מישהו יודע גרמנית?

Fanja

New member
נכון. וגם:

ב in spite יש יותר "להכ-עיס ודווקא" מאשר ב despite שהוא יותר ניטראלי.

../images/Emo26.gif שאלה למי שקרא/ה מילטון

איך נקראים בעברית הספרים paradise lost ו paradise regained גן העדן האבוד ו....???? מושב? מוחזר? מישהו יודע איך תרגמו אותם?

felicitas

New member
הייתכן שהשני לא תורגם?

בקטלוג הספרייה של אוניברסיטת תל אביב מופיע רק "גן העדן האבוד".

עוד שאלה../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif../images/Emo35.gif

אני מתרגמת קטע שמספר על פולוניוס (מהמלט/ שייקספיר...) שצותת מאחוריי הוילון ונהרג כשבטעות חשבו שהוא עכבר. ונתקעתי עם הקטע הבא: Obviously, another pearl of wisdom, the one about the eavesdropper who hears no good of himself, was then unknown in the kingdom of Denmark איך לתרגם "hears no good of himself" "pearl of wisdom הצעות?

hazelnut

New member
היי, עד כמה שידוע לי, אם יש קטעים

מספרות שכבר תורגמו, אז מצטטים את התרגום (אם כי לא אוכל לך למצוא את התרגום, אני בטוחה שימשהו כאן כן יוכל
)

1haam

New member
טוב, ראשית, המלט לא חשב אותו

ל*עכבר* - לא זו היתה הטעות. המלט חשב שהמלך (שרצח את אביו) הוא המסתתר מאחורי הווילון, ולכן שיפד את פולוניוס דרך הווילון. הכרזתו How now! a rat? לא הייתה אלא כסת"ח, ושמא ציניות לשמה? וספציפית לשאלתך (1): אני מניח שהכוונה היא שפולוניוס שמע את המלכה צועקת "הצילו", וזה היה בעוכריו, שכן זה גרם לו להשמיע את קולו והביא למותו מידי המלט. כלומר, מה ששמע, הביא לו צרות (no good). מוטב לולא היה שומע זאת. אז איך לתרגם, ספציפית? אולי ------------------------------ הוא (המצותת) שמע את שהיה לו לרועץ מה ששמע, הוא שהכריעו המצותת - לפעמים עצמו ממותת ------------------------------ כל ההצעות ממוחי הקודח. מעולם אפילו לא למדתי את המלט בבית הספר. 2B?

הצעות לא רעות, אבל משהו לא ברור לי

בנוסח האנגלי כתוב: another pearl of wisdom --- the eavesdropper who hears no good of himself השימוש בhears הוא במשמעות של שומע רעות על עצמו? ממה שכתבת כאן משתמע שwhat he hears מביא עליו אסון או צרות.... מבין את הדילמה? תשובה?

למעלה