מישהו מוכן..

begone

New member
תקרא את זה טוב, מר עלוקה

ביגון איננו מאמין לשום הוכחה ללא ביסוס חושי. הוכחות יכולות להיות תקפות מבחינה מדעית, אבל אני כבן-אדם אישי בעל מוח משל עצמי - לא אאמין להן. האם אתה מסוגל להבדיל בין "אני לא מאמין באופן אישי" ובין "אני מוכן להניח שהן תקפות על פי תבניות המדע"? אני מסוגל להבדיל בין השניים. הליצן היחיד כאן הוא אתה: אתה מאמין באלוהים ואין לך שום ביסוס. אולי במקום להתנהג כמו עלוקה מכוערת - תתחיל להביא קצת הוכחות חושיות לשם שינוי? רוב שהייתך בפורום מוקדשת להטרדה, ממש כמו עלוקה. אין לך תוכן מקורי להביא, אתה רק מנסה להידבק אליי ולהביך אותי. אין לך מה להגיד, אין לך מה לתרום. אתה פתי מאמין באלוהים שאיננו קיים, וכל מה שאתה מסוגל לעשות זה להציק לי. רד ממני - פשפש! לך לאלוהים שלך ותשתחווה לו. פשפש - להתראות!

begone

New member
אני לא במחנה שלך

אני במחנה שלי - מחנה של איש אחד. אם בנית מחנה בלי להודיע לי - אז תפרק אותו. קדימה לפרק.

answers2

New member
נסיכי,

אנא , הימנע מלזרוק עלינו את הזבל שלכם . די לנו בדוד170........

answers2

New member
נסיכי ,

אנא הימנע מלהשליך אלינו את הזבל שלכם . די לנו באחיו תאומו של ביגון - דוד170.......

answers2

New member
למה נאלץ ?

ברור שתסכים איתי בעניין הזה כמו כל בר דעת אחר . אין צורך אפילו בטיעון שלך (המדוייק כשלעצמו) ש"אי אמונה בדברים שאתה לא יכול לראות, תגרור חזרה אדירה אחורה של כל המדע המודרני, ובפרט של ההנדסה שהיא תוצר שלו" . לא מדובר רק על המדע בלבד . מדובר על כל תחומי החיים . הטענה הביגונית הינה פשוט מגוכחת . על פי ביגון , פאטה מורגנה במדבר איננה הטעיה של החושים . החזיון במדבר קיים במציאות שכן ביגון יכול לראות אותה במו עיניו . ותוכל לבד לחשוב על דוגמאות למכביר .

begone

New member
אין שום בעיה

אז קדימה - תוריד לעצמך את העיניים מהראש ותסתדר בלעדיהן. בכל מקרה אי אפשר לסמוך על החושים. בהמשך - תכרות לעצמך את האף וגם את הידיים והרגליים. מי צריך את האיברים האלה? הם רק מטעים אותך, איש מסכן וקטן שכמוך. יפה מאוד שאתה מבסס את כל התיאוריה שלך על תופעה מדברית חריגה וקיצונית, שאין מאחוריה שום בסיס רציני.

answers2

New member
אוי , אתה שרוט .

מה זאת אומרת "תופעה מדברית חריגה וקיצונית" ? האם אתה יכול לראות את הפאטה מורגנה ? אם כן , האם היא קיימת במציאות? אם לא האם אתה משנה את ההגדרה שלך להוכחה לקיומו של דבר מ " דבר שניתן לראות לשמוע להריח ולמשש" ל "דבר שניתן לראות לשמוע להריח ולמשש חוץ מאשר במדבר"?

begone

New member
אתה מציק, ועדיין אני עונה לך

"מה זאת אומרת "תופעה מדברית חריגה וקיצונית"?" פאטה מורגנה היא תופעה נדירה שבה החושים אכן מעניקים אשלייה שאינה קיימת. אך זו תופעה קיצונית לחלוטין, שאינה מעידה על הכלל. באותה מידה אתה יכול להגיד לי "ראיתי היום מכונית במוסך - ולכן כל המכוניות לא שוות שום דבר בגלל שהן כל הזמן במוסך ולא נוסעות". אתה באמת כזה אדיוט או שאתה מעמיד פנים שוב? החושים הם כלי. לפעמים הכלי מתקלקל, אבל זה לא אומר שהוא לא שימושי ברוב המוחלט של המקרים. עובדה: אתה לא יכול להראות לי את אלוהים, אפילו לא בפאטה מורגנה. ולא רק זאת - אלא שרוב סיפורי ההתגלויות מתרחשות במדבר. אולי כל גיבורי התנ"ך סבלו מפאטה מורגנה???

gilad_no

New member
חחחחח ../images/Emo6.gif

"אולי כל גיבורי התנ"ך סבלו מפאטה מורגנה" - אהבתי, אף פעם לא חשבתי על זה ככה.

begone

New member
צחוק בצד

יש סגנון מוסיקלי שנקרא ´פסיכדליה´ - כולו מבוסס על הזיות. גם האינדיאנים פיתחו אגדות על סמך הזיות שנרקחו מטריפים של סמים צמחיים שונים. הרבה תרבויות פיתחו סיפורים ואגדות על סמך הזיות כימיות או על סמך אירועים בהם המוח האנושי סבל מבעיה קלה של התייבשות או מחסור חמור בחמצן.... אפילו הביטלס, אחת מהלהקות הכי גדולות בעולם, בנו עולם שלם של דימויים ושירים על סמך הזיות (LSD אם אתה מכיר).

