מספיק כריזמטי ימצאו אנשים שיאמינו.

Lu Tze

New member
שתי אפשרויות:

או שאיכשהו ממוצא הרעיון שהיו במעמד סיני 5 איש ומדור לדור מספר הנוכחים גדל, או העניין התחיל באגדה ואחרי הרבה דורות אנשים החלו לסבור שזוהי לא אגדה אלא תיאור מאורעות. בכל מקרה, אף מדען לא מוכן לקבל את ההסבר הזה בתור הוכחה. ואת המאמר שלך לא היו מקבלים כי אין לך הוכחות, לא בגלל סיבה אחרת.

יש לאסור

את הפצת ספרי הארי פוטר שכן אנשים בעוד כמה דורות יחשבו שזו לא אגדה. אם אדם פיברק את התורה לא היה יכול הוא לשכנע אנשים בשקר כזה שמעורבים בו מליוני אנשים. ולראיה - אם היה אפשר למכור סיפור כזה אז היו משתמשים בו גם הנצרות והאיסלם. אין להם סיפורים כאלה. לא כמתן תורה ולא כקריעת ים סוף ולא כעשרת המכות וכו' מהסיבה הפשוטה - שום עם לא היה קונה לוקש כזה. יותר מזה - התורה לא רק אומרת שהיו מתן תורה וקריעת הים וכל הניסים הגדולים האלו אלא היא גם אומרת ששום עם אחר בעולם בעבר ובעתיד לא יטען אפילו טענות כאלו - דברים ד' : "כי שאל נא לימים ראשונים אשר היו לפניך למן היום אשר ברא אלקים אדם על הארץ ולמקצה השמים ועד קצה השמים הנהיה כדבר הגדול הזה או הנשמע כמהו. השמע עם קול אלקים מדבר מתוך האש כאשר שמעת אתה ויחי. או הנסה אלקים לבוא לקחת לו גוי מקרב גוי במסת באתת ובמפתים ובמלחמה וביד חזקה ובזרוע נטויה ובמוראים גדולים ככל אשר עשה לכם ה' אלקיכם לעיניך".

למעלה