מישהו יודע

strahd

New member
רק לידיעה

את הספר הזה כתבה מרגרט וייס לבדה ללא טרייסי היקמן...

מצטער... אתה טועה

הם כתבו את הספרים לפי סדר מסויים, וזה הסדר שבו הם רצו שהדבר ייקרא. נקודה. הם לא הוסיפו עוד שני ספרים בגלל שפתאום הם רצו להוסיף לסדרה משהו שיהיה בסיס לבסיס. אגדות+רשומות הן הבסיס. אתה לא יכול להתווכח עם זה. וכבסיס, הן אמורות להיקרא ראשונות. כבשן הנשמה ואחים לנשק נכתבו כספרי מוספים, כהרחבה. לא אמורים להכיר בעזרתן את הדמויות, אלא הם נכתבו לקוראים הותיקים, שמכירים אותן כבר. ניקח כדוגמא את אפיזודת "מלחמת הכוכבים". קודם הוסרטו 3 הסרטים האחרונים, ורק אח"כ שלושת הראשונים. ומראש הם הוסרטו כמספרים 4-6. אתה יכול להגיד שהבמאי רצה שנחכה 30 שנה עד שנוכל לצפות בראשון? בדיוק אותו דבר כותבי הרומח. ונמאס לי לכתוב את זה כל שבועיים-שלושה... ברצינות, לא עדיף שפשוט ייקחו הודעה אחת כזאת שלי ויהפכו אותה למאמר? דווקא האחת הזאת לא מנוסחת הכי טוב... הקודמת הייתה הרבה יותר טובה... מה אתם אומרים?

גדול!

קורע מצחוק! אני מאוד אוהב ת'יציאה הזאת... תודה על זה, כבר המון זמן לא נקרעתי ככה...

בושה...

כבר יומיים שההודעה שוכבת פה, מעין הזמנה פתוחה לדו-קרב (טוב, לדיון...), ועדיין לא נמצא אחד שיענה להזמנה?

האמת....../images/Emo48.gif

הייתי עונה מוקדם יותר אבל יש אינטרנט רק במחשב של אחי הגדול והוא משתמש בו כל הזמן, בלי הפסקה. אבל לא משנה, ניכנס לעניין: עכשיו, רשומות ואגדות, הן בהחלט חלק מהבסיס, אבל לא כולו. גם דשל"ק וכבשן הנשמה הן חלק ממנו. אחים לנשק באמת לא חלק כל כך רציף כי הוא מספר איזה חלק קטן ונידח מההרפתקאות שעברו על קרמון, רייסטלין וקיטיארה בתור שכירי חרב. כבשן הנשמה, כמו גם דשל"ק, לא נכתב בתור הרחבה, אלא כהרפתקאות חשובות שמובילות לאחרות בחייהן של הדמויות הראשיות: רייסטלין וקרמון. עכשיו, אולי במלחמת הכוכבים רצו שההיסטוריה תיצפה לאחר סרטי העלילה, אבל העניין לא קשור. גם ספר הסילמריליון בשר הטבעות מספר את ההיסטוריה של הארץ התיכונה, ובדרך כלל קוראים אותו לאחר העלילה המרכזית של שר הטבעות. אתה צודק בכך שלפעמים ספרי הרחבה מוקדמים יותר מבחינת ההיסטוריה של העלילה נקראים מאוחר יותר, אבל לא במקרה הזה. אתה לא אמור לקרוא על רייסטלין, קרמון וחבורתם בתור מבוגרים העוברים הרפתקאות עד זקנה, ואז לקרוא על ההרפתקאות בילדותם, על הסיבות להתנהגותם בספרים ועל למה רייסטלין נראה כמו שהו נראה ואף אחד לא מזהה את הראה החדש הזה. בשביל זה יש את כבשן הנשמה, שנועד להבהיר דברים חשובים ולהיקרא ראשון כחלק מהעלילה המרכזית. כל מה שתאמרו לא ישנה את העובדות הפשוטות, ולא משנה כמה פעמים תחזרו על אותו המשפט: "וייס והיקמן כתבו את רשומות+אגדות קודם...." אתם צודקים, אבל כוונת הסופרים עדיין נשארת בעינה. אתםפ ממשיכים שוב ושוב מהעובדה שבכבשן הנשמה מתרחשים הרבה דברים שמתקשרים ישירות לרשומות. לדוגמה, ההבטחה להיפש לאחר חמש שנים, המבחן של רייסטלין, תניס וקיטיארה, קרמון וטיקה.... כל אלה הם חלק מרכזי שמתחיל בכבשן וממשיך ברשומות. אותו דבר לגבייך, קאגומה היקרה, כי אין לי כוח לכתוב לך שוב אותו דבר בתגובה להודעה שלך. לא חשוב אם רשומות פחות יפה ולכן לדעתך כדאי לקרוא אותו קודם, כבשן הנשמה הוא הספר הראשון בעלילת רומח הדרקון, ולכן ראוי שהוא יקרא ראשון. דרך אגב, גילתאנס, אני חושב שלא כדאי לשים את ההודעות הטיפשיות ומבזבזות המקום שלך בתור מאמרים מהסיבה הפשוטה שהן: שגויות! כמובן ששניכם לא תחשבו באמת על מילה ממה שכתבתי פה, ותדבקו באמונות השגויות שלכם בשביל הגאווה המטופשת שלכם, למרות שאמונות אלו מתבססות על אותו משפט חוזר ונשנה, שנכון בתוכנו, אבל לא בהקשרו: "וייס והיקמן כתבו את רשומות+אגדות קודם...." עשו לי טובה ותחשבו לרגע על מה שכתבתי כאן ביותר מאשר איך אפשר לענות לי בתחכום.