G o v e r n o r

New member
למען הסר ספק ולמען קטיעת כל התגובות

האדיוטיות, ארשה לעצמי לשער כי באמרך "אני לא מאמין למה שאני לא רואה בעיניים שלי" אתה בעצם מתכוון לכל מה שניתן לגלוי/מדידה עקביים במישרין או בעקיפין. הרי לא סביר להסתמך רק על עין-אדם, למשל, הרואה רק בתחום של 400 עד 700 ננומטר. אם אי אפשר להגות גלאי או מכשיר מדידה היכול לגלות את אלוהים באופן עקבי, אזי אין מנוס ממסקנה שהוא קיים בוודאות רק בין אזני מאמיניו. לא?

begone

New member
לא סותר!

"הרי לא סביר להסתמך רק על עין-אדם" גם כשאתה נעזר במיקרוסקופ, גלאי או מכשיר מדידה, אתה רואה את התוצאה הסופית בעזרת עיניך. זה מה שהתכוונתי - לראות את החיידק בעזרת העיניים שלי, אבל אין לי בעיה אם יש מכשיר תיווך אמין ורציני. ולא - אני לא חושב שרב או כומר הוא מכשיר תיווך רציני....

kiskush801

New member
אני מבינה את הבעיה שלך

למרות שלא הייתה לי בעיה עם ההורים שלי, בכיתה ח´ דיברתי עם כמה אנשים (חילונים!!!) בכיתה שלי על זה שאני אתיאיסטית, ובמשך כל כיתה ח´ קראו לי גויה ונאצית ושייכו את זה כמובן לנקודה שאני עולה מברית המועצות... כמה מפתיע... בכל מקרה לא הייתי עושה שום דבר הפוך כי בן אדם צריך לדעת לעמוד על העקרונות שלו ועל הדברים החושבים לו ללא פחד מתגובת הסביבה אני בטוחה שהחברים האמיתיים שלך לא ישנו את היחס שלהם כלפיך... זה אחלה מבחן לדעת מי הם באמת... בנוגע לאמא שלך אם היא כל כך מתנגדת ולא מוכנה לשמוע אפילו אז פשוט אל תדבר איתה על הנושא... מתי שהיא תהיה מוכנה היא לא תגיב בצורה הזאת... אפילו אם היחסים בינכם נורא קרובים אתה לא תסבול כל כך מזה שלא תדבר איתה על הנושא הספציפי הזה... לפחות עד שתרגיש שזה יועיל במשהו והיא תקשיב לך באמת... תסתכל על הצד החיובי שברגע שתעבור לתיכון (לפי גילך אני מבינה שאתה עדיין בבית ספר יסודי) תכיר המון אנשים חדשים עם תחומי עניין שונים ותאמין לי תמצא עוד אנשים שיבינו לליבך ולסביבה זה פשוט לא ישנה כבר מה אתה חושב בנושא. אתה צריך לזכור שאנשים רק יכבדו אותך, גם אם לא בצורה גלויה, על זה שאתה לא פוחד להביע את הדעה שלך ולעמוד על האידיאלים בהם אתה מאמין... מי יודע אולי מתי שתגיד את מה שאתה חושב בכל רם תגלה שיש עוד אנשים שחושבים כמוך ופשוט פחדו להגיד את זה... אני מאחלת לך את כל ההצלחה שבעולם !!!!

Lu Tze

New member
אתה פוחד מהתגובות של החברים

או המשפחה שלך או שאתה פוחד מה יחשבו עליך? אם אתה מפחד מהתגובות של אנשים שקרובים אליך אז אל תדאג. אף אחד לא יאמר לך שהוא לא רוצה לדבר עם אתאיסט. אם אתה דואג מה יחשבו עליך אז זה תלוי באישיות שלך ואף אחד לא יכול לתת לך עצות, אם לא אכפת לך שכמה אנשים יחשבו עליך שאתה אידיוט (ועל כל אדם יש כמה שחושבים שהוא אידיוט) אז אתה לא נמצא בבעיה. בנוגע לאימא שלך, אני מנחש שברגע שהיא תבין שהיא לא יכולה לשנות את דעתך היא אפילו לא תאמר לך מילה על הנושא. כל זה בהנחה שאתה לא חי בחברה החרדית, במקרה כזה אין לי מה לומר לך חוץ מזה שיש לך אומץ להיות שונה מאחרים גם אם לא אמרת את זה לאף אחד. אה, בנוגע לשאלה המקורית שלך, אתה יכול לפטור כל אדם שאומר "כל האתאיסטים הם מטומטמים" (לא שאני מאמין שיהיו כאלה) כאידיוט או כמי שלא חשב מספיק על השאלה.

למעלה