מישהו פה יכול

ehudt

New member
משחק משחקים

ההשערה שלי היא שאם אלהים מסתכל לי בצלחת ומציץ לי לחדר השינה, אז הוא משחק משחקים. אז כן, הוא משחק. אתה פשוט לא מבין. אלהים עשה טריק לכל היהודים ונתן להם תורה ואמר להם לא לשנותה וכו וכו, ואז הוא הציג בפני כולם את הדת האמיתית כדי שרק אנשים שבאמת מאמינים בו ומרגישים אותו בתוכם יעברו לדת החדשה שהיא האמיתית. לי זה נשמע הגיוני בדיוק כמו הדעה שלך. אבל יותר הגיוני נשמע לי שאין אלהים.

ehudt

New member
לי אין תאוריות מבוססות אבל למדע יש

שמעת על תאוריית המפץ הגדול? ואם אתה מחפש התפתחות חיים אז יש את תורת האבולוציה. ולצערך הרב, ולמרות מה שאתה אולי חושב, אף אחת מן התורות האלה לא הופרכה.

בדיוק להפך

לגבי אבולוציה,הוכח מטמטית שאבולוציה בלתי אשפרית,וגבי מפץ הגדול,קיימות עוד תאוריות מדעיות רבות שסותרות את התאוריה,תקראי יותר ירכונים העוסקים בנושא

ehudt

New member
תראה, לדעתי אני קורא

מספיק ירחונים כדי לדעת איך מאייתים את המילה. ואם אנחנו בעניין של ירחונים. אתה יכול בבקשה להפנות אותי לירחון מדעי כלשהו (שם ומספר גיליון) בו אוכל למצוא את ההוכחה המתמטית שהאבולוציה בלתי אפשרית? אם אתה רוצה תוסיף גם משהו על המפץ הגדול

neko

New member
בהההה??

1. הנוצרים מכירים בתורה כתורת אלוהים? אפילו לא כל היהודים מכירים בתורה כדבר שבא מאלוהים. יש בהחלט פלגים שטוענים שרק 10 הדברות הגיעו מאלוהים. המילה "תורה" משמשת כשם הספר הראשון בתנ"ך, אולם משמעותה בעברית כוללת כל ידע. בנוסף, לא הגיוני שבתורה היה כתוב עתידה, שכן אז אלו שקיבלו אותה היו משנים את הסוף (הוכח כי לא ניתן למדוד משהו בלי לשנות את פעולתו, ע"ע מכניקת הקוונטים) 2. ישו סתם היה RENEGADE יהודי, שטען (ובצדק) שהמוסד הדתי מושחת. שום דבר לא ממש השתנה מאז במוסד הדתי היהודי, אלא שבשמו נבנה מוסד דתי מושחת גם אצל הגויים. 3. עשרת הדברות מחייבות את הנוצרים, למה אתה חושב שלא? 4. אפשר לחשוב שאלוהים לא משנה את דעתו בתנ"ך. לפי הנוצרים, אלוהים הבין שאין טעם לקחת "עם סגולה", ושכל העולם זכאי להנות מזיו שכינתו. 5. התורה שונתה ובעלת מספר נוסחים כפי שהגוברנור העיר והוכיח מספר פעמים. 6. הנוצרים לא שינו את התנ"ך אף לא בפסוק. לעומת זאת, מכיוון שהוא תורגם לשפה מודרנית, הם לא יכולים להתפלסף כמו היהודים ולהמציא משמעויות חדשות כל הזמן. הטקסט שלהם במידה רבה הרבה יותר מבוסס משלנו.

