מישהו יודע

איי, נופר....../images/Emo48.gif

הצרות שאת גורמת.... עשי לי טובה, לפחות התנהגי כמו לאורנה אותה את כה מעריצה במקרה הזה, ואל תשקרי לי. אני מכיר אותך כבר שבע שנים, ואני מכיר טוב מאוד את סגנון הכתב והדיבור שלך כשאת מנסה להתנהג בתחכום. ובקשר להודעה שלך, אלו סתירות מאוד קטנות, משהו שהסופרים היו יכולים להתבלבל בו בקלות. ומלבד זאת, אולי זה לא היה בלבול בדיוק. בכבשן הנשמה היה סער צעיר, וברשומות מבוגר. שיער בלונדיני לעיתים מתכהה והופך לחום כשמתבגרים. בקשר לעיניים, אני מניח שבליל חורף פשוט הייתה להם טעות. בשישיית המפגשים וודאי מדובר על סתירות הרבה יותר חשובות, או שלא היו מזכירים אותן.

טוב, נופר....../images/Emo48.gif

אם את את מעדיפה להעמיד פנים, בסדר.... רק תודיעי לי כשיהיה לך חשק לדבר על זה.....

להעמיד פנים ש...?../images/Emo72.gif

שאני מתנהגת בתחכום? שאני לא מתנהגת בתחכום? שאני משקרת לך? שאני לא משקרת לך? הא?
אגב, מה רע בלהתנהג בתחכום?

KagomeSama

New member
איי איי איי... *אנחה*

תחשוב קצת לפני שאתה כותב... הגאווה המטופשת שלי? האם אתה אחי התאום והאובד, שמכיר כל חלק בנשמתי? ההודעה שלך מעצבנת בכל כך הרבה רמות, אבל לא נכנס לזה גם... עזוב... זו סתם קטנוניות... בקשר להודעה הכה מתוחכמת ובוגרת שלך: אני רוצה שתגיד לי בבקשה, איך אתה יודע מה כוונת הסופרים (יותר נכון, הסופרת, כי את כבשן הנשמה כתבה מרגרט..). האם היא אמרה כך בראיון מסויים? ואם הכוונה שלהם הייתה שהוא יקרא ראשון, למה הם לא כתבו אותו ראשון? חשבת על זה? למה לחכות, ורק אחרי שיצאו הרשומות, לפרסם את הספר הראשון? מרגרט ווייס ניסתה "לעבוד" על הקוראים? להגיד להם "נה לכם! עכשיו תצטרכו לקרוא הכל מהתחלה לפי הסדר החדש"? לא. את הספר הראשון, כותבים ראשון. לא מוציאים טרילוגיה, או שתי טרילוגיות (אני לא יודעת מתי כבשן הנשמה נכתב) ורק אחר כך מפרסמים את החלק הראשון בסדרה, ולא משנה מה תגיד. אולי זאת ה"גאווה הטיפשית" שלי שגורמת לי לחזור על המשפט הזה, אבל אתה נצמד כל כך למשפט שלך ש"כוונת הסופרים עומדת בעינה." האם אתה הסופר? האם דיברת איתם? איך אתה יודע? ועוד משהו. מתי בדיוק, אמרתי שהרשומות הוא ספר פחות יפה? כל מה שאמרתי, שאם אתה חושב שהרשומות היא טרילוגיה שטחית, עדיף לך לקרוא ספר מוצלח ואז להתאכזב? לא ציינתי את דעתי האישית, העלתי מחשבה. ועכשיו תנשום עמוק, ותספור עד עשר לפני שאתה מגיב, ולפני שאתה מכנה דעות של אנשים טיפשיות ושגויות. תודה, ויום טוב.

KagomeSama

New member
ועוד משהו... שני דברים...

אני חושבת שקריאת הכבשן ראשונה פוגמת במסתורין של הרשומות. וגם, אני חושבת שאתה לא יודע לנהל דיון. אני לא רואה סיבה להמשיך דיון עם בנאדם, שכמובן, מכיר את כל נבכי נשמתי, שיודע איך אני אגיב לפני שהגבתי. אם אתה כל כך חכם, תדבר עם עצמך, לפני שאתה כותב על הגאווה הטפשית שלי, ומה אני אחשוב על ההודעה שלך, ומה אני חושבת. ותחשוב גם, לפני שאתה כותב משפטים, סליחה על המילה, מטומטמים כמו: "ההודעות המטומטמות שלך, שמבזבזות מקום" וכו.

