מישהו יודע איזה....

tiger claws

New member
מישהו יכול להסביר לי.....

במה שונה אומנות הלחימה של האופרה הסינית משאר סגנונות הקונג פו?(אם כבר נשמע הגיוני שאומני קונג פו יציגו את הסגנונות שלהם באופרה)

MidNight Flame

New member
למיטב הבנתי האופרה הסינית...

מלמדת וו-שו ואקרובטיקה ז"א, כל מה שנראה טוב ולא באמת במטרת לחימה טכניקות פנטזיונריות ולא פרקטיות אבל יפות למראית עין סגנונות הקונג פו האחרים נלמדים כאומנות לחימה.

tiger claws

New member
אז האומנות לחימה של האופרה הסינית

היא למעשה וושו ותיק יותר לפני שהוקם הוושו המודרני.

MidNight Flame

New member
לא יודע אם זה וותיק או לא,

התשובה שנתתי לך היא על סמך מה שהבנתי ואי אפשר להסתמך עליה.

סטיבן סיגל יודע אייקידו??

נו, נו. כנראה שזה עניין של הגדרות. מצידי הוא יכול לעשות את התנועות כמה יפה שלא יהיה, אבל בן אדם שמתגרש מאישתו השלישית על רקע שמועות מכוערות על אלימות במשפחה, שהואשם בהטרדה מינית של בחורות באודישנים, שזכה בדוג'ו שלו ע"י סדרת התכתשויות עם היאקוזה (בעקבות זה שהסנסיי הכל כך מכובד שלו הפסיד את הדוג'ו בהימורים), שכל הסרטים שלו מלאים אלימות ומוות, מבחינתי הוא לא מבין אייקידו בשיט. יכול להיות שהוא לוחם מדהים, אבל אייקידוקא הוא לא.

מה הקשר?

קודם כל, את בעצמך כותבת "על רקע שמועות מכוערות על אלימות במשפחה" - שמועות...למה להאמין לצהובונים? ואם כן,וזה נכון, לא שאני מעודדת אלימות במשפחה,או הטרדות מיניות חלילה, מה הקשר בין זה,לבין היותו אייקידוקא דאן 6 או 7? את מיומנויות וכישורי הלחימה שלו, איש לא יכול לקחת, או לשלול, עקב אי אלו פגמים בעליל באופיו.

יוסיא

New member
ואת כן?

את לא חושבת שזו קצת יהירות מצידך לומר שהוא לא מבין אייקידו... תרצי או לא..הוא דאן 7 שזה די גבוה..אפילו בשבילך ובשבילי( לפחות). חוץ מזה...מהי באמת דרך האייקידו? האם זה לא משהו אישי? והאם זה אייקידוקי ( :) ) מצידך להאמין לכל מה שכותבים הצהובונים? לא נראה לי שאת יכולה לדעת מה אייקי ומה לא... אדם אשר עושה אייקידו המון שנים....והוא סוחר במקצועו....ומה לעשות... סוחר הוא סוחר..עם כל המשתמע מכך , אז בשבילך הוא לא עושה אייקידו? ואם היה מדובר באמן לחימה אחר , היית מגיבה כך גם? או רק בגלל שמדובר באייקידו צריך להיות טהור מידות ןלאכול שורשים כל היום ??:) יש לעשות הפרדה בין החיים הפרטיים של אדם ולא לשפוט אותו בייחוד כשאין לך את כל חלקי הפאזל. ודבר אחרון מיתר....עולם הסרטים הוא עולם אכזרי...ונותנים לצופים את מה שהם רוצים...גם אם זה דם ומלחמות...אם זה מוכר..אם זה מה שהביא לו את הפרנסה שלו , וזה חוקי...מספיק בשבילי. יוסי.

