מישהו טס לארץ בפסח?

taliF454

New member
lo lekulchenu

R750-Girl

New member
האלרגיה היא לא לישראל

אלא לנוכחות הדת בישראל.
חב"ד? אפילו תחת איומי נשק אני לא אשקול לבלות איתם.

מלפפiן

New member
בדיוק.

אין לי אלרגיה לישראל. להיפך זו מולדתי ואני מאד אוהבת אותה. רק חבל שבמקום מדינה לעם היהודי היא מתפקדת כמדינה לעם הפרמיטיבי החרדי. כל עוד ימשכו בה מנהגים הזויים, שזמן עבר מן העולם לפני אלפי שנים, אני אמשיך להעביר עליה ביקורת. נא לא לקדם לראשי, תודה.

TatyBar

New member
אוי הממסד הממסד...

לא ידעת אם שמעתם את הסיפור שלי עם הממסד. אבל היה. עם רישום האבהות של הקטנה שלי.
ההולנדי היה בהלם.
שנתיים וחצי לקחה לי תביעה בבית המשפט, עם שלוש או ארבע חוות דעת של ראש בית הדין הרבני הגדול, עם חוות דעת של סגן היועץ המשפטי לממשלה.., אל תשאלו איזה דברים הזויים היו שם.
האם יהיה מושיע מתישהו שיפעל להפרדת הדת מהמדינה??
האם אי פעם זה יקרה??

האלרגיה שלי, אחרי שחזרתי מאנגליה, היתה לתת התרבות. להיעדר הנימוס. לוולגריות. לתרבות המגיע לי. לתרבות הקומבינות. לנסיון לעשות רווח על חשבון האחר. להיעדר תורים מסודרים, לבהמיות שרואים בכל פינה.....
לזה, יש לי אלרגיה איומה.
מזה אני שמחה שאני נפטרת.

shemesh7079

New member
יו, איך עשית לי חשק

מחר כבר אוכל להרגיש את העגלות בנתב"ג נתקעות לי בקרסול מאחורה... איזה אושר!

בקר12

New member
חיית בארמון ווינדסור? אפשר לחשוב שאנגליה

מושלמת: נוקשות; חוסר גמישות וגם חוסר הגיון ןשמרנות בלא מעט דברים.
לא שהדברים שציינת לא קיימים בארץ אבל לא בטוח שקורא הסאן הממוצע (ויש הרבה כאלה) יותר משכיל או תרבותי מהישראלי הממוצע.

TatyBar

New member
בוודאי שיש קשר בין השכלה ותרבות

אבל מה שרואים ברחוב באנגליה, זו תרבות אחרת. אירופאית.
לא גדלתי בארמון.
וגם לא גרתי בלונדון.
וראיתי אנשים רגילים. משכילים יותר או פחות.
ונוקשות או חוסר גמישות לא רלוונטים לחוסר תרבותיות ישראלית עליה אני מדברת.
מה שאני מדברת הוא מה שלא ראיתי באנגליה. בטח לא ברמה כזו שזה הופך למאפיין של החברה.
בארץ, זה מאפיין. נהגים עצבנים בכביש, תורים מבולגנים ואנשים עוקפים בכל מקום, קולניות בהמיות, כאלה.
גם אם יש אנשים כאלה באנגליה, וברור שיש, הם לא מה שמאפיין את החברה שם. וגם לא בהולנד.
אז זה שהם נוקשים זה לא קשור.
אני לא מנתחת את כל המאפיינים של החברה האירופאית.
אני מדברת על מאפיינים מאוד בולטים בחברה הישראלית שלי באופן אישי, כמו להמון אחרים, מ א ו ד מפריעים. מאפיינים, שבאירופה כמעט לא פוגשים בהם.

בקר12

New member
די מסכים איתך (בהכללה) אך לא בהכרח יש

לזהות קולניות וחוסר נימוס עם "חוסר תרבותיות" אלא גם עם תרבות ששמה דגשים על דברים אחרים. גם הסינים אגב לא מאוד מנומסים ולא הייתי מנסה לטעון שהם לא תרבותיים.
הקיצון של ה"תרבותיות" שאת מדברת עליה מוביל לפוליטיקולי קורקט מזוייף ומתקתק שגורם לכך לעולם לא תדעי דעתם האמיתית של אנשים.
ההולנדים מאוד מנומסים אבל מצביעים באחוז לא מבוטל למפלגה שונאת זרים
כאמור על טעם וריח לא מתווכחים אבל צריך להבדיל בין טעם אישי לבין להתוות תווית עלמי שנחשב "תרבותי" ומי לא.
מהומות הביזה האחרונות בלונדון ואנגליה הזכיר, למי שלא ידע, דברים שרוחשים מתחת לפני השטח.