עוד תגובה...../images/Emo48.gif

העניין הזה מתחיל להפוך ליום עבודה ארוך. אנא רכזו את כל תגובותיכם אצל קאגומה סאמה היקרה, שכותבת בצורה כה נלהבת ורהוטה, כדי שתוכל להעביר לי את כל תגובותיכם מרוכזות ומסודרות (לפי סדר א"ב או סדר דימוי לפגיעה אישית? נו, טוב, לא משנה....). עכשיו, אני בהחלט לא אחיך התאום האובד (כבר יש לי אחות תאומה, תודה רבה...), אבל אני מכיר אותך טוב מספיק מדרך התגובה שלך לכל הודעה כדי להבין שכמו אחרים כאן, את לוקחת את התגובות שלי בתור פגיעה אישית מוזרה כלשהי, ומחליטה שעלייך להחזיר בשנינות מדומה במקום לנסות להבין את מה שאני כותב לך כאן. עכשיו, לפני שאענה על ההודעה שלך (שוב, כי היא חוזרת על קודמותיה.... לפחות למונדאסט היו טיעונים מקוריים...), רק רציתי לומר שגם אם לא כתבת במפורש שטרילוגיית רשומות היא לא יפה, בהחלט רמזת על כך בכל הפעמים הקודמות שכתבת שעדיף לא לקרוא קודם את כבשן הנשמה ולהתאכזב מרשומות. בבקשה על תזלזלי באינטיליגנציה שלי, לא משנה עד כמה בסיסית את חושבת שהיא, מספיק כדי לחשוב שלא אבין מדברייך שגם את (כמוני וכמו הרבה אחרים) מוצאת את טרילוגיית רשומות מאכזבת למדי ובעלת דמויות שטוחות להחריד. עכשיו (אני מתחיל לחזור על המילה הזאת יותר מדי...
), אמנם הסופרות לא הודיעו בראיון כלשהו (לפחות לא שאני ראיתי) שצריך לקרוא את כבשן קודם, אבל אפשר להבין בקלות את הכוונה אם רק תטרחי לשים לב לרמזים הברורים באופן כה מחריד. הסופרות בהחלט לא התכוונו לעבוד באופן תינוקי כלשהו על הקוראים (ואת יודעת את זה טוב בדיוק כמוני), ואני פשוט לא יכול להניח שלא חשבת על האפשרות שמרגרט חשבה על כתיבת הספר אחרי כתיבת הספרים האחרים? ואולי אפילו תתוך כדי, אבל היא פשוט העדיפה לגמור קודם את מה שהתחילה במקום להתחיל באמצע ספר חדש לגמרי. טוב, הוויכוחים האלו מתחילים להימאס עלי, אז אני אענה לעוד כמה ודי. תמשיכו לכתוב כמה שטויות שאתם רוצים, אני גמרתי. איש מכם לא טורח לקרוא ברצינות את מה שאני כותב כאן, אלא רק למצוא דרך "להחזיר" לי על מה שאני כותב. זה באמת כבר מתחיל להימאס. אז בואו נראה: מונדאסט, קאגומה סאמה והבאים שאגיב אליהם, אל תטרחו להגיב להודעות האלו, כי אני לא הולך לקרוא אותן יותר, ובטח שלא להגיב. שיהי לכם יום טוב, ואני מקווה שמתישהו תלמדו איך להקשיב למה שאנשים אחרים אומרים לכם באמת, ולא לחפש איך לריב איתם בצורה מאוד תינוקית שאני חייב לציין שלא מראה אתכם באופן חיובי במיוחד. תודה, ו...... להתראות....

KagomeSama

New member
כותבות? טרייסי הוא גבר... ../images/Emo12.gif

זה רק מה שרציתי לציין. עכשיו כמה הבהרות קטנות, לפני שאני חותמת את הדיון הזה. 1) אתה לא מכיר אותי, אל תדבר כאילו אתה מכיר אותי. ולא, אל תענה לי תגובה צינית ומתוחכמת ש"אתה יודע לקרוא בין השורות שלי." 2) אם אתה מתעקש כל כך שאתה מכיר אותי כל כך טוב, תשתמש בשם שלי, הוא ניתן לי כדי שישתמשו בו, אני מרשה לך לשאת אותו לשווא (
) 3) כל עוד טרייסי ומרגרט לא אמרו במפורש שזאת הייתה הכוונה שלהם, אתה לא תחליט שזו הכוונה שלהם, מצטערת, אבל אלה עובדות בסיסיות. היחיד שחוזר על אותם טיעונים זה אתה. 4) אם לא היית כותב הודעות בצורה מתקיפה ואגרסיבית, לא היה משתמע שאנחנו נפגעים. אל תבקר אחרים לפני שתבקר את עצמך. 5) אתה לגמרי טועה בקשר לדיעה שלי על הרשומות. אם תרצה, אני אספר לך פעם מה אני חושבת. 6) לפי התגובה שכתבת למרב היקרה, התנשאות הולמת אותך. יום טוב לך.

