מישהו יודע איזה....

tiger claws

New member
מישהו יודע איזה....

אומנות לחימה ג'קי צ'אן מבצע/עושה/מתאמן/משחק בסרטיו? בDRUNKEN MASTER שמתי לב שהוא עושה מהלכים מהונג גאר(נמר ועגור) ואילו בהמשך הוא לומד את "אגרוף השיכור" אז אני לא בטוח כי לא שמעתי בהונג גאר על סגנון השיכור (יש הטוענים שיש אותו). נ"ב: לא בטוח שהוא למד הונג גאר עם התנועות האלה(אולי הן לקוחות מסגנון אחר) כי בסרט עוסקים בוונג פיי-הונג שמומחה בשיטה.

בגדול, ג'קי צ'אן מבצע את

אומנות הלחימה של האופרה הסינית, היינו אוסף תנועות שמה שמייחד אותן זה שהן נראות טוב. הדברים לא נאמרים חלילה מתוך זלזול. הלימודים באופרה הסינית הרבה יותר מפרכים מאשר האימונים של רוב אומנויות הלחימה, והמסורת שם מכובדת וארוכה לא פחות. יש לי הרבה יותר כבוד לג'קי צ'אן שלמד משחק ועושה משחק, מאשר, נגיד, לסטיבן סיגל, שלמד אייקידו ועושה צחוק מהעבודה. מומלץ לחפש דיונים קודמים על ג'קי צ'אן. יש המון כאלה.

MidNight Flame

New member
משהו לא ברור לי במה שאמרת,

"מאשר, נגיד, לסטיבן סיגל, שלמד אייקידו ועושה צחוק מהעבודה" סטיבן סיגל עושה צחוק מהעבודה? מה ז"א?

Toledano9

New member
בסרטיו המאוחרים

לא ממש ניתן לראות אייקידו. שלא לדבר על משחק......................

תן כבוד

סטיבן סיגל בעבדתו בתחום קלנוע נתן פירסום לאיקידו. פירסום שהיה חסר לאיקידו. אני מאמין שדבריך אם היו עולים בפורום שכן היו נצלבים.

ננדין

New member
מס' תיקונים קטנים...

כהתחלה, זה תני כבוד ולא תן כבוד, מיתר היא
... ואני לא ממש יודע אבל נראה לי שדברים כאלו היו דווקא מתקבלים מאוד באהדה בפורום השכן...

סליחה אל תן

1.אין אני מדבר אל תקופה אחרונה שלו בעולם קלנוע 2.אבל אי אפשר לקחת מימנו את חשיפה שסרטיו עשו לאיקידו

יש אנשים שחושבים שאין דבר כזה

"פרסום רע", אבל אני לא קונה את זה. והסרטים של סטיבן סיגל הם פרסום מאד רע לאייקידו, לדעתי. הוא אולי עושה את הטכניקות, אבל העיקרון של האייקידו זה להימנע מלחימה, להשתלט על היריב לפני שזה מדרדר לקרב, ולא לתקוע סכינים לתוך הראש של יריב, אחרי שדחפת את הראש שלו לתוך מיסטר ראדאר והוצאת לו את העיין עם אגודל.

Tonjin

New member
אבל זה סרט...

נמר דרקון זה פרסום רע לקונג-פו בגלל שאנשים עפים שם? גיבור לא מדייק בפרטים בגלל שהוא אומר שצריך להיות קאליגרף טוב בכדי לשלוט בחרב כמו שצריך...? באמת צריך לצנזר את הסרטים המצויירים של יום ראשון (או שבת) בבוקר בגלל שוויילד E קויוטי קופץ מצוק ולא קורה לו כלום או בגלל שג'רי בולע מקל דינמיט ונשאר בחיים...?

Tonjin

New member
סרטים חדשים של סטיבן סיגל לא יצא לי

כבר הרבה זמן לראות, סרטים ישנים מתקופת הדוג'ו שלו באוסאקה (לא קולנועיים) מהתקופה בה הוא היה בסביבות הדאן-5 דווקא כן... הבן-אדם יודע אייקידו, הוא עובד יפה וחלק והביקורת הכי נפוצה כלפיו היא שהוא עובד אגרסיבי מידי, אני לא בטוח עד כמה הביקורת הזו רלוונטית כשמדובר באמנות-לחימה... בכל מקרה כיום הוא דאן 6 או 7 ואני לא בטוח שאנשים ש"עושים צחוק מהעבודה" מקבלים בד"כ דרגות כאלה... בקשר לג'אקי צ'אן, יש ספר שהוא למעשה קובץ ראיונות איתו.. לפי הספר נכון שרוב ההכשרה שלו היא מהאופרה הסינית, אבל נראה שבסביבות ה-20 ומשהו שנה של בסביבות ה-8 שעות אימון יומיות הוא בכל זאת הצליח לרכוש כמה כישורי לחימה שיצא לו לבדוק בחלקים היותר קשים של הונג-קונג נדמה לי... (כלומר בנעוריו היה מעורב בקטטות רבות ובד"כ היה מהמנצחים..) מה שכן הוא מודה שם שהוא כמעט ולא זוכר כיום (בגיל של קרוב ל50) סדרות ספציפיות של סגנונות קונג-פו שונים והוא מערבב תנועות ומרכיב קאטות לעצמו חופשי כשהוא מתאמן...

