מישהו יודע

KagomeSama

New member
אוקיי.

קודם כל, אתה מתחמק מהשאלה שלי לא פחות, אז הנה אני עונה, ובבקשה, תענ גם אתה. תגיד, אתה כותב? כתבת פעם פיק או סיפור מקורי? לך תדע... אולי הסופרים התכוונו לתת לדמויות שלהן רקע כללי, ואז להעמיק על הילדות שלהן? כמו שסופרים משתמשים בפלאשבק כאמצעי ספרותי. קח לדוגמא את אחד הפיקים שלי. כתבתי סיפור על סדרה בשם פרויטס באסקט. באמצע הסיפור, במקומות שונים, יש פלאשבקים מעברה של אחת הדמויות. לפי סדר כרונולוגי, צריך לקרוא קודם את הפלאשבקים.. אבל אולי זה לא מה שהתכוונת, אז הנה, אני עונה בכנות. לדעתי, צריך לקרוא לפי סדר ההוצאה. הרי, אם התכוונו שיקראו את כבשן הנשמה ראשון, היו מפרסמים אותו ראשון! תחשוב על זה בהיגיון! למה שסופר יפרסם ספר מתוך סדרה, אם הוא לא מתכוון שיקראו אותו? לפי מה שאתה אומר, הסופרים מצפים שהקוראים יחכו כמה זמן שלא לקח להם בין פרסום הרשומות לכבשן הנשמה, ורק אחר כך יקראו את הספרים. אין בטענה שלך היגיון. כן, צריך לקרוא לפי הסדר שיוצאים הספרים. ובדיוק כמו שגילתנאס (נראה לי) אמר. זה כמו שלא תחכה 30 שנה כדי לראות את הסרט הראשון של מלחמת הכוכבים!

את...../images/Emo48.gif

את פשוט לא מבינה מה אני אומר! זה משגע אותי.....! רשומות ואגדות יצאו קודם, אבל לא בכוונה! זה לא כאילו שהסתובב לוייס הסיפור של כבשן הנשמה, אבל היא החליטה לחשוב על סיפור אחר עם הגיבורים כשהם מבוגרים יותר ולהוציא אותו קודם. אחרי שיצאו רשומות ואגדות, ואולי תוך כדי, חשבה מרגרט וייס להוציא ספר על הרפתקאות הילדות של הגיבורים, הלוא הם: רייסטלין וקרמון. הספר מתרחש כרונולוגית לפני רשומות ואגדות, אפילו אם אלו יצאו קודם. האם את חושבת שמרגרט וייס רצתה שיעקבו אחרי תאריכי הספרים, או שיקראו פשוט לפי הסדר הכרונולוגי ההגיוני והמובן מאליו? בקשר לפלאשבקים, הם חלק מהספר. אני לא מניח שכתבת ספר נפרד ובו מופיעים הפלאשבקים של הדמות הזו..... לא הבנתי מאיזו שאלה שלך התחמקתי בדיוק. כתבי לי אותה במפורש ואענה.