cater

New member
תגידו לי, מה זה כל ההשתלחויות

האלה אחד בשני?! לכל אחד הזכות לחשוב ולהביע את דעתו. מי אתה שתחליט מה טיפשי ומה לא? תחשוב קצת לפני שאתה מתחיל עם שמות והעלבות כי לכל אחד יש נקודת תורפה וזה לא נורא מסובך למצוא אותה...

אההה... כן....../images/Emo48.gif

אני מבין שאתה מהסוג מהמאיים מה? טוב, אני אגיד לך מה, אני מהסוג שלא מפחד מאיומים ורואה במשתמש בהם אדם שאין לו הרבה ערך אישי [וגם מהסוג שפזיז לפעמים (טוב, לעתים קרובות מדי...^_^)]. ואני אומר לך גם למה התחלתי להשתלח כך באנשים, כפי שאתה מכנה את זה. נמאס לי מבזבוז הזמן שכרוך בהיענות לכל אחד מהאנשים כאן, כשכולם בעצם חוזרים על אותו דבר! תראה, אתה וגם כולם, אחד ועוד אחד תמיד שווה שתיים. לא משנה כמה אנשים יחשבו שאחד ועוד אחד שווים חמש, זה לא יהפוך ת הדבר למציאות. כמו שאמרתי כבר, אל תטרח לענות כי אני לא הולך לקרוא את התגובה וודאי שלא להגיב עליה.