תשובות לך ולבייבי

ראשית, כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון. הסיבה שאני חושבת שסטיבן סיגל אינו אייקידוקא טוב אינה קשורה למוסריותו, חוכמתו, נחמדותו, או תכונות אופי אחרות. הסיבה היא השיטות שלו להתמודדות עם קונפליקטים. אדם שמסתובב בעולם, וכל פעם שהוא נלחם הוא בועט ביריביו. נניח שהוא בועט מדהים: ברוס לי ממותניו ומעלה, אלוהים ממותניו ומטה. סבבה. האם תקראו לו ג'ודוקא? לא, כי לג'ודו יש שיטות אחרות להתמודד בקרב. לא ככה? לאייקידו יש שיטות משלו להתמודד עם קרבות. אואשיבה סנסיי הדגיש הרבה פעמים כי האייקידוקא שנכנס לקרב כבר הפסיד, בגלל שמטרה של אייקידו היא להמנע מקרב, לנצח את היריב עוד לפני שהקרב התחיל. זו מהות מרכזית של האייקידו, כפי שעבודת הקרקע מרכזית בג'ודו. בן אדם שכל החיים שלו מעורר קונפליקטים, ונכנס ראש בראש בקונפליקטים קיימים, הוא לא אייקידוקא, כמו שברוס לי הוא לא ג'ודוקא, ולא משנה איזה דרגה הוא קנה בהומבו דוג'ו. אז בייבי, סיפור חייו מאד רלוונטי לשאלת אומנותו, כי אייקידו היא אומנות ההתמודדות עם הקונפליקטים האמיתיים של החיים. ויוסיא, אם לעמוד על מה שאתה יודע כנכון פרושו יהירות, אז אולי כדאי שנוסיף את היהירות כספורט אולימפי, כי נראה לי שאני יכולה להביא לישראל עוד מדליה. שים לב שאחת הסיבות לכך שסיגל אינו אייקידוקא טוב בעיני היא מלחמתו ביאקוזה, שזה דבר טהור ומוסרי כמעט כמו לאכול שורשים, לא כן? אבל זה לא אייקידו, גם אם הוא עשה להם המון-המון ניקיו וקוטה-גאשי. ואנא ממך: אם משהו הוא חוקי (ורווחי), זה אומר שזה בסדר? חסרים דברים שהם לגמרי בתחום החוק ועדיין קורעים כל סטנדרט של מוסר?

Tonjin

New member
מה?

את שופטת את האייקידו של סטיבן סיגל לפי הביצועים שלו בסרטים? בגלל שהוא בועט? בגלל שראית בסרט שהוא דופק למישהו מקל ביליארד בראש במקום "לפתור את הסכסוך בדרכי שלום ולרווחת כולם".... באייקידו גם אין הרבה עבודה פיליפנית כפי שיש בסרטים הראשונים שלו, אז מה? בגלל שזה מצטלם יותר טוב אז הוא לא יודע אייקידו? הג'ודו כבר מזמן מזמן לא שם דגש על עבודת-קרקע (וגם הפסיד את הבכורה בנה-וואזה מזמן), האם לפי ההגדרה שלך הוא לא ג'ודו יותר? אני לא מתמצא כ"כ בביוגרפייה של סיגל ומלחמתו ביאקוזה? אם תוכלי להאיר את עיננו? ולהסביר למה זה לא אייקידו? אני גם לא מכיר את קלאודיה כריסטיאן (ראיתי שני פרקים אולי של בבילון-5 בכל ימי חלדי) אבל אין לי שום סיבה להאמין לה ולא לסטיבן סיגל (שמדברים של מכר שהתאמן איתו הוא דווקא די בסדר, אבל מדובר במכר ולא במכרה..), אני לא מכיר את ההיסטוריה שלהם ואני לא משוכנע שכדאי לשפוט אדם שאנו לא מכירים ע"פ סיפור של אדם אחק שאיננו מכירים.. אני מסכים כמובן שבמידה ומדובר בסיפור אמיתי זה בהחלט לו מוסיף לו נקודות

זה היה משל, טונג'ין, מטאפורה כזה.