מצטער על ההיעדרות הארוכה

תראה, מארק... אני אגש ישר לנקודה. ואם היא מוכרת לך, תסתכל בהודעות שלך מלפני כמה ימים. אני מצטער, אבת התהפכו היוצרות... כרגע אתה האחד שממשיך לדבוק באותם הטיעונים הישנים ואנחנו מחדשים את הדיון... כן, כבר אמרת שלדעתך הסופרים רוצים שנקרא את כבשן הנשמה קודם, וכבר אמרת שלמרות שאלה יצאו קודם, אולי אח"כ התחשק להם לשנות את סדר הקריאה, ובכלל, למה לטרוח ולבדוק את סדר הוצאת הספרים לאור כשיש לך את הסדר הכרונולוגי ההגיוני והמובן מאליו? אז זהו, שאולי הוא הגיוני, אבל הוא לא מובן מאליו, ואני הבאתי נימוקים לסיבה שאני חושב שיש לקרוא את הספרים לפי הסדר שאני הצעתי, והכוונה כאן היא לנימוקים מן הכתוב שתמכו בהשערה שלי (ואתה שוכח שאנחנו מדברים כאן רק על השערות, בעצם אף אחד מאיתנו לא יודע את האמת המוחלטת, אנחנו רק מנסים להסביר את האמת שלנו), ולא סתם ל-זה הגיוני לחלוטין ומובן מאליו. תגיד לי, מה הופך את סדר הקריאה שלך ליותר הגיוני ומתקבל על הדעת? יודע מה, אני אפילו אלך קצת לקיצוניות שנמנענו ממנה עד כה. אני אומר, לא אכפת לי איך הסופרים רוצים שאני אקרא (למרות שאני מניח שהם רוצים את הסדר שמביא לי את ההנאה הרבה ביותר). אני רק רוצה לקרוא בדרך שתביא לי את ההנאה המקסימלית. אני מאמין שכבר הסברתי מדוע אני חושב שסדר הקריאה שלי הוא המהנה יותר. תסביר לי, למה שקורא חדש, אחד שרק התחיל עם רומח הדרקון, ורק רוצה לקרוא להנאתו, יעדיף לקרוא מכבשן הנשמה ולא מהרשומות? ברגע שנחליט מה סדר הקריאה המהנה יותר, אני מאמין שגם נגיע לתשובה, איך הסופרים רוצים שנקרא את הסדרה... אחרי הכל, דרך כייפית יותר=יותר מעריצים=יותר כסף+יותר פירסום. שוב, לילה טוב (כמו שבטח שמת לב, אלו השעות העיקריות שבהן אני מבלה בפורום..), ותבחר את המועדף עליך, לפי הנוסחא שבהודעה הקודמת שלי.

אההה.....סוף-סוף!../images/Emo48.gif

אתה מבין, כאן הכל יוצא סוף-סוף החוצה....... לא אכפת לך מהסדר הכרונולוגי ההגיוני והברור של סדר הספרים. לא היה אכפת לך גם אם כונו היינו בטוחים שהסופרים היו רוצים שנתחיל מרשומות, אגדות, ואז כל ספרי העזר, אם לדעתך זה לא היה גורם להנאה רבה. אתה רק רוצה את ההנאה שבעניין....... למרות שאני לא חושב שהסופרים ירדו למניעים כה אנוכיים בהקשר לספרים שלהם כמו: הנאה=כסף. אני גם לא חושב שההנאה בדרך שלך היא עילאית כל כך וכה עליונה על דרכי הקריאה האחרות, שזה כה ברור שהסופרים יעדיפו אותה על כל דרך אחרת. שים לב גם שאתה וענת (קאגומה=ענת, לא?) לא תומכים באותם הדברים. אתה תומך בדרך ההנאה, ואילו ענת (אני מניח שזה ענת....) תומכת בדרך סדר הכתיבה. בוהוריים טובים! לילה טוב, זה יהיה בשבילך, ינשוף!

