האמת....../images/Emo48.gif
הייתי עונה מוקדם יותר אבל יש אינטרנט רק במחשב של אחי הגדול והוא משתמש בו כל הזמן, בלי הפסקה. אבל לא משנה, ניכנס לעניין: עכשיו, רשומות ואגדות, הן בהחלט חלק מהבסיס, אבל לא כולו. גם דשל"ק וכבשן הנשמה הן חלק ממנו. אחים לנשק באמת לא חלק כל כך רציף כי הוא מספר איזה חלק קטן ונידח מההרפתקאות שעברו על קרמון, רייסטלין וקיטיארה בתור שכירי חרב. כבשן הנשמה, כמו גם דשל"ק, לא נכתב בתור הרחבה, אלא כהרפתקאות חשובות שמובילות לאחרות בחייהן של הדמויות הראשיות: רייסטלין וקרמון. עכשיו, אולי במלחמת הכוכבים רצו שההיסטוריה תיצפה לאחר סרטי העלילה, אבל העניין לא קשור. גם ספר הסילמריליון בשר הטבעות מספר את ההיסטוריה של הארץ התיכונה, ובדרך כלל קוראים אותו לאחר העלילה המרכזית של שר הטבעות. אתה צודק בכך שלפעמים ספרי הרחבה מוקדמים יותר מבחינת ההיסטוריה של העלילה נקראים מאוחר יותר, אבל לא במקרה הזה. אתה לא אמור לקרוא על רייסטלין, קרמון וחבורתם בתור מבוגרים העוברים הרפתקאות עד זקנה, ואז לקרוא על ההרפתקאות בילדותם, על הסיבות להתנהגותם בספרים ועל למה רייסטלין נראה כמו שהו נראה ואף אחד לא מזהה את הראה החדש הזה. בשביל זה יש את כבשן הנשמה, שנועד להבהיר דברים חשובים ולהיקרא ראשון כחלק מהעלילה המרכזית. כל מה שתאמרו לא ישנה את העובדות הפשוטות, ולא משנה כמה פעמים תחזרו על אותו המשפט: "וייס והיקמן כתבו את רשומות+אגדות קודם...." אתם צודקים, אבל כוונת הסופרים עדיין נשארת בעינה. אתםפ ממשיכים שוב ושוב מהעובדה שבכבשן הנשמה מתרחשים הרבה דברים שמתקשרים ישירות לרשומות. לדוגמה, ההבטחה להיפש לאחר חמש שנים, המבחן של רייסטלין, תניס וקיטיארה, קרמון וטיקה.... כל אלה הם חלק מרכזי שמתחיל בכבשן וממשיך ברשומות. אותו דבר לגבייך, קאגומה היקרה, כי אין לי כוח לכתוב לך שוב אותו דבר בתגובה להודעה שלך. לא חשוב אם רשומות פחות יפה ולכן לדעתך כדאי לקרוא אותו קודם, כבשן הנשמה הוא הספר הראשון בעלילת רומח הדרקון, ולכן ראוי שהוא יקרא ראשון. דרך אגב, גילתאנס, אני חושב שלא כדאי לשים את ההודעות הטיפשיות ומבזבזות המקום שלך בתור מאמרים מהסיבה הפשוטה שהן: שגויות! כמובן ששניכם לא תחשבו באמת על מילה ממה שכתבתי פה, ותדבקו באמונות השגויות שלכם בשביל הגאווה המטופשת שלכם, למרות שאמונות אלו מתבססות על אותו משפט חוזר ונשנה, שנכון בתוכנו, אבל לא בהקשרו: "וייס והיקמן כתבו את רשומות+אגדות קודם...." עשו לי טובה ותחשבו לרגע על מה שכתבתי כאן ביותר מאשר איך אפשר לענות לי בתחכום.