מישהו מוכן..

מישהו מוכן..

להגיד לי את הדעה שלו על אתאיסטים??? זה ממש חשוב לי! אף אחד בכלל לא יודע שאני אתאיסט, ואני פוחד לגלות למישהו כתוצאה מהתגובה.. אפילו אני לא יודע איך להגיד את זה להורים שלי! אני גם מפחד להגיד במיוחד לאמא שלי בגלל: פעם אחת אמרתי לה שאני לא מאמין בתנ"ך, והיא עוד שניה היתה הורגת אותי.. נ.ב:אני בן 14..

אותי אפשר להגדיר

"אתאיסט המאמין בעל טבעי". אני מאמין שיש תהליך שהאדם חוקר ופותר דברים שפעם הוא היה צריך אלוהים כדי להסביר אותם, ושבסופו של דבר התהליך הזה יגיע (וכבר מגיע) ל"על טבעי". מעבר לכך, אני מאמין ב"מחזור יקום-קיום", כלומר, יש כוח אינסופי ונצחי כלשהו שבכל פעם שיקום מפסיק להתקיים, הוא גורם להיווצרות חדש באמצעות אנרגיה. זה קרוב לדאיזם (אמונה באל א-פרסונלי) אבל ההבדל הוא שאני מדבר על כוח אנרגטי נצחי שקיים ביקום, ולא על "אלוהים" או כל דבר אחר. הוא לא צריך להיות מורכב יותר מהעולמות שהוא גורם להיווצרותם, כי הוא רק כוח אנרגטי שדואג, כמו כל יצור חי וכמו הכוכבים, ל"חוק הקיום" של היקום, ותו לא. ובגלל זה מאוד מאוד קשה לי להגדיר את עצמי באופן מוחלט. פעם הגדרתי את עצמי דאיסט, עכשיו יותר אתאיסט. עם זאת, אני כרגע בתהליך של גיבוש (אני רק בן 14 וחצי) מכל בחינה, שבסופו אחליט במה בדיוק אני מאמין, ובמה אני לא. לאמא שלי לקח זמן (והרבה ויכוחים) לקבל את זה, אבל היא יודעת שהיא לא יכולה לכפות עלי אמונה או מנהגים (צום ביום כיפור למשל). אל תבוא בגישה של "אני אתאיסט וזהו", תרגיל את ההורים בהדרגה לרעיון שאתה לא מאמין בתנ"ך ובאלוהים, תדבר על זה, אפילו תתווכח במקרה הצורך. בסופו של דבר הם יאלצו לקבל את הרעיון. לגבי החברה- תלוי מאוד בחברה. האם החברה שלך שומרת מסורת? חילונית? מעורבת? לדעתי אתה לא צריך להזכיר בכלל שאתה אתאיסט, אם לא שואלים אותך או אם אתה לא נכנס לויכוח. זאת פשוט האמונה (יותר נכון, חוסר האמונה) שלך, וזהו. מקווה מאוד שעזרתי.

gershon17

New member
סליחה אבל באמת

למה אתה צריך את ה"על טבעי" הזה כדי להסביר דברים? נראה לי שאתה משתמש ב"על טבעי" בדיוק כמו שאתה טוען שהשתמשו באלוהים. מה ה"על טבעי", כדבריך, מסביר? והאם אתה משוכנע שלא ימצא לדברים שהוא כרגע ההסבר היחיד בשבילם, הסבר ללא "על טבעיות" שכזו? נראה לי שאתה נופל לאותו בור שאתה מנסה לברוח ממנו, רק עם כותרת אחרת.