Tonjin

New member
זה בדיוק מה שקורה כשיש כל-כך הרבה

נשמות טובות מסביב, את התיאוריה הזו שמעתי כבר לגבי הקפיצה מדאן 3 ל5 (ובהחלט יתכן שיש בה משהו) - אז עכשיו בערך 10-15 שנה אחרי כשכבר יש לו דאן 7 היא עברה עדכון... לבן אדם יש אייקידו ואייקידו טוב, הוא לימד שנים בדוג'ו שלו באוסאקה, היה לו ניסיון באמנויות-לחימה לפני שלמד אייקידו שנים ארוכות ביפן.. אז נכון, הוא עשה כמה סרטים והוא מדבר חלש.. יכול להיות שהוא שחקן גרוע - אבל מי שמפקפק בזה שהוא אייקידוקא טוב שיחפש ברשת את הסרטון אימונים השחור-לבן שלו מהדוג'ו באוסקה (נדמה לי שאלישיר הביא פעם קישור, או כאן או בקלאסיות) שמדבר בעד עצמו, אני לא בטוח שסיגל צריך את הסנגורייה שלי.. אני תמיד תוהה אבל מה זה שיש בנו שגורם לנו לחפש תמיד מה ג'ט-לי, ג'אקי-צ'אן, וואן-דאם וסטיבן-סיגל וחבריהם עושים לא בסדר בסרטים שלהם... את ההיסטוריה של ואן-דאם אני לא כ"כ מכיר, אבל לגבי השאר, למרות ההכשרה שהיא אולי אקלקטית ולא קונהרטית לפעמים הם עדיין אמנים (וכן, גם אמני לחימה) ברמה כזו שלרוב המוחלט של הכותבים בו יש הרבה הרבה מה ללמוד מהם

eladי

New member
וחוץ מזה, אם הוא מצליח בסרטים

(על אף הביקורות של הנשמות הטובות) אז שיהיה לו בכיף. רוב האנשים שאני מכיר גם לא נתברכו בכשרון משחק (לא רק בהוליווד), אבל תמיד יש מה לקטר. מורה שלי לפסנתר אמרה פעם "נו, כולם מרכלים על ריצ'רד קליידרמן, אבל הוא יכול לצחוק על הרבה מאד אחרים".

יוסיא

New member
יצא לי לראות את סרטיו האחרונים של

אני כחובב סרטים..יצא לי לראות את כל סרטיו האחרונים של סיגל... סליחה אך אייקידו ובקושי היה שם...סרטים ברמה מאוד מאוד מאוד נמוכה.... חלק מהסרטים אפילו לא סיימתי לראות....חבל על הזמן והכסף שהושקע בהם. חוץ מסרט אחד שלו...שהוא יחסית מהשנתיים האחרונות...שהוא מראה שם לחימת חרב יוצאת דופן...מעולה ונקייה ( מהצד של אדם שלא מבין הרבה אבל ממש קצת) חוץ מהסרט הנ"ל סרטיו האחרונים בקושי ויגיעו לDVD. אין ספק שהוא אמן לחימה משכמו ומעלה..אך בין זה לבין כשרון במשחק..או ללכוד את עין הקהל...בשנים האחרונות לפחות המרחק הוא ארוך מאוד.

צדקתה (ברוס לי ) תשובה

איש שחקן דרג........ לעומת סרטיו ראשונים שהיו דגש אל אומנות איקידו. בעצם אם כבר מדברים ראשון לכול הוא ברוס לי שהופיע בסדרת טלוזיה בשנות 60 (אם אני לא טועה) שם של סדרה אני לא זוכר הוא ראשון לשלב את אמניות בסרטים

MidNight Flame

New member
תסביר לי מה הקשר בין

התיאוריה הזו ששמעתי לבין זה שאני נותן או לא נותן לו כבוד? יש לו אחלה אייקידו, מעולם לא חלקתי על זה.

למעלה