בבקשה, רק אל תריבו... זה כ"כ מטופש

*הערה: הכותרת הייתה צינית* אני מתנצל אם אולי השתמע מדברי שאתה פחדן, אם אכן זה מה שהשתמע מדברי, זה הדבר הראשון. ב. לכל משתתפי הדיון- אל תקחו את זה כ"כ אישי! מארק: ייתכן שחשבת שתקפתי אותך אישית. לא ניסיתי לעשות זאת. הבעיה הייתה שבדיוק הייתי עייף, וראיתי הודעה על נושא כ"כ שחוק, וכל פעם אני צריך להיכנס לוויכוח עם גולש אחר על הנושא הזה, אז חשבתי שאולי במקום להתווכח כ"כ הרבה פעמים פשוט אני אוכל לשים לינק: לקריאת הדעה שלי, לחץ כאן. מרב וקאגומה: אני פשוט לא מאמין לתגובה הסוערת כ"כ שלכן להודעה שלו. בלי להעליב, הוא עדיין ניוב (משום מה הכינוי מתקשר להעלבה... זה לא נכון, זה פשוט מצב שבו נמצא כל חבר פורום לפחות בחודשיים-שלושה הראשונים לחברותו. גם אני הייתי ניוב פעם). אתן, מצד שני, כבר ותיקות מאוד בפורום הזה. הוא עוד ילמד שאף אחד מהדברים לא כוונו אליו אישית. מצד שני, אתן כבר צריכות לדעת שהתמודדנו עם טיפוסים כאלה, ועוד נתמודד עימן בעתיד, ואולי אפילו עם העזרה שלו נתמודד עם העתידיים. לא לקחת אישית! במיוחד לכן אני אומר את זה. נכון, ההודעה קצת מקוממת, אבל תעשו את מה שאני עשיתי: קראתי אותה כבר בבוקר, וכמעט שרציתי ישר לשלוח "הודעת נקמה" מיד. במקום זה המשכתי לגלוש, ורק עכשיו אני עונה, ברוגע... ועכשיו, לתוכן ההודעה עצמה: אני אגיד לך עכשיו כמה עובדות. העובדות האלה מקובלות על רוב מעריצי הרומח בעולם והן נוגעות בעיקר לחלוקה במקובלת של סיפרי הרומח בידי המעריצים, ואני חושב שגם בתמיכת הסופרים, למרות שאני לא בטוח בעניין זה. העובדה היא, שלרוב מחלקים את ספרי הרומח לשלושה חלקים: ספרי הבסיס, ספרי ההרחבה על הדמויות וקורותיהן, ומעטפת חיצונית של ספרי הרחבה על העולם. בהנחה שתסכים איתי שקיימת השכבה החיצונית שמרחיבה העולם, וגם תסכים איתי שרוב ספרי הרומח שייכים אליה, בעצם נגיע אל לב העיניין, 13 הספרים שנכתבו ע"י הסופרים המקוריים על חברי העלילה המקורית ומעט על דורות ההמשך שלהם (מדובר, לפי סדר כרונולוגי, ולא סדר עלילתי, על: כבשן הנשמה, אחים לנשק, טרילוגיית הרשומות, טרילוגיית האגדות, הדור השני, דשל"ק, ומלחמת הנשמות הבלתי מתורגמת. ואני מאמין שתסלחו לי שלא הכללתי בחבורה זו גם את שישיית המפגשים). סביבם נוסב הדיון (דיון! לא ויכוח, לא מריבה) שלנו. עוד אני אמשיך ואומר, שלפי החלוקה המקובלת, הרשומות והאגדות הם סיפרי הבסיס, ושאר הספרים הם ספרי ההרחבה מדרגה שנייה, כלומר סיפרי ההרחבה על הדמויות. עכשיו תגיד משהו שכנראה ישלב את שתי הטענות הבאות- א. לא איכפת לי מהחלוקה המקובלת. ב. שוב, אתה ממשיך באותו הקו המוטעה שאומר שמה שנכתב קודם צריך להיקרא קודם, ולכן כל הדעה שלך לא שווה כקליפת השום. קיבלתי. טוב, למען האמת, לא קיבלתי... אני עדיין מחזיק בדעה שצריך לקרוא לפי סדר הכתיבה ולא לפי הסדר הכרונולוגי, וזה תקף לכל סוגי המדיות, שצריך ללכת אצל אמן מסויים, ובמיוחד בסידרה אמנותית לפי רצף היצירה ולא לפי הרצף הכרונולוגי שבעולם היצירה, ולא צריך עוד נימוקים נוספים. אבל כאמור זוהי דעתי.