אתה יודע, כמו עם השועל והענבים? לא התכוונתי לבעיטות של סיגל, אלא להתנהלות שלו בחיים, שאינה משקפת את עקרונות האייקידו.

Tonjin

New member
הענבים זו הבעייה...

אני אחרי יותר מידי מיץ ענבים בעצמי, אולי בגלל זה אני לא כ"כ עירני למטאפורות... ובכל-זאת אם לחזור לעולם הדימויים ולדוגמת הג'ודו שלך: כיום הג'ודו ברוב המקומות כמעט ולא עוסק בנה-וואזה, האם הוא פחות ג'ודו? (קאנו בעצמו הגביל את הזמן לטכניקות קרקע בתחרויות בזמן הפריחה של הקוסאן ג'ודו אז תחרויות היו לפעמים מתחילות כבר מהרצפה...) אז סיגל התגרש שלוש פעמים, האם זה הופך אותו לפחות אייקידוקא? (אולי בכל זאת הגירושים היו פתרון הסכסוך לרווחת כולם..??) וגם, או אולי אפילו באייקיקאי עדיין אפשר למצוא מספר לא קטן של מורים שיגידו לך שלפעמים הדרך האידיאלית לפתרון הקונפליקט היא בבעיטה ליהלומי-הכתר.. אני מניח שיהיה מי שיחלוק על כך, אני אישית מוכן לWilling suspension of disbelief בקשר להגדרה של מה זה אייקידו מכל מי שיש לו איזה 20-30 שנים על אימון אינטסיבי יותר ממני...

זה נפלא הצניעות והענווה שלך,

וגם של עידן. אבל במקרה שזה לא היה ברור מהתגובה שלי לבייבי, צניעות אינה תכונה שאני מאד מחזיקה ממנה. אחרי הכול, הצניעות היא שהשריצה את הפוליטיקלי קורקט.

idan9871

New member
תכונה שאת לא מחזיקה ממנה (?)

זכותך כמובן. אבל חשבת פעם על המשמעויות האפשריות של צניעות ? האם את יודעת הכל מיתר נדיר? צניעות תראה לך את הדבר הברור כל כך שלא , את רחוקה מלדעת הכל ולעולם לא תדעי הכל.זו תכונה שאת לא מחזיקה ממנה? מה כוונתך? צניעות יכולה להיות מובנת בהמון דרכים , ואני משוכנע שתגלי שהרבה מהצניעות קיימת גם באייקידו . האם לא אמרת שמפריע לך שסטיבן סיגל עושה מופעי ראווה מהאייקידו שלו ושזה לדעתך לא בסדר ? אז פעם את רוצה שהוא יהיה צנוע ואח"כ את אומרת שצניעות היא תכונה שאת לא מחזיקה ממנה? אני מבולבל

idan9871

New member
סליחה

אכן בבדיקה אחורה לא התייחסת לעניין של ראווה , והתבלבלתי עם הודעה אחרת , טעות שלי . אבל זה לא משנה , כל שאר הדברים שכתבתי בהודעה תקפים , האם את לא רואה צניעות באייקידו ? ובאומנויות לחימה אחרות ?(לא כולן) אז מדוע את נוהגת בסוג של יהירות וקובעת שמישהו אחר , עם נסיון רב ומרשים בתחום האייקידו , אינו אייקידוקה?(אמרת , נכון?) זה שאת לא אוהבת מישהו , עדיין לא אומר שהוא אינו אייקידוקא , לא? פשוט ניסיתי לתת לך נקודת מבט קצת שונה , אולי את קוראת זאת וחושבת שאני יהיר , או מדבר שטויות , וזו גם זכותך , אני לא מנסה להוכיח לך כלום , רק לתת לך נקודת מבט שונה , זה הכל
לילה טוב

