מישהו יודע גרמנית?

1haam

New member
הבנתי גם הבנתי ../images/Emo13.gif עוד קודם לכן

אלא שאני מתייחס לטקסט הזה כאל טקסט "שייקספירי" ולכן: hears no good of himself הוא גירסה "עגנונית/שייקספירית" של: hears things which are no good for him והמשך התשובה, הלא הוא כתוב לעיל. שוב, פרשנות שלי, אלא אם כן תוצע כאן טובה הימנה

1haam

New member
זה ברור, אבל זה לא סותר שהטקסט

נכתב בלשון גבוהה. הטקסט מונח לפנייך, ואת תקבעי, כמובן. אני תרגמתי עם הנתונים הידועים לי. אילו קראתי את הטקסט בלשון ימינו, הייתי חושב שפולוניוס מצותת לרכילות על עצמו, ולא היא. הוא שומע דו שיח שנוגע למלכה, למלך, ןלנמלט. לפיכך, פירשתי כמו שפירשתי. אז כדי שאוכל להביע דיעה מבוססת יותר, הייתי מבקש פיסקה שלמה, אם זה אפשרי. לחילופין, אסתפק בעדותך. I'll take your word for it

פיסקה שלמה:

by being true to his own self, Polonius managed to get mistaken for a rat and was stabbed in his hiding place behind an arras. Obviously, another pearl of wisdom, the one about the eavesdropper who hears no good of himself, was then unknown in the kingdom of Denmark

1haam

New member
אה, אני מבין. תחילה מדברים על

פולוניוס, ואחר-כך עוברים לדון בפתגם *אחר*, שמדבר על מצותת השומע רכילות שלילית אודות עצמו. שוב, בהתייחס רק לפיסקה שנתת, הייתי מתרגם: "ברור, שפנינת החוכמה, העוסקת במצותת-בסתר השומע רכילות (נבזית?) על עצמו - זו לא הייתה ידועה עדיין (בימי המלט?) בממלכת דנמרק"

ומה דעתך על

"אין ספק שפנינת חוכמה נוספת, על המצותת בסתר ששומע רכילות מרושעת על עצמו, לא הייתה ידועה אז בממלכת דנמרק.

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif המשפט כולו -

it quickly becomes evident that the world is out of joint לכן העולם כמהפיכה לא כל כך מדויק.... לעולם נגמרו הג'וינטים, לעומת זאת, די משעשע ועדיין אני שוקלת את - העולם השתגע, או העולם התהפך...

1haam

New member
נראה לי פשוט: העולם מתפרק

joint הוא חיבור פינה של מבנה, ואם אזלו הג'וינטים, אז המבנה מתפרק. אלא אם כן הטקסט עוסק בעישון

../images/Emo26.gif ועוד אחת לסיכום:

איך הייתם מתרגמים : fate leads the willing and drags along the unwilling ???

1haam

New member
הצעה

הגורל מוליך/מוביל את החפצים, וגורר אחריו את הממאנים. ואם דרוש חרוז: הגורל מוליך את המאמינים וגורר אחריו את הממאנים

1haam

New member
הצעת יפתח "נענים" טובה בעיניי

והייתי משאיר את החרוז: הגורל מוביל את הנענים וגורר אחריו את הממאנים. ----------------- למה "בכוח"? דומה שהגורל עושה זאת בקלילות רבה: drags along בצורה שהצעתי גם מודגש הניגוד בין ללכת אחרי, לבין "להיגרר אחרי" (בכוח, באי-רצון)

למעלה