אין חופש...אני חוזר לשעות הנורמליות

תראה, אם כולנו היינו יודעים מה הסדר שבו הסופרים רוצים שנקרא את הספרים, לא הייתי מתווכח איתם. אבל מכיוון שהתשובה לזה לא ברורה, אני הולך בדרך קצת לא שיגרתית... בוא נחשוב, איך היו הסופרים רוצים שנקרא את הספרים? אפילו בלי לרדת למניעים אנוכיים כ"כ כמו הנאה=כסף (וגם עוד כמה דברים בדרך, כמו פירסום, מעריצים, רכישת שם, וגם סתם רצון בטובת הקוראים), תסכים איתי שסביר להניח שהסופרים היו רוצים שהספרים ייקראו בדרך המהנה ביותר? הרי בשביל מה מפרסמים רוב הסופרים ספר? טוב, בשביל כסף... (סתם, סתם) אבל חוץ מזה הם רוצים שהאנשים ירצו לקרוא את הספרים הללו, לא? וככל שההנאה מרובה יותר, כך גם גדל מספר האנשים שקוראים את הספר. לכן, אתה מסכים איתי שהאינטרס של הסופרים, ולא חשוב מאיזו סיבה, הוא שהקוראים ייהנו ככל האפשר מהקריאה? ולכן, אנחנו בעצם מגלים שהשאלה האמיתית היא מה הדרך המהנה ביותר, משום שכך גם נגלה את התשובה לשאלה הראשונה. עכשיו, אני כבר הסברתי מהי הדרך המועדפת עליי, וגם נתתי נימוקים. מצד שני, אתה לא הסברת מדוע הדרך שלך היא עדיפה, חוץ מהעובדה שזה הסדר הכרונולוגי ההגיוני והברור (למרות שאותו הדבר יוכל להיאמר גם על סדר הקריאה... אחרי הכל, לקורא המתחיל אין גם מושג איזו סידרה באה קודם, האגדות או הרשומות, ולכן הייתי אומר שזה לא מוגזם לבקש ממנו לפתוח את הספר ולהסתכל על העמוד בהתחלה שבו מפורטים כל הפרטים הטכניים על הספר, כולל שנת ההוצאה הראשונה... למה שלא יערוך את אותה ההשוואה גם בין הרשומות לכבשן הנשמה?), ולכן אני עדיין מחכה לשמוע את טיעונייך. ובמידה ולא יהיו לך כאלה, או שלא תצליך לסתור את טענתי... אני מניח שניצחתי אז בדיון, לא?

טוב....../images/Emo48.gif

האמת, חשבתי שבגלל שזה עבר דף גם אתם כבר לא תטרחו להסתכל בזה, אז לא טרחתי בעצמי. קראתי גם את ההודעה של ענת, ואני רוצה קודם להגיב לשלה. קודם כל, זה לא מצחיק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! דבר שני, אני ממש לא בצופים! אין סיכוי! דבר שלישי גם אני תומך בלגמור את הדיון, ולכן ההודעה של גילתאנס (שהייתי מתייחס גם אליו בשמו, אילו הייתי יודע אותו...*אהמ*רמיזה*אהמ*) היא ההודעה האחרונה לה אענה בעניין. קודם כל, לא חשבתי שמדובר בניצחון בדיון. חשבתי על זה יותר כעל... הכרחת האחר להאמין בדבריך לפני שיאבד את שפיותו כליל...... טוב, אז אתה חושב שהדרך בה נהנים ביותר היא הדרך בה אתה רוצה לקרוא את הספרים. למרות שאני לא חושב שבאף דרך שהיא ההנאה היא כה עילאית עד שהיא כה עליונה על ההנאה שבדרכים האחרות, אומר לך למה אני מעדיף גם את ההנאה שבקריאה בסדר הכרונולגי של הסיפור. כמו שהזכרתי קודם, ישנם קטעים מאוד מצחיקים ומרגשים ברשומות ואגדות, אשר מתקשרים ישירות לכבשן הנשמה (אני באמת מוכרח לשבח את מרגרט וייס על שהצליחה באופן מדהים כל כך לגרום לכך להיראות כאילו רשומות הוא ההמשך הישיר של כבשן וכאילו נכתב אחריו), וכמו שאמרתי קודם, לא תוכל להבינם כיאות ללא קריאה מוקדמת של כבשן הנשמה. גם אם תיזכר מאוחר יותר בקטעים הללו בנוסטלגיה שבקריאת כבשן הנשמה אחרון, עדיין הם לא יותירו עליך את אותו הרושם שהיו משאירים עליך לו הבנת אותם באותו הרגע. כמו כן, באמצעות קריאה בסדר הכרונולוגי של הספרים, אתה יכול להבין את המניעים מאחורי הדמויות, מה שהופך אותם דווקא לשטוחות פחות מאשר שהן עלולות להיראות בקריאה של רשומות. אתה מבין את הרשע ואת הערמומיות האמיתית שמאחורי רייסטלין, ולא חושב שהוא סתם בחור מעצבן. אתה יכול להבין את צורכו הנוגע ללב של קרמון בכך שמישהו יהיה זקוק לו. קריאה מוקדמת של כבשן הנשמה מוסיפה לדעתי מימד נוסף לסיפור העלילה, נפח כלשהו שעוזר להבין את העומק האמיתי שמאחורי הדמויות. פי...... אם הצלחת לקרוא את כל הרגשנות המשתפכת הזו (שאני שונא בתור אחד שמכנים אותו רייסטלין לעיתים) מבלי להירדם, מגיע לך צל"ש אמיתי. ערב טוב לך......