Tonjin

New member
אני אישית לא ממש רואה את הקשר

בין צניעות לבין להיות מוכן (לפעמים) להשעות את השיפוט שלי כלפי אנשים שמתעסקים בתחום מסויים (שאין לגביו תמימות דיעים - זו לא פיזיקה ניוטונית) פי כמה וכמה יותר זמן ממני ולגבי מקרים שאני לא מכיר את כל פרטיהם... אבל במידה ויש קשר, אז אולי באמת חבל שאין לאנשים יותר צניעות לפעמים..

idan9871

New member
אולי תנסי

פחות לקבוע בכזו נחרצות מה זה אומר לפעול ברוח האייקידו או לא לפעול ברוח האייקידו ? את מפרשת בצורה כל כך נחרצת דברים שנאמרו ע"י אנשי אייקידו ושוכחת שני דברים: 1)האייקידו לא שייך לאף אחד , ולא כל מה שאומר איש אייקידו זוהי אמת מוחלטת לגבי האייקידו. 2)ייתכן גם שאת מפרשת או מבינה את הדברים שנאמרים בצורה צרה ולא מלאה או אפילו מוטעית . בסופו של דבר את מסיקה בכזו נחרצות שסטיבן סיגל , שלראות אותו מיישם טכניקות אייקידו ומלמד (בסרטים תיעודיים לדוגמה) זה תענוג (אולי לא לכולם , אך לרבים) , אדם שקיבל דרגה כל כך גבוהה והוכר ע"י אנשים שאת בטח מכבדת בתור אייקידוקות , הוא פשוט לא , לא ולא איש אייקידו. אולי את לא באמת יודעת (במובן החיובי והצנוע, לא במטרה לפגוע חס וחלילה) מה זה אומר בדיוק להיות איש אייקידו , אולי הצניעות מכוונת לא לקבוע כאלו קביעות בכזו וודאות ? מה דעתך? ושיהיה ערב טוב

Boogieman

New member
אמנויות לחימה וערכים.

נעזוב רגע את סטיבן סיגל, שעליו אישית אני לא יודע כלום אבל מעריך אותו מאוד כאמן לחימה. האייקידו, כמו אומנויות לחימה אחרות, אבל בהחלט לא כולן, כולל בתוכו ערכים או אידיאולוגיה אם תרצו. מבחינת אואשיבה, הטכניקות, חוץ מזה שהן אמורות לעבוד, אמורות גם לבטא את הערכים האלה כך שכן, יש מקום לדבר על הגשמה של האייקידו בחיים בדיוק כמו שאפשר היה לדבר על הגשמת ערכי הבודו ע"י סמוראי במאה ה-17. אני בטוח שפעם ביפן היו אומרים על לוחם זה או אחר שהוא אלוף בשימוש בחרב אבל הוא לא באמת סמוראי כי הוא לא מגלם את ערכי הבודו. עד כאן העניין העקרוני, בעיה אחרת היא עניין השיפוטיות ואני לא בטוח עד כמה אנחנו יכולים, או שיש לנו זכות, לשפוט את התאמתו של מישהו אחר לערכים כאלה או אחרים. חוץ מזה שאנחנו לא תמיד יודעים מספיק על האדם, אף אחד גם לא אמר שאנחנו מבינים את הערכים יותר טוב ממישהו אחר. לדעתי, זה שהאייקידו מתיימר להיות רלוונטי לחיים באופן כללי ולא רק ללחימה זה דבר יפה (האמת, זה נכון לדעתי לכל א"ל, אבל באייקידו זה מהווה עיקרון בסיסי ומוצהר). מבחינתי זה אומר שמי שמתאמן באייקידו צריך להבין את הערכים האלה בעצמו וליישם אותם כמיטב הבנתו. זאת לא דת ואין לנו כמרים שיגידו לנו מה נכון ומה לא.

Tonjin

New member
זה נכון מה שאתה אומר, רק שהיה

ביפן העתיקה אחד בדיוק כזה, קראו לו מוסאשי....

למעלה