מכיוון שאני לא חושב שאנו יודעים הכל

מה שאנחנו קוראים "על טבעי" הן בעצם תופעות שהאדם יסביר, או לא יסביר, במשך הזמן. דברים שנראו פעם על טבעיים ולא מוסבר הוא היום עובדה מדעית. ובדיוק בגלל זה אלוהים נראה לי כמו פתרון אינסטנט, במקום לומר "אני לא יודע, אבל אני אחקור" אומרים "ככה אלוהים עשה ורוצה".

gershon17

New member
ברור שאנחנו לא יודעים הכל

אבל אנחנו כל הזמן לומדים, ויודעים יותר ויותר. אתה בעצמך אומר את זה. אז למה לקרוא לדברים "על טבעיים" ולא בשמם - "דברים שעוד אין להם הסבר מוצלח"? שלא לדבר על זה שחלק ניכר מהתופעות העל-טבעיות, כפי שהן ידועות בתרבות הפופולארית, מוסברות גם מוסברות, או מופרכות מכל וכל.

notafish

New member
ובכן../images/Emo19.gif

אתאיסטים הם בראש ובראשונה מיעוט. רוב החברה האנושית נוח לה להאמין, במידה זו או אחרת, ביישות עליונה, אל-טבעית, המשגיחה ודואגת למין האנושי. גם אלה שלא חושבים יותר מדי על כל הענין הזה של הדת וקיום אלוהים, נוטים ללכת אחרי הסביבה בה הם גדלו ולכבד את הדת של הוריהם. במילים אחרות, להיות אתאיסט זה לשחות נגד הזרם. זה להיות מוכן להתמודד עם ביקורת, עוינות ואפילו שנאה. תזכור גם שבסופו של דבר, הדעה שאין אלוהים היא ענין של אמונה לא פחות מהדעה שיש, במובן שאת שתי הדעות לא ניתן "להוכיח" באופן מדעי. אתאיסט מודע לזה, ובכל זאת סבור שהראיות מראות שאי-קיומו של אלוהים סביר הרבה יותר מקיומו. ובקשר לפרסום האתאיזם שלך לעולם: בהיותך קטין, כדאי לחשוב טוב. מצד אחד, סביר להניח שהוריך יעדיפו שתהיה גלוי איתם, גם כשזה לא תואם את עמדותיהם\דעותיהם. מצד שני, יכול להיות שתגובתם תהיה קיצונית, ואז עדיף לחכות עד שלא תהיה בחזקתם כדי לספר להם. דרך האינטרנט ודאי שאי-אפשר לתת עצה יותר ספציפית. בהצלחה! notafish

Lu Tze

New member
אתאיסטים הם לא מיעוט.

הם פשוט מצויים בכל מקום ולא מרוכזים במקום גיאוגרפי אחד כמו דתות אחרות. יש בזה יתרונות וגם חסרונות.

begone

New member
אני מוגדר לפעמים כ´אתאיסט´

שלום לך ´התעלומה המסתורית´. אני לא מאמין למה שאני לא רואה בעיניים שלי. לא ראיתי עד היום את אלוהים, ולכן הוא לא קיים. ראיתי את מגדלי התאומים נופלים. ראיתי מחנות השמדה בפולין. ראיתי ניצולי שואה. ראיתי את איטליה ואת אנגליה. ראיתי רצח, ראיתי אונס, ראיתי טרוריסטים, ראיתי שריפות, ראיתי טורנדו, ראיתי תאונת דרכים, ראיתי אלימות. אבל לא ראיתי את אלוהים, ולכן הוא לא קיים. אמא שלך לא תהרוג אותך. היא תלמד לקבל את העובדה שאתה אדם עצמאי עם מוח פעיל בעולם מודרני. תגיד לה שאתה אוהב אותה ומכבד אותה ותהיה בן נאמן ואיש משפחה למופת, למרות שאתה לא מאמין באלוהים.

gilad_no

New member
ביגון חי בתקופת האבן

"אני לא מאמין למה שאני לא רואה בעיניים שלי" מכאן נובע: ביגון לא מאמין בחשמל או שהוא נושם חמצן. הוא הרי לא רואה אותם בעיניים.

gilad_no

New member
ועכשיו ברצינות,

אם אתה לא מאמין באלוהים, פשוט תגיד לאמא שלך. אתה לא צריך לפחד או לחשוש מזה. תסביר לה שקשה לך להאמין בו (מהסיבות שלך: לא רואה אותו, לא הגיוני או כל דבר אחר שנראה לך לנכון) אם אתם דתיים בבית ושומרים מצוות, אני מניח שיהיה לך יותר קשה, אבל אם קשה לך עם הדרך הזאת, תצטרך להתמודד עם זה.

ofir_y

New member
הבורות, הבורות

חשמל - ניתן להרגיש - תקע אצבע בשקע. ניתן גם לראות, פשוט תחכה לחורף ולסופת ברקים. חמצן - ניתן להרגיש (תעשה ´פוו´ על היד), ויש לו מסה (נסה להרים בקבוק של חמצן דחוס) אל תתפס על קטנות...

gilad_no

New member
הבורות, הבורות ...