וכמו כל מיסיונר-מתחיל-אהמ-סליחה-חבר-פורום-מתחיל, המטרה שלי היא לשכנע כמה שיותר אנשים שאני צודק. ולכן, אני גם אתן לך הקשרים אמנותיים מתוך הכתוב עד שאם לא תשתכנע בצדקת דברי, לפחות תבין אותם ותודה שיש דברים בגו. נתחיל מהעובדה שנכון, קריאה התחלתית של כבשן הנשמה (ומעכשיו ועד סוף ההודעה כשאני כותב כבשן הנשמה הכוונה היא גם לאחים לנשק שכלול בביטוי) מורידה מעט מערך הקריאה במבט לעתיד, אבל דווקא את הספר הזה היא לא הורסת. היא כן משחיתה מיסוד את הקריאה של הרשומות. אתה אומר שאם קוראים מראש את כבשן הנשמה אז מבינים את כל המיסתורין סביב התאומים במשך כל הרשומות וגם במשך חלק מהאגדות. אתה צודק. הבעיה היא שמעטה העשן הזה סביב עברן של הדמויות בכלל, ובייחוד עברם של התאומים, ובטח ובטח העבר הקרוב, קרי הרפתקאותיהם בחמש שנות הפרידה, הוא חיוני ומהותי מאוד לעלילה ולבניית המתח בסיפור. חלק גדול מההנאה ברשומות הוא להבין את עבר הדמויות והדברים המניעים אותן, לא בבת אחת, אלא לצרף לפזל חתיכה אחר חתיכה, לקרוא בשקיקה בכל פעם שהסופרים משליכים לעברנו עוד פיסת מידע, לה אנו רעבים כמו כלבי טרף לבשר טרי, ובעיקר, להכיר את הדמויות דרך הגילויים הללו. רוב מטרת הרשומות, ויסלחו לי כל הסוגדים לטרילוגיה הזו, היא לעשות את מה שתיארתי בפיסקה הנ"ל, כדי שישמשו בסיס לספרים הבאים, שלמען האמת מהם שואבים את חדוות הקריאה האמיתית. לצערי, בלי המיסתורין הנ"ל, אין לרשומות כל ערך ממשי, אך גם לא אמור להיות לסידרה כל ערך אחר, משום שזה אמור להיות תפקידה... וכן, לדעתי אתה כן אמור לקרוא את כל הרפתקאות הדמויות מגיל בגרות ועד לגיל זיקנה, ורק אז, לאחר שכמעט כל הפאזל מושלם ורק הפרטים הקטנים מאוד חסרים, אז ראוי ללכת אל שני ספרי הילדות (שלדעתי היו הטובים ביותר שסידרה שתורגמו לעיברית, אל תבין אותי לא נכון), ללטש את הפאזל לכדי דיוק ובדרך גם להעלות חיוכים יודעי דבר, ונוסטלגיים במידת מה (למרות שהנוסטלגיה היא על דברים שעוד עתידים להתרחש... אבל ניחא), כשכבר מלאים בידע על חייהם של הגיבורים. זו, ורק זו, היא לדעתי חווית הקריאה האופטימלית של הרומח וכל סדר קריאה אחר רק יפגום מההנאה מהסדרה, שעדיין יכולה להיות רבה, אך לא תוכל להתקרב לקריאה שתיארתי לעיל. ועכשיו, אתה יכול להמשיך לחשוב שאני טועה, ואתה יכול לחשוב שכל המטרה שלי בכתיבת ההודעה הזאת היא רק ניסיון לענות לך בתיחכום, ואני אפילו אצפה להודעה שמנסה לסתור, עדיין אינני יודע באיזו מידה של הצלחה את הטיעונים שהעליתי פה, אבל אנא, אם אחת מהמילים "מטופש", "טיפשי", "בזבוז" וכו' עולה בראשך, בבקשה אל תכתוב אותה גם, כי לא משנה מה תגיד, אם מישהו חושב שהוא והדעות שלו כ"כ חשובות למישהו שהוא ישקיע כ"כ הרבה מאמצים רק כדי לנסות לענות עליהן בתיחכום, סביר להניח שלמען האמת הוא האחד שמנסה לענות בתיחכום... ובזאת אני אאחל לך לילה טוב, או בוקר טוב, סביר יותר להניח, וייתכן שגם צהריים טובים, אם תקרא את ההודעה בשעת צהריים ואולי אפילו ערב טוב, בחר לך את המועדף עלייך, ואפרוש לי למיטתי. חלומות פז.