אספרסו2

New member
אספר לך משהו,שיישאר בינינו.

כשאני מבקר היום בישראל אני מרגיש זר.
הסאחבקיות של הישראלים הפכה לוולגאריות,
צריך לקרוא לילד בשמו.

בקר12

New member
מבטיח לשמור סוד ואפילו מסכים איתך.

גם לי לקח איזה שנה שנתיים להתרגל אחרי שחזרנו מאנגליה.

Ricca

New member
לי לקח רק כמה חודשים..

אבל זה בטח כי אני פרחה קולנית בנשמה.

בקר12

New member
נכון; זה לא דרום איטליה אבל עדיין איטלקים.

יש להם עדיין הנאות בחיים שלא; לצערי כמו הגרמנים; האנגלים והפולנים שמתמחים בלסבול.

mish07

New member
ההבדל הוא שתרבות הרחוב בארץ לא נשארת

רק ברחוב אלא אותם אנשים יכולים להיות נותני שירות שיתנהגו אליך בגסות רוח וחוצפה, ישפילו ויזלזלו בך. אני עדיין לא נתקלתי בדבר כזה כאן באנגליה. אני מסכימה שיש שוליים והתבהמות כמו בכל מדינה כנראה ,אבל הם נשארים שוליים ואתה פשוט מתרחק מהם.
אני מרגישה שההבדל המאד בולט הוא האופן שבו מכבדים בן אדם ולא דורכים על זכויותיו. רק לפני ימים אחדים נזכרנו באחד הארועים שהתרחשו בארץ. בעלי נאלץ לסגור עסק קטן שהקים ובאחד מביקוריו בעיריית תל-אביב,כדי להגיע להסדר תשלומים,הפקידה החלה לצעוק עליו מקצה המסדרון לעיני כל בצורה מתלהמת כאילו היה פושע מבוקש. חמותי האנגלייה, לא האמינה למראה עיניה שפקיד יכול להתנהג בצורה כזאת. וזה העניין, אנחנו כילידי הארץ גדלים לתוך תרבות כזו ומפתחים עור של פיל אבל כשמישהו מתבונן מבחוץ הוא בהלם.
מי שמע על דיסקרטיות? על נימוס בסיסי וכבוד? מישהו חושב לעזור לך כשאתה בצרה?
הייתי יכולה לכתוב ספר על מה שעברנו בארץ, אולי בפנסיה...
מה שעוד יותר עצוב הוא שכל כך הרבה עולים ממדינות מערב אירופה וצפון אמריקה לא מצליחים לשרוד שם וחוזרים חזרה למדינותיהם. בעלי היה בארץ 19 שנים שרובן היו מאבק השרדותי וכעת אנחנו כאן, באנגליה, מולדתו, מסתדרים הרבה יותר טוב מבארץ. לפחות מצליחים לעבוד ולהתפרנס בכבוד וגם ללמוד...
ואף על פי כן, ישראל זו מולדתי היקרה, יש משהו בסיסי שקושר אותי לשם וייתכן ואחזור לגור שם יום אחד. אם חוזרים לגור שם זה בוודאי לא בשביל להנות מהתרבות והנימוס אלא רק מתחושת השייכות שלא ניתן לכמת אותה. מאידך, גם שקט נפשי שכיום יש לי לא ניתן לכמת...

jonbaum

New member
ללא ספק צל"ש

אפילו אני החזקתי מעמד בארץ רק 16 שנה, מ-1978 עד 1994, מגיל 11 עד גיל 27.
אבל אני כנראה מזוכיסט כי השנה אנחנו נהיה שם במשך שלושה שבועות שלמים.
מה-17 ליולי עד ה-9 באוגוסט.
מחליפים בתים עם משפחה במבשרת ציון.

למעלה