מישהו יודע

Laguna MIF

New member
כן../images/Emo42.gif../images/Emo29.gif

לפי סדר כרונולוגי: רשומות רומח הדרקון א)דרקונים של דימדומי הסתיו ב)דרקונים של ליל החורף ג)דרקונים של שחר האביב אגדות רומח הדרקון א)עת התאומים ב)מלחמת התאומים ג)מבחן התאומים ואז יש את דרקוני להבת הקיץ ואחרי זה את מילחמת הנשמות (שלא יצא עדיין בעברית)

Laguna MIF

New member
זה ../images/Emo42.gif../images/Emo29.gif

מה שלפני הרשומות..."סידרת רייסטלין" 1)כבשן הנשמה 2)אחים לנשק את אלה מומלץ לקרוא אחרי להבת הקיץ

קרייטון

New member
זה היחיד שקראתי... למרות שאני מכיר

ת'סיפורים בכלליות... ספר יפההההההה
אני מת ליקרוא ת'אחרים אבל לא ידעתי מאיפה להתחיל ואין לי כסף

אתה יכול לקחת מספריה...

הסדר הוא: רשומות רומח הדרקון: 1.דרקונים של דימדומי הסתיו. 2.דרקונים של ליל החורף. 3.דרקונים של שחר האביב. ואז טרילוגיית אגדות רומח הדרקון: 1.עת התאומים. 2.מלחמת התאומים. 3.מבחן התאומים. ואז רשומות מלחמת כאוס: יש רק אחד: דרקוני להבת הקיץ. ואז רשומות רייסטלין: 1. כבשן הנשמה. 2.אחים לנשק. ואז שישיית המפגשים (אני לא זוכר את השמות של הספרים..). ואז טרילוגיית מלחמחת הנשמות: 1.דרקונים של שמש שוקעת. 2.דורקונים של כוכב נופל. 3.דרקונים של ירח נעלם. (צפויים לצאת מתורגמים בקרוב...)

אוקיי...../images/Emo48.gif

לא משנה מה אנשים כאן אומרים לך, זה הסדר שבו וויס והיקמן התכוונו שיקראו את הספרים: כבשן הנשמה אחים לנשק דרקונים של דמדומי הסתיו דרקונים של ליל החורף דרקונים של שחר האביב עת התאומים מלחמת התאומים מבחן התאומים דרקונים של להבות קיץ דרקונים של השמש הנופלת (עוד לא תורגם) דרקונים של הכוכב האבוד (עוד לא תורגם) דרקונים של הירח המגורש (עוד לא תורגם)

לא.

כעקרון כבשן הנשמה ואחים לנשק הם לא ספרים של קו העלילה הראשי, ועדיף לקרוא אותם בנפרד מהספרים האחרים, לא משנה אם בהתחלה או בסוף. אני חושב שדיף בהתחלה, כי זה ותן רקע ועומק לדמויות ברשומות, אולי אם אנשים יקראו כך, הם יפסיקו להגיד שהדמויות שטוחות.

סרינה99

New member
יש מישהו שגם אותו זה מעצבן

שכל השמות דומים אני פשוט לא מסוגלת לזכור אותם

KagomeSama

New member
אממ... אני חושבת... |טמפסט|

שאם מרגרט וטרייסי התכוונו שיקראו קודם את כבשן הנשמה ואת אחים לנשק, הם היו כותבים אותם קודם. אבל הם לא. כבשן הנשמה ואחים לנשק הם מעין נספחים. הם חשובים מאד, וספרים מדהימים לדעתי, אבל הם לא ההתחלה, ולא נועדו להיות ההתחלה. ההתחלה היא לדעתי הספר הראשון שנכתב, שהוא דרקונים של דמדומי הסתיו. אם תקרא את כבשן הנשמה בהתחלה, תדע יותר מידי דברים שבונים את המתח ברשומות. כבשן הנשמה צריך לבוא אחרי להבת הקיץ, ואחריו אחים לנשק.

