מישהו טס לארץ בפסח?

Ricca

New member
אם אני טועה, זאת לא תהייה הפעם הראשונה

באופן כללי ההחלטה שלי הייתה לידע את בן זוגי שאני נגד, ושהוא יחליט.
כל נזק, יהיה אשמתו!

אבל את מבינה, כרגע הכל כל כך היפותטי..
מי יודע אם בכלל יהיו לנו ילדים.

TatyBar

New member
גם אצלי היפותטי...

יש לי רק בנות!!

הבעיה היא

שמרבית האנשים לא באמת בודקים את הסיכונים לפני שהם מחליטים לעשות. העובדה היא שיש לא מעט סיבוכים לאחר ברית, סיבוכים שגוררים גם אשפוז, טיפול רפואי ואפילו ניתוחי תיקון.

טוב, עזבי, זה באמת לא אקטואלי כרגע, לכשיהיה (אם יהיה) ממליצה לך בחום להיכנס לפורום מוותרים על ברית מילה ולקרוא , מזהירה שחלק מהמקרים אינם לבעלי קיבה רגישה או לב רך.

Ricca

New member
חמסה חמסה לא עלינו.

בואי נגיד, שאם יהיה בן (חמסה) ונעשה לו ברית (חמסה חמסה), בכל מקרה זה יתבצע ע"י כירורג ולא איזה מוצץ דם.

ונקווה לטוב (מלח מים).

בקר12

New member
ניתוחי תיקון? שומו שמיים. מעניין כמה נשים

עושת ניתוחים כאלה מרצון במהלך חייהן.

אם היית טורח לקרוא במקורות

בפורום השכן היית מבן שמדובר על תיקון שאינו קוסמטי - למשל היצרות פתח השופכה.
לפעמים עדיף לשתוק ולא להראות כמה אתה לא מבין..

בקר12

New member
תאמיני לי שהבנתי ובטח בנושאים רפואיים

גם תיקון הנזק מדליפות הסיליקון לא בדיוק ניתוח אסטתי - אז מה? מליוני נשים אצות רצות למלא את הציצי שלהן בסיליקון על אף אי הנוחות והסיכונים שעולים בכמה רמות על ברית מילה.
לא שמעתי שהכללת אותם בקטגורית הניתוחים המיותרים. על מתיחות פנים והזרקות בוטוקס כבר דיברנו? הם כמובן גם חפים מסיכונים.

מה הקשר אחד לשני?

ניתוחים פלסטיים שאדם בוגר עושה לעצמו אינם זהים בשום אופן להליך שנעשה לתינוק ללא כל צורך .

בקר12

New member
ללא צורך? הבנתי. למילוי סיליקון וזריקת בוטוקס

יש "צורך"? הצורך הוא תרבותי וחולף כמו שפעם שומן ועור לבן היה נחשב סקסי והיום זה בדיוק להיפך.
אם ניתוחים פלסטיים לא היו כל כך מקובלים היית משמיעה קולות זעזוע על איך אנשים מכניסים עצמם לסיכונים שהם עשרות מונים גבוהים מסיבוכי המילה. לא תשמעי הרבה על הסיבוכים כי יש מכונה משומנת שמפיקה מהן רווחים אבל שזה עבור אידיאל היופי זה בסדר
רק כשרוצים לקיים מנהג לאומי ודתי עתיק יומין אז פתאום גוואלד על ההסרה המסכנה של פיסת העור הקטנה הזאת.

כנראה שיש לך בעיה להבין

שההבדל הוא בין ההחלטה של אדם לעשות *לעצמו* מהשהו ובין ההחלטה של אדם לעשות לגוף של אחר משהו (בלתי הפיך!), ללא הסכמתו או הבנתו.

שיבושם לך.

בקר12

New member
לא.אין לי בעיה היידי אני מנסה לפתוח לך

את הפרספקטיבה מעבר לסיסמאות הנבובות בסגנון של "מותרים על ברית מילה" ולהבין שניתוחים מיותרים יש הרבה וללא התנגדות של הממסד הרפואי ושל הרבה הרבה נשים.
אז טיפלנו כבר בנושאי ה"סיבוכים" וה"מיותר" - אז מה נשאר?
נשאר "להחליט עבור מישהוא אחר" ו"בלתי הפיך" - להזכירך שהילדים עצמם הם החלטה בלתי הפיכה של ההורים. התייעצת איתם אם הם רוצים בכלל להיולד ואם הם יגדלו חס ולשום להיות לא מאושרים או מוגבלים אז אולי בכלל כפית עליהם מראש קיום? כבר סופוקלס כתב שמוטב לו לאדם שלא יוולד ואם כן עדיף שילך שעה אחת קודם. אם כך אז באמת השיקולים שלך סביב ברית מילה בטלים בששים.
אגב, אין לי שום בעיה אם כאלה שלא עושים ברית מילה אבל אני נגד הפרחת אמרות שטחיות.

יש לך בעיה

של וכחנות וטרחנות יתר וחוסר כבוד לדעות של מישהו אחר. ברור שכל מי שחושב אחרת מיד מפריח סיסמאות, ורק המשפטים הדמגוגים שלך הם האמת היחידה.

הדעות שלך לא ממש ישנו את השקפת עולמי אז אתה יכול לחסוך בתגובות שלך, הן לא משכנעות ולא מחדשות שום דבר, מליון טמבלים בפורום השכן כבר נתנו את אותם טיעונים שחוקים כדי שלא לצאת מהקופסא.