Moondust

New member
בשביל מה זה היה טוב?../images/Emo41.gif

לקרוא להודעות שלו ושל ענת מטופשות ומבזבזות מקום? אתה לא מסכים איתם - סבבה לך. לא כולנו חושבים שאתה צודק ואני בטוחה שהיית מתרגז אם היינו קוראים להודעות שלך טיפשיות ומבזבזות מקום. זה היה מיותר לחלוטין.
ולעניינו. אתה הולך לפי הסדר הכרונולוגי. ובכן, "כבשן הנשמה" הוא בהחלט לא הספר הראשון בעלילת רומח הדרקון. אם אינני טועה, הספר הראשון כרונולוגית הוא "הדרקונים", שמתרחש כ- 6000 שנה לפני החורבן. אתה ממליץ לקרוא אותו ראשון? אם ללכת לפי מה שאתה אומר, למה לא לקרוא את טרילוגית המלך הכוהן לפני רשומות? הרי זה מלמד אותנו על תקופת איסטר ועל החורבן. למה לא לקרוא את טרילוגית אומות האלפים ראשונה, כדי להבין למה יש קלינסטי וסילבנסטי ולמה הם כל כך מסתגרים בתוך עצמם? גם הספרים האלה "נועדו להבהיר דברים חשובים ולהיקרא ראשונים כחלק מהעלילה המרכזית". לדעתי צריך להתייחס לכבשן הנשמה כמו לספרים האלה: ספרי רקע, רמת סיפור שנייה.

וואוו... כמה תגובות...../images/Emo48.gif

טוב, נענה לשלך ראשונה. דבר ראשון, בקשר לכל התגובות לגבי "טפשיות ומבזבזות מקום", לא כתבתי את זה סתם. אני, בניגוד אליכם (מסתבר...), יודע על מה אני מדבר ולא ממציא תוך כדי דיבור. ההודעות שלכם באמת טיפשיות מהסיבה הפשוטה (שאתם מכחישים בעקשנות...) שהן שגויות. כמובן שגם לא נעניתם לבקשתי לחשוב על מה שכתבתי מעבר לאיך אפשר לענות לי בשנינות ולהציל את האגו שלכם. אז, מונדאסט היקרה, אם היית מסבה מעט תשומת לב למה שקראת בהודעה שלי, היית שמה לב שהתייחסתי אל כבשן הנשמה כספר הראשוןלספר את עלילותיהם של רייסטלין וקרמון ולא של קרין כולה. אומות האלפים, דרקונים וסדרת המלך הכוהן מספרים את ההיסטוריה הכללית של קרין, ולא מתמקדים כמו כבשן הנשמה, רשומות, אגדות ודשל"ק בגיבורי הסדרה המרכזיים: רייסטלין וקרמון. הרבה פחות חשוב לי לדעת מדוע האלפים מסתגרים ביערותיהם באיזה חלק קטן של הסיפור, מאשר שחשוב לי לדעת את המניעים, המחשבות והרגשות שאחראים לפעולותיהם של הגיבורים המרכזיים (רייסטלין וקרמון, שוב....) במשך כל הסיפור! הפעם, קראו בבקשה את ההודעה שלי בתשומת לב, במקום לשלול אותה מיד רק כי היא לא תואמת את דרך המחשבה שלכם. בתודה מראש, אני מקווה.....

אמממ......./images/Emo48.gif

אולי, נופר, כי שישיית המפגשים הם חבורה של ספרים גרועים שנכתבו על ידי אנשים בעלי כשרון קלוש באופן נוראי לכתיבה, וכי הם מלאי סתירות נוראיות לגבי כל מה שקורה בספרים האחרים? רק אולי, בכל מקרה.... אהההההה.... כן, חוץ מ"נשמות תאומות" לפי מה ששמעתי ממונדאסט.

נדמה לי שאמרת לפני כמה הודעות../images/Emo72.gif

וזה ציטוט - "הדעה האישית שלך זה דבר אחד, והסדר המיועד הוא דבר אחר". אתה רוצה גם קישור להודעה?

את צודקת, מלבד ש....../images/Emo48.gif

את שוכחת שהיו אלה סופרים אחרים, לא וייס והיקמן, שכתבו את הספרים המזוויעים הלה. וחוץ מזה, אמרו גם ששישיית המפגשים מלאי סתירות בכל מה שקשור לספרים האחרים (של הסופרים המקוריים והאמיתיים) ולכן גם לא כדאי לקרוא אותם. את יודעת, נופר, יש לי את ההרגשה הזו (ממש לא יודע למה...) שאת מנסה "לקטול" אותי בדרך כלשהי.... אני מקווה שאי ההצלחה שלך נתקעת לך כמו עצם בגרון..... או כדור פרווה, אם את מעדיפה בתור מעריצת חתולים....

../images/Emo4.gif../images/Emo72.gif

כשאתה מגיע למצב הזה אני יודעת שאתה מתחיל להתעצבן. מה הקשר לקטילה או השד יודע מה? זה התפקיד שלך. תהנה. ובקשר להודעה עצמה, הספרים מלאים סתירות - אבל גם בספרים האחרים יש סתירות. שים לב לדוגמא לסתירות בקשר למראה של סער: בכבשן הנשמה כתוב שיש לו שיער בלונדיני ועיניים כחולות, בדמדומי הסתיו כתוב שיש לו שיער חום ועיניים כחולות, ובליל חורף כתוב שיש לו שיער חום ועיניים חומות.

למעלה