הלו....../images/Emo48.gif

יש הרבה מאוד סופרים, ביניהם וויס והיקמן, שכתבו ספרים מסויימים בסידרה, ואחר כך את הספר הקודם להם. ככה זה גם בטרילוגיית "משהו שאנארה", אם אני לא טועה, ובעוד כמה. ככה גם ברומח. ושטויות לגבי הגילויים בסידרת רייסטלין. אתה יכול להבין משהו מהרמזים שנותנים לך שם רק אם קראת קודם את הרשומות, אז זה כבר לא משנה. חוץ מזה, אולי זה יוצר דווקא יותר מתח, כי אז אתה תוהה למה התכוונו בכמה מקומות, ורק הרבה יותר מאוחר אתה אומר: "שיואו...!!!! אז זה מה שהתכוונו! איזה קווווווול!!!!!!!", או משהו כזה...... אה, ו..... נייט אוף דארקנס, אני מסכים בקשר לכך שקריאת כבשן ואחים לנשק קודם לרשומות תהפוך את הדמויות למלאות חיים הרבה יותר, אבל לדעתי סידרת רייסטלין כן מהווה חלק מקו העלילה המרכזי, כי כך מכירים את הדמויות המרכזיות ביותר בסידרה, רייסטלין (השולט!!!!) וקרמון.

KagomeSama

New member
הלו אתה בעצמך... ../images/Emo11.gif

אני אישית, לא קראתי קודם את כבשן הנשמה, ונהנתי מאד, מללמוד למה רייסטלין מתנהג כמו שהוא מתנהג, וללמוד על העבר שלו. אני מכירה אנשים שקראו קודם את כבשן הנשמה, ואחר כך הרגישו ריקנות מסויימת. כי נכון, אתה מבין דברים בכבשן הנשמה אם אתה קורא קודם את הרשומות, אבל אתה מבין דברים ברשומות, שמתייחסים אליהם בכבשן הנשמה, וזאת לדעתי לא הייתה המטרה של טרייסי ומרגרט. אני חושבת, שסדר הכתיבה, הוא סדר הקריאה. מה אתה חושב? שלפני שכבשן הנשמה נכתב, אנשים לא קראו לפי הסדר הזה? קראו! אז זהו.

הלו גם לך, ונא להירגע....../images/Emo11.gif../images/Emo48.gif

אני מעדיף להכיר את רייסטלין, מאשר ללמוד מאוחר יותר למה הוא התנהג בצורה ההיאאז בספר ההוא. ודרך אגב, אני חושב שדווקא קריאה מקדימה של כבשן הנשמה מפחיתה את רגש הריקנות שמרגישים בקריאת רשומות השטוח למדי, כשעוד נשאר לך הטעם של כבשן. דרך הכתיבה, שוב, הוא לא בהכרח סדר הקריאה. כמו שסופרים יכולים לכתוב בספר קטע מסויים ולאחר מכן לכתוב קטע מקדים לו. אם תקראי לפי סדר הכתיבה הכל יהיה מבולבל. ואל תאמרי לי שזה שונה בגלל שזה מספר ספרים וזה בתוך ספר אחד, משום שגם מספר הספרים האלה יוצרים בעצם קו עלילה של סיפור אחד. כמו ספר ממש עבה. ולפני שנכתב כבשן אנשים אמנם קראו בסדר הזה, אך אז וייס והיקמן הוסיפו ספר מקדים, שנועד בהחלט ומעבר לכל ספק (תרצי בכך או לא...) להיקרא לפני רשומות. ההעדפה האישית שלך היא משהו אחד, ורצון הסופרים והסדר המיועד, הם משהו אחר.

KagomeSama

New member
מצטערת...

מכיוון ששאלת את טרייסי ומרגרט, אני לא צריכה להתווכח איתך... ועכשיו ברצינות, אם מרגרט וטרייסי אמרו באיזשהו ראיון שהם מעדיפים שיקראו את כבשן הנשמה קודם, אז אני לא אתווכח. ומה השוני בין קטעים בספר לספרים בסדרה? שבין קטע לקטע בספר אין הבדל של יותר משנה. ועכשיו שאלה באמת, מה עדיף? לקרוא סדרה שטוחה יחסית ואז למצוא פנינה נהדרת, או לקרוא ספר מצויין ואז להתאכזב משאר הסדרה?

אולי די? ../images/Emo55.gif../images/Emo72.gif

אף אחד לא יצליח לשכנע את השני כאן. מה זה משנה, בעצם? נניח שתשכנעו זה את זה, שניכם קראתם את רשומות ואת כבשן, אתם לא יכולים להחזיר את הגלגל אחורה.

או בקיצור...

כל אחד והטעם שלו... אל תתווכחו... כל אחד קורא אך שהוא אוהב ואף-אחד לא ישנה לו את זה....

למעלה