"תעשה ´פוו´ על היד" - זה נקרא אוויר, לא חמצן (וזה מכיל יותר חנקן ופחמן דו חמצני מאשר חמצן - תלמד קצת ...) ודיברתי בפירוש על "לראות", לא הזכרתי "להרגיש". תלמד גם לקרוא. ובכוונה נתפסתי לקטנות מכיוון שזהו מנהגו בקודש של ביגון. ניסיתי לדבר בשפה שלו.

ofir_y

New member
זה המקצוע שלך לא?

"זה נקרא אוויר, לא חמצן (וזה מכיל יותר חנקן ופחמן דו חמצני מאשר חמצן - תלמד קצת ...)" - מה לעשות, זה הדרך הכי קלה שאפשר להרגיש חמצן. וחכמולוג, עדיין לא טעיתי. שאתה עושה פו על היד, אתה מרגיש (גם) חמצן. קאפיש? יופי. "ודיברתי בפירוש על "לראות", לא הזכרתי "להרגיש". תלמד גם לקרוא" - ידעתי בדיוק על מה דיברת, ואני יודע טוב מאוד לקרוא, עובדה שרשמתי ´אל תתפס לקטנות´. "ובכוונה נתפסתי לקטנות מכיוון שזהו מנהגו בקודש של ביגון. ניסיתי לדבר בשפה שלו" לא יודע מה הכוונה ומה ניסית, העיקר יצאת טיפש.

gilad_no

New member
ילד, תחזור לבי"ס

הוויכוח נדון סביב הודעתו של ביגון ידידינו: "אם אני לא יכול לראות את זה בעיניים, זה לא קיים" כמו שחיידקים לא קיימים לפי האימרה הנ"ל. ואם יש לך בעיה בהבנת הנקרא, אנא פתור אותה במקום אחר, לא כאן. יום טוב.

voguemaster

New member
אפילו חיידקים אפשר לראות

עם הציוד המתאים, אבל אלקטרון, פוטון, ניוטרינו... הם לא קיימים כי לא רואים אותם.

begone

New member
נא להוציא את המוח מן המקפיא

"ביגון לא מאמין בחשמל או שהוא נושם חמצן" לא רק שאני ראיתי ניצוצות חשמל וראיתי זרמי חשמל (כולל ברקים! אתה כל כך מטומטם שאתה לא יודע שברק זה חשמל????), אלא שגם *הרגשתי* זרמים חשמליים מספר פעמים ואף הרחתי באף שלי את הבעירה שהם גרמו אחר כך. לגבי חמצן: קל מאוד להבחין בחמצן. מספר רב מאוד של פעמים ראיתי את תופעת החימצון, מספר רב של פעמים נשמתי חמצן נקי מבקבוקים, מספר רב של פעמים ראיתי בניסויים מדעיים חמצן המצטבר על דפנות מבחנות וכו´. גלעד, לא ידעתי שהיתה לך ילדות עשוקה. אף פעם לא צפית בתוכנית מדעית או ביקרת במעבדה רצינית? מסכן שכמוך, אתה חי בוואקום.

answers2

New member
ככלב השב על קיאו .........

נא לשים לב : ביגון איננו מאמין בקיומם של חלקיקים שקיומם הכרחי על פי משוואות פיזיקליות , מכיוון שהוא לא רואה אותם ולא מריח אותם ........ ועוד מדבר על ילדות עשוקה ........... קריאה של הודעותיו , וחוסר הקונסיסטנטיות שלו מובילים למסקנה ההכרחית שלא רק שהיתה לא ילדות עשוקה , אלא שהוא סבל רבות מהתעללות מינית אכזרית .

למעלה