בבקשה, רק אל תריבו... זה כ"כ מטופש
*הערה: הכותרת הייתה צינית* אני מתנצל אם אולי השתמע מדברי שאתה פחדן, אם אכן זה מה שהשתמע מדברי, זה הדבר הראשון. ב. לכל משתתפי הדיון- אל תקחו את זה כ"כ אישי! מארק: ייתכן שחשבת שתקפתי אותך אישית. לא ניסיתי לעשות זאת. הבעיה הייתה שבדיוק הייתי עייף, וראיתי הודעה על נושא כ"כ שחוק, וכל פעם אני צריך להיכנס לוויכוח עם גולש אחר על הנושא הזה, אז חשבתי שאולי במקום להתווכח כ"כ הרבה פעמים פשוט אני אוכל לשים לינק: לקריאת הדעה שלי, לחץ כאן. מרב וקאגומה: אני פשוט לא מאמין לתגובה הסוערת כ"כ שלכן להודעה שלו. בלי להעליב, הוא עדיין ניוב (משום מה הכינוי מתקשר להעלבה... זה לא נכון, זה פשוט מצב שבו נמצא כל חבר פורום לפחות בחודשיים-שלושה הראשונים לחברותו. גם אני הייתי ניוב פעם). אתן, מצד שני, כבר ותיקות מאוד בפורום הזה. הוא עוד ילמד שאף אחד מהדברים לא כוונו אליו אישית. מצד שני, אתן כבר צריכות לדעת שהתמודדנו עם טיפוסים כאלה, ועוד נתמודד עימן בעתיד, ואולי אפילו עם העזרה שלו נתמודד עם העתידיים. לא לקחת אישית! במיוחד לכן אני אומר את זה. נכון, ההודעה קצת מקוממת, אבל תעשו את מה שאני עשיתי: קראתי אותה כבר בבוקר, וכמעט שרציתי ישר לשלוח "הודעת נקמה" מיד. במקום זה המשכתי לגלוש, ורק עכשיו אני עונה, ברוגע... ועכשיו, לתוכן ההודעה עצמה: אני אגיד לך עכשיו כמה עובדות. העובדות האלה מקובלות על רוב מעריצי הרומח בעולם והן נוגעות בעיקר לחלוקה במקובלת של סיפרי הרומח בידי המעריצים, ואני חושב שגם בתמיכת הסופרים, למרות שאני לא בטוח בעניין זה. העובדה היא, שלרוב מחלקים את ספרי הרומח לשלושה חלקים: ספרי הבסיס, ספרי ההרחבה על הדמויות וקורותיהן, ומעטפת חיצונית של ספרי הרחבה על העולם. בהנחה שתסכים איתי שקיימת השכבה החיצונית שמרחיבה העולם, וגם תסכים איתי שרוב ספרי הרומח שייכים אליה, בעצם נגיע אל לב העיניין, 13 הספרים שנכתבו ע"י הסופרים המקוריים על חברי העלילה המקורית ומעט על דורות ההמשך שלהם (מדובר, לפי סדר כרונולוגי, ולא סדר עלילתי, על: כבשן הנשמה, אחים לנשק, טרילוגיית הרשומות, טרילוגיית האגדות, הדור השני, דשל"ק, ומלחמת הנשמות הבלתי מתורגמת. ואני מאמין שתסלחו לי שלא הכללתי בחבורה זו גם את שישיית המפגשים). סביבם נוסב הדיון (דיון! לא ויכוח, לא מריבה) שלנו. עוד אני אמשיך ואומר, שלפי החלוקה המקובלת, הרשומות והאגדות הם סיפרי הבסיס, ושאר הספרים הם ספרי ההרחבה מדרגה שנייה, כלומר סיפרי ההרחבה על הדמויות. עכשיו תגיד משהו שכנראה ישלב את שתי הטענות הבאות- א. לא איכפת לי מהחלוקה המקובלת. ב. שוב, אתה ממשיך באותו הקו המוטעה שאומר שמה שנכתב קודם צריך להיקרא קודם, ולכן כל הדעה שלך לא שווה כקליפת השום. קיבלתי. טוב, למען האמת, לא קיבלתי... אני עדיין מחזיק בדעה שצריך לקרוא לפי סדר הכתיבה ולא לפי הסדר הכרונולוגי, וזה תקף לכל סוגי המדיות, שצריך ללכת אצל אמן מסויים, ובמיוחד בסידרה אמנותית לפי רצף היצירה ולא לפי הרצף הכרונולוגי שבעולם היצירה, ולא צריך עוד נימוקים נוספים. אבל כאמור זוהי דעתי.