ומה אם

אם תורה לא בא מאלוקים אלא מבני אדם,אין טעם לקיים אפילו מצווה אחד מתוכה.איך זה שנוצרים לא שומרים את השבת אם היא מופיעה בעשרת הדיברות?אם אלוקים משנה את דעתו אם הזמן הוא לא אלוקים! כי אלוקים מעצם ההגדרה של המילה הוא כל יכול,ויודע על הכל מראש,יודע על עתיד ועבר והווה.ואם הנוצרים מאמינים באלוקים שיכול "להתאכזב","לשנות דעתו",אז סלח לי כנראה שנוצרים לא מאמינים באלוקים,או שהם פשוט לא יודעים את פירוש המילה אלוקים

ehudt

New member
אולי אתה לא יודע את פירוש המילה

על מה אתה מתבסס כשאתה אומר שאלהים הוא כל יכול? ואיך אתה מגדיר כל יכול בלי לקבל סתירה פנימית.

ehudt

New member
אם הוא כל יכול

אז הוא חייב לדעת את העתיד של עצמו. אם הוא יודע את העתיד של עצמו, אז אין לו בחירה חפשית, אז הוא לא כל יכול. חבל

neko

New member
קודקוד קשיח...

1. המצוות ירדו על בני ישראל בלבד דרך משה, ובברית החדשה בוטלה הברית הישנה עם היהודים, ומכאן שהמצוות בטלות (אלוהים לא חייב להם יותר כלום, ולכן אין סיבה לעשות ברית מילה או לשמור כשרות). 2. השבת שלהם "עברה" ליום אחר בשבוע. הם שומרים אותה כיום קדוש בו יש ללכת לכנסייה ולשמוע את הכומר. כל המצוות של איסור "הדלקת אש" בשבת וכד' בטלות, זוכר? נותרו רק הדיברות כפשוטן וכלשונן. 3. אתה נוקט באחד הטיעונים הכי חזקים כנגד היהדות - אם אלוהים יודע את העתיד ומסוגל לשלוט בהכל, אזי בגללו אני לא מקיים מצוות, ולכן זוהי אשמתו ולא אשמתי. 4. לפי הנצרות, אלוהים התאכזב מהעם היהודי וביטל את הברית עמם לטובת ברית עם כלל האנושות כולה. זו לא הפעם הראשונה: בתנ"ך שקדוש לך מתואר כיצד התאכזב מסדום ועמורה והרגם, ובמקרה אחר התאכזב מכלל האנושות והוריד מבול, ואפילו התאכזב ממשה רבינו (שהוא עצמו בחר כמנהיג לעם!) והרגו לפני הגעתו לארץ המובטחת. האלוהים כפי שאתה תופס אותו משנה את דעתו.

L7

New member
אז הבנת מדוע הומצא אלוהים.

ללא אלוהים רבים לא היו מקיימים כללי מוסר בסיסיים חוץ מכמה אתאיסטים הגונים.

שאלה נוספת

אני בתור בנאדם דתי,לא מבין.אני גר בירושלים וכידוע הרבה פיגועים מתרחשים בעיר שלי.אני לא מבין איך למשל אתאיסט לא מפחד לנסוע באוטובוס,אם הוא יודע שכל שניה הוא יכול להיהרג בפיגוע.והוא משוכנע שאחרי מוות אין כלום.שאלה אישית אתם לא מפחדים ממוות? סליחה על"הפחדה"

neko

New member
למה לפחד ממוות? כשאתה מת אינך

מסוגל לחוש כאב או פחד יותר (וזאת לפי היהדות והגישה המדעית המקובלת גם כן). הפחד היותר גדול שלי הוא להפצע, או לאבד אנשים קרובים אלי. אינני מפחד ממותי שלי.

בוא נתחיל בשאלה - מי כתב את התורה?

אחרי שנדע זאת - אולי נבין יותר טוב חוץ מזה נשאל גם איזה נוסח של התורה אנחנו צריכים להפריך - ראה שרשור קודם והפניה לאתר ההמצ"ב (באדיבות Govenor) למען האמת נראה לי ש IQ150 התיאש וקרא לאברבנל שיציף את בפורום במקומו

חומש נכתב על ידי משה רבינו

ששימש כעט כתיבה עבור אלוקרים,נביאים וכתובים נכתבו על ידי נביאים,מלכים. מה הכוונה איזה נוסח של התורה,ידוע לכל שאצל כל העדות,תימנים רוסים,אשכנזים,בוכרים ספר תורה הוא אותו דבר.

למעלה