מישהו יודע מהן wiggle-pills?

חייםלוי

Member
מנהל
לא. כמו שכתבתי קודם לכתוב את

הצורה התקנית ובסוגריים או בהערה את הצורה כפי שהיא נשמעת. כשאני קורא ספר ובו כתוב חיידר או מייסה זה רק מרגיז אותי. בספר מוצרט לא היה יהודי של גבריאלה אביגור-רתם יש הרבה מאוד מילים ביידיש וכולן כתובות בכתיב יידיש תקני. המחברת היא ילידת ארגנטינה ומן הסתם למדה שם בבית ספר יידיש כך שלא עולה בדעתה לכתוב בצורה לא תקנית. הקורא יודע כבר שזו מילה ביידיש ויש לבטא אותה אחרת כי הרי הדובר בסיפור שפתו יידיש.

ST

New member
מצטרפת,

למרות שאני יודעת רק מעט יידיש, הכרתי את כל המילים שהעורכת הביאה, ואם היו כתובים בעברית (בתעתיק) ולא ביידיש, לא הייתי מבינה אותן. נראה לי שאין סיבה לכתוב בתעתיק מילים שנכתבות באותיות עבריות. אולי בסוגריים לכתוב איך קוראים אותם). זה כמו שמרגיז אותי ש'מתרגמים' (בכתב, כמובן שאין לי בעיה וחשוב להסביר למי שרוצה לדעת) עברית תנ"כית ו(להבדיל) עברית של אלתרמן. עד כדי כך ששמעתי שיש 'מקראות' עם השירים של אלתרמן 'מתורגמים' לעברית של היום. נמאסה עלי ההאכלה בכפית מידי אנשים שחושבים שהם יודעים יותר טוב ממני, ומעריכים את מנת משכלו של הקורא כנמוכה במיוחד. קצת קרדיט. * אגב, כנראה בורות שלי, קום שויין לא אמור להיות קומט שויין? וגם המילון שלי נותן את זה כהטייה של קומען (נראה לי שכותבים ככה.. זה אמור להשמע Kumen)

תודה רבה לחיים, אני בהחלט מסכימה,

אני בעיקרון מקפידה מאוד לדייק בכתיבים זרים. אבל כיוון שמדובר בסיפור-פואנטה קצר, לכתוב בסוגריים הגייה נכונה זה סרבול לא רצוי, ולכן במילים מעטות התפשרתי, ועם חיים וקוראי היידיש הסליחה.

למעלה