וכמו כל מיסיונר-מתחיל-אהמ-סליחה-חבר-פורום-מתחיל, המטרה שלי היא לשכנע כמה שיותר אנשים שאני צודק. ולכן, אני גם אתן לך הקשרים אמנותיים מתוך הכתוב עד שאם לא תשתכנע בצדקת דברי, לפחות תבין אותם ותודה שיש דברים בגו. נתחיל מהעובדה שנכון, קריאה התחלתית של כבשן הנשמה (ומעכשיו ועד סוף ההודעה כשאני כותב כבשן הנשמה הכוונה היא גם לאחים לנשק שכלול בביטוי) מורידה מעט מערך הקריאה במבט לעתיד, אבל דווקא את הספר הזה היא לא הורסת. היא כן משחיתה מיסוד את הקריאה של הרשומות. אתה אומר שאם קוראים מראש את כבשן הנשמה אז מבינים את כל המיסתורין סביב התאומים במשך כל הרשומות וגם במשך חלק מהאגדות. אתה צודק. הבעיה היא שמעטה העשן הזה סביב עברן של הדמויות בכלל, ובייחוד עברם של התאומים, ובטח ובטח העבר הקרוב, קרי הרפתקאותיהם בחמש שנות הפרידה, הוא חיוני ומהותי מאוד לעלילה ולבניית המתח בסיפור. חלק גדול מההנאה ברשומות הוא להבין את עבר הדמויות והדברים המניעים אותן, לא בבת אחת, אלא לצרף לפזל חתיכה אחר חתיכה, לקרוא בשקיקה בכל פעם שהסופרים משליכים לעברנו עוד פיסת מידע, לה אנו רעבים כמו כלבי טרף לבשר טרי, ובעיקר, להכיר את הדמויות דרך הגילויים הללו. רוב מטרת הרשומות, ויסלחו לי כל הסוגדים לטרילוגיה הזו, היא לעשות את מה שתיארתי בפיסקה הנ"ל, כדי שישמשו בסיס לספרים הבאים, שלמען האמת מהם שואבים את חדוות הקריאה האמיתית. לצערי, בלי המיסתורין הנ"ל, אין לרשומות כל ערך ממשי, אך גם לא אמור להיות לסידרה כל ערך אחר, משום שזה אמור להיות תפקידה... וכן, לדעתי אתה כן אמור לקרוא את כל הרפתקאות הדמויות מגיל בגרות ועד לגיל זיקנה, ורק אז, לאחר שכמעט כל הפאזל מושלם ורק הפרטים הקטנים מאוד חסרים, אז ראוי ללכת אל שני ספרי הילדות (שלדעתי היו הטובים ביותר שסידרה שתורגמו לעיברית, אל תבין אותי לא נכון), ללטש את הפאזל לכדי דיוק ובדרך גם להעלות חיוכים יודעי דבר, ונוסטלגיים במידת מה (למרות שהנוסטלגיה היא על דברים שעוד עתידים להתרחש... אבל ניחא), כשכבר מלאים בידע על חייהם של הגיבורים. זו, ורק זו, היא לדעתי חווית הקריאה האופטימלית של הרומח וכל סדר קריאה אחר רק יפגום מההנאה מהסדרה, שעדיין יכולה להיות רבה, אך לא תוכל להתקרב לקריאה שתיארתי לעיל. ועכשיו, אתה יכול להמשיך לחשוב שאני טועה, ואתה יכול לחשוב שכל המטרה שלי בכתיבת ההודעה הזאת היא רק ניסיון לענות לך בתיחכום, ואני אפילו אצפה להודעה שמנסה לסתור, עדיין אינני יודע באיזו מידה של הצלחה את הטיעונים שהעליתי פה, אבל אנא, אם אחת מהמילים "מטופש", "טיפשי", "בזבוז" וכו' עולה בראשך, בבקשה אל תכתוב אותה גם, כי לא משנה מה תגיד, אם מישהו חושב שהוא והדעות שלו כ"כ חשובות למישהו שהוא ישקיע כ"כ הרבה מאמצים רק כדי לנסות לענות עליהן בתיחכום, סביר להניח שלמען האמת הוא האחד שמנסה לענות בתיחכום... ובזאת אני אאחל לך לילה טוב, או בוקר טוב, סביר יותר להניח, וייתכן שגם צהריים טובים, אם תקרא את ההודעה בשעת צהריים ואולי אפילו ערב טוב, בחר לך את המועדף עלייך, ואפרוש לי למיטתי. חלומות פז.