KagomeSama

New member
גילתנאס - לירן. נכון?

מה רע בצופים?! חשבתי שאתה מישהו אחר בהתחלה, מהשכבה שלכם, אבל לא משנה.. עכשיו אני יודעת. האה...

KagomeSama

New member
שאלה כללית, לכל מי שמסתכל

בדף הזה. וגם די לך. (אני יודעת לשרשר! אני לא טיפשה!)

KagomeSama

New member
אז רק אנחנו..

משועממים שמסתכלים בדף השני של הארכיון, שלא מעניין את אחד?

KagomeSama

New member
נגיד... וכאן בדיוק נכנסת השאלה.

מאיפה אתה יודע מה מרגרט חושבת? איך אתה יודע למה היא התכוונה? היא לא הייתה מוציאה ספר אחרון רק כדי שיקראו אותו ראשון! נקודה. אין בזה הגיון. ואל תגיד לי שאתה משער שזאת הייתה הכוונה, אחרת כל הוויכוח הזה מטופש וחסר תכלית.

wisp

New member
../images/Emo3.gifאולי...זהירות הודעה טפשית לפניכם

הוא מרגרט בתחפושת, והיא סתם רצתה לקשקש קצת על הספרים שלה עם המעריצים והיא יודעת למה היא התכוונה ולכן היא מורטת את השערות על הבורות שלנו, וכל פעם שהיא קוראת הודעה היא רוצה לצעוק "אני מרגרט!!, אני יודעת מה אני רוצה", אבל אז אנחנו נדע מי היא, ונבקש חתימה, והיא תגיד: "no no, i just wanted 2 b a normal girl" ואנחנו נרדוף אחריה ברחבת הפורום, ואז זה יגיע לאלימות בסופו של דבר כמו שכל דבר בסופו של דבר מגיע לאלימות... סיפור עצוב -_- בכל זאת נא להרגיע את הרוחות, התפוזים בצמרת פתחו פורום מיוחד לנושאים הללו ("התנגשויות מילוליות", "סדנה להוצאת הכעס"...), בכל מקרה אני חושב שאיך שלא תקראו את זה, "יפרס לפניכם עולם ומלואו של ספרות יפנית טובה" ^^ (בלי החלק של היפנית).

אחחחח....!!!!!../images/Emo48.gif

את מוכנה לקרוא בתשומת לב, רגע! את באמת מאמינה שמרגרט הוציאה את הספר הזה אחרון בכוונה?! את מאמינה שהסיפור הזה הסתובב לה בראש לפני הרשומות והאגדות והיא העדיפה לחשוב על סיפורים אחרים ולהוציא אותם קודם?! לא נראה לי........!!!!!!!!!!!!!!!! ועדיין לא ענית על השאלה! האם את חושבת שמרגרט וייס ציפתה שנעקוב אחר תאריכי הוצאת הספרים במקום לקרוא את הספרים לפי הסדר הכרונולוגי שממשקופץ לך אל מול העיניים מרב שהוא ברור?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! בבקשה קראי שוב בהרבה תשומת לב את ההודעה ונסי להבין מה שאני אומר לך כאן לפני שאת עונה. תודה.

אווו......./images/Emo48.gif

זה נשמע קצת מעליב עכשיו כשאני קורא את זה....... מצטער, אבל היה לי התקף היסטריה רגעי.... זה בסדר לקחתי את הכדור הצהוב ו..... רגע, אולי זה היה האדום? או הכתום? או או.... סכיזופרניה (פיצול אישיות) זו באמת מחלה מעצבנת..... כן, אני מסכים..... גם אני! גם אני! אני שונא אנשים שאומרים גם אני! גם אני! אופס....... די, כולכם! אתם מביכים אותי! גם אותי! אני ארביץ לך! אוקיי, תנשום עמוק, מארק, הכל בסדר.... זה לא מצחיק!

למעלה