מישהו יודע איזה....

Tonjin

New member
אז מה הנקודה שלך?

אלוף העולם בשימוש בחרב או סמוראי, או שניהם? כי ביפן כשמדברים על סמוראים הרבה פעמים השם הראשון שעולה הוא שלו..

Boogieman

New member
הנקודות שלי הן, כמו שכתבתי...

א. יכול להיות קשר בין א"ל לערכים שמיישמים בחיים. ב. הבנת הערכים הנ"ל ויישומם הוא עניין אישי ואין מה לחלק ציונים לאחרים.

Tonjin

New member
ואללה, זה מה שכתבת...

ואני חושב שאתה צודק ומסכים לחלוטין.. אבל פשוט לא הצלחתי להבין אם זה באמת מה שאתה אומר מקריאה ראשונה (My bad, not yours)

khammel

New member
../images/Emo207.gifסטיבן סיגל - קלאודיה כריסטיאן

קלאודיה כריסטיאן (איבנובה מבבילון 5) שהיתה אורחת כבוד בכנס עולמות 2006 (בפסח) נשאלה מה זכור לה לרעה במהלך הקריירה שלה ומה היה לה הכי קשה. על שתי השאלות ענתה: לעבוד עם סטיבן סיגל. כאשר נתבקשה להרחיב, סיפרה שהדבר הראשון שהוא שאל אותה על הסט היה אם היא שכבה עם אבא שלה. לא יודעת מה זה אומר עליו כאמן לחימה, אבל זה בהחלט מעיד עליו כאדם.
! GREEN

twc

New member
שובינזם באומנויות לחימה

זה דבר שחדש לך? גם אמני לחימה גדולים יכולים להיות בני אדם קטנים מאד. Purple!

orange lion

New member
אוקי, תקראו לי מסורתי ענתיקה, אבל

לפחות אותי לימדו שיש משהו לא אתי שכזה בלהפגין את יכולות אומנות הלחימה שלך לראווה. בזמנו כשלמדתי וו וויי, המורה ביקש מאיתנו לא "להראות יותר מדי" לחברינו את מה שאנו לומדים בשיעורים. הוא נימק זאת בכך שאנו לוקחים מזמננו ומשאבנו, ומגיעים לשיעורים מכובדים כדי ללמוד אומנות לחימה מכובדת. בלקחת את מה שנלמד ו"להשוויץ" יש מן הזילזול לשיעור, למורה ולאומנות הלחימה (כן אני יודע, זו עמדה מאוד נוקשה ו'מסורתית'. ואני בהחלט מבין ומכבד שחלק מהאנשים מאמצים גישה קלילה או פתוחה או "מודרנית" יותר). כמובן שאין פה "מותר ואסור", זה לא שחור ולבן, וכל מקרה לסוגו. נמר דרקון או גיבור למשל, לצד סרטי אומנויות לחימה רבים אחרים, הם באמת סרטים נהדרים. הם כאילו "שומרים על הכבוד" של אומנות הלחימה. אבל "להציג לראווה" (בחירת מילים גרועה, אני יודע) את אומנות הלחימה שלך באיזה סרט הוליוודי מטומטם בנאלי וצפוי מראש, שמטרתו היחידה היא לגלגל כסף (ע"ע סטיבן סיגל, ואן דאם) לפחות אני חש פה צריבה מסויימת. אבל שוב, זאת רק דעתי האישית, ואף אחד לא הכתיר אותי למלך כל הצדיקים.

Tonjin

New member
זוית אחרת לנושא, מסורתי ענתיקה...

האופרה הסינית והגלגולים הקולנועיים שלה לא באמת באים להציג את כישורי הלחימה של אף אחד, אלא יותר כוריאגרפייה אסטתית ווירטואוזית מאד שמצריכה כישורים גופניים שהם לא פחות ממדהימים.. קרבות אגרוף, ג'ודו, האבקות,קנדו, MMA ודומיהם לעומת זאת כן באים להציג את כישורי הלחימה שלך, בהחלט הרבה יותר ממופע מבויים.. לא הייתי מרחיק לכת עד-כדי לכנות את כל השיטות שהזכרתי(ועוד די הרבה כאלו שלא) למעלה כ"לא מכובדות"... נקודה נוספת למחשבה: אני לא מאד בטוח שאנג-לי וז'אנג-יימו עושים סרטים רק לשם שמיים וממניעים מאד שונים מאלו של סטיבן סיגל או קלוד וואן-דאם..

e sh

New member
די מסכים

לא ב-100%, אבל מזדהה עם ה-guidelines, כביכול, של עמדתך.

למעלה