בקר12

New member
הטיעון התורן הוא לא לצאת מהקופסא?

במה את יצאת בדיוק מה"קופסא" - הרי אין לך בנים.
באמת התחלתי כבר לאבד כבוד לטיעונים שלך ולכן נראה לי שאסיים בלילה טוב.

yaelisam

New member
הבעיה שלי עם מילה היא

שהיא בלתי הפיכה.

גם אני מכירה גברים שנימולו בגיל מאוחר מאד ויכולים להשוות והכל, ולא שמעתי על אף אחד מהם מתלונן, אבל אני גם לא באמת מדברת איתם על דברים כאלה אינטימיים, ככה שבעצם אין לי מושג.

נכון שאנחנו עושים המון החלטות בשביל הילדים שלנו, והם צריכים אח"כ לחיות איתן, אבל זאת החלטה שלא רציתי לקחת בשביל הבן שלי.

בכל מקרה, אני כן חושבת שכל אחד צריך לעשות מה שיראה לו לנכון, ואני לא מאלה שחושבים שאנשים עושים עוול לילדים שלהם אם הם מלים אותם. זה פשוט משהו שאני לא מתחברת אליו ולא כ"כ מבינה בשביל מה זה טוב (היום, כשההיגיינה כבר לא מוטלת בספק).

בקר12

New member
את בסך הכול עשית מה שנהוג בסביבה שלך.

בדיוק כמו שמי שחי בישראל עושה.
לא צריך פילפולים של מתחברים או לא מתחברים, הפיך או לא הפיך. תאמיני לי שאת עושה כל שבוע 1000 החלטות שישפיעו על הבן שלך בעתיד יותר מברית המילה הזאת.
בחיי, עד שלא נתקלתי בפורום ההזוי ההוא של תפוז לא ידעתי שמתפלפלים בנושא הזה כל כך. גם זה הפך כבר לדגל.

מלפפiן

New member
כמו שאר העונים,

את פסח אני אחגוג בשמחה בכל מקום בעולם פרט לישראל. כשגרתי בארץ השדלתי לטוס לחו״ל בחג הזה, מאז שעברתי אני משתדלת לא לטוס לארץ בחג הזה.
גם אין לחם, גם אין עוגות, גם כולם בחופש, גם המלונות והטיסות יותר יקרים, גם יכריחו אותי לבוא לארוחת ליל סדר עם המשפחה המורחבת בניצוחו של דוד שמואל, שבימים כסידרם הוא חילוני להחריד, ובליל הסדר חייב לקרוא את ההגדה שלוש פעמים, ולעבור על כל הטקסים פעמיים.
פפפפ.... אני עושה ארוחת ליל סדר בבית בלי יותר מדי קמח, שרים כמה שרים, אוכלים חרוסת ושלום על ישראל.

yaelisam

New member
טוב זה אולי לא היה ברור

אבל אני לא מתכננת לשהות בפסח בתחומה של א"י, לא השלמה ולא הלא שלמה.
כמו שאמרו כולם. זה בזבוז של חופש ושל כסף ושל עצבים.
אני בכלל משתדלת לא לקנות כרטיסים לחגים, כי זה תמיד עולה יותר (גם כלכלית וגם כמו שאמרתי, בעצבים).

TatyBar

New member
Wow כמה דברים חדשים למדתי..

לא ידעתי שלפרות יש אוכל מיוחד לקראת פסח.. הזוי!
ולא ידעתי שמטבילים חיות!! בדיחה..

אבל אני כן יודעת שלקיבוצים יש הגדה קצת שונה מההגדה הרגילה.

ולא ידעתי שתהיה לי אלרגיה כל כך גדולה לישראל, אחרי שאעבור לח״ול... נראה שלכולכם התפתחה כזו...

אני דווקא חשבתי שאחרי שאעבור כבר, אולי נעשה סעודת חג עם בית חב״ד. או משהו חלופי כזה...
חשבתי שדווקא בגולה, כשאין שום צביון יהודי בסביבה של הבנות שלי, אולי ארצה לעשות יותר ממה שאני עושה פה, כדי לשמר משהו...
לא ככה?
(כשגרתי באנגליה שלוש שנים, כסטודנטית, דווקא השהות בגולה חידדה קצת את הצורך לעשות משהו יהודי... למרות שלגבי האלרגיה לישראל, שכחתי כמה היה קשה לחזור ואיזה הלם תרבות היה לי כשחזרתי לפרחיאדה אחרי שלוש שנים באנגליה.)
אבל לעניין החגים, בעצם, כל הפיכסה של החגים, וכל האילוץ, זה כשעושים את זה במסגרת משפחתית מתוחה... מה שאגב לא קיים אצלי כי קוראים קצת, אוכלים הרבה, וזהו! לא חוזרים להגדה אחרי האוכל... והאוכל של אמא שלי מ ש ג ע!!
אז חשבתי שבלי הלחץ של החגים בישראל, יהיה דווקא מעניין לעשות את זה רגיל ולא לחוץ. ולא להתאמץ בכלל, אבל בכל זאת לשמר לבנות משהו. שלא ישכחו.
ולכן חשבתי על בית חב״ד. (אני מניחה שיש כזה, נכון).

מישה עשה את זה פעם?
או חשב על זה פעם?

למעלה