KagomeSama

New member
-זה- צריך להכנס למאמרים... ../images/Emo45.gif

קודם כל, יש לי שם... ענת... דבר שני, אני לא כל כך וותיקה כאן. דבר שלישי, יכול להיות שקצת הגזמתי, סליחה עומר. דבר רביעי, הרגע קראתי את כל ההודעה ואני בשוק. דבר חמישי, אני מסכימה בהחלט, וזה בדיוק מה שניסיתי להגיד, רק יותר ברור. דבר שישי, אין לי יותר מה להגיד, אז גם אני אפרוש... לילה טוב!

Moondust

New member
בוקר טוב!../images/Emo42.gif../images/Emo41.gif

אם הגזמתי, אז אני מצטערת. והודעה מעולה! מסכימה עם כל מילה.

אני חייב לומר, שאני מתרשם...../images/Emo48.gif

דווקא למרות מספר משפטים (שפגעו בי קשות ונואשות...^_^) בהודעה שלך, שים לב: אני מסכים (לרובה!). בהחלט אסלח על אי כלילת שישיית המפגשים בעניין, כי אני בהחלט חושב שהיא מיותרת. אבל, אני מתייחס בכוונה לכבשן בלבד. באחים לנשק, בהחלט יש ספויילר גדול ומעצבן באשר למה שיקרה בהמשך הסידרה, ולמזלי דווקא אותו קראתי רק לאחר שגמרתי את האחרים. אני אנסה להתעלם מהמסר ה"סמוי" למונדאסט וקאגומה באשר לטיפוסים שכמוני, שעוד ילמדו. עכשיו, גם אני מצטער אם מישהו לקח את דברי באופן אישי מדי, אבל גם אני כבר עייף למלענות שוב ושוב על אותן הטענות. לפחות אתה ומונדאסט, הבאתם לי (סוף- סוף!!!) טענות חדשות להגיב עליהן. אני גם מסכים בקשר לטענת הבסיס והמעטפת, שבאמת כוללת בתוכה את רב ספרי הרומח. חכה רגע.... כן, זה בערך כל מה שאני מסכים איתך עליו בהודעה.... עכשיו לאי הסכמות: טוב, אז אני מתנגד קצת לקטע של הפאזל, אותו תיארת במילים כה יפות. אתה מבין, אינני חושב שכבשן הנשמה נכתב סתם. אם תבחן לרגע רק את רשומות ואגדות, תוכל לראות שבהחלט יש מספר רמזים לגבי ילדותם של התאומים, אך בהחלט לא ברמה המופלאה של סיפור ילדותם בכבשן. קח לדוגמה
: בספר אגדות, ישנו הקטע בו בו מלכת האופל מנצחת את רייסטלין בדו קרב המילים הקטון שלהם, בעזרת זיכרון כואב מעברו הרחוק. היא אומרת לו: "בוא אלי...", או אולי זה היה: "חזור אלי...", אבל זה לא העניין. רייסטלין נזכר בילדותו, כשאמו (אותה אהב באופן כה יפה ונואש...) נכנסה לטראנס קשה במיוחד, בו מתה. לפני שמתה, אמרה לו את מילותיה המאוחרות יותר של מלכת האופל. אם לא תקרא את כבשן קודם, קטע זה לא ישפיע עליך במידת הרגש המתאימה, וכמעט יחלוף מעל לראשך. בקטעים כאלה, לדוגמה, אני חושב שעדיף לקרוא קודם את כבשן. איתך, אני דווקא מוכן להמשיך להתדיין. טוב, אני צריך ללכת לאכול. צהריים טובים, במקרה שלי. ^_^ ביי!

כל-הכבוד לך (גילתאנס קוץ אש)

אני מאוד מתרשם ממה שכתבת ואני שמח שחלקת זאת עימנו... אני כרגע די מתחיל ברומח הדרקון (תיכף מתחיל אגדות) ואני מאוד שמח שכתבת על זה! תודה ולילה טוב!

למארק הגלשן...

מאיפה אתה יודע? אולי הרעיון הוא לקרוא קודם כל על רייסטלין, קרמון וחבורתם כבתור זקנים, שתפתח סקרנות שלא יודעת רעב (כמו של קנדר) ואז תקרא עליהם כבתור צעירים, ואז תהנה יותר כי ציפית לזה כמו איזה לא יודע מה...

הודעה ל......./images/Emo48.gif

לנינג'ה הכתומה (עם שגיאת כתיב)..... אולי.... וייס והיקמן כתבו את סדרת רייסטלין בהתחלה אבל אז חטפו להם את הספרים חייזרים ומחקו להם את הזיכרון כי הם רצו שקודם יקראו את רשומות ואגדות ואז הם החזירו את הספרים....? עשו לי טובה, בואו לא נתחיל עם כל מיני פנטסיות מטורפות על הרעיונות של הסופרים, ובואו נזכור שהם אנשים רגילים כמונו, אוקי....? אריגטו (תודה ביפנית....)!!!

KagomeSama

New member
בשביל לסיים את הדיון הזה אחת ולתמיד

אני אומרת שצריך לקרוא לפי סדר הכתיבה. אתה אומר שצריך לפי מה שהסופרים רוצים. תוכיח שזה הסדר שהסופרים רוצים שכך הספרים יקראו, וזהו, אני לא אתווכח, אני אוריד בפנייך את הכובע, ואסגוד לך לנצח. לא תוכל להוכיח? כנראה שהטענות שלך חסרות ביסוס, ולפי כך כל ההודעות שלך, בהן טענת שכוונת הסופרים בעינה עומדת, יפות מאד, אבל שגויות. תודה, ויום טוב.

אנחה נוספת? אני מניח...../images/Emo48.gif

אוקי, בבקשה נסי לרגע להשתמש בהיגיון.... את טוענת שצריך לקרוא בסדר הכתיבה, מבלי להתחשב בסדר הכרונולוגי, נכון? האם את באמת חושבת שהסופרים מצפים שיעקבו אחרי תאריכי הוצאת ספריהם ועל פי זה יקראו את פרי עטיהם, במקום לעקוב בפשטות אחר הסדר הכרונולוגי הברור וההגיוני....? בבקשה עני לי על השאלה בכנות, ורק על השאלה. לא על שום דבר אחר! את מתחמקת מהשאלה הזו כבר הרבה זמן, ולו רק כי לא שאלתי אותה ישירות. עני עליה בבקשה.

למעלה